הבורסה בת"א | סיקור שוטף

הבורסה בת"א ננעלה בעליות; טבע וטאואר זינקו במעל 4.5%

מדד ביומד עלה בכ-3.9%, מדד הדואליות ב-2% • בנק אוף אמריקה: "אמנה סעודית-אמריקאית-ישראלית עשויה להפחית את המתיחות הגאו-פוליטית" • ב-Leverage Shares מסבירים את הירידות שנרשמו בוול סטריט: "התפכחות כואבת מאופוריית ה-AI. התיקון המתבקש הגיע"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:33

לאחר הנפילות אתמול ובעקבות העליות היום בוול סטריט, הבורסה המקומית התאוששה היום וננעלה בעליות די חדות - מדד ת"א 35 עלה ב-1.7% ומדד ת"א 90 ב-1.2%. למעט מדד הבנקים שננעל ללא שינוי כל המדדים הענפיים נצבעו היום בירוק, ובראשם מדד הביומד שזינק ב-3.9% בהובלת קומפיוגן ובריינסוויי  שזינקו במעל 7% בעקבות הדוחות. 

מדדי הטכנולוגיה והדואליות זינקו במעל 2% בהובלת טאואר , טבע  ונובה , לייבפרסון  זינקה היום במעל 15%. 

בשוק החוב נרשמה היום מגמה מעורבת - תשואת איגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים עלתה ב-5 נקודות בסיס ל-4.65% בעוד תשואת האיגרת לשנתיים ירדה ב-7% נקודות בסיס ל-4.03%. באג"ח הקונצרניות נרשמה עלייה קלה במדדי התל בונד, 20, 40 ו-60. 

15:43

המסחר בתל אביב מתנהל כעת במגמה חיובית - מדד ת"א 35 עולה בכ-1% ומדד ת"א 90 בכ-0.5%, מדד הבנקים יורד ב-0.5%, לעומת זאת בולט מדד הדואליות בעלייה של 1.5% ובפרט מניות קמטק  נובה  ופריון נטוורק.

מדד ביומד מזנק ב-3.3% ומושכות אותו מניות בריינסוויי וקומפיוגן שמזנקות במעל 6% בעקבות הדוחות. 

14:47

מניית חברת בריינסוויי , העוסקת במחקר ופיתוח של מכשיר רפואי לטיפול בהפרעות בתפקודי המוח, מטפסת בכ-5%. זאת לאחר שהחברה דיווחה כי ברבעון השני של השנה הכנסותיה הסתכמו בכ-10 מיליון דולר, המהווים עלייה של 28% בהשוואה לתקופה המקבילה. הרווח הנקי ברבעון השני של 2024 הסתכם בכ-0.6 מיליון דולר, בהשוואה להפסד נקי בסך של כ-1.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. 

14:30

המסחר בתל אביב מתנהל לפי שעה בעליות. מדד ת"א 35 עולה בכ-1.2% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.6%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביומד מוסיף לערכו כ-3%.

מניית קומפיוג'ן , מזנקת במעל ל-8%, לאחר שהחברה העוסקת במחקר,וגילוי תרופות ומוצרים דיאגנוסטיים, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון. הכנסות החברה ברבעון השני עמדו על כ-6.7 מיליון דולר. לא היו הכנסות בתקופה המקבילה אשתקד. ההפסד הנקי ברבעון השני הסתכם בסך של כ-2.1 מיליון דולר, או 2 סנט למניה בסיסי, בהשוואה לסך של כ-9.3 מיליון דולר או 11 למנייה בתקופה המקבילה.

12:57

הדולר קופץ בשעה זו בחדות מול השקל לרמה של 3.84 שקלים, הרמה הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2023. גם האירו מתחזק מול השקל ונסחר סביב 4.19 שקלים.

היחלשות השקל נובעת ככל הנראה מהאירועים הביטחוניים בצפון כאשר בשעה האחרונה נשמעו אזעקות ללא הפסקה באזור נהריה ועכו בשל חדירת כטב"ם, ושני אזרחים נפגעו בצורה קשה מפגיעה ישירה במזרעה.

