סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
14:36
יום המסחר בתל אביב הסתיים מוקדם מהרגיל לרגל חול המועד פסח. מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9%. בלט לשלילה מדד ת"א בנייה שצלל ב-1.5%. ת"א בנקים 5 ירד ב-1.3%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-2.2 מיליארד שקלים.
בלטו לחיוב מניות בזא , פריון נטוורק , קמטק , דוראל אנרגיה , ופריורטק .
מנגד, אקויטל , אופקו הלת' ,לפידות קפיטל , נאוויטס ושיכון ובינוי ננעלו בירידות שערים.
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים ננעלו סביב רמות הבסיס. התשואה על אג"ח ישראל ל-10 שנים ננעלה ביציבות על רמה של 4.77%.
13:26
מקורות חתמה עם איגודן על הסכם להקמת מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים. המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כשני דונם, ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי.
הקמת מרכז המחקר והחדשנות נובעת מהרצון לשלב את הידע שנצבר בישראל בתחום הטיפול במים עם השפעות משבר האקלים וההתחממות הגלובלית, שיחדדו את הצורך לספק מים לכלל הצרכנים. עבור זאת, שני הצדדים מאמינים כי מרכז המחקר והחדשנות יוכל לארח פעילות חברות הזנק, קורסים בינלאומיים, מחקרים אקדמיים, תוכניות מטעם רשות החדשנות, תוכניות מדען של משרד האנרגיה והתשתיות, ושיתופי פעולה בינלאומיים.
12:14
המגמה השלילית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. בולט לשלילה מדד ת"א בנקים 5 שצולל בכ-2%. גם מניות הבנייה מאבדות מערכן 1.5%.
בשוק המט"ח המקומי, האירו קופץ מול השקל במעל ל-1% ונסחר סביב 4.06 שקלים - הרמה הגבוהה מזה שלושה שבועות. גם הדולר מתחזק מול השקל ב-0.7% ונסחר סביב 3.78 שקלים.
מודי שפריר, אסטרטג ראשי בבנק הפועלים, אומר לגלובס כי המסחר בשוק המט"ח תנודתי מאוד לאור היקף המסחר הנמוך ולכן כל תנודה קטנה של שערי החליפין משפיעה בעוצמה על המסחר.
שפריר מציין כי הסיבה המרכזית להיחלשות השקל, גם מול האירו וגם מול הדולר היא בעיקר התמונה הגיאופוליטית: "המתיחות מול איראן עדיין לא נרגעה, אנחנו עדיין שומעים על היתכנות להתחממות בגזרה הזו וכמובן גם הנפיצות מול חיזבאללה והציפייה לכניסה לפעולה צבאית ברפיח. ארגוני הפרוקסי של איראן באיזור ממשיכים להשפיע על הסנטימנט בשווקים".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "המתיחות הביטחונית תורמת למשנה זהירות וצמצום החשיפה מצד בנקים זרים שרוכשים מט"ח וגוררים לפיחות שקל. בשעה שהדולר נחלש בעולם, בזירה המקומית החשש מהידרדרות ביטחונית, לצד יציאת חברות לחופשה בחג, מביא לירידה בהיקף מוכרי המט"ח, בעוד עודפי הביקוש תורמים להתחזקות הדולר בזירה המקומית. כמו כן, החשש מהסלמה ביטחונית במזרח התיכון, גורר לעליית מחירי האנרגיה".
10:44
חברת נאייקס , העוסקת בפיתוח ומכירת פתרונות ושרותים דיגיטליים לסליקה ותפעול עסקים, מרכזת עניין הבוקר. החברה דיווחה לפני זמן קצר על שותפות עם DKV Mobility, פלטפורמת ה-B2B המובילה לתשלומים ופתרונות בדרכים, שתרחיב את תשתית התשלומים של החברה ברחבי אירופה. בהתאם להסכם, כרטיסי הדלק של DKV Mobility יתקבלו במסופי התשלום של נאייקס החל מהמחצית השנייה של 2024.
