המחשב החדש של לנובו מנסה לקחת את ה־AI צעד קדימה

בחודשים האחרונים נכנסו לשוק מספר לפטופים שמשלבים את יישומי הבינה המלאכותית • ה־Yoga Slim 7i Aura Edition‏ של לנובו אומנם מציג ביצועים יפים, אך עדיין דורש מקצה שיפורים

המחש Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו / צילום: יח''צ
המחש Yoga Slim 7i Aura Edition של לנובו / צילום: יח''צ

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

בחודשים האחרונים, בצל ההתפתחות של הבינה המלאכותית, נוספו לשוק המחשבים העצום לפטופים חדשים שמשלבים שימושי AI. אחד מהם שייך ללנובו, ששחררה לאחרונה את ה־Yoga Slim 7i Aura Edition - בדקנו אותו, וחזרנו עם תובנות. 

לא אוהבים הודעות קוליות? הפיצ'ר של וואטסאפ שיחסוך לכם כאב ראש
שתי השקות הענק עדיין לא טלטלו את השוק. למה מנכ"ל אפל בטוח שזה עוד יקרה

החידוש העיקרי: הבינה המלאכותית, כרעיון

בעיקרון, כל מחשב עם חיבור לאינטרנט יכול להריץ את המודלים של בינה מלאכותית שקיימים ברשת. מה שמיוחד בסוג המחשבים הזה שנקרא Copilot+ PC הוא שיש להם יחידת עיבוד NPU שיכולה לבצע יותר מ־40 טריליון פעולות בשנייה.

המשמעות היא שהמחשב עצמו יודע להתמודד עם עיבודי בינה מלאכותית בצורה הרבה יותר טובה, מה שמרחיב את השימוש של הצרכנים. במקלדת, במקום כפתור ה־Ctrl הימני מופיע מקש חדש שפותח את Copilot של מיקרוסופט, המבוסס על GPT של OpenAI.

חשבונות ארגוניים שיש להם גישה ליכולות ה־Copilot המלאות יוכלו להשתמש ב־CoCreator. לדוגמה, הם יוכלו לצייר ב"צייר" ולהפוך את זה לתמונה טובה יותר, או לקבל כתוביות בלייב בשפה אחרת. המשמעות היא, וזה החידוש העיקרי, שהבינה המלאכותית הופכת לוקאלית יותר, ומגיעה לכל דבר, גם אל המחשב האישי שלכם. אומנם זה עדיין לא זמין לכולם, אבל זו קריאת כיוון לעתיד טוב יותר.

היתרון הבולט: הגרפיקה והביצועים

המחשב מגיע עם מסך LCD - העובדה שלא מדובר ב־OLED מורגשת היטב - בגודל 15.3 אינץ', שמתפקד כמסך מגע. למסך יש קצב ריענון מצוין של 120 הרץ, ואין סיבה שתחוו בעיות או ריצודים. בראש המסך יש מפרץ קטן שבו ממוקמת מצלמת האינטרנט של המחשב.

המסך גדול, ומאפשר לראות הרבה פרטים. במובן הזה, אם אתם צורכים תוכן כמו סדרות וסרטים דרך המחשב, השימוש יהיה מוצלח. אומנם זו לא הטכנולוגיה הטובה ביותר לצפייה בתכנים במחשב, אבל אין ספק שיש פה מספיק כדי ליהנות ולא להיתקל בבעיות. עם זאת, צריך לומר שהמחשב מגיע עד 500 ניטים, ומבחינת הבהירות היה אפשר להגיע יותר.

בכל הקשור לביצועים, המחשב עובד במהירות. המעבד של המכשיר ממשפחת Intel Core Ultra 7 processor (Series 2), וכשהוא מצטרף ליחידות העיבוד הנוספות שבמכשיר, מקבלים מחשב עם ביצועים טובים במיוחד שמתמודד עם כל משימה.

ארכיטקטורת המעבד היא Lunar Lake החדשה של אינטל, ומספקת את היכולות הנדרשות. יכול להיות שלחלקכם יפריע הרעש של המאוורר לקירור המכשיר, אבל בשימוש שלנו לא נרשמה הפרעה. מבחינת זיכרון ההרצה, במכשיר יש עד 36GB RAM לפי החברה, ומבחינת שטח אחסון מגיעים עד טרה בייט - נפח סטנדרטי.

