סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:01
בעקבות מדד המחירים לצרכן בארה"ב של יולי שפורסם אחר הצהריים ועמד 2.9%, שפל של שלוש שנים המדדים המסחר בוול סטריט ננעלו הלילה עליות, אם כי מתונות - נאסד"ק עלה ב-0.03%, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.4%. ל-S&P 500 זהו היום החמישי ברציפות של עלייה.
מדד הפחד VIX ירד ב-10% ל-16.2 נקודות. בשבוע שעבר, בתוך מהלך הנפילות החדות בשוק המניות, נסק VIX מעל לרמה של 65 נקודות, רמה שנחשבת לכזו המצביעה על פאניקה של ממש בקרב המשקיעים. הממוצע ארוך הטווח של מדד VIX הוא 20 נקודות.
בשוק החוב, התשואה על אג"ח לעשר שנים ירדה בשלש נקודות בסיס, לרמה של 3.82%. התשואה על אג"ח לשנתיים, הנחשבת לרגישה יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, עלתה בשתי נקודות בסיס, לרמה של 3.96%
הנפט הגולמי מסוג ברנט נסחר במחיר של 79.76 דולר לחבית, ירידה של 1.2%, מלאי הנפט הגולמי בארה"ב גדל ב-1.4 מיליון חביות בשבוע שעבר, לאחר שישה שבועות רצופים של ירידות, כך מסר היום משרד האנרגיה האמריקאי.
22:11
המסחר בוול סטריט מתנהל במגמה מעורבת בעוד המשקיעים מעכלים את נתוני האינפלציה שפורסמו אחר הצהריים בארה"ב ושוקלים כיצד ישליכו על מתווה הריבית. S&P 500 עולה ב-0.3% בעוד נאסד"ק משיל 0.2%, מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.7%.
בינתיים אצל המניות הישראליות שנסחרות בוול סטריט המגמה מעורבת - טבע , נייס , סולאראדג' ולייבפרסון מזנקות במעל 4%, מנגד מובילאיי , נובה , סטרטסיס וצים יורדות.
20:58
ברובו המסחר בוול סטריט מתנהל בעליות שערים בעוד המשקיעים מעכלים את נתוני האינפלציה שפורסמו אחר הצהריים בארה"ב ושוקלים כיצד ישליכו על מתווה הריבית. S&P 500 עולה ב-0.1% בעוד נאסד"ק משיל 0.2%, מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.4%.
מחירי נפט יורדים בכ-1% ל-77 דולר עבור חבית נפט אמריקאי ו-80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט.
מטבעות הקריפטו יורדים בכ-3%, הביטקוין ל-59,250 דולר והאת'ריום ל-2,665 דולר.
20:06
מניית ויקטוריה'ס סיקרט מזנקת היום לאחר שהקמעונאית הודיה על מינוי מנכ"לית חדשה, הילארי סופר. סופר תכנס לתפקידה בעוד כחודש. בנוסף דיווחה החברה על תוצאות ראשוניות לרבעון השני וביניהן רווח תפעולי מתואם ורווח מתואם בהתאם לצפי.
זוהי עדות נוספת עד כמה המשקיעים בוול סטריט נותנים חשיבות לזהות המנכ"ל, אתמול היתה זו סטארבקס שזינקה לאחר שהודיעה בהפתעה על סיום תפקידו המיידי של המנכ"ל הנוכחי, לקסמן נראסימהאן, ומינויו של בריאן ניקול, מנכ"ל רשת מסעדות הגריל המקסיקני צ'יפוטלה . מניית הראשונה זינקה ב-24% ומניית צ'יפולטה נפלה ביותר מ-10%.
ניקול ניהל את צ'יפוטלה והוביל אותה למובילה בתחום המסעדנות, עם צמיחה חזקה במכירות וברווחים בזמן שאחרות נאבקו לשמור על הלקוחות הקיימים (כמו סטארבאקס). ניקול הגיע לצ'יפוטלה ב-2018, עת שהחברה נאבקה בעצמה בעמידה ברף ההכנסות, והוביל אותה עד להיותה השלישית בגודלה במונחי שווי שוק בתחום המסעדות בארה"ב, אחרי סטארבקס ומקדונלדס ולזינוק של יותר מ-750% במנייה ב-6 וחצי שנים.
