סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
18:50
בשוק המט"ח המקומי, השקל מתחזק בחדות בשעה זו על רקע שיחות המשא ומתן סביב עסקת החטופים והפסקת אש שמתקיימות בשעה זו בדוחא. הדולר נחלש בכ-0.8% מול השקל ונסחר סביב רמה של 3.685 שקלים, הרמה הנמוכה מזה שלושה שבועות. גם האירו נחלש מול השקל בכ-1% ועומד כעת על 4.04 שקלים.
17:30
יום המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים חדות. מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, ת"א 90 זינק ב-1.8%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א רשתות שיווק זינק בכ-4% ות"א בנייה ב-2%.
בתוך כך, מתחילת השנה, מדד ת"א 35 סגר עלייה של כ-10%. ת"א בנקים 5 עלה בכ-12% מתחילת 2024 ות"א רשתות שיווק הוסיף לערכו כ-23%.
מחזור המסחר הסתכם ביום המסחר בכ-2 מיליארד שקל.
בקרב מדד ת"א 125 בלטו לחיוב מניות קמטק , נקסט ויז'ן , דלתא מותגים וטבע .
מנגד, ורידיס , קנון , אל על , ישראכרט ואנרג'יקס ננעלו בירידות שערים.
בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו קלות. התשואה ל-10 שנים נסחרה סביב 4.74% והתשואה לשנתיים עמדה על 4.16%.
16:50
לאחר הורדת דירוג האשראי של מדינת ישראל על ידי סוכנות הדירוג פיץ' וקביעת התחזית השלילית, מגיעה גם הפגיעה הצפויה בדירוג של הבנקים לאומי , פועלים , מזרחי טפחות ודיסקונט . פיץ' הודיעה על הורדת הדירוג של הבנקים לרמה של -A ואף קבעה אופק דירוג שלילי, כלומר שייתכן שבעתיד היא תחליט להוריד את הדירוג של הבנקים פעם נוספת. אם כי סביר שהורדה נוספת שכזו תקרה רק אם פיץ' תבחר להוריד פעם נוספת את הדירוג של המדינה עצמה או אם יחסי ההון הפיננסים של הבנקים יורעו בצורה משמעותית.
פיץ' אף מציינת במפורש בהחלטתה כי הורדת הדירוג מגיעה בעקבות הורדת דירוג האשראי של המדינה
16:18
העליות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה בשעה זו ב-1.5% ות"א 90 נסחר בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א רשתות שיווק קופץ במעל ל-3%. מדד הבנקים מטפס בכ-0.9%.
קבוצת ג'י סיטי דיווחה כי ה-NOI עלה ברבעון השני של השנה בכ-4.8% והסתכם לכ-438 מיליון שקל לעומת כ-418 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-FFO גדל בכ-6.9% והסתכם ברבעון לכ-140 מיליון שקל לעומת כ-131 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-FFO בנטרול הפעילות ברוסיה ונכסים שנמכרו צמח ברבעון בכ-20.2% והסתכם לכ-137 מיליון שקל לעומת כ-114 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
15:22
במקביל להיחלשות הדולר מול רוב המטבעות ובעיקר מול האירו והליש"ט, השקל מוסיף ומתחזק בשעה זו ולעיתים אף נסחר בסביבות רף ה-3.7 שקלים לדולר. כעת נסחר השקל בעלייה של 0.8% וב-3.69 שקלים לדולר אחד. מול האירו נסחר ב-4.07.
15:07
המסחר בת"א מוסיף ומתנהל בעליות די חדות היום - נזכיר שבערב יתפרסם מדד המחירים לצרכן. מדד ת"א עולה ב-1% ומדד ת"א 90 מתחזק כעת ועולה ל-1.2%. בולטים היום מדדי הנדל"ן: מניב ישראל, מניב חו"ל, מדד הבנייה ומדד הנדל"ן, כל אלה מעל ל-1%.
בולטות במדד ת"א 125 מניות נקסט ויז'ן , נייס (שהודיע היום על זהות המנכ"ל החדש שלה) דלתא מותגים , לה יום נוסף של עלייה לאחר שאתמול זינקה ביותר מ-10% בעקבות הדוח הרבעוני שלה.
