סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. הנאסד"ק עלה ב-0.1%, ה-S&P 500 נסחר במגמה דומה, והדאו ג'ונס יורד ב-0.1%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת. התשואה ל-10 שנים ירדה לרמה של 4.17%. התשואה לשנתיים עלתה קלות ונסחרה סביב 4.39%.
21:50
המסחר בוול סטריט מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס, ה-S&P 500 עולה ב-0.1% והנאסד"ק מטפס בשיעור דומה.
מניית וולט דיסני בולטת לחיוב לאחר הקרנת הבכורה של הסרט החדש של מאראוול - "Deadpool & Wolverine", שגרף עד כה הכנסות של 200 מיליון דולר.
במקביל, מניית און סמיקונדקטור מזנקת בכ-13% לאחר שחברת השבבים דיווחה על תוצאות כספיות שעקפו את התחזיות המוקדמות. הרווח המתואם ברבעון השני עמד על 96 סנט, לעומת הערכות של FactSet שעמדו על 92 סנט. הכנסות החברה הסתכמו לכ-1.74 מיליארד דולר, לעומת צפי של 1.73 מיליארד דולר.
20:19
המסחר בוול סטריט מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס מוסיף לערכו 0.1%, ה-S&P 500 עולה ב-0.4% והנאסד"ק מטפס ב-0.6%.
טסלה קופצת במעל ל-6% לאחר שאנליסט הרכב של מורגן סטנלי, אדם ג'ונאס, ציין את טסלה כהבחירה המובילה בענף, כשבעבר חברת פורד זכתה בתואר הנכסף. להערכתו, המאמצים של טסלה לצמצם עלויות הפחיתו חלק מהסיכון במניית הרכב החשמלי. ג'ונאס ציין כי הוא שומר על דירוג של "משקל עודף" במניה עם מחיר יעד של 310 דולר, מחיר המהווה אפסייד של 41% ממחיר הסגירה של המניה ביום שישי האחרון.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט יורדים בשעה זו בכ-2%. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד כעת על 78.8 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 75.7 דולרים.
18:45
המדדים המרכזיים באירופה ננעלו במגמה מעורבת. הדאקס ירד ב-0.5%, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.1% והקאק הצרפתי השיל מערכו כ-1%.
בוול סטריט, המסחר מתנהל לפי שעה בירידות שערים קלות.הדאו ג'ונס משיל מערכו 0.3%, ה-S&P 500 יורד ב-0.1% והנאסד"ק יורד ב-0.2%.
במסגרת עונת הדוחות, מקדונלדס הציגה דוח רבעוני חלש בו פספסה התחזיות בשורת הרווח וההכנסות. הרווח למניה של החברה הסתכם ב-2.97 דולר למניה לעומת התחזיות שעמדו על 3.07 דולר למניה. הכנסות החברה הסתכמו ב-6.49 מיליארד דולר לעומת 6.61 מיליארד דולר שצפו האנליסטים.
במקביל, דיווחה רשת המזון המהיר כי המכירות בחנויות ירדו בכלל הסניפים ברחבי העולם. "המכירות ירדו בשווקים גדולים כמו ארה"ב, אוסטרליה, קנדה וגרמניה. בכמה שווקים, אנחנו גם ממשיכים להיות מושפעים לרעה מהמלחמה במזרח התיכון", אמר מנכ"ל מקדונלדס, כריס קמפצ'ינסקי, לאחר פרסום התוצאות. "הלחצים החיצוניים האלה בהחלט הכבידו על הביצועים שלנו ברבעון, עם ירידות במכירות ברחבי העולם ובכל אחד מהמגזרים שלנו, אבל היו גם גורמים בשליטתנו שתרמו לביצועים הנמוכים שלנו, כמו התייקרות המוצרים שלנו".
16:58
חברת קומפיוג'ן , העוסקת במחקר וגילוי תרופות הודיעה היום שמנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר את בקשת ה-IND להשקת ניסוי קליני שלב 1 עבור COM503, נוגדן כנגד חלבון קושר IL-18, אשר נמצא תחת הסכם רישוי עם חברת גיליאד. מטים החברה נמסר כי אישור ה-IND מזכה את קומפיוג'ן בתשלום אבן דרך בסך של 30 מיליון דולר מגיליאד. קומפיוג'ן מתקדמת כמתוכנן להשקת הניסוי הקליני שלב 1 בגידולים מוצקים ברבעון הרביעי של 2024. בהמשך להודעת החברה, המניה קופצת בכ-5%.