DKV Mobility מציעה גישה לרשת אוטונומית גדולה לאנרגיה באירופה הכוללת 66,000 תחנות דלק ו-666,000 תחנות טעינה ציבוריות וחצי ציבוריות לרכב חשמלי (EV). במסגרת שותפות זו, ניתן יהיה להשתמש בכרטיסי דלק DKV בכ-10,000 אתרי שטיפת מכוניות ברחבי אירופה שבהם כבר מותקנים מסופי VPOS Touch ו-Onyx Payment של נאייקס.
10:04
יום המסחר בתל אביב נפתח בירידות קלות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 נסחר במגמה דומה.
בולטות לחיוב מניות ארד , משק אנרגיה , איידיאיי ביטוח , קמטק ואנרג'יאן .
מנגד, אופקו הלת' , אקרו , לפידות קפיטל וקרסו נדלן נסחרות בירידות.
08:19
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד'), המסחר בבורסה בת"א ננעל בעליות קלות. מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.2% ומדד ת"א 90 ב-0.3%. מדד הבנקים ירד ב-0.5%. המתיחות בצפון הורידה גם את המדדים נפט וגז ותשתיות אנרגיה ב-0.9%. הירידות פסחו על המדדים שמושפעים יותר מהנעשה בוול סטריט כגון מדד הצמיחה ומדד הדואליות שעלו ביותר מ-1%. מדד הביומד הוסיף 3%.
● הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה
מניית אל על זינקה ב-4% במסחר ברביעי, לאחר שדיווחה כי חתמה עם יצרנית המטוסים בואינג על מסמך הצעה לרכישת שלושה מטוסים חדשים מדגם בואינג 787-9, וקבלת אופציות לרכישת עד שישה מטוסים נוספים מדגם זה. מתחילת השנה, מניית אל על זינקה בכ-47%.
מניית סולאראדג' מתקשה להתאושש, והגיעה בתחילת שבוע המסחר הנוכחי לשפל של כמעט 5 שנים. ביום שלישי פורסמו הדוחות הכספיים של המתחרה האמריקאית אנפייז, והובילו לירידה נוספת במניית סולאראדג' למחיר של 55 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 3.2 מיליארד דולר (ירידה של 41% מתחילת השנה).
הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. הניקיי צולל בכ-2%, ההנג סנג עולה ב-0.6%, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.2% ומדד הקוספי יורד ב-1.2%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר במגמה שלילית.
בוול סטריט עונת הדוחות לרבעון הראשון תופסת תאוצה. מטא דיווחה אמש (ד') על הכנסות של 36.46 מיליארד דולר, עלייה של 27% בהשוואה לרבעון המקביל. התחזיות המוקדמות ציפו להכנסות סביב 36.1 מיליארד דולר. מדובר ברבעון החמישי ברציפות בו מטא מציגה צמיחה נאה בהכנסות. עם זאת, מטא מסרה שהיא צופה הכנסות ברבעון השני בטווח של 36.5 עד 39 מיליארד דולר והדגישה כי השינויים בשערי המט"ח צפויים לפגוע בכ-1% בהכנסות החברה.
● הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים
הפיתוחים בתחום הבינה המלאכותית העלו את החשש בקרב האנליסטים לגבי הגידול בהוצאות ובהשקעות שהחברה תצטרך להשקיע. ואכן, גם במטא מצפים כי הפיתוחים בתחום הבינה המלאכותית יובילו גם לעלייה בהוצאות החברה.
במטא חוזים כי ההוצאות לשנת 2024 יגדלו לטווח של 96-99 מיליארד דולר, בשונה מ-94-99 מיליארד דולר שחזו קודם לכן. הסיבות לכך הן עקב עלויות תשתית ועלויות משפטיות גבוהות יותר. גם כעת, החברה מזכירה כי חטיבת העולמות הוירטואליים, המטא-וורס, תמשיך לצבור הפסדים תפעוליים באופן משמעותי משנה לשנה.
למרות התוצאות החזקות שמטא הציגה לרבעון, המשקיעים נבהלו מהתחזית לרבעון השני של השנה ומההוצאות של החברה בתחום הבינה המלאכותית. בהמשך לכך, מניית מטא צללה בכ-15% במסחר המאוחר ומחקה כ-200 מיליארד דולרים משווי החברה.
