בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
ענקית הטכנולוגיה אפל הכריזה השבוע על מערכת ההפעלה החדשה שלה iOS 18, ואף שיתפה כיצד היא מתכננת להשיק את הבינה המלאכותית פנימה. אפל, שמשחררת עדכונים כל הזמן, מגדירה זאת כשינוי הגדול ביותר שלה עד כה. לטובת אלה שלא מכירים את כל הפיצ'רים, הנה כמה שכדאי לאמץ.
● בדיקה טכנולוגית | השמועות וההדלפות: איך ייראה אייפון 16 החדש?
● בדיקה טכנולוגית | אחת מחברות הסאונד המובילות בעולם רוצה למכור לכם אוזניות. בדקנו אותן
עיצוב: התאמה אישית גבוהה יותר
אחד הדגשים המרכזיים של אפל בעדכוני תוכנה אחרונים מאפשר למשתמשים לעצב את המכשיר בצורה הרבה יותר אישית, למשל בעמודי הבית, בעזרת יכולות מתקדמות. אחד החידושים האחרונים מאפשר לעצב גם עמודי האפליקציות בצורה "פתוחה יותר" כמו באנדרואיד - כלומר להציב אותן איפה שרוצים בעמוד, ללא צורך בהמשכיות אחד אחרי השני. לכל אלו אפשר להוסיף ווידג'טים או אפליקציות שיהפכו את החוויה שלכם להרבה יותר נוחה.
רכיב נוסף מאפשר לעצב את אנשי הקשר שלכם. ברגע שתבחרו תמונה ועיצוב מסוים ל"דף המתקשר" שלכם, כל מי שיקבל מכם שיחה או פרטי איש קשר, ומשתמש אף הוא באייפון, יוכל לראות את העיצוב הנבחר. כל שיש לעשות הוא להיכנס לאפליקציית הטלפון, בראש הרשימה למצוא את איש הקשר ולעצב לפי טעמכם.
אפל מאפשרת להעביר את פרטי אנשי הקשר בעזרת נגיעה בין שני אייפונים, ואז גם העיצוב עובר מאחד לשני. לצד זאת, החברה הציגה באירוע האחרון את Tap to Cash שמאפשר להעביר כסף בין אנשים רק בעזרת קירוב המכשירים שלהם. אם זה יגיע לישראל, אפליקציות דומות ייאלצו לחשב מסלול מחדש.
מקלדת קיצורי טקסט
בין הפיצ'רים היעילים ביותר נמצא פיצ'ר קיצורי המקלדת. בהגדרות, תחת לשונית מקלדת, יש אפשרות "החלפת מלל", שבה אפשר להחליט מהם הקיצורים שיהפכו לביטויים מלאים. לדוגמה, תוכלו להחליט שצמד התווים "@@", יהפוך מיידית לכתובת המייל שלכם, ועוד קיצורים שישפרו לכם את השימוש הרגיל.
מדידה: לפני שקונים רהיט חדש
אם עושים שיפוץ בבית או סתם רוצים לקנות רהיט חדש, שווה להכיר את Measure, שמציעה מדידת מרחקים או גדלים שונים בעזרת מציאות רבודה על גבי המצלמה. אם יש חלל מסוים בפינת החדר שאתם רוצים לדעת את הגודל והגובה שלו, תוכלו להשתמש באפליקציה כי למדוד אותם. שימוש נוסף לאפליקציה הוא מדידת רהיט קיים, מה שיקל על בחירת רהיט חדש במידות דומות.
לצד זאת, האפליקציה מאפשרת לבדוק אם חפץ מסוים נמצא באיזון בעזרת הפיצ'ר Level, שמאפשר לבדוק אם התמונה או הטלוויזיה ישרה. בלחיצה על המסך תוכלו לבדוק את החלק הנמדד - לאורך או לרוחב.
פוקוס: להתרכז בלי הסחות דעת
במרכז הבקרה של של המכשיר קיימת אפשרות שנקראת "ריכוז", או פוקוס באנגלית. הרעיון הוא להתאים את התראות המכשיר שלכם ואת האנשים והאפליקציות הנגישות ביחס למה שאתם עושים באותו רגע - ישנים, בעבודה, בבית או סתם לא מעוניינים בהפרעות לא רצויות. אם יש לכם מקבוק או מכשיר אפל אחר, כל המכשירים יתכתבו ביניהם ויפעילו את המצב בכלל המוצרים.