19:32
מסחר תנודתי בוול סטריט וכעת נאסד"ק יורד ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.1%, דאו ג'ונס עולה ב-0.4%. מדד ראסל 2000 לעומתם יורד ב-0.3%.
19:23
שתי מניות שבבים אשר במגמות מנוגדות הן אינטל ו-Arm הבריטית. הבוקר דווח שאינטל מכרה כ-1.18 מיליון ממניותיה ב-Arm תמורת 147 מיליון דולר. המכירה הזאת של אינטל באה לאחר הדוח הרבעוני הכי גרוע של החברה אי פעם ב-56 שנות קיומה והחברה נוקטת באמצעי יעילות דרסטיים כולל פיטורים של אלפים.
רוב מניותיה של Arm מוחזקות על ידי סופטבנק היפנית, 90%. בנוסף, Arm מפתחת בישראל מתחת לרדאר מעבד גרפי המתחרה בזה של אנבידיה ואינטל - כך נודע לגלובס.
החברה הבריטית מעסיקה כ־100 מהנדסי פיתוח שבבים ותוכנה, הנוטלים חלק בקבוצת העיבוד הגרפי העולמית של החברה במרכז פיתוח ברעננה. בשלב זה עוסקת הקבוצה בעיבוד גרפי לשוק משחקי הווידאו, ויחד עם זאת - כפי שקרה באנבידיה - הטכנולוגיה עשויה לשמש גם לעיבוד בתחום הבינה המלאכותית אם וכאשר ארם תחליט להיכנס לתחום בכובד ראש.
18:44
מסחר די תנודתי היום בוול סטריט לאחר פרסום נתוני האינפלציה ועתה המדדים שבים ועולים - נאסד"ק עולה ב-0.2% ו-S&P 500 ב-0.4%, דאו ג'ונס עולה ב-0.5%. מדד ראסל 2000 לעומתם יורד ב-0.5%.
מניית הבנק השוויצרי UBS מזנקת לאחר שעקפה את ציפיות האנליסטים בתוצאות הרבעון השני, וזאת תודות להצלחת תוכנית קיצוץ העלויות וגידול בהכנסות ממחלקת בנקאות ההשקעות.
המסחר באירופה ננעל הערב בעליות - דאקס ב-0.4%, קאק ב-0.7% ופוטסי ב-0.5%.
17:42
עסקת ענק בשוק המזון בארה"ב - מרס וקלנובה, יצרנית פרינגלס וצ'יז-איט במשא ומתן על עסקת מיזוג בת 36 מיליארד דולר. הדד ליין לעסקה הוא בעוד כשנה ועשוי להתארך עד פברואר 2026 באישור הרגולטור.
מרס שהיא החברה הפרטית הרביעית בגודלה בארה"ב, מוכנה לשלם 83.5 דולר למניה של קלנובה, פרמיה של 33%. החברה נמצאת בבעלות מלאה של משפחת מרס.
17:12
מניית אלביט מערכות מזנקת היום בוול סטריט בעקבות הדוח הרבעוני שלה - החברה סיימה את הרבעון השני של השנה עם צבר הזמנות של 21.1 מיליארד דולר, גידול של 31% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות צמחו ב-11.8% והסתכמו ברבעון השני בכ-1.6 מיליארד דולר, כאשר מתחילת השנה ההכנסות צמחו בשיעור דומה והגיעו לכ-3.2 מיליארד דולר.
16:51
דומה שהמשקיעים מעכלים עדיין את השלכות נתוני מדד המחירים לצרכן שפורסם קודם לכן וכעת המדדים עובדים מעליות למגמה מעורבת - נאסד"ק יורד ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.2%, דאו ג'ונס עולה ב-0.1%.
16:31
בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן שהתפרסם לפני כשעה בוול סטריט מגיבים המשקיעים בעליות קלות בלבד - נאסד"ק עולה ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.2%, דאו ג'ונס ללא שינוי.