16:38
המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס יורד ב-0.3%, ה-S&P 500 עולה ב-0.2% והנאסד"ק מטפס ב-0.7%.
16:33
יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים קלות: מדד הדאו ג'ונס עולה ב-0.2%, ה-S&P 500 עולה בשיעור דומה והנאסד"ק מטפס ב-0.4%.
חברת סיליקום הישראלית, ספקית פתרונות לרשתות, סיימה את הרבעון השני עם הכנסות נמוכות מהתחזיות שמסרה בעבר - 14.5 מיליון דולר, לעומת תחזית ל-15-17 מיליון דולר. במקביל, היא מספקת תחזית פושרת להמשך השנה, ומצפה להכנסות של 14-15 מיליון דולר ברבעון השלישי, נמוך מתחזיות השוק. סיליקום מצפה להכנסות דומות במחצית השנייה לאלה שנרשמו במחצית הראשונה, כך שהשנה כולה תסתיים עם הכנסות של כ-58 מיליון דולר. מדובר בהורדת התחזית השנתית שניתנה בעבר והייתה ל-70 מיליון דולר. הורדת התחזית מוסברת במחזורי מכירה ארוכים יותר, הצטברות מלאים אצל מספר לקוחות גדולים והאטה גלובלית.
בשורה התחתונה סיליקום רשמה ברבעון השני הפסד נקי Non-GAAP של 0.9 מיליון דולר שהם 14 סנט למניה, נתון משופר לעומת תחזיות השוק וביחס לרבעון הקודם של השנה. מנכ"ל החברה לירון אייזנמן מסר שהחברה ממשיכה להתמקד בתוכנית האסטרטגית, שייצבה את ההוצאות והובילה למיקוד ברור במאמצי המכירות והמו"פ ולהעמקת צנרת המוצרים.
15:02
המסחר באירופה מתנהל במגמה מעורבת - דאקס עולה ב-0.3%, קאק יורד ב-0.4% ופוטסי עולה ב-0.8%.
בוול סטריט החוזים העתידיים מצביעים על עליות של כ-0.5% במדדים המובילים.
מניית קמטק הדואלית מזנקת לאחר שהודיעה היום כי קיבלה הזמנות בהיקף של כ-25 מיליון דולר מיצרנית Tier-1 המתמחה ברכיבי זיכרון בפס רחב (HBM). ההזמנות הינן למערכות בדיקה ומדידה מתקדמות עבור רכיבי HBM והמערכות יסופקו ללקוח במחצית השנייה של 2024 ובתחילת 2025.
13:17
הייניקן נופלת ב-7% בעקבות ירידה מעל הצפי ברווח בחצי השנה הראשונה של השנה. הרווח התפעולי עלה ב-12.5% אך מתחת לצפי שעמד על 13.2%. מכירות הבירה עלו ב-2% לעומת צפי של 3.4%.
11:27
המסחר באירופה מתנהל במגמה מעורבת - דאקס עולה ב-0.7%, קאק יורד ב-0.3% ופוטסי עולה ב-0.7%.
מניית פיליפס הגרמנית מזנקת בכ-10% בעקבות הדוח הרבעוני. המכירות של החברה צמחו ב-2% בעקבות הביקוש שצמח בצפון אמריקה וזאת למרות ההאטה בביקוש בסין.
10:22
המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות שערים - דאקס עולה ב-0.7%, קאק ב-0.3% ופוטסי ב-0.7%.
המסחר באסיה ננעל הבוקר בעליות מרשימות - ניקיי זינק ב-2%, הנג סנג ב-1.5% וקוספי ב-1.2%.
08:45
שבוע המסחר באסיה נפתח הבוקר בעליות שערים - ביפן ניקיי עולה בכ-2%, בסין שנחאי עולה בכ-0.1% והנג סנג ב-1.7%, מדד קוספי הדרום קוריאני ב-1.2%.
החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים על עלייה - נאסד"ק ב-0.6%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-0.4%.
בוול סטריט שבוע המסחר התנודתי הסתיים בשישי בעליות שערים - דאו ג'ונס עלה בכ-650 נקודות או ב-1.6% בהובלת טרי אם שזינקה בכ-22% בעקבות הדוח הרבעוני וביום הטוב ביותר שלה מאז 1972. S&P 500 עלה ב-1.1% ונאסד"ק ב-1%.