12:21

העליות בתל אביב ממשיכות להתמתן. מדד ת"א 35 עולה ב-0.9% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.5%.

חברת האסתטיקה הרפואית סופווייב  (Sofwave) עולה 5% בהמשך לפרסום התוצאות הכספיות לרבעון השני והחציון הראשון של 2024. לפי הדוחות, סופווייב ממשיכה במגמת צמיחה בהכנסות וירידה חדה בהפסדים, כאשר ההכנסות ברבעון השני של 2024 עלו בכ-18% לכ-14.6 מיליון דולר. החברה צופה כי תגיע לאיזון תפעולי על בסיס שנתי ב-2024. ד"ר שמעון אקהויז, יו"ר הדירקטוריון ומייסד-משותף אמר כי "אנו ממנפים את הדרישה ההולכת וגדלה לטיפולי מיצוק העור וחיטוב הגוף, לאור השימוש הנרחב בתרופות הרזיה ומעכבי GLP-1".

11:19

העליות בתל אביב מתמתנות מעט. מדד ת"א 35 עולה ב-0.9% ות"א 90 נסחר בשיעור דומה. מדד הביומד ומדד ת"א נפט-גז עולה ב-3% וב-2% בהתאמה.

בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק קלות מול השקל ונסחר סביב 3.82 שקלים. מול האירו, השקל מתחזק בשיעור חד יותר של 0.3% ונסחר סביב 4.17 שקלים.

התעשיות הביטחוניות הישראליות ממשיכות להתמודד בהצלחה מרשימה עם הפעילות האנטי-ישראלית בעולם: אלביט  הודיעה הבוקר (ג'), כי זכתה בחוזה בסך כ-270 מיליון דולר לאספקת ארטילריה רקטית ללקוח בינלאומי. החוזה יבוצע על פני תקופה של כארבע שנים.

החוזה מתווסף להסכמים שנסגרו בשבוע שעבר עם משרד הביטחון הישראלי. הראשון, הסכם למכירת עוקץ פלדה תמורת 190 מיליון דולר, והשני בסכום של כ-340 מיליון דולר עבור אספקה של תחמושת. החוזה יבוצעו על פני תקופה של עשר שנים, ובעקבותיו אלביט תקים מפעל לייצור התחמושת.

עוקץ פלדה שנרכש בהיקפים גדולים מוקדם יותר השבוע היא פצמ"ר מונחית-מדויקת לטווח של עד 10 ק"מ, הנורית ממרגמת 120 מ"מ, אשר מתוכננת להתביית בדיוק על המטרה ולהשמידה, תוך שימוש בטכנולוגיות הנחייה הן של GPS חסין והן של לייזר. עוקץ פלדה נטענת תוך כ-15 שניות, וכוללת מרעום רב-תכליתי עם מצבי פעולה של הפעלה במגע (PD), השהיית הפעלה במגע (PDD  וחיישן קירבה PRX.

10:33

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ות"א 90 מטפס בכ-1.5%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א טכנולוגיה קופץ מעל ל-2%.

אמות  פרסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון.  ההכנסה התפעולית הנקייה (NOI) ברבעון גדלה בכ-2.3% והסתכמה לכ-259 מיליון שקל, בהשוואה לכ-253 מיליון שקל ברבעון המקביל. העליה נובעת בעיקר מגידול בהכנסות מנכסים זהים.

ה-FFO (רווח הנקי , בניטרול הכנסות והוצאות חד פעמיות) גדל בכ-1% והסתכם לכ-206 מיליון שקללעומת כ-204 מיליון שקל ברבעון המקביל. הגידול נובע בעיקרו מעלייה ב NOI, אשר קוזזה מעליה בהוצאות הריבית הריאלית ומעליה בהוצאות המיסים השוטפים.

הרווח הנקי ברבעון הסתכם לכ-166 מיליון שקל בהשוואה לכ-213 מיליון שקל ברבעון המקביל, קיטון של כ- 22%. מטעם החברה נמסר כי הקיטון נובע משערוכים בהיקף גבוה יותר ברבעון המקביל וכן מעלייה בהוצאות הפרשי הצמדה ביחס לרבעון המקביל בשל מדד גבוה יותר הרבעון. 