באפליקציה אפשר להגדיר מצבים נוספים, ולא רק אלו שהוגדרו מראש, ולקבוע אילו אפליקציות ואנשי קשר יוכלו לעקוף את הסינון, איך ייראו המסכים השונים, באיזה שעות המצב יופיע בצורה אוטומטית ועוד.
זיהוי שירים: שאזאם מובנה
אחת האפליקציות המוכרות לזיהוי שירים היא שאזאם, ואפל מאפשרת להשתמש בה באופן מובנה. כל שעליכם לעשות הוא להיכנס להגדרות, מרכז בקרה, ולסמן את "זיהוי מוזיקה". האפליקציה תצטרף למרכז הבקרה, וברגע שתלחצו על הכפתור של שאזאם, המכשיר יקשיב עד שיזהה את השיר ויתריע על כך.
מהאייפון למק: העתקת טקסטים וחיבוריות
אפל משקיעה בבניית אקו-סיסטם חזק כדי שתשתמשו יותר במערכת שלה, והופכת את השימוש באייפון ובמקים להרבה יותר נוח. לדוגמה, אם תעתיקו טקסט במחשב או באייפון, והמכשירים מחוברים תחת אותו חשבון Apple ID, תוכלו להדביק את הטקסט במכשיר השני.
דוגמה נוספת היא במענה לשיחת טלפון, שיכול להתבצע לא רק באייפון אלא גם במק. אותו דבר במעבר מהאיירפודס: המכשיר מזהה אם אתם קרובים לאייפון או למחשב, ולפי זה יודע להעביר את ההשמעה למכשיר שמתאים לכם.
באירוע האחרון הוצגה אפשרות ה-iPhone Mirroring, שבאמצעותה המשתמשים יכולים לגשת לאייפון שלהם באופן מלא דרך המק. כך ניתן לבצע פעולות או אפילו להיכנס לאפליקציות דרך המחשב, בעיצוב של האייפון.
הבינה המלאכותית: קפיצת המדרגה של אפל
אפל הציגה בימים האחרונים יכולות AI חדשות שהיא מכניסה למכשיריה. הפיצ'רים עדיין לא זמינים, אבל בשבועות הקרובים, ובוודאי עם השקת אייפון 16, יהיה אפשר לנסות אותם.
בין הפיצ'רים שאפל הציגה: כתיבת טקסטים, בדיקת איות ודקדוק, ביצוע סיכומים ועוד. אפל מאפשרת לצרכנים לקבל תעדוף בהתראות לפי מה שהמכשיר לומד שיותר חשוב לכם. לצד זאת, החברה תאפשר תמלול וסיכום של שיחות טלפון והקלטות.
אחת הבשורות המעניינות היא יכולת Image Playground - יצירת תמונות בשלושה סגנונות, אנימציה, איור או רישום. יתרה מכך, אפל תאפשר לכם לייצר אימוג'י לבקשתכם, וקוראת לפיצ'ר Genmoji.
למעשה, אפל מאפשרת הרבה כלים שכבר מוכרים בשוק, כמו מחיקת אובייקטים שמפריעים לתמונה ועריכות יותר חכמות לתמונות ולסרטונים. אחת הבשורות המרכזיות היא שיפור של סירי ביכולת ההבנה שלה, באפשרות להקליד לה טקסט, בשפה הטבעית שלה ובכך שהיא נשמעת יותר אמיתית. לצד זאת הוצגה בינה מלאכותית במקים החדשים וגם באייפדים - למשל פתרון תרגילים במתמטיקה באייפד.
המתחרה העיקרי גוגל וסמסונג
אפל הציגה השבוע כמה יכולות בינה מלאכותית, שכבר שמענו עליהן קודם מהמתחרות שלה. היא עושה זאת בשיתוף פעולה עסקי עם OpenAI, אבל אומרת שלא תישאר מחויבת רק למודל אחד - משמע, רומזת שגם שיתוף פעולה עם גוגל יכול להתקיים.
עם זאת, הבינה המלאכותית שהוטעמה כבר בגוגל וסמסונג מסמנת לאפל את גבולות הגזרה. אפל מצטרפת עם עריכת תמונות והוצאת אובייקטים, כשגוגל וסמסונג כבר עושות זאת הלכה למעשה. המבחן של אפל יהיה לא רק ביישור הקו אלא גם בהבאת בשורה וחדשנות אמיתית במכשירים שלה, כלומר התעלות על מה שכבר יש בשוק. מה שבטוח, התחרות עולה מדרגה, ובחודשים הקרובים תתגבר אף יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.