ירידות השערים בשוקי המניות בארץ ובעולם, וירידות באג"ח הקונצרני והממשלתי בארץ, הגיעו לקרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות וקופות הגמל. על פי התחזית של בית ההשקעות מיטב, התשואה השלילית הממוצעת של קופות הגמל הכלליות בחודש החולף עומדת על 1.6%. בכך הן למעשה מחקו כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה (4.6%), כך שהתשואה הממוצעת של קופות הגמל מתחילת השנה עומדת כעת על 2.8%.
● תשואה של שנה ברבעון: מה עשו הפנסיה והגמל מתחילת השנה?
● המניה שהטריפה את וול סטריט פרסמה תחזית חיובית, אך ירדה במסחר המאוחר
נציין כי על פי אותה תחזית של אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי במיטב גמל ופנסיה, ישנן קופות שירדו בחודש החולף גם ב-2%, בעוד אחרות "הסתפקו" בירידה של 1.3%.
באשר למסלולי המניות, אלו ירדו בשיעור כפול באפריל, כלומר ב-3.2% כאשר חלקן אף רשם ירידה של 3.6%. במסלולים המנייתיים הירידה קיזזה גם יותר משליש מהתשואה שהושגה בשליש הראשון של השנה (8.7%), כך שבארבעת החודשים הראשונים של 2024 התשואה הממוצעת עומדת כעת על 5.4%.
באשר למסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500, אלו ירדו בחודש שעבר ב-2.5% בממוצע. אמנם המדד עצמו ירד ב-4.4%, אולם התחזקות הדולר אל מול השקל מיתנה את הירידות במסלול והביאה אותו לתשואה שלילית קטנה ביחס למסלולי המניות. מתחילת השנה רשמו המסלולים הללו תשואה חיובית של 9.1%.
הירידות לא פסחו כמובן גם על קרנות הפנסיה. המסלולים לבני 50 ומטה והמסלולים לבני 50-60 ירדו בשיעור זהה של 1.2%-1.3%. המסלולים הסולידיים יותר, לפני 60 ומעלה, ירדו בשיעור ממוצע של 0.7%.
הירידות בישראל היו מתונות יותר
התשואות השליליות במוצרי החיסכון מגיעים כאמור לאחר חודש בו נרשמו ירידות שערים בשוקי המניות בארץ ובעולם, וירידות שערים באיגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות בישראל.
בשוק המניות בארץ, מדד ת"א 35 ירד ב-3%, מדד ת"א 90 ירד ב-4.4% ומדד ת"א 125 ירד ב-3.6%. בארה"ב, הדאו ירד ב-5%, מדד ה-S&P 500 ירד ב-4.2% ומדד הנאסד"ק ירד בשיעור של 4.4%.
באירופה נרשמה מגמה שלילית מעט מתונה יותר כשה-DAX הגרמני ירד ב-3%, ה- CAC הצרפתי ירד ב-2.7% וה-Eurostoxx 50 ירד ב-3.2% . מדד הניקיי היפני שפתח את השנה בסערה ירד בשיעור חד של 4.4%.
גם באג"ח הקונצרני והממשלתי המקומיות נרשמה מגמה שלילית. התשואות של מדדי תל בונד 20, 40 ו-60 נעו בין 0% ל-0.3%-. איגרות החוב הלא מדורגות עלו בשיעור של 0.3%. מדד אג"ח קונצרני כללי נותר ללא שינוי. מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד ב-1.1%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד ירדו ב-1% ואיגרות החוב השקליות ירדו ב-1.4%. איגרות החוב עם ריבית משתנה עלו ב-0.8%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.