המשקיעים התעודדו שישי לאחר פרסום מדד מחירי ההוצאה הפרטית שעמד על 2.5% ובישר על ירידה לעומת החודש שעבר, מה שמחזק את הסיכויים להורדת ריבית בספטמבר. מדד המניות הקטנות ראסל 2000 הוסיף 1.7%. בסך הכל סגרו המדדים המרכזיים שבועיים רצופים של ירידות.
בעוד שבישראל המצב הבטחוני משפיע בלעדית על שוק המניות, בארה"ב המצב הוא מורכב יותר - לפי אלכס ז'בזינסקי, כלכלן ראשי במיטב שוק המניות נמצא כעת תחת השפעה של תהליכים שונים שמתרחשים במקביל: "התחזקות הציפיות לירידה בריבית הובילה בעיקר ל'רוטציה' בין המניות הגדולות לקטנות. בשלושת השבועות האחרונים Russell 2000 ו-S&P 600 Small Cap עלו בכ-11%, כאשר נאסד"ק איבד כ-6% ו- S&P 500 כ-2%. בסקירה הקודמת הצגנו שיקולים שלהערכתנו יגבילו את הפוטנציאל לרוטציה לטובת המדדים הקטנים. להערכתנו, השוק כבר מגלם מספר גבוה של הורדות ריבית בשנה הקרובה.
"שוק המניות מושפע מהתהליכים הפוליטיים בארה"ב. המתאם בין הסיכויים על פי הסקרים של טראמפ לזכות, לבין מדד S&P 500 משקף ששוק המניות מעדיף אותו יותר כנשיא, אולי למעט מניות הטכנולוגיה הגדולות. סביר שהשוק יתייחס בחשדנות למועמדת החדשה של המפלגה הדמוקרטית במידה וסיכוייה לניצחון יגדלו".
בנוסף מציין זבז'ינסקי ש"יתכן שתחום ה-AI שהוביל את השוק בעוצמה מתחיל להראות סימנים ראשונים של חולשה. "המשקיעים חוששים שלא יצליח לייצר הכנסות שיצדיקו את ההשקעות הכבדות בבניית התשתית. המסר של גוגל בשבוע שעבר לפיו בינתיים אין כל כך שימושים מסחריים שיכולים להצדיק את הטכנולוגיה הגביר את החשש. הסקר הדו-שבועי של הלשכה לסטטיסטיקה האמריקאית שבודק, בין היתר, את השימוש הנוכחי והחזוי ב- AI ע"י העסקים לא מראה בינתיים שיש גידול בשיעור החברות המשתמשות בטכנולוגיה לעסקים שלהם".
● מואשם בהונאה של מיליונים: השורטיסט שטלטל מניות ישראליות בדרך לכלא?
השבוע עשוי להיות שבוע סוער עם דוחות של ארבע מענקיות הטכנולוגיה - מיקרוסופט, תדווח ביום שלישי, מטא רביעי, אמזון ואפל בחמישי, כולן אחרי נעילת המסחר. מה שיעניין את המשקיעים הוא עד כמה ההשקעות בבינה מלאכותית משתלמות והופכות לרווחים ולתזרים מזומנים. בין ובין, ברביעי תפורסם הודעת הריבית של הבנק הפדרלי.
בארה"ב בשישי האחרון שערי אגרות החוב הממשלתיות עלו והתשואות ירדו בעקבות פרסום מדד ההוצאה הפרטית שעמד בצפי. תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים ירדה בכ-3 נקודות בסיס ל-4.22%, תשואת האיגרת לשנתיים ירדה ב- 4 נ"ב ל-4.4%.
במיטב מציינים ש"השוק כבר מגלם כמעט 6 הורדות ריבית ב-12 החודשים הקרובים, כמו הציפיות שהיו בסוף 2023 בתחילת 2024. זה קצב די גבוה שאומר שה-FED יוריד ריבית כמעט בכל פגישה החל מספטמבר. לכן, הפוטנציאל של ירידה נוספת בתשואות ללא שינוי בתנאים נראה מוגבל יחסית". מחירי הנפט סגרו בשישי האחרון שבוע שלישי רצוף של ירידות: מחירה של חבית מסוג ברנט ירד ב־1.8% ומחיר חבית מסוג WTI נחתך ב־3.7%. ברקע גוברים חששות מירידה בביקוש לנפט מצד סין, שנחשבת ליבואנית הנפט הגדולה בעולם. היבוא לסין ירד ביוני ב־10.7% בקצב שנתי.
