חברת ביטסייט (Bitsight) האמריקאית רוכשת את סייברסיקסגיל (Cybersixgill) הישראלית תמורת כ-130 מיליון דולר. חלקה של אלרון ונצ'רס ברכישה צפוי לעמוד על כ-22 מיליון דולר.
● להפיל אתר ולברוח: מתקפות סייבר בשיטה ישנה ואפקטיבית מתרחבות
● לאחר ש-82% מהעובדים פוטרו, כולל המנכ"ל: RapidAPI נמכרת לנוקיה
● חדשות ההייטק | קרן ההשקעות שהפכה את ג'ארד קושנר למיליארדר
סייברסיקסגיל הוקמה בשנת 2014 על־ידי אבי קשטן ואלעד לביא, כשבתפקיד המנכ"ל מכהן שרון וגנר. החברה מפתחת מערכת לאיסוף מודיעין איומי סייבר באופן אוטומטי, הסורקת פורומים סגורים ורשתות חברתיות כדי לזהות איומים ולבנות פרופילים של תוקפים.
עד 2023, החברה גייסה כ-50 מיליון דולר, כשאת הסבב האחרון, בו גייסה 35 מיליון דולר, הובילו מור קרנות גמל ופנסיה וקרן REV. אלרון, משקיעה מרכזית בחברה, החזיקה ב-23% ממניותיה, לאחר השקעה של 12 מיליון דולר.
במאי 2023, החברה העסיקה 135 עובדים ודיווחה על הכנסות של עשרות מיליוני דולרים, אך נאלצה לפטר 22 עובדים (כ-15%) עקב עצירת פעילות של לקוח משמעותי. המתחרה העיקרית שלה דאז, IntSights, נמכרה ב-2021 לראפיד 7 תמורת כ-400 מיליון דולר.
כיום, החברה מעסיקה כ-80 עובדים, מתוכם 65 בישראל. החברה גייסה עד כה כ-50 מיליון דולר, כאשר הגיוס האחרון בוצע ב-2021, בהיקף של כ-30 מיליון דולר.
ביטסייט, הרוכשת האמריקאית, מעסיקה כ-800 עובדים, ולפי דיווחי החברה הכנסותיה השנתיות עומדות על כ-220 מיליון דולר. החברה מתכננת הנפקה בנאסד"ק בשנים הקרובות. עוד הודיעה כי תשמר את פעילות המחקר והפיתוח של סייברסיקסגיל בישראל.
זהו האקזיט השני של המנכ"ל שרון וגנר עם אלרון, לאחר שלפני כשבע שנים, מכר את חברת קלאודין למיקרוסופט. כל עובדי החברה צפויים להישאר במסגרת החדשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.