סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:02
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. הנאסד"ק עלה ב-0.2%, ה-S&P 500 נסחר סביב רמות הבסיס והדאו ג'ונס ירד ב-0.4%.
בשוק האג"ח האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו. התשואה ל-10 שנים עמדה על 3.9% והתשואה לשנתיים נסחרה סביב 4%.
22:04
מאנדיי.קום ממשיכה במומנטום החיובי ומזנקת בשעה זו בכ-12%. זאת לאחר שהחברה פרסמה דוחות רבעוניים מוקדם יותר היום והעלתה את התחזית השנתית. מאנדיי, שפיתחה מערכת הפעלה ארגונית שמטרתה לסייע בניהול תהליכים בעבודה, רשמה ברבעון השני של 2024 הכנסות של 236 מיליון דולר, צמיחה של 34.4% ביחס לרבעון המקביל אשתקד וגבוה מתחזיות האנליסטים. מתחילת השנה ההכנסות הסתכמו ב-453 מיליון דולר, צמיחה של 34.1%.
21:09
מגמה מעורבת בוול סטריט. הנאסד"ק עולה ב-0.2%, ה-S&P 500 יורד ב-0.1% והדאו ג'ונס יורד ב-0.5%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט מזנקים בכ-3% לאור החששות מתקיפה איראנית בישראל. מחירה של חבית מסוג ברנט קופץ לרמה של 81.9 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 79.6 דולרים.
19:50
המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת. הנאסד"ק עולה ב-0.6%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו כ-0.3% והדאו ג'ונס יורד ב-0.2%.
המשקיעים ממתינים בכיליון עיניים לנתוני האינפלציה בארה"ב שצפויים להתפרסם ביום רביעי בשעה 15:30 שעון ישראל.
בבנק אוף אמריקה מעריכים כי מדד המחירים לצרכן של יולי בארה"ב צפוי להיות טוב מספיק בשביל לתמוך בהורדת ריבית בספטמבר: "אנו צופים כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% בחודש יולי, בעיקר בשל עלייה באינפלציית הליבה של שירותים ובמחירי האנרגיה. זה ישאיר את השיעור השנתי ללא שינוי על 3.0%. אנו צופים אינפלציית ליבה של 0.2% והשיעור השנתי ללא שינוי על 3.3%. אמנם זה לא נמוך כמו בחודש יוני, אבל זה אמור לעמוד בנקודת הייחוס של הפד לתחילת הורדות ריבית בספטמבר".
18:49
יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת. הדאקס עלה ב-0.1%, הפוטסי הבריטי הוסיף לערכו כ-0.5% והקאק הצרפתי השיל מערכו 0.3%.
18:14
הירידות בוול סטריט נמחקו. בשעה זו הדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס, מדד ה-S&P 500 עולה ב=0.4% והנאסד"ק מוסיף לערכו 0.9%.
אנבידיה קופצת בשעה זו במעל ל-5% וסופר מיקרו קומפיוטר מזנקת בכ-11%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות ביציבות. התשואה ל-10 שנים עומדת על 3.94% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 4.04%.
17:01
ירידות קלות בוול סטריט. הדאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד ה-S&P 500 משיל מערכו 0.4% והנאסד"ק יורד ב-0.2%.
מניית השבבים קוואלקום יורדת בכ-4% לאחר שדווח כי בחברת המחקר Wolfe Research הורידו את דירוג המניה מביצועי יתר. מנגד, שאר מניות השבבים נסחרות במגמה חיובית: אנבידיה מטפסת במעל ל-2%, AMD עולה ב-0.9% וסופר מיקרו קומפיוטר מטפסת בכ-3%.
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס, מדד ה-S&P 500 עולה ב-0.2% והנאסד"ק עולה ב-0.4%.
מניית הבנק האזורי קיקורפ שבסיסו בקליבלנד מזנקת ב-15% לאחר שדווח כי סקוטיה בנק ירכוש כ-14.9% ממניות קיקורפ כ-2.8 מיליארד דולר.