13:37
עם פרסום דוחות הרבעון הראשון הפתיע המנכ"ל הוותיק של נייס , ברק עילם, והודיע על כוונתו לפרוש. כעת לצד פרסום דוחות הרבעון השני, חברת הטכנולוגיה מעדכנת על המחליף: סקוט ראסל, שמגיע לנייס מחברת SAP.
ראסל, אוסטרלי יליד 1973, כיהן בשנים האחרונות בתפקידים בכירים ב-SAP בהם מנהל ההכנסות הראשי. כמו כן קידם בחברה תהליכי מיזוגים ורכישות, תכנון אסטרטגי וממשל תאגידי. בתפקידו האחרון, לפי הודעת נייס, ראסל היה אחראי להכנסות של 31 מיליארד דולר. קודם לכן, ראסל עבד ב-IBM וב-PwC. הוא ינהל את נייס ממשרדיה בניו ג'רזי, בדומה למנכ"ל היוצא ברק עילם.
13:34
עונת הדוחות: מליסרון מסכמת רבעון נוסף עם תוצאות חזקות: ה-NOI המיוחס לבעלים ברבעון עלה בכ-12% לכ-378 מיליון שקל - הודות לעלייה המתמשכת בדמי השכירות הריאליים ומהנבה לראשונה של פרויקט הדגל לנדמארק ת"א. הרווח הנקי המיוחס לבעלים ברבעון עלה בכ-11% לכ-359 מיליון שקל; הרווח במחצית עלה בכ-23% לכ-603 מיליון שקל.
החזקת עופר השקעות, בעלת השליטה בחברה, עלתה לכ-48%, בנוסף, לאור התוצאות אישר הדירקטוריון חלוקת דיבידנד בגין רווחי הרבעון בסך של 90 מיליון שקל.
חברת יוניטרוניקס , בעלת פעילות בינלאומית ענפה בשוק מוצרי האוטומציה, הנמצאת בשליטת קרן פימי, מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2024 המשקפות שמירה על שיעורי רווחיות גבוהים.
ההכנסות של יוניטרוניקס ברבעון השני של 2024 הסתכמו ל-52.3 מיליון שקל, לעומת 54 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023. במחצית הראשונה של 2024 הסתכמו ההכנסות ב-106.6 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-104.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הצמיחה נובעת בעיקרה מגידול במכירות בשוק האמריקאי, אשר גדלו בכ-15.6% במחצית הראשונה של 2024 ומהוות בתקופה זו למעלה ממחצית מסך הכנסות החברה.
12:13
בבורסה בתל אביב נמשכת המגמה החיובית - מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ומדד ת"א 90 ב-0.4%, הבנקים עולים ב-0.8%. מדד רשתות השיווק בולט בעלייה של 1.8% ומובילות אותו מניות גולף שמזנקת, קסטרו ודלתא מותגים .
11:21
המגמה החיובית בבורסה ממשיכה ואף מתחזקת מעט - מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ומדד ת"א 90 ב-1%, הבנקים עולים ב-0.8%.
בולטות במסחר מניות דלתא מותגים שזינקה אתמול ב-10%, פתאל החזקות ואלקטריאון .
עלבד מזנקת במסחר לאחר שפרסמה את תוצאותיה לרבעון השני ומציגה המשך יישום תוכנית המיקוד, גידול בפעילות המגבונים הלחים באירופה, שיפור מבנה העלויות והוצאות החברה שהובילו לשיפור נוסף ברווחיות וברווח: גידול של כ- 43% ברווח התפעולי לפני הוצאות אחרות ל- 34 מיליון שקל.ה- EBITDA גדל בכ-26% לכ-58 מיליון שקל - 13% מסך ההכנסות. הרווח הנקי מפעילות נמשכת גדל ב-49% לכ-15 מיליון שקל.
10:38
המסחר בבורסה המקומית מתנהל הבוקר במגמה חיובית כשמדד ת"א 35 עולה ב-1% ומדד ת"א 90 ב-1.2%, הבנקים עולים ב-0.8%.
חברת התקשורת סלקום הודיעה על מינויו של אלי אדדי לתפקיד המנכ"ל, במקומו של דניאל ספיר שכיהן בתפקיד כשנה וחצי. השינוי בעמדת המנכ"ל מתבצע שלושה חודשים לאחר שקרן פורטיסימו של יובל כהן השלימה את רכישת השליטה בסלקום.