10:04

יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים חדות במדדים המרכזיים. מדד ת"א 35 עולה ב-1.7% ות"א 90 מוסיף לערכו 1.8%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א טכנולוגיה קופץ בכ-2.3%.

בקרב מניות מדד ת"א 125 נובה , דוניץ , מניבים ריט , קרסו מוטורס  וורידיס  בולטות לחיוב.

בשוק האג"ח הממשלתי, תשואות האג"ח צוללות. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-15 נקודות בסיס ועומדת על 4.6%. התשואה לשנתיים יורדת ב-10 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.06%.

08:45

יום המסחר בשוק המט"ח נפתח בהתחזקות קלה של השקל מול המטבעות הזרים. הדולר נחלש בכ-0.3% מול המטבע המקומי ונסחר סביב 3.81 שקלים. האירו נחלש בשיעור דומה מול השקל ועומד בשעה זו על 4.17 שקלים.

07:49

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

יום המסחר (ג') בתל אביב צפוי להיפתח בעליות שערים קלות. עם זאת, החשש מתקיפה מצד איראן וחיזבאללה והסלמה ביטחונית נוספת עלול להוביל למסחר תנודתי בבורסה המקומית.

אמש (ב') בתל אביב, יום המסחר ננעל בירידות שערים שהתמתנו לקראת נעילה המסחר: מדד ת"א 35 ירד ב-0.9%, ות"א 90 השיל מערכו 0.7%. 

יום המסחר באסיה מתנהל בעליות חדות לאחר שאמש (ב') ננעל במגמה אדומה. הניקיי היפני שרשם אתמול את ההפסד הגדול ביותר שלו מזה 37 שנה עולה הבוקר ב-9% והוא לא לבד, הקוספי הדרום קוראיני עולה בקרוב ל-4%. בורסת שנגחאי נסחרת בשעה זו סביב רמות הבסיס ומדד ההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.6%.

האם אנחנו בתחילתה של מפולת או שמדובר רק בתיקון? בשוק ההון חלוקים 

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, מסביר הבוקר את ההשפעה של התקפות משמעותיות על ישראל: "ההתקפות מצד איראן וחיזבאללה, יובילו להחרפת ירידות השערים שנרשמו בימים האחרונים בבורסה המקומית ובשאר העולם. במבט קדימה, המגמה תימשך אם הדבר יגרור תגובה עוצמתית של ישראל ותגובות נגד.

"עדיין, צריך להבחין בין ענפים שונים, מבחינת מידה הפגיעה. ככל שמדובר בפעילות מקומית, במיוחד בתחומים כמו בנייה ותעשייה, ענפים עתירי כוח אדם (גיוס מילואים) וכמובן תיירות לסוגיה, הפגיעה הפוטנציאלית תהיה חדה יותר. כך גם לגבי חברות הנפט והגז, שעלולות להוות יעד ממוקד מכיוון חיזבאללה.

"נושא גיוס המילואים כמובן יפגע ממשית בתוצר המקומי הגולמי ויגדיל את יחסי החוב והגירעון לתוצר - מה שעלול להוות טריגר להורדות דירוג נוספות מבחינת סוכנויות הדירוג. הדוח המיוחד של S&P כבר מאותת על כך.

"מולן, ביצועים של חברות טכנולוגיה יהיו תלויים יותר בשוקי חו"ל (שעשויים להתאושש בנפרד) וחברות התעשייה הביטחונית מן הסתם תקבלה ביקושים נוספים. גם חברות בתחום רשתות המזון ושירותי הבריאות עשויות להיות חסינות יותר.

"במבט להמשך, לצורך תיקון נזקי התשתיות הרבים, בשוק של פוסט מלחמה יהיה יתרון לחברות בתחום התשתיות והבנייה. ככלל, כל השוק עלול לרדת - אך בדרגות שונות. יהיו ענפים שייסחפו עם המגמה הכללית ותיווצרנה הזדמנויות קנייה. אחת המסקנות מכך - יהיה נכון יותר לבחון בצורה בררנית נכסים מאשר לעקוב אחר מדדים וענפים.

