סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי יוון מנהלת מגעים עם ישראל לפיתוח מערכת מקבילה לכיפת ברזל תמורת 2 מיליארד אירו (כ־2.11 מיליארד דולר) ● הסיבה המרכזית מאחורי ההתעניינות של אתונה בעסקה היא היריבה טורקיה, שמצידה הכריזה בחודש אוגוסט על פרויקט ההגנה האווירית הרב־שכבתית שלה "כיפת פלדה"
שיגור של כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg
יוון מנהלת משא ומתן עם ישראל לפיתוח מערכת מקבילה לכיפת ברזל תמורת 2 מיליארד אירו (כ־2.11 מיליארד דולר), במסגרת שאיפותיה לשדרג את היכולות הצבאיות. כך מדווחת היום (ה') סוכנות הידיעות רויטרס מפי בכירים יווניים.
הסיבה המרכזית מאחורי ההתעניינות של אתונה בעסקה משמעותית היא היריבה הגדולה שלה טורקיה, שמצידה הכריזה בחודש אוגוסט על פרויקט ההגנה האווירית הרב־שכבתית שלה "כיפת פלדה". "התוכנית היא יצירת מערכת רב־שכבתית נגד מטוסים וכלי טיס בלתי מאויישים", אמר אחד המקורות לרויטרס. "אנחנו נמצאים במגעים עם ישראל".
כיפת ברזל מתוצרת רפאל מהווה את השכבה התחתונה במערך ההגנה האווירית הרב־שכבתי של ישראל. היא מיועדת להתמודדת עם איומים בטווח של עד 40 ק"מ ועלות כל יירוט מוערכת בכ־30 אלף דולר. מעליה נמצאת מערכת קלע דוד שאף היא מתוצרת רפאל, ומיועדת לאיומים לטווח בינוני ועלות יירוט שלה מוערכת בכ־700 אלף דולר. באוגוסט אשתקד, אישרה ארה"ב את מכירת קלע דוד לפינלנד תמורת 316 מיליון אירו.
בשכבות העליונות נמצאות שתי מערכות של התעשייה האווירית: חץ 2 וחץ 3. ההבדל בין השתיים הוא שחץ 2 מיועד ליירוט בתוך האטמוספירה, ואילו חץ 3 מחוץ לאטמוספירה. כמו כן, עלויות המיירטים שלהן עומדות על כ־1.5 מיליון דולר וכ־2 מיליון דולר בהתאמה. חץ 3 היא המערכת שהביאה את התעשייה הביטחונית הישראלית לעסקה הגדולה אי פעם: מכירת המערכת תמורת 3.5 מיליארד אירו לגרמניה. תחילת האספקות בעסקה צפויה בשנה הבאה.