10:15
מניית טבע עולה בכ-2% במסחר לאחר שאתמול זינקה ב-5.1% בוול סטריט והגיעה לשיא חדש של שנה. באתר סיקינג אלפא, נכתב מאמר תחת הכותרת: "הטרנספורמציה של טבע, ממובילה בתחום התרופות הגנריות לחברה חדשנית בתחום התרופות בפטנט".
10:01
המסחר בבורסה המקומית נפתח הבוקר במגמה חיובית כשמדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ומדד ת"א 90 ב-0.3%, הבנקים עולים ב-0.3% - שניים מהם דיווחו הבוקר, מזרחי טפחות ודיסקונט .
מניית אל על עולה בעקבות הדוח הרבעוני, חברת התעופה שוברת שוב את השיאים של עצמה ומדווחת על רווח רבעוני עצום מבחינתה של 147.4 מיליון דולר ברבעון השני של שנת 2024. מדובר בזינוק עצום של 84% ביחס לרבעון הראשון של השנה, אז הרווח שלה הסתכם ב-80.5 מיליון דולר וגם הוא כבר היה הרבעון הטוב ביותר בתולדות החברה. ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה מדובר בשיפור משמעותי עוד יותר, אז הרווח של החברה עמד על 58.9 מיליון דולר, כלומר זינוק של פי 2.5 ברווח.
09:29
במסחר במטבע חוץ בהתאם למגמה העולמית הדולר נחלש מול השקל בכ-0.5% ונסחר ב-3.71 שקלים לדולר אחד, האירו ב-4.08 שקלים.
08:00
1. שוק המניות
המסחר בבורסת תל אביב צפוי להיפתח הבוקר בעליות - האופטימיות נובעת מהמשלחת הישראלית שנוסעת לדוחא לשיחות על שחרור החטופים ומהעליות אתמול בוול סטריט של המניות הדואליות, בעיקר אלביט, נייס וטבע. ובאשר לתגובה האירנית, כנראה שזו תחכה לפחות לאחרי המשא ומתן.
לקראת סוף יום המסחר יתכנו ירידות שערים - המשקיעים יודעים שזהו היום המסחר האחרון השבוע שינעל לפני פרסום מדד המחירים לצרכן, מה שגם שקיים החשש שסוף השבוע עלול להסתיים שוב בכישלון המשא ומתן ולכן יהיו משקיעים שיעדיפו לסגור פוזיציות לקראת הסופ"ש.
אתמול, בהעדר חדשות ביטחוניות רעות ועם רוח גבית מוול סטריט ננעלו מדדי הבורסה בעליות שערים חדות - מדדי ת"א 35 ו-90 עלו ב-1.8% ומדד הבנקים זינק בעקבות דוחות שניים מהם, לאומי והפועלים ב-2.5%. היום פורסמו דוחות דיסקונט ומזרחי-טפחות, הבינלאומי יפרסם גם הוא היום.
הביקוש למוצרי החברה הביטחונית אלביט מערכות בא לידי ביטוי בהמשך הצמיחה בצבר ההזמנות ובהכנסות החברה, לצד גידול ברווח. החברה סיימה את הרבעון השני של השנה עם צבר הזמנות של 21.1 מיליארד דולר, גידול של 31% לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות צמחו ב-11.8%.
● ראיון | מנכ"ל אלביט: "חלק מהמשקיעים חוו לחצים פוליטיים והחליטו למכור את המניה - אבל המגמה נעצרה"
אלוני חץ פרסמה כי ה-FFO של הקבוצה ברבעון השני הסתכם ב-156 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל. ההפסד הנקי הסתכם ברבעון השני לכ-140 מיליון שקל ונובע בעיקר משערוכים שליליים שנרשמו ברבעון בהיקף של כ-87 מיליון שקל.
מניית דלתא מותגים בלטה בזינוק של יותר מ־10% לאחר שדיווחה כי הכנסות החברה ברבעון השני גדלו בכ־36%. הרווח הנקי זינק בכ־71% והחברה תחלק דיבידנד מיוחד בסך כ־200 מיליון שקל.
