ביום שישי הקרוב יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר. האינפלציה בשנה האחרונה עומדת על 3.5%, זאת לאחר התמתנות בחודש שעבר. למרות זאת, התחזיות צופות המשך זינוק ברמת המחירים עד לסוף השנה, ובבנק ישראל מעריכים שהאינפלציה תגיע עד ל־3.8%.
● מחירי הטיסות באמת ירדו? בלמ"ס מנסים להגן על השינוי שהכניס את המדד לסחרור
● ניתוח | המספרים נחשפים: לכמה ישראלים יש עד עשרת אלפים דולר בביטקוין?
● מהפסדים לרווחים: טיפים שיעזרו לכם לחסוך מס על השקעות
● רפורמה אמורה לעצור את הזינוק בביטוח הרכב. האם תצא לפועל?
"תחזית מדד אוקטובר עומדת על 3.5%-3.6%", אומר מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים. להערכתו, מחירי המזון צפויים לעלות, לצד התייקרות של רכיבי התחבורה והדיור. הרכיב התנודתי, מחירי הטיסות לחו"ל, ימשיך להוות מקור לחוסר ודאות בתחזיות, הוא מדגיש.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי בבנק מזרחי טפחות, צופה גם הוא אינפלציה של 3.5% במדד הקרוב. "אוקטובר הוא חודש שהיו בו חגים, ולאחריהם נצפות התייקרויות. היסטורית, זהו חודש שבו נראית עלייה באינפלציה".
שיפור בסימן לעתיד?
הצפי למדדים גבוהים מטיל ספק ביכולתו של בנק ישראל להוריד את הריבית בקרוב. שיעור הריבית עומד על 4.5% מאז ינואר השנה. לאחר מדד ספטמבר הציפיות להעלאת ריבית נוספת ירדו, אך בבנק מעריכים שהורדה שלה תקרה רק לקראת המחצית השנייה של השנה הבאה.
לאחרונה, עלו סימנים לכך שהאינפלציה בתחילת 2025 תהיה נמוכה מהצפוי. יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר, ציין כי גזירות כמו העלאת המע"מ, עדכון תעריפי הארנונה והתייקרות התחבורה הציבורית יתרמו יותר מחצי אחוז לאינפלציה, "אך מהלכים אחרים צפויים למתן את לחצי הביקוש במשק ולכן גם את לחצי האינפלציה, בהם הקפאת שכר ציבורי, אי תשלום דמי הבראה ואי עדכון מדרגות מס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.