מניית אלפאבית (גוגל) יורדת לאחר הדיווח בבלומברג שמשרד המשפטים שוקל לפרק את חברת האם של גוגל בעקבות פסיקה שגוגל היא מונופול לא חוקי בשוק מנועי החיפוש המקוון.
הדיונים במשרד המשפטים מתקדמים וישנן מספר אפשרויות על הפרק, כאשר הקיצונית שבהן היא פיצול של יחידות מרכזיות בחברה, כמו חטיבת אנדרואיד, מערכת ההפעלה לטלפונים חכמים, ודפדפן כרום. אפשרות נוספת היא לחייב את החברה למכור את פלטפורמת הפרסום AdWords, במטרה לשבור את שליטתה בתחום החיפוש המקוון. ככל שהזמן מתקדם, יתברר עד כמה רחוק יחליטו במשרד המשפטים ללכת, ועד כמה תושפע תעשיית הטכנולוגיה העולמית, הנשענת רבות על שירותי גוגל.
המגמה של הממשל בארה"ב ברורה - רצון להגביל את כוחן של חברות הטכנולוגיה הגדולות במטרה לשמור על תחרות חופשית. עם זאת, מהלך כזה עלול להשפיע לרעה על מיליוני עסקים המשתמשים בגוגל לקידום עסקיהם, לפגוע ביכולת של החברה להמשיך לספק מוצרים ושירותים חדשניים, ולהגביל את התחרות וההשקעה במחקר ופיתוח, בשל חשש מהתערבות הרגולטורית.
אם יוחלט לבצע את הפיצול, מדובר יהיה במהלך הדרמטי ביותר לפירוק חברה מאז פירוק AT&T בשנות ה-80, כך על פי דיווחי בלומברג.
16:04
יוני פנינג, אסטרטג ראשי, חדר עסקאות מזרחי טפחות התייחס להתקררות המחירים בארה"ב: "מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת. המהלך בולט אף יותר לנוכח עליית מחירי הדלקים בתחנה, אם כי בסיוע קל של גז ביתי. אפשר לייחס את הנתון היום להתמשכות התהליכים המבניים של התמתנות האינפלציה העולמית. זה בא באופן ברור לידי ביטוי במחירי מוצרים סחירים, בין היתר הודות למהלכי העלאת הריבית של השנים האחרונות, והירידה במחירי המכוניות החודש ממחישה את זה. אבל גם רכיבי השירותים מציגים גוונים קלים של אופטימיות - הירידות במחירי הטיסות, בפרט".
"ולמרות חלקם של אלה, הפיל הבולט ביותר בחדר האינפלציוני נותר כמובן מחירי השכירות. לתפיסתנו, יש פה כמה גורמים שמתערבבים יחדיו לכדי נתון אחד, ומקשים על הסקת מסקנות כלכליות. האופן המעוכב שבו חוזים מתחדשים נכנסים למדד, ומבטאים למעשה אינפלציה של שנה קודמת, במקרה הטוב, הוא מאפיין עקבי מהבחינה הזו. ועל זה אפשר להוסיף, כמובן, את העיוותים שהריבית הגבוהה משרה על השוק. בשני המקרים, אנו מצפים שהזמן יעשה את שלו, ואינפלציית השכירויות תתמתן בהמשך, אם כתוצאה ממיצוי העליות עצמן, ואם כתגובה לריבית שצפויה לרדת, בין אם זה יקרה מהר יותר או פחות. אבל בשלב הזה, אלה בעיקר גוזרים ריבת אינפלציה שנותרת היום מעל לקו ה-3%, באופן בולט. אפשר אולי לעשות פה הנחה קלה אם נזכור כי היעד הוא מול מדד ה- PCE , אשר נמוך בממוצע בכ-0.3% ממדד ה- CPI, אשר פורסם היום. אבל עדיין, זה רחוק באופן מובהק מיעד ה-2%".
