גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפתעה מאמריקה: מדד האג"ח שהפך ללהיט בבורסה בת"א, והסכנות

לאט לאט מחזיקי אג"ח של חברות נדל"ן זרות שקרסו מתחילים לקבל את כספם בחזרה ● המקרה האחרון לכך הוא מכירת מלון בברוקלין, שסידרה לנושים של חברת אול־יר החזר של מלוא החוב כלפיהם ● וגם: מי לא יזכו לראות את כספם חזרה, ואיך מוסבר הזינוק באג"ח הזרות הנסחרות בת"א מתחילת המלחמה

יואל גולדמן / איור: גיל ג'יבלי
יואל גולדמן / איור: גיל ג'יבלי

"אני נרגשת וגאה לבשר שאתמול, יום לאחר יום ההולדת שלי, קיבלנו את מלוא החוב" - הודעה בנוסח זה הופיעה לפני כשבועיים בחשבון הפייסבוק של עורכת הדין אסנת טננבאום, המייצגת נושים של אחת מסדרות האג"ח (ג') שהנפיקה חברת הנדל"ן הזרה אול־יר, שקרסה לפני ארבע שנים. מדובר בהסדר החוב הגדול ביותר של אחת מחברות הנדל"ן הזרות (BVI) שהנפיקו אג"ח בבורסה בת"א.

20 הקומות בצומת יגאל אלון שמלמדות על מצב שוק הנדל"ן בתל אביב 
בלעדי | בעקבות תלונות מצד יזמים, באוצר נערכים להפחית את מס השבחת המטרו 

טננבאום כיוונה להשלמת מכירתו של בית מלון ששועבד לטובת מחזיקי האג"ח שהיא מייצגת, מלון וויליאם וייל בברוקלין, אשר נמכר תמורת 177 מיליון דולר לחברת שירותי המלונאות EOS Hospitality. המכירה והעברת התמורה לנושי האג"ח הובילה לכך שלמחזיקי סדרה ג' שולם מלוא החוב, בסכום של כ־667 מיליון שקל (כולל תשלומים קודמים בהיקף של 85 מיליון שקל).

בת"א נסחרות כמה עשרות סדרות אג"ח שהנפיקו חברות ה־BVI (שהתאגדו באיי הבתולה הבריטיים), שפועלות בדרך כלל בתחום הנדל"ן המניב בארה"ב. חברות אלה, לרוב בבעלות יזמים יהודים, החלו "לעשות עלייה" לבורסה המקומית לפני כמעט עשרים שנה, במטרה לגייס כאן חוב זול יחסית לטובת פעילותן מעבר לים. במהלך השנים, נקשר שמן של חלק מהחברות הללו לסוגיות של ממשל תאגידי לקוי, חוסר שקיפות, ובמספר מקרים גם קשיים בהחזר החוב שגייסו.

בעוד שמרבית חברות ה־BVI מצליחות בדרך כלל לשרת את החוב שגייסו כאן (המסתכם בעשרות מיליארדי שקלים), קרסו ארבע מהן במהלך השנים, לאחר שהציגו התנהלות עסקית בעייתית הרחק מעין השוק בארץ. הארבע הן (בסדר כרונולוגי) אורבנקורפ, ברוקלנד אפריל, סטארווד ווסט ואול־יר. החוב הכולל של אותן חברות למחזיקי האג"ח עמד במועד ההסדר על 3.5 מיליארד שקל (מתוכו חלקה של אול־יר היה 2.3 מיליארד שקל - כשני שלישים מהחוב הכולל).

בדיקת גלובס מעלה כי עד כה כמחצית מהחוב הכולל, כ־1.7 מיליארד שקל, שולמה במסגרת הליכי ההסדרים השונים (מתוך כך חלקה של אול־יר - יותר מ־1.4 מיליארד שקל). יש לציין כי בכל ארבעת המקרים תהליכי ההסדר עדיין מתנהלים בביהמ"ש וייתכן שסכומי הגבייה יגדלו.

