בורסות עולם | סיקור שוטף

נעילה ירוקה בוול סטריט; אנבידיה וטסלה קפצו בכ-5% כל אחת

הנאסד"ק עלה ב-1.6% • עליות חדות בנעילה באירופה • מיטב: "בארה"ב, עליית המניות הקטנות וירידת המניות הגדולות לא תמשך עוד זמן רב" • אנליסטים בוול סטריט מנתחים את השפעת פרישתו של ביידן על השווקים

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:00

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה ירוקה: הנאסד"ק עלה ב-1.6%, ה-S&P 500 הוסיף לערכו כ-1.1%, והדאו ג'ונס עלה ב-0.3%.

בלטו לחיוב מניות אנבידיה  שקפצה בכ-5% לאחר נפילה של 8% בשבוע החולף וטסלה  שעלתה בשיעור דומה. מנגד קראוד סטרייק  המשיכה במומנטום השלילי וצללה בכ-13% לאחר שבסוף השבוע הייתה אחראית לתקלת המחשוב העולמית הגדולה ביותר אי פעם, כאשר עדכון ששחררה השבית מיליוני מחשבים ברחבי העולם. 

21:13

העליות בוול סטריט מתחזקות: הנאסד"ק עולה ב-1.6%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-1%, והדאו ג'ונס עולה ב-0.2%.

אפל  בולטת לחיוב במסחר לאחר שCוולס פארגו העלU את מחיר היעד של המניה ל-275 דולר מ-225 דולר, מחיר המהווה אפסייד של 20% ממחיר המניה. להערכת הבנק, Apple intelligence צפויה להניע "מחזור שדרוג משמעותי" עבור יצרנית האייפון. 

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות מטפסות קלות. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.26% והתשואה לשנתיים עומדת על 4.53%.

19:21

העליות בוול סטריט נמשכות: הנאסד"ק עולה ב-0.9%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו 0.6%, והדאו ג'ונס עולה ב-0.1%.

לאחר שצללה אמש בכ-8%, אנבידיה  מתאוששת וקופצת בכ-3% לאחר שמוקדם יותר פורסם דיווח ברויטרס, כח החברה דיווחה שהיא מכינה גרסת שבבים שמותאמת לשוק הסיני. השבבים יעמדו בתקנות הסחר של ארה"ב. גם טסלה  בולטת לחיוב ומטפסת בכ-4%. 

מנגד, מניית בנק אוף אמריקה  יורדת ביותר מ-1% לאחר שדווח כי חברת האחזקות ברקשייר האת'ווי  של וורן באפט, מכרה בשבוע שעבר כ-33.9 מיליון מניות של הבנק תמורת כמעט 1.5 מיליארד דולר. ברקשייר נותרה בעלת המניות הגדולה ביותר של בנק אוף אמריקה עם החזקה של 10.8% לאחר המכירה. 

18:36

יום המסחר באירופה ננעל במגמה ירוקה: הדאקס הוסיף לערכו 1.4%, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.6% והקאק הצרפתי ננעל בעלייה של 1.2%.

17:38

המסחר בוול סטריט מתנהל אחר הצהריים באופטימיות לאחר פרישת ביידן מהמרוץ לנשיאות - נאסד"ק עולה ב-1.5%, S&P 500 ב-1% ודאו ג'ונס ב-0.4%. 

16:45

מניית סנטינל וואן  עולה גם היום לאחר שזינקה בשישי בכ-8% בוול סטריט. חברת אבטחת הסייבר, היא אחת המתחרות של קראודסטרייק, וייתכן שהמשקיעים מעריכים שסנטינל וואן תרוויח מכך. 

16:30

קבלת פנים אופטימית לקמלה האריס כמועמדת החדשה לנשיאות במקום ביידן. נאסד"ק עולה ב-1.3%, S&P 500 ב-0.9% ודאו ג'ונס ב-0.4%. 