14:42
מניית מאנדיי עולה בטרום מסחר בוול סטריט לאחר שהחברה פרסמה דוחות והעלתה את התחזית השנתית שלה. מאנדיי, שפיתחה מערכת הפעלה ארגונית שמטרתה לסייע בניהול תהליכים בעבודה, רשמה ברבעון השני של השנה הכנסות של 236 מיליון דולר, צמיחה של 34.4% ביחס לרבעון המקביל וגבוה מתחזיות האנליסטים. מתחילת השנה ההכנסות הסתכמו ב-453 מיליון דולר, צמיחה של 34.1%.
מאנדיי נסחרת כיום בשווי של למעלה מ-11 מיליארד דולר והיא אחת מהחברות הישראליות הגדולות ביותר בוול סטריט. החברה הונפקה בשנת השיא של הטכנולוגיה, 2021, לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר.
13:31
לאחר שנפתח בעליות, המסחר באירופה עובר כעת למגמה מעורבת, דאקס עולה ב-0.1%, קאק יורד ב-0.2% ופוטסי עולה ב-0.5%.
12:05
בנק הפועלים הותיר את המלצת "תשואת יתר" והעלה את מחיר היעד למניית נובה מ-224 דולר ל-252 דולר.
האנליסט שי זיגלמן כתב בתגובה לדוחות החברה, העוסקת בתחום בדיקות ייצור השבבים, כי נובה מספקת תוצאות ותחזיות מצוינות וטובות באופן ניכר מהצפי. זיגלמן מפרט שורת גורמים שמובילה לצמיחה בפעילות נובה, ולדבריו, "אנו מעריכים כי הצמיחה המחודשת בפעילות נובה השנה מושפעת מהגורמים הבאים: 1. התאוששות הביקוש לשבבים ב-2024 כשהמלאים של לקוחות התעשייה מתחילים לקטון. 2. תוכניות התמיכה של ממשלת סין (35% מהכנסות נובה ממכירת מערכות אשתקד) והמערב (15%) בתעשיות השבבים המקומיות. 3. הגידול בכמות השבבים ומארזי השבבים המתקדמים פר יחידת מכשיר, במגוון תחומים טכנולוגיים צומחים ומשמעותיים, כגון הבינה המלאכותית (AI), הרכב החכם והחשמלי, תעבורת המידע הגוברת הענן והדאטה סנטרס, האינטרנט של הדברים והיישומים התעשייתיים".
11:33
מניית בריטיש טלקום מזנקת היום בלונדון לאחר שחברת בהרטי גלובל, הזרוע הבינלאומית של ענקית הטלקום ההודית בהרטי אנטרפרייזס, (Bharti Enterprises) רוכשת 24.5% ממניות החברה מידי אלטיס של פטריק דרהי והופכת לבעלת המניות הגדולה ביותר ב-BT. התמורה בעסקה מוערכת ב-3.2 מיליארד פאונד (4 מיליארד דולר).
קבוצת המדיה אלטיס של המיליארדר הישראלי־צרפתי מכרה לאחרונה את אחת מהחזקותיה (Teads) לידי חברת אאוטבריין בחמישית מהשווי שבו ביקשה להנפיק אותה בעבר. המהלך הוא חלק מניסיון של דרהי, בעלי הוט וערוץ i24news, לצמצם חובות של עשרות מיליארדי דולרים בחברות השונות שבשליטתו, שהובילו להצטמקות של כשני שלישים מהונו
10:47
המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות שערים - דאקס עולה ב-0.3%, קאק ב-0.2% ופוטסי ב-0.5%.
08:49
המסחר באסיה מתנהל הבוקר ברובו בעליות שערים וזאת בהמשך למומנטום החיובי מסוף השבוע שעבר - מדד קוספי הדרום קוריאני עולה ב-כ1%, מדד שנחאי נסחר ביציבות וללא שינוי ומדד הנג סנג יורד ב-0.2%. ביפן, היום יום ההר, לא מתקיים מסחר.