"השוק בארה"ב צופה מזה זמן הורדת ריבית ראשונה, בהחלטת הפד בעוד כחודש. כמו שזה נראה בהתבטאויות הפד בשבועות האחרונים, לא נראה שהוא מעוניין לערער על הציפיה הזו. ולמרות זאת, גם השוק וגם הפד עדיין מתווכחים על המחיר - הורדה של 0.25% או 0.5%. לתפיסתנו, בהינתן אותו מרחק בין האינפלציה ליעד, הנתון היום הוא לא זה אשר יפתח את הסכר, למרות ההאטה בנתוני שוק התעסוקה האחרונים. אבל הוא בהחלט מהווה צעד נוסף בכיוון הנכון".
"אל מול זה, אצלנו, כשהתותחים רועמים, קשה לחפש תובנות במדיניות המוניטרית. והדולר/שקל הוא דוגמה בולטת לעניין הזה. התנועה בסביבת 3.70-3.80, אינו מנבאת טובות להישארות ביעד האינפלציה של בנק ישראל. מצד שני תגובת השוק להעלאת הריבית של האחרונה ביפן, בהקשר הזה, דווקא מבטאת היטב את העובדה שלפעמים פשוט צריך לראות דברים קורים, כדי להאמין בהם. הסתיו הקרוב, יעלה כנראה את השאלה איך המדיניות של בנק ישראל צריכה להיראות אחרי הורדת ריבית של הפד. במונחי זמן מלחמה, זה עוד אירוע רחוק, אבל אנחנו עדיין מעדיפים את האפשרות שנזכה להורדת ריבית מקומית, בנקודה הזו".
15:46
החוזים העתידיים בוול סטריט מגיבים לנתוני האינפלציה בעליות קלות בלבד - נאסד"ק ו-S&P 500 עולים כעת ב-0.2%, דאו ג'ונס ללא שינוי.
15:30
לפני דקות אחדות פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן של יולי וזה עמד 2.9%, שפל של שלוש שנים וירידה לעומת 3% בחודש שעבר ופחות מהצפי שעמד על 3%, המדד החודשי עלה ב-0.2% בהתאם לצפי ולעומת ירידת מחירים של 0.1% שנרשמה ביוני.
אינפלציית הליבה ללא מזון ואנרגיה היתה 3.2% לעומת הצפי שהיה 3.2% בחישוב שנתי, כמו בחודש שעבר, ו-0.2% לעומת יוני, מעט גבוהה יותר מזו של החודש שעבר, 0.1%. נזכיר שאתמול מדד מחירי הייצור בארה"ב הצביע על האטה קטנה מהצפוי.
עדות נוספת שהאינפלציה מאטה או לפחות אינה מאיצה אמורה לאשרר את הציפיות שהפדרל ריזרב יחל בהורדת הריבית בחודש הבא. עד כמה הנתון משנה? לאחרונה אמר יו"ר הפד גרום פאוול שהפד לא יחליט על מתווה הריבית לפי נתון אחד כזה או אחר, אלא יבחן את הכלכלה בכללותה, יומיים לאחר שאמר את זאת, פורסם דוח תעסוקה חלש והאבטלה עלתה ל-4.3% ואיתה הסיכויים למיתון אפילו אם האינפלציה נותרת דביקה.
15:13
המשקיעים ממתינים לפרסום נתוני האינפלציה בארה"ב של חודש יולי שצפויים להתפרסם בשעה 15:30 שעון ישראל. על פי התחזיות קצב האינפלציה השנתי צפוי לעמוד על 3%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים כעת ביציבות.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות. התשואה ל-10 שנים יורדת לרמה של 3.83% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 3.92%.
14:54
חברת הפינטק הישראלית ריסקיפייד העלתה את תחזית ה-EBITDA השנתית שלה (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) מ-12-18 מיליון דולר ל-13-19 מיליון דולר. במקביל, טווח תחזית ההכנסות הורחב כלפי מטה, מ-323-325 מיליון דולר ל-320-325 מיליון דולר.
החברה רשמה ברבעון השני הכנסות של 78.7 מיליון דולר, צמיחה של 8.2% ביחס לרבעון המקביל. ההפסד הנקי צומצם ב-43.7% ל-9.5 מיליון דולר וה-EBITDA הסתכם ב-2.3 מיליון דולר, לעומת EBITDA שלילי של 4.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. עידו גל, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, אמר שריסקיפייד ממוצבת היטב לקחת נתחי שוק וכי יש ביקוש גדול למוצרים שלה.