בד בבד, שתי חברות BVI נוספות, הרץ פרופרטיס ודה זראסאי, החלו לאחרונה גם הן במגעים להסדרי חוב עם נושיהן, בשל קשיי עמידה בתשלומי האג"ח כסדרם (בהתאם, נסחרות חלק מהאג"ח של חברות אלה בתשואות זבל). בתוך כך התרחש בשנה האחרונה מהלך התאוששות מרשים באג"ח של חברות ה־BVI שתורגם לחזרתן לשוק הגיוסים. בחברת מידרוג ציינו כי בין ינואר למאי 2024, הן גייסו חוב חדש בהיקף של 3.4 מיליארד שקל - נתוני שיא בהשוואה לתקופות מקבילות בשנים קודמות (בתקופה המקבילה אשתקד גויסו רק 630 מיליון שקל).

2 סדרות מובטחות בשיעבוד נדל"ן, 2 לא

כל זה לא מפחית מעוצמת הקריסות של אותן ארבע חברות BVI, ובראשן אול־יר של היזם יואל גולדמן, שפעלה בייזום פרויקטי מגורים בניו יורק. החברה שגייסה מספר סדרות אג"ח בעשור הקודם, קרסה ברעש גדול לאחר פרוץ הקורונה בשנת 2020, עקב חדלות פירעון. בעקבות קריסתה עלו טענות כי גולדמן ביצע לכאורה פעולות מרמה מתוחכמות והסתיר עסקאות. בהמשך נפתחה נגדו גם חקירה פלילית בארץ, והוא הגיע להסדר מול הפרקליטות באוגוסט אשתקד שבמסגרתו נקבע כי ישלם 9 מיליון שקל, ויורחק למספר שנים מתפקידי מפתח בחברות.

כאמור לפני ארבע שנים החלו המגעים להסדר החוב, עבור אג"ח בסך 2.3 מיליארד שקל הנוגעות לארבע סדרות, אשר שתיים מהן מובטחות (ג' ו־ה') ושתיים לא (ב' ו־ד'). שנה לאחר הקריסה (2021) השלימה אול־יר מכירת פרויקט שהיה משועבד לסדרה ה', מה שהוביל להעברת כ־770 מיליון שקל (245 מיליון דולר) למחזיקיה (94% מהחוב). בחודש שעבר, כאמור, הצליחה נציגות האג"ח של סדרה ג' (ובתוכה עו"ד טננבאום), לאחר עבודה מאומצת, להשיב את מלוא החוב לסדרה זו אשר לה שועבד בית מלון.

לאחר החזר של יותר ממחצית חוב האג"ח הכולל שהנפיקה, נותרו לאול־יר שתי סדרות אג"ח לא מובטחות, שהיקף החוב המקורי בגינן הוא כ־860 מיליון שקל - חוב שטרם נפרע ושהסיכויים לראות ממנו החזר כספי משמעותי נמוכים למדי (הגם שהתהליכים, כאמור, נמשכים בביהמ"ש). המסקנה שמתבקשת ממקרה אול־יר היא שכדאי להיות נושה מובטח ששועבד לו נכס נדל"ן. במקרה כזה הסיכוי לראות את מלוא הכסף בחזרה גבוה הרבה יותר.

תביעות החוב בברוקלנד גבוהות מהיקף האג"ח

הקריסה "המוצלחת" ביותר של חברת נדל"ן זרה עד כה, מבחינת הנושים בת"א, הייתה זו של אורבנקורפ הקנדית. החברה בבעלות אלן ססקין גייסה אג"ח בהיקף של 180 מיליון שקל בדצמבר 2015, וחודשים בודדים לאחר מכן נקלעה לקשיי נזילות וקרסה.

עו"ד גיא גיסין שמונה כבעל תפקיד מטעם ביהמ"ש, הצליח עם עו"ד יעל הרשקוביץ להחזיר את מלוא הסכום המקורי למחזיקים, בתוספת 4 מיליון שקל תשלומי ריבית. בנוסף ישנה הכרה בחוב נוסף, למעשה תשלומי ריבית של עוד 23 מיליון שקל על נכסים מובטחים, שיש דרישה לשלם לנושים.

