אפל | ניתוח

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה • האם זה סימן להתאוששות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim
טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

כמעט שנה עברה מאז שאפל עשתה היסטוריה והפכה לחברה הראשונה בעולם עם שווי של יותר מ־3 טריליון דולר. מאז, היא שברה פעם נוספת את שיא כל הזמנים שלה, אבל בחודשים האחרונים נראה שהמומנטום התהפך.

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה
ניתוח | הנפילה של החברה הגדולה בעולם: רק לפני חודש האנליסטים צפו גדולות לאפל. ואז הגיעו הצרות 
פרשנות | טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק 

אפל סובלת מתחרות גוברת, אובדן של נתחי שוק, עימותים עם רגולטורים ברחבי העולם ותדמית של חולשה בתחום הלוהט של בינה מלאכותית. אם כל זה לא הספיק, גם ההשקה האחרונה שלה, קסדת הויז'ן פרו לא התנהלה כמתוכנן וספגה בעיקר ביקורות על מחיר מופרז (3,500 דולר), שלפי הערכות גם היתרגמו למכירות חלשות.

כך, אפל ירדה לשווי של 2.7 טריליון דולר והידרדרה למקום השני ברשימת החברות הגדולות בעולם, בזמן שמיקרוסופט קטפה את הבכורה. מתחילת השנה ועד סוף השבוע האחרון איבדה אפל כמעט 9% מערכה בזמן שהמדדים המובילים, נאסד"ק ו־S&P 500, דווקא זינקו בכ־8% כל אחד. עד סוף השבוע האחרון.

 

בית ההשקעות האמריקאי ברנשטיין שדרג לראשונה מאז 2018 את המלצת הקנייה של מניית אפל מניטרלי לחיובי, והביא אותה לזנק ב־2.5% בבת אחת ביום שני - תוספת של כ־67 מיליארד דולר לשווי החברה בתוך יום אחד בלבד.

הצרות של אפל, על פי האנליסט שהנפיק את התחזית, טוני סקונאג'י, לא כל כך נוראות כפי שהן משתקפות בשיח הציבורי ובתקשורת. יותר מהכל, בחברה רומזים שאפל נסחרה עד יום שישי האחרון במכפילים נמוכים למדי ביחס לנתון שמשקיעיה הורגלו לו בשנים האחרונות ומשום כך זיהו בבית ההשקעות הזדמנות קנייה שתאפשר לקצור תשואה בהמשך, ומספקים תחזית אופטימית למחיר מניה שיכול לחזור ל־195 דולר - אפסייד של כ־13% לעומת המחיר היום. ההמלצה של סקונאג'י לא רק צופה זינוק במניה, אלא מנסה לנפץ את מה שבשוק סימנו בתור עננים קודרים.

צרות עם הממשל הסיני? תראו הוכחות

תחילה הוא התייחס לחרם שמפעילה ממשלת סין לכאורה. לפי דיווחים בייג'ינג אסרה על עובדי ממשל להחזיק בטלפונים של אפל, אולי בתגובה לחרם מקביל שמפעילים האמריקאים נגד הסמארטפונים של וואווי הסינית. אלא שסקונאג'י טוען שאין לכך ראיות של ממש וכי על פי בדיקות הפירמה מדובר במגמה שמתקיימת ברמה מקומית בכמה במחוזות בסין והשפעתן נמוכה. לטענתו, הירידה בקניית אייפונים בסין היא מחזורית ותנודתית, ולכן אחרי הירידות יבואו גם עליות עם המכירות של הדגם הבא, אייפון 16, לאחר שהחברה תצייד את מכשיריה ביכולות מתקדמות של בינה מלאכותית יוצרת.

אין פרוש הדבר שדוחותיה הכספיים של אפל לרבעון הראשון שיתפרסמו בחמישי הקרוב יהיו חיוביים בהכרח - או לפחות אין ציפייה כזו מכיוונו של סקונאג'י. אך לטענתו, החברה נכנסת לתקופה חיובית והמניה צפויה לעלות לקראת השקת האייפון 16, כפי שקרה ב־15 מתוך ה־17 שנים האחרונות.

סימן השאלה הגדול לקראת הדוחות

למרות תשומת הלב התקשורתית לה זכתה ההמלצה המפרגנת של סקונאג'י, האנליסטים ברובם נותרו אדישים. למעשה, סקונאג'י כלל לא העלה את מחיר היעד שלו למניית אפל, שעמד גם קודם על 195 דולר. אניה גימן, מנהלת דסק מניות חו"ל בלידר שוקי הון, מסבירה שמחיר היעד הממוצע למניית אפל עומד על 196 דולר, ובזמן שברנשטיין פרסמו המלצת קנייה למניית אפל עם תג מחיר של 195 דולר, בסיטי בכלל הורידו את מחיר היעד של המניה מ־220 ל־210, בעוד שבית ההשקעות בירד הותיר את מחיר היעד ללא שינוי ל־200 דולר.

"מכירות האייפון ירדו בסין מתחילת השנה והדבר כבר מתומחר במניה", אומרת גימן. "סימן השאלה נותר סביב יכולתה של אפל לשלב בינה מלאכותית במכשיריה - וייתכן שנראה הכרזה בנושא כבר בכנס המפתחים שיתקיים בחודש הבא בו יוכרז עדכון תוכנה למערכת ההפעלה iOS18. ההערכות מדברות על כך שאפל מעוניינת להרחיב את ההסכם הקיים עם גוגל, במסגרתו היא משלמת לה 20 מיליארד דולר, גם לשילוב מנוע השפה ג'מיני ולצורך המיקוח היא מנהלת דיונים גם עם המתחרה OpenAI".

לאחרונה שורה של דיווחים בישרו על מגעים שמקיימת אפל הן עם OpenAI והן עם גוגל. לדברי אלון לסט, אנליסט טכנולוגיות במיטב בית השקעות, הדיווחים האלו כשלעצמם סיפקו רוח גבית למניה: "אין כאן שינוי מגמה בסיסי, אלא רק השערה שאפל תשכיל לשלב יכולות של בינה מלאכותית למרות שאיחרה את הרכבת בתחום הזה. ההערכה היא שאפל תצמח בהכנסותיה בפחות מאחוז אחד בכל שנת 2024 ואילו בשנה הבאה, גם לאחר התאוששות קלה, עדיין נראה צמיחה של 5־6% בלבד".

העובדה שאפל פונה לחברות אחרות, שלא לומר מתחרות כמו גוגל ו-Open AI (בה השקיעה מיקרוסופט) יכולה ללמד על דחיפות מסוימת בהשקת מודל בינה מלאכותית. אפל, שידועה כחברת טכנולוגיה שמפתחת את מוצריה בעצמה, פונה למתחרות בניסיון להדביק את הקצב, והשאלה הגדולה, לפחות בטווח הארוך, היא איפה היא תהיה במהפכה הטכנולוגית הבאה?