במקביל, מניית גלובל-אי נסחרת בירידה בטרום מסחר לאחר שחברת הפינטק הישראלית הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה. החברה צופה הכנסות של 710-750 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת של 733-773 מיליון דולר. במקביל, תחזית ה-EBITDA ל-2024 עודכנה כלפי מעלה ל-127-143 מיליון דולר, לעומת 124-140 מיליון דולר בתחזית הקודמת.
ברבעון השני הכנסות החברה היו כ-166 מיליון דולר, צמיחה של 26% מהרבעון המקביל וגבוה מתחזיות האנליסטים. ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות היה 22.4 מיליון דולר, צמצום לעומת 35.5 מיליון דולר ברבעון המקביל, וה-EBITDA הסתכם ב-31.3 מיליון דולר, לעומת 21 מיליון דולר ברבעון המקביל.
13:41
חואקין ת'ול כלכלן בבנק השוויצרי EFG מתייחס לנתוני האינפלציה באנגליה:
"נתוני האינפלציה בבריטניה מצביעים על עלייה של 2.2% לחודש יולי, מעט היעד של הבנק המרכזי של אנגליה לעליה של 2%.
"המניע העיקרי לעלייה נובע מירידת מחירי הנפט בחודשים האחרונים שהייתה נמוכה משנה שעברה. שיעור ירידת מחירי המוצרים והסחורות בחודש יולי נמשכת, אך בשיעור נמוך יותר מהחודשים הקודמים עם ירידה של 0.6% (YoY) נכון לחודש יולי.
"מנגד, שיעור מחירי השירותים, אחד האינדיקטורים להערכת הלחץ האינפלציוני ע"י הועדה המוניטרית של הבנק המרכזי באנגליה, ירד ל5.2% (YoY) ביולי, בהשוואה לעלייה של 5.5% שנרשמה בחודשים האחרונים. הסיבה העיקרית לכך הייתה ירידת המחירים בתחומי המלונאות והמסעדנות, שהיו בעבר בין הגורמים המרכזיים לעליה במחירי של ענף השירותים. נתוני האינפלציה ישוקללו בהחלטת הבנק המרכזי של אנגליה הבאה בנוגע למדיניותו בחודשים הבאים, יחד עם נתוני שוק העבודה שפורסמו אתמול, ה-14 לאוגוסט.
"הועדה המוניטרית צפויה להתייחס לירידה בנתוני האבטלה מרמה של 4.4% ל-4.2% באופן זהיר ומסויג ולקחת בחשבון את הבעיות הידועות באיסוף מידע על כוח העבודה באמצעות סקרים.
"קצב העלייה השנתית בנתוני השכר, כולל בונוסים, ירד מרמה של 5.7% בתקופה הקודמת, לרמה של 4.5% (YoY) כעת. עם זאת זה הירידה, מיוחסת בעיקר לביצוע תשלום חד-פעמי לעובדי ענף הבריאות. האבטלה ירדה בחודשים האחרונים מרמה של 4.4% לרמה של 4.2%.
"בסך הכל נראה כי מנתוני היומיים האחרונים עולים מסרים סותרים על מצב הכלכלה הבריטי. מצד אחד עליית האינפלציה בפועל נמוכה ממה שציפו בשווקים ותרמה לירידה במחירי השירותים ונתוני הגידול בשכר מאותתים על התחלת התפוגגות הזעזועים בכלכלה הבריטית. מצד שני, הלחץ בשוק העבודה צפוי להמשיך להשפיע על החלטות הורדת הריבית בעתיד של הבנק המרכזי של אנגליה בעתיד.
"לסיכום ניתן לומר כי האינדיקטורים כעת לא מצביעים על החלטה להורדת ריבית בספטמבר, כאשר ההחלטה הבאה על הורדת הריבית צפויה להתקבל ב-07.11. נכון להיום השווקים כבר מתמחרים שתי הורדות ריבית של 25 נקודות לחודשים נובמבר ודצמבר".