פחות שפר מזלם של נושי יזמית הבנייה בניו יורק, ברוקלנד אפריל, שקרסה בשנת 2018. החברה הוקמה על ידי מספר שותפים ישראלים, בראשות היזם בועז גלעד. ברוקלנד אפריל גייסה כ־150 מיליון שקל בשתי סדרות אג"ח, כשמתוך הסכום הוחזרו עד כה רק כ־19 מיליון שקל (12.5% מהחוב). תביעות החוב שנותרו בחברה זו הן בהיקף של 62 מיליון דולר כיום (234 מיליון שקל), גבוה מסכום האג"ח. לנושי סדרת אג"ח ב' נותרה דרישת חוב עם ריביות בסך 46 מיליון דולר (173 מיליון שקל).

בשנת 2020 קרסה גם חברת הקניונים בארה"ב סטארווד ווסט, שבשליטת ענקית הנדל"ן האמריקאית סטארווד קפיטל של בארי שטרנליכט. חברה זו גייסה סדרת אג"ח בודדה בשנת 2018 בהיקף של 911 מיליון שקל. חודשים לא רבים לאחר הגיוס החריפו הקשיים בענף הקניונים בארה"ב, על רקע העלייה בתחרות מול המסחר המקוון. פחות משנתיים לאחר הגיוס כבר נכנסה סטארווד להסדר חוב מול הנושים. מתוך האג"ח שהנפיקה שולמו עד כה 67 מיליון שקל, ונותר חוב העומד כיום על 840 מיליון שקל.

השבוע נרשמה התפתחות בזירת סטארווד: ביהמ"ש הכלכלי בת"א דחה את בקשת שטרנליכט, היו"ר והמנכ"ל של ענקית הנדל"ן, למחוק אותו מתביעה בסך 350 מיליון שקל שהוגשה נגדו ונגד נושאי משרה בטענות על מעורבותם לכאורה בהנפקת האג"ח. שטרנליכט והחברה האם שבשליטתו טענו כי גוררים אותם להתדיינות בישראל ללא הצדקה. כן טענו כי לבית המשפט בישראל אין סמכות שיפוט לדון בתביעה נגדם, וכי הם לא היו חתומים על התשקיף שפורסם טרם ההנפקה ולא היו מעורבים בפעילות החברה בישראל. עוד נטען כי ישראל אינה הפורום הנאות לדון בתביעה, מאחר שמדובר במי שמקום אזרחותם, התאגדותם, מושבם ועסקיהם הוא ארה"ב.

השופט מגן אלטוביה שדחה את הבקשה, קבע כי "נראה לכאורה כי המבקשים היו מעורבים בהחלטה על ההנפקה, ניהול ההנפקה והתנהלות בעלת השליטה ו/או החברה בתקופה הרלוונטית. וככאלה, ובהתחשב בעילות התביעה, הם בעל דין דרוש בתביעה". התביעה נגד שטרנליכט הוגשה באמצעות נאמני חברת סטארווד ווסט, עורכי הדין צוריאל לביא ורון הדסי.

נדל"ן מניב במנהטן עדיף על החלופה המקומית

המשקיעים בת"א מנהלים כאמור רומן מתמשך עם חברות ה־BVI שאף זכו למדד משלהן - המדד שזכה לשם "תל בונד־גלובל" כולל את האג"ח המובחרות מקרב חברות ה־BVI. מתחילת השנה עלה המדד ב־6.4%, משלים עלייה שנתית של כמעט 12%. לשם השוואה מדד תל בונד 20 (המייצג את אג"ח החברות הגדולות ביותר בבורסה בת"א) עלה רק ב־0.4% מתחילת השנה, וב־2% בשנה החולפת. מתוך 26 הסדרות הנכללות במדד הגלובלי רק אחת משקפת היום תשואה דו ספרתית (של דה זראסאי).

מדובר בביצועים מרשימים ביותר למדד האג"ח של חברות הנדל"ן הזרות בת"א. עם זאת, גם לאחר העליות הנאות באיגרות הללו, התשואה לפדיון הגלומה במדד תל בונד־גלובל עדיין גבוהה - 7.9% - הצנועה יחסית לשיעור של 10.5% בספטמבר האחרון ושל 13.8% לאחר פרוץ המלחמה.