בארה"ב החוזים העתידיים על המדדים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות ובשינויים מזעריים. בשווקים יחכו השבוע לכמה נתונים חשובים שישליכו מן הסתם על מתווה הורדת הריבית - נתוני האינפלציה ונתוני המכירות הקמעונאיות. עדות למצב הכלכלי בארה"ב תגיע גם מהדוחות הרבעוניים של כמה מהקמעונאיות הגדולות בארה"ב.
בוול סטריט, בסוף השבוע האחרון, מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.1%, ה-S&P 500 עלה בכ-0.5%, הנאסד"ק ננעל גם הוא בעלייה של כ-0.5%. בסיכום שבועי, מדד ה-S&P500 נותר יציב, מדד הנאסד"ק ירד ב-0.2%, והדאו-ג'ונס ירד ב-0.6%.
כאמור, בשבוע הקרוב יתפרסמו בוול סטריט דוחות של לא מעט חברות, ביניהן הקמעונאיות ווולמארט והום דיפו , סיסקו ואפלייד מטריאלס .
בשוק החוב האמריקאי, במהלך השבוע החולף נרשמה עליית תשואות לכל אורך העקום, כאשר התשואה לאיגרת הממשל ל-10 שנים עלתה ב-14 נקודות בסיס לרמה של 3.94%.
בהמשך השבוע צפויים להתפרסם מספר נתוני מאקרו שעשויים להשפיע על מתווה הריבית בארה"ב - ברביעי יתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן ומדד המחירים ליצרן לחודש יולי, התמ"ג ביפן, שיעור האבטלה וכן התמ"ג בגוש האירו. גם בישראל יתפרסם השבוע מד המחירים לצרכן.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי בבית ההשקעות מיטב, מצביע על נתון נוסף שמעיד על מיתון קרב בארה"ב - "בשבוע שעבר הצגנו את מה שנקרא Sahm Rule שקובע שהעלייה בשיעור האבטלה בארה"ב מתחתית של 12 חודשים ביותר מ-0.5% כמעט תמיד קרתה בעבר לקראת או בתוך מיתון בכלכלה האמריקאית".
"יש עוד אינדיקאטור בשוק העבודה שידע לחזות מיתון בצורה לא פחות מדויקת", כתב זבז'ינסקי, "בשנה האחרונה גדל מספר המפוטרים והעובדים שסיימו עבודה זמנית בכ-30%. זה קרה בכל 8 המיתונים שהיו בארה"ב מאז 1996 אף פעם לא קרה מחוץ למיתון. כמובן לא מדובר בחוקי טבע והפעם זה יכול להיות שונה מבעבר בשל השפעות הקורונה על שוק העבודה, ההגירה המוגברת לארה"ב בשנים האחרונות או סיבות אחרות. יחד עם זאת, המשקיעים צריכים לקחת בחשבון שהסיכון למיתון בכלכלה האמריקאית עלה משמעותית".
לגבי האינפלציה בארה"ב טוען זבז'ינסקי שמודל הפד לחיזוי מדדי המחירים הקרובים צופה עלייה באינפלציה. "החוזים מגלמים ירידה של כ-1% בריביתעד סוף השנה. למרות נתוני שוק העבודה האחרונים, חברי הוועדה המוניטארית של הפד שהתבטאו בשבוע האחרון לא נשמעו מאוד לחוצים להוריד ריבית. יתכן שהחלטת הבנק המרכזי ב-18 לספטמבר תהיה מאתגרת ולא רק בגלל המצב הכלכלי שצפוי להמשיך ולהיחלש, אלא גם עקב ההתלבטויות ביחס לאינפלציה".
"מבחינת השווקים, הישארות אינפלציה ברמה גבוהה כאשר הכלכלה נחלשת משקפת סיכון גם לאפיק המנייתי וגם לאג"ח", מסכם זבז'ינסקי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.