בשווקים נערכים בדריכות לחודש הכי שלילי בוול סטריט

כשמסתכלים על כמעט 100 שנה לאחור, משנת 1928 ועד שנת 2023, חודש ספטמבר היה השלילי ביותר עם ירידה ממוצעת של כ־1.2% • "נכון שספטמבר מאופיין סטטיסטית כחודש חלש, אך צריך להשקיע לטווח ארוך", אומר גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי של מיטב גמל ופנסיה

אילוסטרציה: Shutterstock
אילוסטרציה: Shutterstock

בכל שנה עם סוף הקיץ המשקיעים נדרכים. חודש ספטמבר ידוע היסטורית בתור החודש האדום בוול סטריט. כשמסתכלים על כמעט 100 שנה לאחור, משנת 1928 ועד שנת 2023, חודש ספטמבר היה השלילי ביותר עם ירידה ממוצעת של כ־1.2%. החודש הכי חיובי, אגב, הוא יולי עם עלייה של כ־1.7%.

היועץ שממליץ להסיט השקעה מענקיות הטכנולוגיה ליתר החברות ב-S&P 500
טרנד ההשקעות הלוהט והטיפים של מנהל ההשקעות הבכיר: "הפנסיה שלכם יכולה להיחתך בחצי"
תשואה שנתית "מובטחת" של עד 17%? כך תוכלו להימנע ממלכודות | המשקיע האינטליגנט, WSJ

אז האם אנחנו צפויים לירידות גם בספטמבר הקרוב? גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי של מיטב גמל ופנסיה אומר כי "נכון שספטמבר מאופיין סטטיסטית כחודש חלש, אך צריך להשקיע לטווח ארוך". הוא מעריך כי חודש ספטמבר יתאפיין גם השנה בירידות, שכן, "שוק האג"ח הלך כברת דרך יותר מדי חדה מבחינת התמחור של הורדת הריבית (של הפדרל ריזרב ב־18 בספטמבר). אני לא מעריך שיהיה מיתון בארה"ב ולכן לא נדרשת הורדת ריבית חדה, אלא הדרגתית. לכן, יכול להיות שיהיה תיקון קטן כלפי מטה, אבל המגמה היא של נחיתה רכה ואינפלציה מתמתנת".

באשר לישראל, מני פחות אופטימי. לדבריו, למרות ש"הנתונים הכלכליים במשק לא רעים, אין מיתון או אבטלה גבוהה, עדיין יש את רף הסיכון של האם תהיה הסלמה כזו או אחרת בצפון וכן יש את סיכון הגירעון שממשיך לעלות, במקביל להוצאות המלחמה הגבוהות מאוד. זה הביא לכך שבנק ישראל הדגיש בהחלטת הריבית האחרונה שלו שהוא לא צופה הורדות הריבית בשנה הקרובה - בניגוד למגמה העולמית. הסיכון בא לידי ביטוי בשוק האג"ח, כשתשואת האג"ח הממשלתיות של ישראל מטפסות מעל אלה של ארה"ב".