12:35
הביקוש למוצרי החברה הביטחונית אלביט מערכות בא לידי ביטוי בהמשך הצמיחה בצבר ההזמנות ובהכנסות החברה, לצד גידול ברווח. החברה סיימה את הרבעון השני של השנה עם צבר הזמנות של 21.1 מיליארד דולר, גידול של 31% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות צמחו ב-11.8% והסתכמו ברבעון השני בכ-1.6 מיליארד דולר, כאשר מתחילת השנה ההכנסות צמחו בשיעור דומה והגיעו לכ-3.2 מיליארד דולר.
11:29
עליות השערים באירופה ממשיכות. הדאקס עולה ב-0.4%, הפוטסי הבריטי נסחר במגמה דומה והקאק הצרפתי עולה ב-0.6%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בשעה זו במגמה מעורבת.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות בעליות קלות, לאחר שאמש ירדו בחדות. התשואה ל-10 שנים עומדת בשעה זו על 3.85% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 3.95%.
10:43
יום המסחר באירופה נפתח במגמה חיובית: הדאקס עולה ב-0.4%, הקאק הצרפתי מוסיף לערכו כ-0.6% והפוטסי הבריטי עולה בכ-0.5%.
09:23
הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים בירידות שערים קלות. הניקיי עלה ב-0.5%, ההנג סנג משיל מערכו 0.4%, בורסת שנגחאי נסחרת בשיעור דומה ומדד הקוספי עולה ב-0.6%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר ביציבות.
אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו בעליות שערים חדות בעקבות פרסום מדד המחירים ליצרן אמש (ג') שהצביע על האטה כלכלית נוספת. גם מדד מחירי הייצור בארה"ב שעלה ביולי בפחות מהצפי, תרם לסנטימט החיובי בוול סטריט אמש לאור התגברות ההערכות כי הריבית בארה"ב תרד בספטמבר. נאסד"ק עלה ב-2.4%, S&P 500 ב-1.7% ודאו ג'ונס הוסיף 1%.
● נאסד"ק מקשיחה כללים: זה האיום החדש על מניות שנסחרות מתחת לדולר
לאחר שפרסמה דוח רבעוני חזק ביום שני האחרון, מאנדיי.קום הישראלית ריכזה עניין אמש לאחר שבאופנהיימר העלו את מחיר היעד על המניה: "אנחנו מעודדים מהעוצמה הבלתי פוסקת בתוצאות החברה שממשיכה להציג שיעורי צמיחה ורווחיות יוצאי דופן לאור פוטנציאל שוק משמעותי לפתרונותיה. אנו משמרים את המלצתנו Outperform על המנייה תוך העלאת מחיר יעד מ-250 דולר ל-275, בהתבסס על מכפיל 11 לתחזית הכנסות 2025, עדיין דיסקאונט לתמחור חברות צמיחה במגזר התוכנה בענן. המייה נמנית על רשימת המומלצות "ישראליסט" של מחלקת המחקר אופנהיימר ישראל, ומהווה את המלצת הצמיחה החזקה ביותר בקרב חברות הטכנולוגיה הישראליות".
● מניית מאנדיי זינקה לאחר דוחות חזקים: "השאיפה - להפוך לחברה גדולה פי 10"
מניית אנבידיה זינקה אמש במעל ל-6%, הסיבה היא כנראה אותן הערכות שהעיכוב בהשקת השבב החדש שלה, הבלקוול, לא ישפיע על החברה כפי שחזו בתחילה.
החשש שמיליארדי דולרים במכירות השבב החדש יתעכבו שלחו את המניה לירידות חדות בשבוע שעבר, אבל אנליסטים ב-UBS שחקרו את העניין הסיקו שמשלוח השבבים יתעכב לכל היותר בכשישה שבועות, עד לינואר 2025, "הביקוש עדיין חזק ויסופק בינתיים על ידי שבבים אחרים בתקופת העיכוב", ציינו ב-UBS, "הלקוחות התאגידיים ומעבדות המחקר בעולם שלה ימשיכו להשקיע הרבה כסף בבינה מלאכותית".