חברת הסייבר קראודסטרייק  יורדת גם היום במסחר לאחר נפילה של 11% בשישי האחרון. כזכור חברת אבטחת המידע הפכה בסוף השבוע לאחראית לתקלת המחשוב העולמית הגדולה ביותר אי פעם, כאשר עדכון ששחררה השבית מיליוני מחשבים ברחבי העולם.

אנבידיה  עולה ב-2% לאחר שלפי רויטרס, החברה דיווחה שהיא מכינה גרסת שבבים שמותאמת לשוק הסיני. השבבים יעמדו בתקנות הסחר של ארה"ב. 

 16:12

דומה שבינתיים השוק מקדם בברכה את מועמדותה של קמלה האריס לנשיאת ארה"ב. נאסד"ק עולה ב-1%, S&P 500 ב-0.6% ודאו ג'ונס ב-0.1%. 

15:56 

חברת Pharma Two B מישראל מתמזגת לחברת Hepion מארה"ב, שנסחרת בשווי זניח של 6 מיליון דולר בנאסד"ק. לאחר המיזוג בעלי המניות של החברה הישראלית יחזיקו ב-85% מהחברה הממוזגת.

עם השלמת המיזוג החברה תגייס מימון בסך 11.5 מיליון דולר, וההחזקה של בעלי המניות תרד ל-44.5% כשהמשקיע הפרטי בעסקת המימון יחזיק ב-47.7%. לפי הודעת החברות המיזוג מוערך בשווי 58.5 מיליון דולר. החברה הממוזגת תנוהל על-ידי הנהלת החברה הישראלית ותיסחר בנאסד"ק תחת הסימול PHTB (כיום הסימול של הפיון הוא HEPA). פארמה טו בי, בהנהלת דן טלמן, מפתחת תרופות להפרעות נוירולוגיות. 

14:55

העליות באירופה מתחזקות כעת והמדדים דאקס וקאק עולים ב-1.3%, מדד פוטסי עולה ב-0.7%. 

בוול סטריט דומה שהמשקיעים מקבלים בברכה את מומדותה של קמלה האריס לנשיאות ארה"ב - החוזים העתידיים נסחרים כעת בעלייה, נאסד"ק ב-0.8%. 

11:45

המסחר באירופה מוסיף ומתנהל בעליות שערים - דאקס עולה ב-0.9%, קאק ב-1% ופוטסי עולה ב-0.6%.

 מניית חברת התעופה ריאנאייר הולדינגס  צוללת ב-11% לאחר נפילה של 46% ברווח הרבעוני, בנוסף החברה צופה ירידה במחירי הטיסות. 

10:27

בצל פרישתו של ביידן מהמרוץ לנשיאות, המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות שערים - המדדים דאקס, קאק ופוטסי עולים ב-0.6%.

07:59

אסיה מגיבה בירידות לארועים הפוליטיים בארה"ב - ניקיי יורד ב-1.3%, מדד שנחאי ב-0.7% ומדד קוספי ב-1.4%, הנג סנג לעומתם עולה ב--0.7%. 

וול סטריט סגרה את שבוע המסחר החלש ביותר שלה מאז אפריל. אלו הסיבות 

הנשיא ג'ו ביידן הודיע אתמול (א') כי הוא פורש מהמירוץ לנשיאות ולא יתמודד לקדנציה שנייה, אך יסיים את הכהונה הנוכחית. הבוקר החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות - נאסד"ק עולה ב-0.3%. 

לפי יאהו פייננס, התגובה המיידית לפרישתו של ביידן תהיה תנודתיות. איסד ג'וש תומפסון, מנכ"ל חברת Impact Health USA, אמר לאתר שהתגובה המיידית תהיה ירידת מניות חדה והעברת השקעות לקרנות גידור. סטפני ווגאן, שותפה מייסדת ב-VEDA - חברת השקעות דיפיי, אף הגדילה ואמרה כי "בחירה בקמלה האריס תגדיל את האמונה בשווקים שטראמפ ייבחר".