הערב (ה'), לאחר סיום המסחר ידווחו את תוצאותיהן הכספיות גם אלפאבית ומיקרוסופט . צפי המשקיעים הוא כי אלפאבית תרשום רווח של 1.51 דולר למניה והכנסות של כ-79 מיליארד דולר. לגבי מיקרוסופט הצפי הוא לרווח של 2.82 דולר למניה וכ-61 מיליארד דולר הכנסות ברבעון.
בקרב מניות השבבים, יצרנית שבבי הזיכרון השנייה בגודלה בעולם אחרי סמסונג, SK Hynix הדרום קוריאנית, שמספקת בין היתר לאנבידיה שבבי זיכרון ברוחב פס גבוה המשרתים ערכות שבבי AI, פרסמה הבוקר (ה') את תוצאותיה הכספיות לרבעון. החברה דיווחה על רווח נקי של 1.92 טריליון וון דרום קוריאני (1.39 מיליארד דולר) ברבעון הראשון, לאחר שהציגה בתקופה המקבילה הפסד של 2.58 טריליון וון.
במקביל, הכנסות החברה ברבעון הראשון של השנה עמדו על 12.43 טריליון וון, עלייה של 144% לעומת שנה שעברה. סך ההכנסות שהציגה החברה הינו הגבוה ביותר מאז הרבעון השלישי של 2022. על פי האנליסטים של LSEG, הביצועים החזקים נבעו לאור העלייה במכירות של מוצרי שרתי בינה מלאכותית שכוללת בין היתר שבבי זיכרון ברוחב פס גבוה, וכן מאמצי החברה להניע רווחיות.
● דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת
2. שוקי האג"ח
בשוק האג"ח המקומי, תשואות האיגרות הממשלתיות נסחרו בירידה אמש (ד'). התשואה על אג"ח 10 שנים נסחרה סביב 4.75%, והתשואה באיגרת לשנתיים ירדה ל-4.3%. במדד הקונצרניות תל-בונד 20 נרשמה עלייה קלה בצהרי יום ד'.
בלידר שוקי הון הדגישו השבוע כי הם ממשיכים להעדיף את האפיקים הצמודים במח"מ קצר-בינוני: "העלייה בתשואות הארוכות בישראל (ובפרמיית הסיכון של ישראל) מעלה את האטרקטיביות, זאת בהנחה של רגיעה מסוימת באזור".
בארה"ב תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות הבוקר ביציבות. התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עומדת בשעה זו על 4.65%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
התנודתיות בשוק המט"ח המקומי נמשכת. הבוקר, הדולר מתחזק בכ-0.7% מול השקל ונסחר סביב רמה של 3.78 שקלים. האירו מתחזק ב-0.8% מול השקל ועומד על 4.05 שקלים.
בשוק הסחורות, מחיר הנפט עולה קלות הבוקר ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 88.2 דולרים.
4. מאקרו
ציפיות האינפלציה בישראל לשנה הקרובה חזרו לרמתן לפני המלחמה, כך עולה מנתוני בנק ישראל. הפרסום של הבנק מצביע על כך שבחודש ספטמבר אשתקד קונצנזוס התחזיות בשוק עמד על 2.8% אינפלציה בעוד 12 חודשים (ספטמבר 2024). בעקבות פרוץ המלחמה ציפיות האינפלציה ירדו משמעותית, אולם מתחילת השנה, ועל בסיס ההבנה שמדינת ישראל תיאלץ להעלות מסים, הועלו תחזיות הכלכלנים למדד המחירים במהלך השנה הנוכחית ולאחריה.
בחודש האחרון, כאמור לראשונה מאז פרוץ המלחמה, עלו ציפיות המדד יותר מאשר לפני המלחמה. ובעוד שבנק ישראל צופה רמת מחירים של 2.8% בעוד שנה, התחזית של לידר שוקי הון מדברת על 3.3%.
