מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים • בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל • נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי
רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

בנק ירושלים מצטרף לניסיון לרכוש את חברת כרטיסי האשראי ישראכרט. פרטי ההצעה שייתן הבנק עוד לא ברורים אך על פי הודעת הבנק, "החליט דירקטוריון הבנק להודיע לחברת ישראכרט על כוונתו להגיש לישראכרט, בתוך 21 ימים, הצעה לעסקת רכישה של כל מניות ישראכרט בדרך של מיזוג משולש הופכי".

אל על משכה הצעתה לרכישת ישראכרט: הצעת מנורה נותרה יחידה  
המספרים של אל על חשפו: הקווים הכי משתלמים ובכמה עלתה ההכנסה מנוסע? 

לדברי בנק ירושלים, רוב התמורה תתבצע בצורה של החלפת מניות. בנוסף, בדומה להצעת מנורה מבטחים, העסקה תכלול רכיב משמעותי של חלוקת דיבידנד או תשלום מזומן. בבנק אף מציינים כי "לדעת הבנק, בהצעה לעסקה כאמור בין הבנק לישראכרט יש מימד שיתרום רבות לתחרות בשוק, וטמון בה פוטנציאל עסקי נרחב, על רקע הצפי להתפתחויות בשוק, שעשוי לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של סינרגיות ותחומי פעולה משלימים." שווי השוק של בנק ירושלים עומד על כ-1.05 מיליארד שקל בלבד, בעוד ישראכרט נסחרת לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל.

מנורה נותרה לבד במרוץ

בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי, וזאת שבועיים בלבד  לאחר שהגישה הצעה לרכישת גרעין השליטה. אל על דיווחה לבורסה כי "על רקע סד הזמנים הקצר שנקבע על ידי ישראכרט (ללא אפשרות להארכתו), ותהליך הבחינה הנרחב הנדרש לביצוע על ידי החברה לצורך השקעה בחברת ישראכרט, אין ביכולתה של החברה להשלים את כלל הבדיקות הנדרשות".

עוד הוסיפה חברת התעופה, הנמצאת בתקופה של גאות בעסקיה, כי "תמשיך לבחון הזדמנויות עסקיות התואמות את תוכניתה האסטרטגית להרחבת סל המוצרים והשירותים ללקוחותיה, בין היתר בתחום האשראי והפיננסים".

אל על הציעה לרכוש 45% מהון המניות של ישראכרט לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי. שווי זה דומה לנקוב בהצעה שהגישה מנורה מבטחים לישראכרט, ואשר נותרה כעת יחידה לרכישת השליטה בחברת כרטיסי האשראי.

בינתיים מנורה מבטחים  היא המועמדת המובילה והיחידה לרכישת השליטה (33%) בחברת כרטיסי האשראי, כאשר ההצעה שלה היא לרכוש את המניות בישראכרט בדרך של הקצאת מניות לפי שווי של 3.15 מיליארד שקל בתוספת חלוקת דיבידנד בהיקף של 700 מיליון עד מיליארד שקל טרם ביצוע העסקה. ישראכרט ומנורה מבטחים כבר חתמו בסוף החודש שעבר על העסקה וכעת היא צריכה לקבל את אישור אסיפת בעלי המניות ולאחר מכן לעבור את המכשולים של הרגולטורים, ובראשם רשות התחרות ובנק ישראל.

מן הסתם,  הצעת בנק ירושלים תהיה דומה.