בנק לאומי דיווח אתמול שהרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-2.3 מיליארד שקל. בהשוואה לרבעון המקביל, הרווח נשחק בכ-8% בגין ירידת הערך של מניות בנק וואלי האמריקני. בנטרול אותה הפרשה היתה התשואה על ההון של הבנק בשיעור גבוה של 20.2%.
בנק הפועלים סיכם אתמול את תוצאותיו הכספיות לרבעון עם רווח נקי של 2.2 מיליארד שקל, עליה של 15.7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. בנוסף התשואה על ההון שהוא מציג, עומדת על 16.4%. הבנק הודיע על רכישה עצמית של מניותיו בהיקף של עד מיליארד שקל וחלוקת דיבידנד בסך של כ-645 מיליון שקל.
● לאומי והפועלים שוב מציגים רווחי עתק: עד מתי החגיגה של הבנקים תימשך?
באסיה עליות הבוקר בעקבות וול סטריט אתמול, ניקיי עולה ב-0.9%, התוצר הגולמי של הרבעון השני במדינה התפרסם הבוקר ועלה על הצפי, מה שעשוי להוביל את הבנק המרכזי שוב להעלות הריבית, מה שעלול לפגוע בשוק המניות ביפן. בסין בעקבות העלייה במכירות הקמעונאיות במדינה, מדד שנחאי עולה ב-1% והנג סנג ב-0.6%. בדרום קוריאה ובהודו השווקים סגורים היום.
החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים הבוקר על עליות נוספות - נאסד"ק ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.2% ו-S&P 500 ב-0.3%.
אתמול בוול סטריט, בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב של יולי, 2.9%, שפל של שלוש שנים, ננעלו המדדים בוול סטריט בעליות מתונות - נאסד"ק ננעל ללא שינוי, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.4%. ל-S&P 500 זהו היום החמישי ברציפות של עלייה.
מדד הפחד VIX ירד ב-10% ל-16.2 נקודות. בשבוע שעבר, בתוך מהלך הנפילות החדות בשוק המניות, נסק מעל לרמה של 65 נקודות, רמה שמצביעה על פאניקה בקרב המשקיעים. הממוצע ארוך הטווח של מדד VIX הוא 20 נקודות.
מניית אלפאבית (גוגל) ירדה ב-2.4% לאחר הדיווח בבלומברג שמשרד המשפטים האמריקאי שוקל לפרק את חברת האם של גוגל בעקבות פסיקה לפיה גוגל היא מונופול לא חוקי בשוק מנועי החיפוש המקוון.
למשרד המשפטים יש כמה אפשרויות על הפרק, כאשר הקיצונית שבהן היא פיצול של יחידות מרכזיות בחברה, כמו חטיבת אנדרואיד ודפדפן הכרום. אפשרות נוספת היא לחייב את החברה למכור את פלטפורמת הפרסום AdWords, במטרה לשבור את שליטתה בתחום החיפוש המקוון. ככל שהזמן מתקדם, יתברר עד כמה רחוק יחליטו במשרד המשפטים ללכת, ועד כמה תושפע תעשיית הטכנולוגיה העולמית, הנשענת רבות על שירותי גוגל.
הממשל בארה"ב שואף להגביל את כוחן של חברות הטכנולוגיה הגדולות כדי לשמור על תחרות חופשית. עם זאת, מהלך כזה עלול להשפיע לרעה על מיליוני עסקים המשתמשים בגוגל לקידום עסקיהם, לפגוע ביכולת של החברה להמשיך לספק מוצרים ושירותים חדשניים, ולהגביל את התחרות וההשקעה במחקר ופיתוח, בשל חשש מהתערבות הרגולטורית. אם יוחלט לבצע את הפיצול, מדובר יהיה במהלך הדרמטי ביותר לפירוק חברה מאז פירוק AT&T בשנות ה-80, כך על פי דיווחי בלומברג.
