מילואימניקים בשטחי הכינוס / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg
משרד האוצר מקדם בימים אלה תוכנית חדשה להסדרת תגמולי המילואים. התוכנית מבקשת להגביל את היכולת של המילואימניקים לקבל תגמול על השירות ועל שכר עבודה במקביל.
● אושר בטרומית: הקמת גוף מודיעין חלופי תחת משרד ראש הממשלה
● היטלי היצף על אלומיניום לבנייה מסין? מאבק בין היצרנים ליבואנים
משרתי מילואים תחת צו 8 מקבלים תגמול מלא גם עבור ימים או שעות בהם אינם נדרשים להתייצב בבסיס, ובמקביל יכולים לקבל שכר מהמעסיק אם בחרו לעבוד באותו זמן. בחלק מן היחידות, בעיקר עורפיות ותומכות לחימה, נוצרו הסדרים גמישים למשרתים במצבים שבהם אין מחסור בכוח אדם. לעיתים אפילו שבוע שירות ושבוע בבית, המאפשרים למשרתים לשלב בין העבודה למילואים.
במשרד האוצר מביעים לאורך המלחמה ביקורת על ההתנהלות התקציבית של מערכת הביטחון בכל הנוגע לגיוס המילואים. לטענת גורמים באוצר, צה"ל נוקט בגישה שמרנית מדי ומגייס כוח אדם למילואים מעבר לצורך, שעולה למדינה פעמיים: בתשלום דמי מילואים עודפים ופגיעה במשק כתוצאה מהיעדרות מהעבודה. העלות גדלה עוד יותר במקרה של מילואימניקים מקרב מאות אלפי עובדי המגזר הציבורי, אם המדינה משלמת להם כפליים על יום עבודה רגיל במשרד בשעה שהוא תחת צו 8.
הרפורמה המתוכננת מעלה דילמות מורכבות. מצד אחד, משרד האוצר מעוניין לצמצם את העלויות העודפות ולייעל את מערך המילואים. מצד שני, הוא שואף שצה"ל ישחרר ככל הניתן כוחות מילואים בחזרה לשוק העבודה כדי להניע את גלגלי המשק. ובניסיון של האוצר לתקן עיוות אחד, קיים סיכון ליצור עיוות לכיוון השני. הגבלת התגמולים תפגע בתמריץ של משרתי המילואים לעבוד בימי החופשה שלהם מהשירות, דבר שעלול לפגוע בתרומתם למשק ולצמיחה הכלכלית.
האם ראוי להעניש מילואימניק שבוחר לנצל ימי חופש בודדים מהשירות כדי לעבוד במקום לנוח בבית? האם צמצום התמריץ הכספי לעבודה במקביל למילואים לא יוביל דווקא לפגיעה בפריון המשק?
על רקע המורכבות הזו, ההצעה המתגבשת של משרד האוצר מציעה "כרית ביטחון": הגבלת הגידול בתגמולי המילואים לעד 20% בין סבבי שירות עוקבים. תקרה זו עשויה לשמר תמריץ מסוים למשרתים לעבוד בימי החופשה מהמילואים, שכן אחרת עלול להיווצר מצב בו למשרת אין כל תמריץ כלכלי לעבוד - הוא יקבל את אותה הכנסה בין אם ישב בבית ובין אם ילך לעבודה.
לפי ההצעה המסתמנת, במקרה שתגמולי המילואים של משרת יגדלו ביותר מ-20% בין סבבי שירות, הביטוח הלאומי ידרוש מהמשרת ומהמעסיק להצדיק את העלייה החריגה. למשל, אם המשרת קיבל העלאה בשכר או בונוס מיוחד במקום העבודה, הדבר ייחשב לגידול לגיטימי בתגמול. זאת בניגוד למקרים בהם הגידול נובע מצבירת שעות נוספות בזמן שהמשרת נמצא תחת ימי מילואים.
שינוי משמעותי נוסף ברפורמה נוגע להגדרת יום מילואים: יום שירות של פחות משמונה שעות ייחשב ליום חלקי, והתגמול יחושב באופן יחסי.