האם אינטל תגשים סוף סוף את מה שהמשקיעים מייחלים לו בשנים האחרונות? אתר בלומברג מדווח כי ענקית השבבים והמעסיקה הגדולה בישראל שוקלת לפצל את עסקיה לשתי חברות נפרדות: פיתוח שבבים וייצור שבבים, בדומה למהלך שביצעה AMD בעבר, שפיצלה מתוכה את חטיבת הייצור - כיום גלובל פאונדריז.
● ניתוח גלובס | הנהלת אינטל בלחץ. ההיסטוריה מלמדת שיש לה סיבה
● אינטל סוגרת מאיץ סטארט-אפים בניהול ישראלי
● לפני ימים אחדים אחת הדמויות הבכירות באינטל התפטרה. אלו הסיבות
מזה זמן רב, שמשקיעי החברה תומכים במהלך ומפעילים לחץ על החברה בנושא - זאת לא רק בשל משבר הנזילות שעובר על החברה, אלא גם בשל הצורך לבנות הפרדה טוטאלית, או "חומה סינית" בין שתי החטיבות, הפועלות, כביכול, תחת אינטרסים מנוגדים: פעילות הייצור מעוניינת למשוך כמה שיותר חברות בענף השבבים - כגון אנבידיה או AMD - בעוד שפעילות פיתוח השבבים מתחרה בהן. מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר, התנגד נמרצות בעבר למהלך שכזה, ככל הנראה, בשל הרצון לבנות את זרוע הייצור החדשה של החברה ללא תלות פיננסית במשקיעים חיצוניים - תוך הסתמכות על הלחם והחמאה של אינטל - ההכנסות ממכירת שבבים למחשבים אישיים.
על פי הדיווח, אינטל שכרה את בנק ההשקעות מורגן סטנלי כדי לייעץ לה לבצע מהלכי קיצוץ ושינוי ארגוני, במטרה להתמודד עם משבר הנזילות אליו נקלעה, ולתכנן את תהליך הקיצוצים עליו הכריזה, במסגרתו יפוטרו ויוצאו לפרישה מוקדמת כ-17,000 עובדים. במורגן סטנלי מגבשים דרכי פעולה שיוצגו להנהלת אינטל במהלך ישיבת דירקטוריון שתיערך בחודש הבא. יחד עם זאת, ההערכה היא שגלסינגר יעדיף לבצע מהלכים דרמטיים פחות מפיצול בשלב הראשון, כמו עיכוב חלק מתהליך ההתרחבות שלה, דבר שבא לידי ביטוי כבר היום, בעיכוב בבניית מפעלים כמו אלה בישראל ובגרמניה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.