כמה אנליסטים נוספים התראיינו הבוקר בבלומברג: ג'ולי בייל, אסטרטגית ראשית בקיין-אנדרסון-רודניק צופה אי-ודאות נוספת. "אלו זמנים ללא תקדימים מספיקים", היא אמרה לבלומברג. 

מאט מאלי, מנהל שווקים ראשי במילר-טבק צופה שתהיה עצירה בכל הקשור ל"טראמפ טרייד" (הכינוי לתגובת השוק לבחירת טראמפ) כגון העלייה של הביטקוין, המניות הקטנות ומניות האנרגיה, וכמה מהן שספגו לאחרונה ירידות כמו מניות הסולאר והמכוניות החשמליות עשויות להתאושש. 

דן סוזוקי, סגן מנהל ההשקעות בריצ'רד בנסון רואה עלייה באי וודאות לניצחון גורף של הרפובליקנים, מעבר לזה "הכל עדיין לוט בערפל עד שנדע מיהו המועמד הדמוקרטי". 

המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו ביום שישי האחרון בירידות שערים: נאסד"ק ירד בכ-0.8%, ה-S&P 500 השיל מערכו כ-0.6% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.9%. ברקע מסתמנת מגמה של מעבר ממניות הטכנולוגיה הגדולות למניות קטנות. אלכס זבז'ינסקי ממיטב לא צופה שהתופעה הזו תימשך זמן רב, ראו הרחבה בהמשך.  

את רוב העניין בשישי סיפקה חברת האבטחה קראוד סטרייק הולדינגס (CrowdStrike), שצללה ביום שישי בכ-11% בוול סטריט, בהמשך לדיווחים על תקלה שיצרה שיבושים בענפים רבים ברחבי העולם כגון חברות תעופה, בנקים ובתי חולים.

WSJ | כך עדכון תוכנה שגוי זעזע את החברות הגדולות בעולם 

בהמשך לתקלה שיצרה קראוד סטרייק, מניית סנטינל וואן זינקה בכ-8% ביום שישי האחרון בוול סטריט. חברת אבטחת הסייבר, היא אחת המתחרות הבולטות של קראוד סטרייק, וייתכן שהמשקיעים העריכו שסנטינל וואן תרוויח מכך.

סלינה בדרך לחדלות פרעון. ביום שישי צנחה מניית סלינה ב-16.6% למחיר שמתקרב למחיר השפל בו נסחרה מוקדם יותר השנה. לאחר מחיקה של כמעט כל השווי של החברה תוך פחות משנתיים, מנייתה עלולה להימחק בקרוב ממסחר בנאסד"ק והחברה עלולה להגיע לחדלות פירעון.

וורן באפט מכר לאחרונה מקצת ממניות ברשייר הת'וואי בבנק אוף אמריקה ובשווי של 1.5 מיליארד דולר ועדיין נותר עם מניות הבנק בשווי של 42.9 מיליארד דולר. הבנק הוא ההחזקה השניה בגודלה של ברקשייר אחרי אפל. דומה שבאפט מממש מעט רווחים לאחר שמניית הבנק עלתה ב-7% מתחילת החודש וב-24% מתחילת השנה. 

שורה ארוכה של חברות יפרסמו השבוע דוחות. בראשן ענקיות הטכנולוגיה גוגל וטסלה (יום ג' לאחר סגירת המסחר). כמו כן ידווחו, IBM ו-SAP, חברת התעופה Ryanair, קוקה קולה. ישראליות שיפרסמו: צ'ק פוינט וטאואר. 

WSJ | האיש שהפך למיליארדר מבועות פיננסיות בוול סטריט מזהיר: "ההתפוצצות בדרך"  

בשוק החוב האמריקאי, התשואות עלו לכל אורך העקום במהלך השבוע החולף, כאשר התשואה באיגרת הממשלתית ל־10 שנים עלתה ב־7 נקודות בסיס ל־4.25% והתשואה לשנתיים עלתה ב־4 נ"ב ל־4.49%.

