שתי חברות טכנולוגיה ישראליות גדולות הודיעו לאחרונה על עזיבה צפויה של המנכ"ל - בצ'ק פוינט הודיעו על כך לפני כארבעה חודשים ובנייס לפני כחודש. עם זאת, בנייס דובר על פרישת המנכ"ל ברק עילם בסוף השנה, כך שעד אז צפוי להיכנס לתפקידו מנכ"ל חדש שייבחר במקומו, ואילו בצ'ק פוינט לא נקבע דד-ליין חד-משמעי להחלפה, ונראה שגיל שויד, צפוי להישאר בתפקיד עוד זמן מה.
● ניתוח | תשואה של 1000% בשלוש שנים: הכוכבת הגדולה של הסקטור הביטחוני
● זינוק של 130% בשנה: טבע משאירה אבק לחברות הגדולות בבורסה
נזכיר, ששויד הוא ממייסדי חברת אבטחת הסייבר וניהל אותה מאז הקמתה לפני מעל 30 שנה. גם עם עזיבת תפקיד המנכ"ל, לכשתתרחש, הוא צפוי להישאר בחברה כיו"ר פעיל. כשצ'ק פוינט הודיעה על עזיבתו של שויד, הוא אמר בשיחת ועידה עם אנליסטים כי "נתחיל לחפש מחליף, דבר שיכול לקחת זמן - אם יהיה לנו מזל זה יהיה קצר, אבל למצוא את האישה הנכונה או האיש הנכון לתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט - זה תהליך שיכול לקחת בין שישה חודשים לשנתיים". מאז כאמור עברו ארבעה חודשים, אך עד כה לא דווח על מציאת מנכ"ל חדש.
כעת מעריכים אנליסטים בבנק ההשקעות ג'פריס שתהליך החלפת המנכ"ל בצ'ק פוינט לא יתרחש בזמן הקרוב. האנליסטים, ג'וזף גאלו, ברנט ת'יל ואניק באומן, אירחו את מנהל קשרי המשקיעים של צ'ק פוינט בפגישות עם משקיעים באירופה ולתחושתם, "תהליך החלפת המנכ"ל ייקח זמן - סביר שהכרזה על מנכ"ל חדש תהיה בשנה הבאה, וזאת לאור החשיבות של ההחלטה. אנו רואים זאת כמצב של win-win משום שצ'ק פוינט תישאר עם שויד והחזון שלו בתחומי המוצרים והשיווק, ואילו מנכ"ל חדש יוכל להביא איתו התלהבות מחודשת".
בג'פריס ממליצים על צ'ק פוינט בפרמיה של 18%
שויד הוא גם בעל המניות הגדול בצ'ק פוינט עם החזקה של 25.6% ממניות החברה נכון לסוף פברואר. שווי השוק של ההחזקה מגיע כיום ל-4.66 מיליארד דולר. לאחרונה דיווחה החברה ששויד ימכור מניות צ'ק פוינט (כתוצאה ממימוש אופציות שהוקצו לו בעבר) תמורת כ-200 מיליון דולר.
בג'פריס מציינים כי הנהלת צ'ק פוינט ממשיכה לשאוף לצמיחה בשיעור דו-ספרתי בהכנסות. להערכת האנליסטים, צ'ק פוינט תוכל להגיע לשיעור חד-ספרתי גבוה ב-2024, "אך שיעור דו-ספרתי יהיה קשה יותר להשיג", הם סבורים, ומציינים שצ'ק פוינט השקיעה בתחומי צמיחה שונים ובהשקות מוצרים חדשים. "ההנהלה לא חושבת שהיא צריכה 'להקריב' שולי רווח כדי להאיץ צמיחה", כותבים אנשי ג'פריס.
לפי ג'פריס, "תנאי סביבת המאקרו עדיין מאתגרים למרות שיפור משנה שעברה. תעשיית הסייבר יותר עמידה לקניבליזציה מכיוון ה -AI מאשר סקטורים אחרים בתוכנה, אך יש דחיפה לרציונליזציה (בהוצאות על התחום, ש.ח.ו)".
לדבריהם צ'ק פוינט יכולה ליהנות דווקא מהלחצים התקציביים של ארגונים בשל היכולת להציע פתרונות משולבים. המלצת ג'פריס על מניית צ'ק פוינט נשארת "קנייה" במחיר יעד של 185 דולר, פרמיה של 18.2% על מחיר המניה בנאסד"ק. מניית צ'ק פוינט עלתה ב-20% בשנה האחרונה אך רק ב-2.4% מתחילת השנה הנוכחית. מוקדם יותר השנה היא נסחרה בשיא כל הזמנים אך מאז נחלשה ב-6% וכיום שווי השוק של צ'ק פוינט מגיע ל-17.7 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.