"גם שוק איגרות החוב הממשלתיות ייפגע כאן, משום שצרכי הממשלה יגדלו עשרות מונים (תרחישי משרד האוצר למקרה של מערכה ממושכת מראים זאת היטב) ולכן ההנפקות בשוק האג"ח תהיינה גבוהות ותלחצנה כלפי מעלה את תשואות הפדיון.
בתוך כך, גם אם המרווחים על האג"ח הקונצרניות לא יעלו, תשואות הפדיון על האג"ח הללו תעלינה גם כן. במיוחד, סביר שהמרווחים כן יעלו כי הם נוטים להתרחב כששוקי המניות יורדים (שנאת סיכון).

"מנגד, צריך לזכור כי להתקפה של איראן ותגובה עוצמתית של ישראל יש השלכות על הכלכלה הגלובאלית, בדגש על שוק הנפט, אך גם על שורת מוצרים רחבה, שתלויה בדרכי הסחר ועלולה להינזק מהצטרפות למערכה של החותים בתימן. לכן, התפתחות כזו תגביר עוד יותר את הלחץ הבינ"ל מכל הכיוונים על כל הצדדים להפוגה.

"איראן, לדוגמא, זקוקה מאוד להכנסות ממכירת נפט וכל פעולה שתקשה על המעצמות לסחור אתה, או להסדיר בצורה כלשהי את נושא הגרעין, תפעל לרעתה. צריך לזכור בהקשר זה את דברי מזכיר ההגנה בלינקן בדבר היותה של איראן מדינת סף גרעינית. זו בעיה גלובאלית, לא רק ישראלית מקומית.

"גם החיזבאללה נמצא תחת ביקורת (גם אם מתונה) על רקע כלכלתה הקורסת של לבנון.
לכן, כמה שזה מוזר לשמוע, לפעמים עדיף תרחיש של זבנג וגמרנו על פני הסלמה מתמשכת.

"לגבי הדולר, כאמור, ככל שהפיחות יימשך ואף יואץ, נוכח עלייה בפרמיית הסיכון של המשק ויציאה של השקעות (מקומיות וזרות) גדלה הסבירות כי בנק ישראל יתערב במסחר בדומה לנוהגו בעבר. כאן חשוב לציין כי אם במקביל גם שוקי המניות בחו"ל יגמגמו, המעבר עשוי להיות מוגבל. כמו כן, התאוששות אפשרית של שוק המניות המקומי במקרה של רגיעה תלווה מן הסתם גם בהתחזקות חוזרת של השקל".

כאמור, הבורסה בת"א ננעלה אמש (ב') בירידות שערים קלות יחסית למגמה השלילית שנרשמה בשאר העולם: מדד ת"א 35 ירד ב-0.9%, ות"א 90 השיל מערכו 0.7%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביומד צלל במעל ל-5%, ומדד ת"א דואליות השיל מערכו כ-2.9%. מנגד, בלטו לחיוב מדדי הבנקים והבנייה שעלו ב-0.9% וב-1% בהתאמה.

את ירידות השערים במדד ת"א 125 הובילה מניית מיטרוניקס  שהשילה מערכה כ-7.6%. גם אלקטריאון ופריון נטוורק ירדו בכ-5.5% כל אחת. מנגד, מניית אמות , אלקטרה נדלן  וביג  נסחרות בעליות שערים של מעל ל-2%.

הכלכלן הבכיר שמנתח למה הבורסה המקומית ירדה פחות מהמקבילות בעולם 

בארה"ב הבוקר, החוזים על וול סטריט מאותתים כבר כעת על סיכוי גבוה לפתיחה ירוקה, לאחר שאמש ננעל המסחר בירידות שערים חדות: מדד הנאסד"ק ירד בכ-3.4%, ה-S&P 500 השיל מערכו 3% והדאו ג'ונס ירד ב-2.6%.