סיסקו , יצרנית ציוד רשתות התקשורת האמריקאית, דיווחה אתמול לאחר הנעילה על הכנסות ורווח רבעוניים שעלו על הצפי, בנוסף סיפקה תחזית חזקה לרבעון הנוכחי. החברה תבצע ארגון מחדש ותפטר כ-7% מכוח העבודה שלה. מניית החברה זינקה בכ-6% במסחר המאוחר. הכנסותיה ברבעון היו 13.6 מיליארד דולר, ירידה של 10% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, אך מעל לתחזיות של 13.5 מיליארד דולר.
שתי מניות שבבים אשר נסחרו במגמות מנוגדות הן אינטל ו-Arm הבריטית. הראשונה ירדה אתמול בכ-2% והשניה עלתה בשיער דומה. אתמול דווח שאינטל מכרה כ-1.18 מיליון ממניותיה ב-Arm. רוב מניותיה של Arm מוחזקות על ידי סופטבנק היפנית, 90%. בנוסף, Arm מפתחת בישראל מתחת לרדאר מעבד גרפי המתחרה בזה של אנבידיה ואינטל - כך נודע לגלובס.
עסקת ענק בשוק הממתקים בארה"ב - מארס וקלנובה, יצרנית פרינגלס וצ'יז-איט במשא ומתן על עסקת מיזוג בת 36 מיליארד דולר. מארס שהיא החברה הפרטית הרביעית בגודלה בארה"ב, מוכנה לשלם 83.5 דולר למניה של קלנובה, פרמיה של 33%. החברה נמצאת בבעלות מלאה של משפחת מארס.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב לא נרשמו תנועות משמעותיות - תשואת איגרת החוב הממשלתית ירדה בשתי נקודות בסיס ל-4.72% ותשואת האיגרת לשנתיים ל-4.09%. באגרות החוב הקונצרניות נרשמו עליות קלות במדדי התל בונד, 20, 40 ו-60.
בארה"ב התשואה על אג"ח לעשר שנים ירדה בשלש נקודות בסיס, לרמה של 3.82%. התשואה על אג"ח לשנתיים, הנחשבת לרגישה יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, עלתה בשתי נקודות בסיס, לרמה של 3.96%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל מתחזק הבוקר מול הדולר בכ-0.5% ונסחר ב-3.71 שקלים לדולר, האירו ב-4.08 שקלים לאירו, וזאת בהמשך להחלשות הדולר בעולם בעקבות נתוני האינפלציה שפורסמו בארה"ב.
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, מעריך כי "הדולר מושפע בתקופה האחרונה מההתפתחויות הביטחוניות, כשהסלמה מעלה את שערו לאזור ה־3.8 שקלים. זה מהווה כרגע הזדמנות מכירה, כשרגיעה בסביבה הגיאופוליטית כפי ששררה ביומיים האחרונים ממתנת את שערו. אנו מעריכים כי בטווח הארוך שער הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש אל מול השקל".
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו בכ-1% ל-77 דולר עבור חבית נפט אמריקאי ו-80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט. מלאי הנפט הגולמי בארה"ב גדל ב-1.4 מיליון חביות בשבוע שעבר, לאחר שישה שבועות רצופים של ירידות, כך מסר אתמול משרד האנרגיה האמריקאי.
מטבעות הקריפטו ירדו בכ-3%, הביטקוין ל-59,250 דולר והאת'ריום ל-2,665 דולר.
4. מאקרו
אתמול פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן של יולי וזה עמד 2.9%, שפל של שלוש שנים, ירידה לעומת 3% בחודש שעבר ופחות מהצפי שעמד על 3%, המדד החודשי עלה ב-0.2% בהתאם לצפי.
אינפלציית הליבה ללא מזון ואנרגיה היתה 3.2% לעומת הצפי שהיה 3.2% בחישוב שנתי, כמו בחודש שעבר, ו-0.2% לעומת יוני, מעט גבוהה יותר מזו של החודש שעבר, 0.1%. נזכיר שביום שלישי, גם מדד מחירי הייצור בארה"ב הצביע על האטה קטנה מהצפוי.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי, חדר עסקאות מזרחי טפחות התייחס להתקררות המחירים בארה"ב: "מגמת ההתמתנות באינפלציה בארה"ב נמשכת. המהלך בולט אף יותר לנוכח עליית מחירי הדלקים בתחנה, אם כי בסיוע קל של גז ביתי. אפשר לייחס את הנתון היום להתמשכות התהליכים המבניים של התמתנות האינפלציה העולמית. זה בא באופן ברור לידי ביטוי במחירי מוצרים סחירים, בין היתר הודות למהלכי העלאת הריבית של השנים האחרונות, והירידה במחירי המכוניות החודש ממחישה את זה. אבל גם רכיבי השירותים מציגים גוונים קלים של אופטימיות - הירידות במחירי הטיסות, בפרט".