הביטקוין זינק בשישי בכ-5% למחיר מעל 68 אלף דולר וגורר איתו למעלה את מניות הקריפטו ובעיקר את מיקרוסטרטג'י , קוינבייס ומרתון דיגיטל הולדינגס . מחיר הביטקוין קיבל בסוף השבוע רוח גבית נוספת לאחר דבריו של הטוען לנשיאות ארה"ב דונלד טראמפ שהפך בעקבות התרומות ממחזיקי הקריפטו הגדולים, לתומך קריפטו נלהב. בנאומו בוועידת הקריפטו בנאשוויל , טנסי, הכריז המועמד לנשיאות ארה"ב כי אם ייבחר, יהפוך את מנהיגת העולם החופשי ל"בירת הקריפטו העולמית". טראמפ הצהיר כי יבסס רזרבות קריפטו ממשלתיות, כפי שיש כיום רזרבות מט"ח או זהב בידי ממשלות במטרה לייצב את המערכת הפיננסית.
מאקרו בארה"ב - האירוע המרכזי של השבוע צפוי להתרחש ביום רביעי, אז הבנק המרכזי בארה"ב (פד) יפרסם את החלטת הריבית שלו. על פי התחזיות היא צפויה להישאר על כנה. בשישי יפורסם דוח התעסוקה החודשי לחודש יולי.
נתוני הצמיחה לרבעון השני בארה"ב הפתיעו לטובה ועמדו על שיעור של 2.8%, כפול מהרבעון הקודם, זהו נתון שאמור הלהרגיע חששות מפני גלישה למיתון. זבז'ינסקי ממיטב מציין ש"ניכרת האצה בהשקעות, בעיקר בבנייה למגורים, וגם בהשקעות בציוד ובקניין רוחני. יש נתון אחד שעלול להעיד על היחלשות צפויה. קצב הגידול בהכנסה הפנויה הריאלית יורד במהירות והגיע לרמה הנמוכה ביותר בעשור האחרון, למעט תקופת הקורונה".
● פרשנות | הכלכלה נגד דונלד טראמפ: יותר מדי חדשות טובות
"בסין", מציינים במיטב, "לאחרונה שוב גברה אכזבה מהכלכלה הסינית אחרי שהתעוררו ציפיות שהיא חוזרת להתאושש. המניות בלטו לרעה בחודשיים האחרונים. החולשה בכלכלה הסינית הובילה לירידה במחירי הסחורות. מדד המתכות ירדו בחודשיים בשיעור של 17%, הסחורות החקלאיות ב-13% וסחורות האנרגיה בכ-10%. החששות התחזקו בעקבות נתוני הצמיחה החלשים לרבעון השני. החולשה בכלכלה הסינית עוזרת לעולם להתמודד עם האינפלציה הגבוהה באמצעות הצפת היצוא מסין והירידה במחירי הסחורות בעקבות הביקושים החלשים בתוך סין עצמה".
במיטב מעריכים שבפגישת הפד השבוע הועדה המוניטארית תעביר את המסר שאם לא יהיו הפתעות, הריבית עומדת להתחיל לרדת החל הפגישה הבאה בספטמבר. "הירידה באינפלציה בארה"ב נבלמה. קצב אינפלציית ה-PCE נותר כמעט ללא שינוי מתחילת השנה ברמה של 2.5%. אולם, הפד יכול לסמוך על כך שסעיף הדיור במדד המחירים יעשה את העבודה של הורדה נוספת באינפלציה והאינפלציה צפויה לרדת במחצית השנייה של השנה".
"נוסיף שלשוק האג"ח להבדיל משוק המניות אין בכל מקרה הרבה ציפיות חיוביות מהבחירות בארה"ב. הבחירות עלולות בעיקר להגדיל סיכון. שוק האג"ח פחות 'מאוהב' בטראמפ. מדיניותו עלולה להגדיל עוד יותר את הגירעון והאינפלציה בעקבות הטלת המכסים, הורדת המיסים והיחלשות הדולר. מנגד, כמו שוק המניות, גם שוק האג"ח יתייחס כנראה בחשדנות לעלייה בסיכויים של המועמדת הדמוקרטית, קמלה האריס".