מתן שטרית, כלכלן ראשי בקבוצת הפניקס, הסביר בסקירתו השבועית כי "ההסתברות להפחתת ריבית בארה"ב בחודש ספטמבר עדיין עומדת על 100%, ואם עד אז לא יהיו הפתעות משמעותית כלפי מעלה באינפלציה ושוק העבודה, אנו מעריכים שהריבית אכן תרד בחודש ספטמבר. במצטבר עד סוף השנה החוזים מתמחרים הפחתה של כ־62 נ"ב (כ־2.5 הפחתות ריבית)".

השווקים ימתינו בדריכות בשבוע הקרוב לשורת נתוני מאקרו בארה"ב שיכולים לאותת על הכיוון של ריבית הפד. ביום חמישי יפורסמו גם נתוני הצמיחה לרבעון השני של השנה וגם נתונים משוק התעסוקה. בנוסף, יפורסמו השבוע מדד מנהלי הרכב וכן נתונים משוק הדיור האמריקאי על מכירות בתים קיימים וחדשים והיתרי בנייה. גם באירופה יפורסם השבוע מדד מנהלי הרכש בגוש האירו.

הנתון החשוב השבוע יתפרסם ביום שישי - מדד ההוצאה הפרטית (PCE) יבחן את ציפיות השוק להורדת ריבית בספטמבר. הצפי הוא לעלייה של 0.1% לעומת החודש שעבר וכמו בחודש שעבר.

אלכס זבז'ינסקי ממיטב  סבור שעליית המניות הקטנות וירידת המניות הגדולות לא תמשך עוד זמן רב, "השווקים מושפעים כעת משתי ההתפתחויות - התגברות הציפיות להורדת הריבית בארה"ב ועלייה בסיכוי לבחירתו של טראמפ. הציפיות להורדת הריבית עוררו את המניות של החברות הקטנות שזינקו בכמה ימים אחרי פרסום מדד המחירים בארה"ב. אנחנו לא חושבים שהמגמה תמשך לאורך זמן". 

"ראשית, בתחילת התקופות של הורדת הריבית בארה"ב שהיו בעשורים האחרונים המדדים הקטנים הציגו לרוב ביצועים חלשים יותר מאשר מדדי החברות הגדולות. 
בשוק המניות של היום שנשלט ע"י זרימת הכסף הפאסיבי שנכנס בעיקר למדדים הגדולים, הרבה פעמים בהוראה אוטומטית (הפרשות לפנסיה למסלולי S&P 500), קשה לצפות לביצועים עודפים לאורך זמן של המניות הקטנות. כדי שזה יקרה צריך הרבה כסף של מנהלי השקעות אקטיביים, שהולכים ונכחדים".

"ההיחלשות המסתמנת בכלכלה האמריקאית עלולה לפגוע יותר בחברות המקומיות הקטנות יותר. מבחינת התמחור, מכפילי הרווח החזויים של S&P 500 ו-Nasdaq אכן גבוהים מהממוצע של 20 השנים האחרונות. אולם, גם המדדים הקטנים לא ממש זולים. המכפיל של Russell 2000 גבוה מהממוצע ההיסטורי והמכפילים של SmallCap ו-Midcap דומים לממוצע". 

"לכאורה, התוכניות הכלכליות של טראמפ אמורות לתמוך בחברות האמריקאיות הקטנות יותר, עם הפחתת התחרות בעקבות הטלת המיסים על היבוא והיחלשות הדולר. אולם, מדיניות דומה בקדנציה הראשונה שלו עזרה יותר ל-S&P 500 ובמיוחד לנסדא"ק שהשיגו תשואות הרבה יותר גבוהות מאשר מדדי המניות הקטנות. גם בתקופתו מניות סקטור הטכנולוגיה הציגו את הביצועים העודפים על פני שאר הסקטורים האחרים ודווקא חברות האנרגיה, שהיו אמורות ליהנות ממדיניותו ירדו".