מארה"ב, דרך יפן ועד ישראל: הסערה המושלמת שמפילה את השווקים 

אוקטאי קברק אסטרטג מוצר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares הסביר מה עמד מאחורי המגמה השלילית בוול סטריט אמש: "אנחנו עדים להתפכחות כואבת מאופוריית ה-AI ומהתקווה שהכלכלה האמריקאית תנחת 'נחיתה רכה'. אבל זו רק חצי מהתמונה. החצי השני קשור להתערערות המצב הגאו-פוליטי במזרח התיכון. נראה כי הירידה החדה אינה ביטוי של פאניקת-יתר אלא של שינוי בפוזיציות של המשקיעים. לאור המחירים הגבוהים שבהם היו מניות הטכנולוגיה, נראה כי היה גל של מימושי רווח ופוזיציות שנסגרו בפקודות להגבלת הפסד (סטופ).

"לאור העובדה כי ה-VIX קפץ ב-135% והחוזים העתידיים צופים כעת הפחתת ריבית של חצי אחוז בספטמבר - נראה כי הדעה הרווחת בשווקים היא כי נגיד הפד פאוול איחר בהפחתות הריבית. איננו סבורים כי הירידות מסמנות שינוי מגמה בטווח הארוך, אלא תיקון מתבקש שהיה אמור להגיע מזמן".

חזרנו למפולות הגדולות של השווקים כדי להעריך איך זה ייגמר הפעם 

שווי השוק של שבע המופלאות אלפאבית (גוגל) , אמזון.קום , אפל , מטא (פייסבוק) , מיקרוסופט , אנבידיה  וטסלה , נחתך אמש (ב') בכ-753 מיליארד דולר.

אנבידיה צללה אמש בכ-6% והשילה כ-300 מיליארד דולר בשווי השוק בפתיחת המסחר אמש, אך התאוששה במהירות והחזירה כמחצית מההפסד שלה. כלל סקטור השבבים ירד ב-6.4% כאשר מניות השבבים הפסידו 168 מיליארד דולר. שווי השוק של אמזון הערכת צנח ב-72 מיליארד דולר ושל אפל נחתך ב-162 מיליארד דולר.

בשבועות האחרונים נשמעו לא מעט קולות בשווקים על החשש מתיקון שצפוי להגיע בשוק המניות. גולדמן זאקס למשל הזהיר כבר בחודש יוני כי החברות מוציאות הוצאות גדולות מאוד על הבינה המלאכותית אך הן מראות "רק מעט תוצאות". גם באליוט מנג'מנט, אחת מקרנות הגידור הגדולות בעולם, הדגישו כי להערכתם אנבידיה נמצאת ב"בועה" ושטירוף הבינה המלאכותית היה "מוגזם". 

מה כל כך מפחיד את השווקים? ההסבר של מנכ"לית בית ההשקעות 

עוד בוול סטריט, אלפאבית (גוגל)  ריכזה עניין לאחר שדווח כי בית המשפט הפדרלי כי החברה נקטה בצעדים לא חוקיים כדי לשמר את המונופול שלה במנועי החיפוש. המניה ירדה בכ-5% בעקבות ההודעה.

על פי בית המשפט, גוגל הפרה את חוק ההגבלים העסקיים בארה"ב לאחר שהחברה הוציאה עשרות מיליארדי דולרים על חוזים בלעדיים כדי להבטיח עמדה דומיננטית כספקית החיפוש המוגדרת כברירת מחדל בעולם הסמארטפונים ודפדפני אינטרנט. אותם חוזים העניקו לה את האפשרות לחסום יריבים פוטנציאליים כמו Bing ו-DuckDuckGo של מיקרוסופט.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי נמשכה מגמת הירידה בתשואות. באג"ח הממשלתית ל-10 שנים התשואה נחלשה ב-13 נקודות בסיס ל-4.62%, והאג"ח לשנתיים נסחרה בתשואה של 4.03%. במדדי האג"ח הקונצרניות נרשמה בשני עלייה של כ-0.5%.

בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות הבוקר בעליות קלות.