"השוק בארה"ב צופה מזה זמן הורדת ריבית ראשונה, בהחלטת הפד בעוד כחודש. כמו שזה נראה בהתבטאויות הפד בשבועות האחרונים, לא נראה שהוא מעוניין לערער על הציפיה הזו. ולמרות זאת, גם השוק וגם הפד עדיין מתווכחים על המחיר - הורדה של 0.25% או 0.5%. לתפיסתנו, בהינתן אותו מרחק בין האינפלציה ליעד, הנתון היום הוא לא זה אשר יפתח את הסכר, למרות ההאטה בנתוני שוק התעסוקה האחרונים. אבל הוא בהחלט מהווה צעד נוסף בכיוון הנכון".
● לאיזו רמה תרד ריבית בנק ישראל עד סוף השנה?
"אל מול זה, אצלנו", טוען פנינג, "כשהתותחים רועמים, קשה לחפש תובנות במדיניות המוניטרית. והדולר-שקל הוא דוגמה בולטת לעניין הזה. התנועה בסביבת 3.70 -3.80, אינו מנבאת טובות להישארות ביעד האינפלציה של בנק ישראל. מצד שני תגובת השוק להעלאת הריבית של האחרונה ביפן, בהקשר הזה, דווקא מבטאת היטב את העובדה שלפעמים פשוט צריך לראות דברים קורים, כדי להאמין בהם. הסתיו הקרוב, יעלה כנראה את השאלה איך המדיניות של בנק ישראל צריכה להיראות אחרי הורדת ריבית של הפד. במונחי זמן מלחמה, זה עוד אירוע רחוק, אבל אנחנו עדיין מעדיפים את האפשרות שנזכה להורדת ריבית מקומית, בנקודה הזו".
בבריטניה האינפלציה ממשיכה להפתיע לטובה, כשמדד המחירים ליולי עלה ל־2.2% בעוד הציפיות היו ל־2.3% לאחר שביוני עמד על 2%. גם ליבת האינפלציה התמתנה ביחס לצפוי: 3.3% לעומת תחזית ל־3.4% (ולעומת 3.5% במדד הקודם).
5. תחזית
היום (ה') יפורסמו נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש יולי. התחזית של ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי למדד הקרוב היא עלייה חודשית של חצי אחוז שתביא את האינפלציה לקצב שנתי של 3.1%־3.2%, כאמור, מעל הגבול העליון של הבנק המרכזי. ביוני נרשמה אינפלציה של 2.9%.
בראייה לעתיד, בפמן מעריך כי רמת המחירים תישאר מעט מעל ליעד. לכן הוא אומר: "אני צופה שההשפעה תהיה שבנק ישראל לא יוריד את הריבית. זאת, בשונה מאירועים עברו שבהם לאחר הפחתות מצד הפד והבנק האירופי, ישראל ביצעה מהלכים דומים בתיאום עם הכלכלות הגדולות בעולם". למרות זאת, בפמן מדגיש שלנוכח האינפלציה הגבוהה והסיכונים הרבים ליציבות הפיננסית, ריבית בנק ישראל תישאר בשיעורה הנוכחי, 4.5% עד לסוף השנה.
בבנק ניהול העושר פיקטה מעריך מנהל ההשקעות הראשי סזאר פרז־רואיז כי "תחזית חלשה מהצפוי של חברות השכרת בתים אמריקאית בדבר ביקוש חלש יותר, מדגישה את התמה שלנו של מעבר ממניות צריכה למניות יצרניות.
"אנו צופים שהתקופה הנוכחית של אי ודאות ותנודתיות בשוק תימשך, כך שאין דחיפות להגדיל ככלל את החשיפה למניות. בעונת הדוחות לרבעון השני, חברות אמריקאיות הובילו עם צמיחה של 5% במכירות לעומת 2% באירופה".