תשואה זו גבוהה יותר משאר מדדי האג"ח הקונצרניות המקומיים (מה שמשקף סיכון גבוה יותר), כשלדוגמה התשואה לפדיון הגלומה במדד תל בונד 20 היא 3.17% בלבד.

נראה כי שתי סיבות עיקריות הובילו להתאוששות התל בונד־גלובל בשנה החולפת. הראשונה היא שהאג"ח המרכיבות את המדד אמנם גויסו בשקלים, אך הכנסותיהן של חברות ה־BVI נקובות בדולר. ולנוכח התחזקות הדולר מול השקל, הרי שהשקעה בחברות המדד מעניקה חשיפה דולרית וסוג של גידור מטבעי.

הסיבה השנייה היא המלחמה שפרצה בישראל ודחפה את המשקיעים לחפש חלופות השקעה בשווקים זרים. נראה שנדל"ן מניב במנהטן, גם אם הוא סובל מעליית הריבית בארה"ב שמקטינה את שוויו, מהווה עדיין חלופה סבירה או גיוון למה לאפשרויות ההשקעה בארץ.

עוד כתבות

שחקני מנצ'סטר סיטי חוגגים אליפות. הכדורגל האנגלי הכניס כ־7 מיליארד אירו / צילום: ap, Dave Thompson

35 מיליארד אירו בשנה: אירופה מאוהבת בכדורגל. דוח חדש מגלה את המספרים

מיליוני צופים דבוקים למשחקי היורו, אבל השיגעון לא עוצר בנבחרות: הסקירה השנתית של פירמת הייעוץ דלויט מגלה כי הצמיחה בכדורגל האירופי הגיעה בעונה הקודמת לשיא הכנסות, עם צפי לעלייה ● איזו ליגה בולטת, איך זה משפיע על ישראל ומתי יפרוץ גם כדורגל הנשים?

השר גולדקנופף מבקר באדמות היישוב תילה / צילום: יח''צ

10 קילומטר צפונית לבאר שבע: בשקט בשקט אושרה השבוע הקמת עיר חדשה. למה אף אחד לא רצה קרדיט?

בשקט בשקט הממשלה אישרה השבוע הקמת עיר חדשה בישראל, 10 קילומטר צפונית לבאר שבע, אבל איש לא מיהר לקחת על זה קרדיט ● למה? כי הדרך אל היעד נראית עקומה וסלקטיבית מאי פעם, בזמן שהגוף התכנוני הכי חשוב במדינה הפסיק להקשיב לאנשי המקצוע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

תקציב המדינה יקוצץ רוחבית למימון המשך פינוי תושבי הדרום והצפון

הקיצוץ יחול על התקציבים החברתיים והאזרחיים, כאשר חלק מהמימון יבוא גם על חשבון יישום הסכם השכר עם מורי התיכונים ● לעומת זאת, תקציבים שמוגדרים ככספים קואליציוניים יוחרגו בחלקם הגדול מהקיצוץ ● ח"כ לזימי: "הממשלה פוגעת בשירותים החברתיים הכי בסיסיים, בזמן שהיא מאשרת מאות מיליונים למשרדים המיותרים ולמקורבים"

התחדשות עירונית. ''יותר מעורבות של המדינה גם לאחר האכלוס'' / צילום: נוי מאיה

מחקר: מה צריך לעשות כדי לצמצם את הפערים בין האוכלוסיות בפרויקטי התחדשות עירונית

פרויקטי התחדשות עירונית מובילים במקרים רבים לרווח לדיירים הוותיקים, אך יכולים להכניס אותם גם להוצאות גבוהות לאורך הזמן ● מחקר חדש בדק את הפערים בין הדיירים הוותיקים לחדשים ובחן מה ניתן לעשות כדי לצמצם אותם

מיכה קליין, עופר פלדמן, דפנה הר לב ודרור פלדמן בפאנל משותף / צילום: תמר מצפי

ליזמי הנדל"ן יש תחזית פסימית לשוק הדיור: "כשל ברמת המדינה"

בפאנל "איך קונים היום דירות" בוועידת הנדל"ן השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס, נרשם קונצנזוס סביב ההערכות שמחירי הדיור ימשיכו לעלות ● מיכה קליין, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים: "אנשים מבינים שהעתיד בשוק יהיה יותר גרוע" ● וגם: הקשיים לקדם התחדשות עירונית בפריפריה

