בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (ד') את מעצרם של אלי פלדשטיין, שהיה דובר במשרד ראש הממשלה, ושל חשוד נוסף ממערכת הביטחון, ביום אחד בלבד. ההחלטה התקבלה לאחר שהשב"כ והמשטרה ביקשו להאריך את מעצרם ב-8 ימים, במסגרת פרשת הדלפת המסמכים המסווגים.
הדיון התקיים בדלתיים סגורות בפני השופטת דורית סבן-נוי. השופטת הודיעה בדיון הקודם כי אם לא החקירה לא תתפתח לחשדות נוספים, היא תשקול לשחרר מהמעצר.
אחד העצורים בפרשה, צעיר העובד במערכת הביטחון, שוחרר על-ידי בית המשפט.
● בית המשפט דחה את בקשת נתניהו לדחות את עדותו: "לא חל שינוי מהותי בנסיבות"
● הפרשה הביטחונית: מתי מגבילים פגישת חשוד עם עורך דין, ומה הסיכוי לכתב אישום
"תשתית ראייתית מבוססת"
השופטת סבן-נוי ביקרה את השב"כ: "קצב התקדמות החקירה אינו משביע-רצון", היא פסקה, והוסיפה כי "דעתו של בית המשפט אינה נוחה עם כך שהחשוד מצוי במעצר מזה 18 יום, וזהו קצב התקדמות החקירה".
עם זאת, השופטת הבהירה כי קיימת "תשתית ראייתית מבוססת ברמה של ראיות לכאורה" בנוגע לחשד לגבי פלדשטיין.
הסיבה להארכת המעצר היא חשש לשיבוש חקירה לגבי פעולת חקירה נוספת שהיחידה החוקרת מבקשת לבצע. "ככל שפעולת החקירה לא תוביל להתפתחות, היחידה החוקרת תשקול בחיוב את שחרורו בתנאים מגבילים", אמרה סבן-נוי.
השופטת חשפה בהחלטה מחלוקת בין השב"כ למשטרת ישראל בכך שכל אחת מהיחידות ביקשה מספר ימי מעצר שונה. "בשולי ההחלטה, יש להצטער על כך שהיחידה החוקרת מגיעה עם בקשה שישית להארכת מעצר למשך 8 ימים נוספים, כאשר היחידה המקבילה מציינת בדוח הסודי כי קיים צורך ב-5 ימים, מבלי שניתן הסבר לפער".
"החלטות מתקבלות בחופזה"
עו"ד מיכה פטמן, המייצג את אחד החשודים ממערכת הביטחון שאישר שמסר את המסמכים, אמר לפני הדיון: "מרשי הוא האיש הטוב בפרשה. הוא רצה להעביר מסמך לאלה שמקבלים החלטות לגבי החטופים והנעדרים. צריך להוריד את הרגל מהגז, אנחנו רואים החלטות שמתקבלות בחופזה, מה שמוביל לפגיעה באמון הציבור". עו"ד פטמן הוסיף כי הלקוח שלו נחקר שלוש פעמים מיום ראשון האחרון, ולא הטיחו בו ראיות חדשות.
עו"ד אפרים דמרי, המייצג את הרס"ן העצור בפרשה, אמר לפני הדיון: "שב"כ מבקש להאריך את המעצר שלו ב-6 ימים. הם מנסים בכל דרך לשבור את רוחו. אנחנו מתנגדים להמשך המעצר. מדובר במעצר פוליטי. יש לו רמת סיווג מתאימה למסמך. הוא לא עבר שום עבירה. מקסימום עבירה משמעתית בתוך היחידה". עו"ד דמרי הוסיף כי ביקש להתיר לפרסם את שמו של מרשו ואת פרטי החקירה בעניינו.
עו"ד איתן להמן, המייצג את החשוד ששוחרר אשר שמו אסור בפרסום, אמר לאחר הדיון: "המדינה הסכימה לשחרר אותו. סברנו כל העת שהלקוח שלי לא צריך להיות במעצר. התיק עדיין לא נסגר, אבל אנחנו בדרך הנכונה. הם ראו שלא היה מקום להמשך המעצר, ואני מקווה שמרשי יוכל לחזור ולשרת את המדינה".
החשד: מסמכים מסווגים הודלפו
פלדשטיין חשוד כי קיבל, במסגרת תפקידו כדובר במשרד ראש הממשלה לנושאים ביטחוניים, מסמכים מסווגים שלא כדין מאנשי מערכת הביטחון שהודלפו לכלי תקשורת זרים במהלך המלחמה.
החקירה החלה לאחר שהתגבש חשד משמעותי בשב"כ ובצה"ל, לפיו מידע מודיעיני מסווג ורגיש נלקח מתוך מערכות צה"ל והוצא שלא כדין, והתקיים חשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה וסיכון מקורות מידע. בשל כך עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה.
ביום ראשון ידון נשיא בית משפט השלום במחוז מרכז, השופט מנחם מזרחי, בבקשת כלי התקשורת להתיר לפרסם פרטים נוספים מהפרשה המדוברת ומהפרשה הביטחונית הנוספת הנוגעת לחקירה פלילית של אירועי תחילת המלחמה.
*** חזקת החפות: אלי פלדשטיין ויתר החשודים בפרשה לא הואשמו ולא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.