בתקשורת הבינלאומית מדווחים: תקיפה כירורגית, אין נזק למבנים סביב

הכותרות של כלי התקשורת ברחבי העולם, משבדיה ובריטניה ועד ארה"ב, עסקו בניסיון החיסול של בכיר חיזבאללה ברובע דאחיה שבביירות, ובסיכון לפריצת מלחמה אזורית בין ישראל לארגון • כתב של CNN שנשלח למקום הפיצוץ דיווח כי "מדובר בתקיפה מדויקת, אין כמעט נזק לבניינים שליד הבניין שנפגע מטילים"

ההריסות באתר התקיפה בביירות / צילום: ap, Hussein Malla
ההריסות באתר התקיפה בביירות / צילום: ap, Hussein Malla

רשת CNN היתה אחת הראשונות לדווח הערב (ד') על "פיצוץ במעוז חיזבאללה בביירות". גם כלי התקשורת הבינלאומיים האחרים מיהרו בערך כשעה לאחר האירוע לדווח על "פיצוץ גדול בביירות" ומשם גם הכותרות של כלי התקשורת ברחבי העולם, משבדיה ובריטניה ועד ארה"ב, עסקו בניסיון החיסול של בכיר חיזבאללה ברובע דאחיה שבביירות, ובסיכון לפריצת מלחמה אזורית בין ישראל לארגון.

"אין ספק שתהיה תגובה": המומחה שמעריך מה הצעד הבא של חיזבאללה 
שאלות ותשובות | חשש מתגובה לתקיפת צה"ל בביירות: עד כמה הטילים של חיזבאללה מדויקים? 

כתב של CNN שנשלח למקום הפיצוץ דיווח כי ראה "פרמדיקים נושאים אדם פצוע באמצעות אלונקה". "מדובר בתקיפה מדויקת", דיווח הכתב, "אין כמעט נזק לבניינים שליד הבניין שנפגע מטילים. גם החלונות שלהם נראים שלמים. החנויות באזור לא נפגעו בתקיפה. חיילים לבנונים הקיפו את אזור הפגיעה וסגרו את הגישה אליו". ניתוח של הרשת הראה כי הפגיעה הורידה כחמש קומות מהחלק הדרומי של בניין מגורים. לפי הניתוח, חמש הקומות העליונות קרסו והפכו לערימת אבנים ובטון. בית חולים שנמצא בסמוך לבניין לא נפגע.

ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי ישראל הודיעה מראש לאמריקאים על התקיפה המתוכננת. לא ברור כמה זמן מראש ניתנה ההודעה. כתב של העיתון דיבר עם תושבים בביירות שאמרו לו כי הם "אינם מעוניינים במלחמה".

לבנון מאיימת לפנות למועצת הביטחון של האו"ם

ראש ממשלת לבנון גינה בתקיפות את ההתקפה ואת ה"אלימות הישראלית ברובע הדרומי של ביירות". מדובר ב"מעשה נפשע ובעבירה על החוק הבינלאומי", אמר. הוא איים לפנות למועצת הביטחון של האו"ם. "אנו שומרים לעצמנו את הזכות לנקוט בכל הצעדים שיסייעו להרתיע את הישראלים". הפרלמנט הלבנוני יתכנס לדיון מיוחד ביום רביעי.

בארה"ב, דובר מחלקת המדינה סירב להגיב לשאלות על התקיפה הישראלית. הוא מסר רק כי ארה"ב נמצאת "בקשר מתמיד ובדיונים עם הישראלים והלבנונים". לפי דיווחים בתקשורת הבינלאומית, ארה"ב החלה בניסיונות להרגיע את המצב ולמנוע תגובה חריפה שתוביל למלחמה. כלי התקשורת בארה"ב הזכירו כי המדינה הציבה פרס של חמישה מיליון דולר על ראשו. שר ההגנה לויד אוסטין אמר לפני ההתקפה בביירות כי "אינו סבור" שמלחמה בין ישראל לחיזבאללה היא בלתי נמנעת.

רוסיה מיהרה לגנות את הפעולה הישראלית. דובר משרד החוץ הרוסי אמר כי מדובר "הפרה משמעותית של החוק הבינלאומי".