מגמת הגדלת תקציבי הביטחון נשמעת בשנה האחרונה בעיקר ממדינות האיחוד האירופי, אך זו הולכת ומתפשטת לכל רחבי העולם. בה בעת, מדינות אירופה דואגות לאוקראינה לכטב"מים, לקוחה מרכזית של ישראל רוכשת גם מהודו, וחברת פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים. על כל אלו בפינה הביטחונית השבועית.
● בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב
● בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק
אספקת כטב"מים לטבית לאוקראינה
לטביה תספק לאוקראינה מכסה ראשונה של כלי טיס בלתי מאוישים תחת קבוצת ההגנה הראשונה של אוקראינה (UDCG), קואליציה הכוללת את מדינות ברית נאט"ו, האיחוד האירופי ושותפות נוספות שמתאמות יחד סיוע לקייב.
בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, חברות הקואליציה החליטו ליישם תוכנית הגברת אספקת כטב"מים לאוקראינה, כשהמובילות של התוכנית הן לטביה, שבדיה ובריטניה. בסך־הכול, עד עתה הביעו 14 מדינות את התחייבותן לאספקת כטב"מים לקייב. עבור היעד של הגברת אספקת הכטב"מים לאוקראינה, הממשל בריגה החליט להפנות תקציב שנתי של כ־10 מיליון אירו בשנה. התוכנית של הקואליציה כוללת גם אספקת חלקי חילוף, שרשראות ייצור ותמיכה לוגיסטית, וכן סיוע טכני ליחידות המפעילות.
טילי שיוט בדרך מהודו לפיליפינים
בצל האיום הסיני במרחב אסיה־פסיפיק, מדינת ישראל היוותה בין השנים 2023-2019 ספקית של 12% מהיבוא הביטחוני של הפיליפינים. כך לפי מכון שטוקהולם למחקרי שלום (SIPRI). עם זאת, במנילה מתעצמים כל העת באמצעות רכישת אמצעים ממדינות רבות.
בתקופה הקרובה יתמקדו בצבא הפיליפינים בקליטת טילי השיוט לטווח בינוני BrahMos מתוצרת הודו, בעסקה שעלותה הכוללת עומדת על 19 מיליארד פזו פיליפיני (כ־375 מיליון דולר). זו אחת מהעסקאות שבוצעו בפיליפינים כחלק מתוכנית "הורייזון 2", שמיועדת לחזק את כוחות הצבא הפיליפינים מול האיום הסיניים במערב הים הפיליפיני.
אופנועי השלג הצבאיים החדשים של פולאריס
חברת פולאריס, שמוכרת כיצרנית טרקטורונים וריינג'רים מרכזית, השיקה שני אופנועי שלג מתקדמים שמיועדים לפעילות צבאית כחלק מדגמי 2025: 650 טיטאן 155 ו־850 פרו RMK 155.
שני הדגמים מצויידים בשקע 12 וולט לטעינת אמצעים תוך כדי משימה, הן בעלות מנועי פולאריס שתי פעימות - וניתן להניע אותן חשמלית או ידנית. 650 טיטאן יכול לשאת שני לוחמים ו־56 ק"ג כבודה נלווית, ובעל וו גרירה. בה בעת, 850 פרו הוא קל משקל, ומיועד לביצוע משימות מיידיות ומהירות.
אוסטרליה מגדילה את תקציב הביטחון
ממשלת אוסטרליה הודיעה על שינוי היסטורי שבו תקציב הביטחון מופנה ממשימות שונות ליכולת הרתעה ולוחמה אמפיבית במרחב הפסיפיק, תוך הגדלה משמעותית של תקציב הביטחון. לפי הודעת שר ההגנה ריצ'ארד מארלס, תקציב הביטחון יצמח ב־50.3 מיליארד דולר אמריקאי בעשור הקרוב, עד לכ־100 מיליארד דולר אמריקאי ב־2033 - כ־2.4% מהתוצר.
במסגרת השינויים, הממשלה החליטה לקצץ תוכניות מתוכננות שונות, בהן רכישת טייסת F-35 נוספת שתוכננה להחליף את מטוסי F-18 הורנט. זו תוכנית שעלותה מוערכת בכ־1.9 מיליארד דולר אמריקאי. "לוקהיד מרטין גאה בשיתוף־הפעולה עם חיל האוויר האוסטרלי, שמקבל מאיתנו את מטוסי ה־F-35", נמסר מלוקהיד מרטין לפניית אתר "ברייקינג דיפנס". לדברי החברה, "המטוסים מהווים כוח הרתעה במרחב הפסיפי". בניגוד לאותו קיצוץ, בקנברה מתכננים לרכוש עד 2033 טילים ארוכי־טווח, כולל טומהוק, בהיקף 35-28 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.