נירה שמיר, כלכלנית ראשית בבנק דיסקונט מסבירה: "השווקים צופים כי הריבית בארה"ב בסוף השנה תעמוד על 4.1%, כלומר: מעל ארבע הפחתות ריבית, אנו מעריכים כי הפחתת הריבית תהיה מתונה יותר, והריבית בסוף השנה תעמוד על 4.6%, כאשר הסיכון לתחזית נוטה מטה. להערכתנו, תגובת השוק לנתוני שוק העבודה הינה תגובה אגרסיבית מדי, ולכן, לדעתנו, הסיכוי לעליית תשואות גבוה מהסיכוי לירידה נוספת". 

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח, ההסלמה הביטחונית והחשש מהחרפה בה הביאו את שער השקל-דולר לשפל של כ-3.5 חודשים, כשהמטבע האמריקאי נסחר ביום ב' ב-3.82 שקלים. האירו נסחר ב-4.2 שקלים.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי באי.בי.אי בית השקעות, כותב כי ה"עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל מתבטאת בכל האפיקים וכמובן גם במט"ח. לפני שבועיים הייתה ציפייה לרגיעה ואולי אף לעסקת חטופים, אך מאז קיבלנו פנייה של 180 מעלות". גוזלן מעריך כי בנק ישראל "יתערב בשוק המט"ח בשערים גבוהים - מעל 4 שקלים לדולר".

במחירי הנפט ניכרה ירידה של כ-2% בשני - הנפט האמריקאי נסחר ב-72 דולר לחבית, וחבית מסוג ברנט ב-75.4 דולר.

4. מאקרו

מודי שפריר, אסטרטג ראשי, שווקים פיננסים בבנק הפועלים ציין השבוע בסקירתו כי בשנת 2023 הגיעו לישראל כ-46 אלף עולים - שיעור העלייה "השני בגודלו מאז שנת 2000 לאחר שנת 2022". עוד הוא מציין כי באשר להשפעת המלחמה - בלמ"ס ציינו כי "לאחר מאורעות ה7- באוקטובר 2023 ותחילת מלחמת 'חרבות ברזל', חלה ירידה זמנית במספר העולים. הירידה נבלמה במקצת, ומספר העולים עלה שוב במחצית הראשונה של שנת 2024".

מרבית העולים בשנתיים האחרונות הגיעו מרוסיה ואוקראינה, בעלייה שנחשבת איכותית מאד מבחינת תרומתה המידית למדינה: רמת ההשכלה בקרב עולים בני 15 ומעלה שהגיעו בשנת 2023 הייתה גבוהה מאוד - 78.2% מהם למדו 13 שנות לימוד ומעלה, ו-67.1% מהעולים בני 15 ומעלה עסקו במשלח יד אקדמי לפני עלייתם לישראל.

לסיכום שפריר מציין כי קרוב למחצית (48.1%) מהעולים החדשים השתקעו בעיקר במרכז הארץ - 26.5% במחוז תל אביב ו-21.6% במחוז המרכז.

5. תחזית

בבנק אוף אמריקה מתייחסים למתיחות במזרח התיכון:

"להערכתנו, לתוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב יש השלכות מעורבות על המזרח התיכון.
המתיחות עם איראן עלולה להסלים אם השקיעה המתוכננת של יכולת החזרת הסנקציות של האו"ם לא תיפתר בדרכים דיפלומטיות, במיוחד במקרה של שינויים באכיפת הסנקציות או במדיניות של ארה"ב. אמנה סעודית-אמריקאית-ישראלית עשויה להפחית את המתיחות הגאו-פוליטית. עם זאת, לדעתנו, העברתה של כל אמנה תהיה תלויה בחלקה בהסכמה של הקונגרס עם הבית הלבן.

"בכל הנוגע לשוק הנפט בבנק האמריקאי מסבירים: יצואניות הנפט במפרץ חשופות לתנודתיות מחירי הנפט, לאור מכירות גדולות של נפט לסין. כל מחסור בייצור נפט איראני עשוי לקבל מענה במסגרת הסכם  OPEC , אך הדבר עשוי להיות תלוי ברקע הגאו-פוליטי ובדינמיקה של שוק הנפט העולמי".