עיצוב: איכותי, אך לא בעכבר

הצבעים הבסיסיים, הגימור והליטוש נותנים את החוויה הטובה של מחשב חדש איכותי. בלנובו שמו חיבור של USB־C בשני הצדדים, שמתגלה כיעיל במיוחד - הן מבחינת חיבור המטען, שיכול להתאים במקומות שונים, והן מבחינת החלוקה שנראית נכונה והגיונית יותר. המחשב שוקל כ־1.5 ק"ג והעובי שלו כ־14 מ"מ. כיום המגמה היא שהמחשבים ישקלו כמה שפחות ויהיו דקים כמה שיותר, ובנקודה הזו כולם מנסים להשתפר.

אבל היו גם דברים בעיצוב שפחות התחברנו אליהם. ראשית, כפתור חסימת המצלמה. בדרך כלל הוא נמצא ליד המצלמה או בכפתור על המקלדת, אך כאן לנובו החליטו לשים אותו בצד המחשב, ליד חיבורי ה־USB. המיקום הפחות אינטואיטיבי הזה גורם לפספוס שלו, ולשימוש פחות נוח. כמה פעמים פספסנו את הכניסה של זיהוי הפנים, כי המצלמה הייתה חסומה, ועד שנפתח התריס - כבר איבדנו את האפשרות להשתמש בזיהוי הפנים. בנוסף, זיהוי הפנים עבד לא טוב.

עוד נקודה היא שמשטח העכבר מאוד מגושם. להבדיל מהמקלדת שנוחה להקלדה, משטח העכבר רגיש מדי, והקלקה עליו היא אגרסיבית - בחירה פחות טובה של לנובו.

מצבים מיוחדים: התאמה אישית והתמקדות

כשמכשיר נקרא Aura Edition המשמעות היא שהמחשב פותח עם אינטל, וכולל מצבים מיוחדים. אז מה בעצם יש פה? לנובו מציעה למשתמשים דרכים לשלוט על המחשבים בצורה טובה יותר. לדוגמה, מצב התמקדות מאפשר לאנשים לחסום אתרי אינטרנט שמסיחים את דעתם.

יש גם סט של פיצ'רים שמסייעים לשמור על העיניים כדי להילחם בעייפות - וכך, בין היתר, המחשב יזכיר למשתמשים לקחת הפסקות. מצב נוסף הוא מצב הגנה, שמאפשר התראות פרטיות או כל דבר שישמור על מידע רגיש. מצבים נוספים קשורים לשיתוף חכם או שמירה על חיי הסוללה, וכל אלו נועדו להפוך את השימוש ליותר טוב. בכנות, זה לא מאוד מרשים. רוב המצבים האלו קיימים בשוק, ואין כאן בשורה אמיתית.

סוללה: יום עבודה מלא

מחשבים מהסוג הזה יכולים לצרוך המון סוללה, ולא רק בגלל הבינה המלאכותית. המשמעות היא שכאשר משתמשים ביכולות המחשב ובבהירות מלאה, המחשב מצליח להחזיק יום עבודה מלא, ואולי קצת יותר. הסוללה היא Li־Polymer של 70W, ותומכת בטעינה מהירה. המטען הוא כבל USB־C שתומך בטעינה של 65W. אפשר להכריז על הסוללה של ככזו שמחזיקה את מה שצריך מיום עבודה מלא.

המחיר: גבוה מאוד

לא מדובר במחשב מציאה שתקבלו במחיר זול במיוחד. בארה"ב הוא עולה כ־1,300 דולר, ובישראל התמחור עומד על 8,249 שקל. יש מקומות שבהם תוכלו לשלם פחות - למשל 7,359 שקל במבצעי נובמבר של KSP. אומנם זה מחיר הגיוני תמורת מה שמקבלים, אך נראה שללנובו יש עוד מקצה שיפורים בדרך. המחיר הגבוה גורם לפקפוק קטן, ולמחשבה שאולי שווה לחכות קצת לדגם יותר משופר.

השורה התחתונה: שורה רחבה של אפשרויות

בקטגוריית Copilot+ PC יש ללנובו מעט מתחרים. כך לדוגמה, למיקרוסופט ש את מחשבי ה־Surface שלה, ל-HP יש את מחשבי ה־OmniBook X14, לאסוס יש את Vivobook S 15, באייסר יש את Swift 14 AI, ולדל יש את XPS 13.

המחשבים האלו נועדו להנגיש את שימושי הבינה המלאכותית, אבל גם להביא מוצר טוב יותר, בין אם סוללה חזקה, מערכת שבבים נכונה וביצועים חזקים, גרפיקה מעולה ומסך בהיר ומלא צבע, או אפילו "סתם" עיצוב מרהיב ושימוש. השוק מלא באפשרויות, ועכשיו נותר רק לבחור.

*** גילוי מלא: חברת לנובו סיפקה לנו את המחשב לצורך הבדיקה