אלפא רומיאו סטלביו VELOCHE / צילום: יח''צ

האלפא רומיאו החדשה: עם מחיר שאפתני והתנהגות כביש ללא תחרות

העדכון האחרון שימר את העיצוב החושני והמוכר של ה–SUV הגדול של אלפא ושדרג את הטכנולוגיה ואיכות הייצור ● יש מתחרים יותר מרווחים ומתוחכמים, אבל הקשר למורשת והתנהגות הכביש עדיין ללא תחרות ● מבחן דרכים

נחי פינקלשטיין / צילום: תמונה פרטית

שכונות החוף של חיפה: "הדירות הישנות יכפילו וישלשו את ערכן"

דירות שמיועדות לפינוי בינוי מגלמות מהר מאוד במחיר את התקווה לדירה חדשה וגדולה יותר ● האם בנווה דוד ושער העלייה עוד אפשר למצוא מציאות? ● האזינו

הצוללת. הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר גליה לינדנשטראוס / צילום: פרטי

המומחית שמציעה הסבר מפתיע לחרם שהטילה טורקיה על ישראל

שיחה עם ד"ר גליה לינדנשטראוס, חוקרת בכירה ב־INSS ● על הכוחות שמניעים את ארדואן מאחורי הקלעים ושאלת היום שאחריו ועל האינטרס הכלכלי מול איראן ורוסיה ● האזינו

ג'וש פריידנברג בביקור ביד ושם במרץ האחרון / צילום: פרטי

בית האופרה של סידני הואר בצבעי כחול־לבן. את מה שקרה אחר כך קשה היה לחזות

ג'וש פריידנברג, בעבר בכיר בממשלת אוסטרליה וכיום יו"ר בגולדמן זאקס, הזדעזע מהאלימות שחוו יהודים בארצו אחרי 7 באוקטובר ● אז הוא יצר סרט תיעודי - שזכה לכותרות בעולם ● בראיון מיוחד הוא מספר על הבורות ביחס לסכסוך הישראלי־פלסטיני ומסביר מדוע דווקא הביקור בארץ עשה אותו אופטימי

השריפות בגליל התחתון בעקבות המטח האחרון / צילום: כבאות והצלה צפון

עשרות שיגורים לגליל התחתון, גבר נפצע קשה מרסיסים

חיזבאללה שיגר 20 רקטות לשורת יישובים, בהם: כפר נהר הירדן, מצפה נטופה, אבטליון, פקיעין וכפר זיתים • במד"א מעדכנים על פצוע אחד באורח קשה שפונה לבית החולים • השיגורים הגיעו בצל החיסול אתמול בעומק לבנון • רויטרס: חמאס ממתין לתשובת ישראל - שצפויה להגיע תוך ימים בודדים • עדכונים בולטים 

מנות בקפה עם / צילום: דייגו גלפרין

סוסים ויין בשקיעה: עשר דקות מתל אביב מצאנו חוויית טבע בלתי נשכחת

עגלת קפה עם כריכים מעולים בלב חורשת פקאן, רכיבה משפחתית על סוסים, משתלה יפנית מיוחדת ויין בשקיעה ● ביקור בגבעת ח"ן

סיכום שווקים / צילומים: shutterstock,AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האנליסטים ממליצים: אלה המניות שלא כדאי למכור - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד S&P 500 הניב לחוסכי הגמל במחצית הראשונה של 2024 תשואה כמעט כפולה מהמסלולים המנייתיי - ויותר מפי שלושה מאלה הכלליים ● מנגד, בג'יי.פי. מורגן צופים כי המדד יירד ב-22% עד סוף השנה ● וגם: ניתוח סטטיסטי מנסה לענות על השאלה: באיזה יום הכי כדאי להיכנס לשוק המניות?