ביומיים הקרובים יתפרסמו נתונים משמעותיים לכלכלת ארה"ב ולמתווה הריבית של הבנק המרכזי, הפד. ראשית יפורסם נתון התוצר הרבעוני, כשלאחר שני רבעונים עם נתון גבוה במיוחד ולמרות הריסון המוניטרי הכבד על המשק, בשוק מצפים לרבעון חזק נוסף עם 2.5% צמיחה. התוצר הגבוה מעיד על השוק האיתן שם שאינו נחלש גם תחת משטר הריבית הגבוה שהשית הפד. עם נתוני צמיחה חזקים כאלו, בכירי הבנק המרכזי יוכלו להרגיש בנוח לשמור על ריסון מתמשך כדי לוודא שהאינפלציה אכן תגיע ליעד שהתוו לה, ולדחות עוד את הורדת הריבית.
5. תחזית
הבנק השוויצרי לומברד אודייר, מרחיב בסקירתו כיצד רצוי למצב את תיק ההשקעות לאור המתיחות הגיאופוליטית:
"מיצוב התיק הנוכחי שלנו מושרש בתרחיש הבסיסי שלנו שצופה המשך קונפליקט ללא הסלמה משמעותית של הסכסוך בין ישראל לאיראן. במניות, אנו במשקל יתר במניות בארה"ב על חשבון אירופה, עם העדפה למניות מחזוריות במגזרי האנרגיה והשירותים לצרכן, על פני נדל"ן ותשתיות. בהכנסה קבועה, אנו מעדיפים משקל יתר באג"ח ממשלת ארה"ב, ובמטבעות, הדולר האמריקאי. הטיות תיקים אלו ממשיכות להפיק תועלת מתפקוד המשק האמריקאי ומיתרון התשואה של הדולר.
"בתרחיש סיכון של הסלמה משמעותית, היינו מצפים ששווקי המניות יתוקנו בצורה חדה, כאשר סקטורים הגנתיים כמו נדל"ן ושירותים עשויים להשיג ביצועים טובים יותר. מחירי הסחורות, בפרט אנרגיה, עשויים לעלות ולגביר את הציפיות לאינפלציה. הבנקים המרכזיים יצטרכו ככל הנראה לדחות את הורדת הריבית, בעוד שהקצה הארוך של עקומות האג"ח הממשלתיות יתנרמל והתשואות ירדו על פי הביקוש. זה ישטח את עקומת התשואות, במיוחד באירופה, שבה הבנק המרכזי האירופי רגיש יותר לעליות מחירי הסחורות. אג"ח של ממשלת ארה"ב צפוי להרוויח מתרחיש כזה. בתחום האשראי, הן מגזרי דירוג ההשקעה והן מגזרי התשואה הגבוהה ייפגעו, אם כי אנו מצפים שהראשון ישיג ביצועים טובים יותר מהאחרונים. בסביבה כזו שונאת סיכונים הדולר האמריקני כנראה ירוויח.
"בתרחיש של דה-אסקלציה, היינו מצפים שהמיצוב הנוכחי שלנו יועיל. עם זאת, עם התרחבות מרווח האשראי האחרון, סביר להניח שנראה מהפך המעניק תנופה מסוימת לאשראי מסוכן יותר (כגון תשואה גבוהה) ולמגזרי המניות המחזוריים יותר. ההעדפה שלנו לחוב בדירוג BB בתוך פלח התשואות הגבוהות עשויה להועיל, גם אם חובות מדורגים נמוכים יותר עשויים לעלות באופן זמני על רקע הידוק מרווח חזק יותר. ובכל זאת, נעדיף את ה מ קטע האיכותי יותר של ספקטרום התשואה הגבוהה .
"בסך הכל, אנו חושבים שהמיקום הטקטי הנוכחי שלנו יכול להועיל תחת מגוון תוצאות. בפרט, אנו רואים במשקל העודף שלנו בדולר האמריקאי, את עמדתנו הקונסטרוקטיבית בנושא הזהב - שאנו שומרים עליה ברמות אסטרטגיות - והעדפת מגזר המניות שלנו לחברות אנרגיה, לא רק ביכולות של המגזר להפגין ביצועים, אלא גם כמגן על תיקי השקעות בסביבה של עלייה בסיכונים אינפלציוניים וגאופוליטיים. בהתחשב בסיכונים אלה, אנו רואים גם תפקיד פוטנציאלי לניירות ערך מוגנים באינפלציה של האוצר (TIPS) במסגרת הקצאות האג"ח של תיקים".