● הבנק שבדק: אלה מניות השבבים המומלצות ביותר בתרחיש של מיתון
גם בבנק אוף אמריקה לא מתרגשים מהעיכוב - אנליסט החברה ויווק אריה כתב לפני כמה ימים למשקיעים "שהשבב החדש, הבלקוול, לא צפוי היה להשפיע באופן משמעותי על תוצאות החברה לפחות לא לפני הרבעון הראשון של השנה הבאה, ולאנבידיה יש אפשרויות רבות כולל הגדלת מחזור החיים של הדור הנוכחי של שבבי ה-AI".
אינטל מרכזת עניין הבוקר לאחר שדווח כי מכרה כ-1.18 מיליון ממניותיה בחברת השבבים הבריטית Arm , תמורת 147 מיליון דולר. מחירי המניה של ARM שבר את שיא של כל הזמנים באמצע יולי כך שמדובר בעסקה טובה לאינטל, לאחר שמחיר המניה ירד בשליש מאז. במקביל, אינטל צפויה לממש מניות של מובילאיי ואלטרה.
סך המזומנים של אינטל עמד בסוף יוני על 11.3 מיליארד דולר, וההתחייבויות שלה הסתכמו בכ-32 מיליארד דולר. המכירה מחברת Arm מגיעה על רקע תקופה פיננסית סוערת של אינטל. מנכ"ל פט גלסינגר הסביר לאחרונה כי אינטל עוברת את "הארגון מחדש המהותי ביותר של אינטל מאז המעבר למיקרו-מעבד הזיכרון לפני ארבעה עשורים".
בתחילת אוגוסט הודיעה אינטל על תוכנית להפחתת עלויות של 10 מיליארד דולר, ועל קיצוץ של 15,000 עובדים. במקביל, אינטל דיווחה על תוצאות רבעוניות חלשות מהצפוי. אחרי התוצאות נרשמה הירידה הגדולה ביותר במחיר המניה מזה 50 שנה, של 26%.
בהמשך לנתוני המאקרו שפורסמו אמש שנתנו רוח גבית להפחתת ריבית קרובה בארה"ב, בשוק החוב האמריקאי תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו בחדות אמש (ג'). התשואה ל-10 שנים עומדת הבוקר (ד') סביב 3.85% והתשואה לשנתיים עומדת על 3.93%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים קלות הבוקר (ד') ברקע החשש מתקיפה איראנית בישראל. מחירה של חבית מסוג WTI נסחר הבוקר סביב 78.8 דולרים ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 81 דולרים. גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מעריך כי "הסיכון במזרח התיכון גדל עקב התעצמות הסכסוכים הגאו-פוליטיים. הסלמה רחבה עלולה גם להביא לחשש מפני חסימת מיצרי הורמוז - בהם עוברים כ-20% מסך תפוקת הנפט הגלובלית. חסימת המייצרים עשויה להוביל למחסור גלובלי בנפט ומוצריו".
בגזרת המאקרו, האינפלציה בבריטניה הפתיעה לחיוב כשעלתה ב-3.3% בקצב שנתי (צפי:3.4%).
היום בשעה 15:30 שעון ישראל צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה בארה"ב. המשקיעים ממתינים בכיליון עיניים לפרסום הנתונים לאור הערכות כי הפד צפוי להוריד את הריבית בחודש ספטמבר, בין היתר לאור התמתנות האינפלציה.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב, אומר ש"לפי התחזית לאינפלציה של שלוחת הפד בקליבלנד, שמתבססת על איסוף המחירים השוטפים במשק, האינפלציה הכללית צפויה אומנם לרדת בחודשים הקרובים, אך אינפלציית הליבה צפויה לעלות אחרי מדדי יולי ואוגוסט, מ-3.3% ל-3.4%". מדובר באינפלציה בעיקר של מוצרים שאינם מתחשבים בעונתיות. לפי זבז'ינסקי, העלייה היא טכנית בעיקרה, בשל יציאת נתונים נמוכים מחישוב המדד, אך עדיין ליבת האינפלציה תעלה הרבה מעל ליעד של הפד. מנגד, הנתונים בשוק התעסוקה צפויים להמשיך ולהראות התמתנות חדה והאטה במשק הכלכלי, מה שאמור לתמרץ הורדת ריבית כדי לעודד את המשק.