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: תמר מצפי

החשכ"ל: "אי אפשר להמשיך לקבל את הדרישות של מערכת הביטחון כפי שהן"

החשב הכללי באוצר, יהלי רוטנברג, דיבר בוועידת הנדל"ן השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס, על מצב החוב של המדינה נוכח המלחמה: "לתת הלוואה למדינת ישראל בריבית של 5%, זה לא סוף העולם"

שבי שמר, מנהלת החטיבה הקמעונאית, בנק מזרחי טפחות בוועידת הנדלן של מזרחי טפחות / צילום: תמר מצפי

מנהלת החטיבה הקמעונאית בבנק מזרחי טפחות: "עלייה של 87% בהיקף נטילת המשכנתאות והמגמה הולכת וגוברת"

שבי שמר, מנהלת החטיבה הקמעונאית בבנק מזרחי טפחות, דיברה בוועידת הנדל"ן השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס על עליית הביקושים למשכנתאות, ומשמעות הדבר על שוק הנדל"ן ● "רוכשי הדירות יודעים שאם הריבית תמשיך לרדת, תהיה התאמה במחירי המשכנתאות, והציפייה שמחזירה אותם לשוק"

בינה מלאכותית לא מחסלת משרות? ספרו את זה לפרילנסרים / צילום: Shutterstock

בינה מלאכותית לא מחסלת ג'ובים? ספרו את זה לפרילנסרים

יש כעת נתונים התומכים במה שהפרילנסרים טוענים כבר חודשים

מדוע רוכשי הדירות בישראל משלמים לבנק הרבה יותר / אילוסטרציה: Shutterstock

הממוצע מטעה: כל המספרים מאחורי המשכנתה שהישראלים לוקחים

ההתעוררות במכירת הדירות והתחדשות עליית המחירים, מחזירות למרכז הבמה את ההלוואה הכבדה ביותר של רוב משקי הבית ● כך מורידות הלוואות בפריפריה ולשיפוצים את גובה המשכנתה הממוצעת, שבמרכז הארץ מגיעה כבר ל־2 מיליון שקל ויותר ● וגם: איך קורה שאתם משלמים לבנק יותר מכפול מסכום ההלוואה שנטלתם כדי לרכוש את הדירה, ומה ניתן לעשות כדי לצמצם את ההחזר

''מחכים שהמטבע יחזור ל־3.6 שקל לדולר'' / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בשוק מעריכים: זה הרגע שבו בנק ישראל יתחיל להוריד את הריבית

עפ"י ההערכות בשוק, בנק ישראל צפוי להשאיר גם השבוע את הריבית על רמה של 4.5%, אך עדכון התחזיות יוכל להצביע על הצפי להמשך השנה ● בינתיים, פרמיית הסיכון של ישראל רק מוסיפה לעלות ● כעת בחטיבת המחקר של בנק ישראל צופים להורדה אחת או שתיים בשנה הקרובה

אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

הסוד של הפנטהאוז היוקרתי ביפו נחשף: בונקר מפני טילים

תקרות בעובי מטר, בטון מזוין, ריהוט חסין אש ובידוד מפני אטום ● הכירו את האנשים שלא ייתנו למלחמה הבאה להפתיע אותם, גם במחיר של מיליוני שקלים ● "יש לי רשימת המתנה של שכנים שאומרים שאם תהיה מתקפת טילים הם באים אליי"

צבי מדלג בין החלקות השרופות. גבול הצפון / צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע

כלבים משוטטים ברחו לישראל מההפגזות בלבנון: כך הפכו יישובי הצפון לג'ונגל בחסות המלחמה

להקות תנים בין הבתים, כלבים שפלשו מלבנון, שטחי ענק שרופים וציידים לא חוקיים ● כשמרבית התושבים מפונים, את מקומם בערי הצפון תופסים בעלי החיים ● המשרד להגנת הסביבה: "נדע לשקם את המערכת האקולוגית, אבל היא לא תחזור להיות מה שהייתה"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

הביטקוין הגיע לשפל של 5 חודשים. למה זה קורה?

תשלומי פיצויים של בורסה שפשטה רגל גורמים לחשש מהצפת השוק במטבעות ביטקוין ● הביטקוין מתערער ויורד לשפל של כחמישה חודשים, וכנהוג גורר איתו את שאר מטבעות הקריפטו המרכזיים ● אבל התחזית צופה שהביטקוין יחזור ויתחזק