נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, מיהר להצהיר עוד לפני כניסתו לתפקיד על מינוייו לראשי מערכת הבריאות האמריקאית, וכמעט כולם מעוררי מחלוקת. אחרי שבחר לראש משרד הבריאות את רוברט קנדי ג'וניור, הנחשב לתומך במספר רב של תיאוריות קונספירציה ובכוונתו לשנות דרמטית את ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי על ידי פיטורים של מאות מן העובדים הותיקים בארגון, הודיע טראמפ ביום שישי על מינויים חדשים לראשות ה-FDA ולראשות ה-CDC, המרכז לשליטה במגיפות.
● התנ"ך העברי הוא עכשיו הפק"ל הפוליטי של בכירי ממשל טראמפ
● הברית בין טראמפ ופוטין חוזרת. על הכף עומדים עצמאות אוקראינה ועתיד אירופה כולה
● החוקר שפורץ דרך בגילוי המקור לאוטיזם
ראש ה-FDA המיועד, ד"ר מרטין מקארי, נחשב למינוי מקצועי אך לעומתי כלפי מערכת הבריאות, ה-FDA וחברות התרופות. המינוי של ד"ר דייב וולדון לראש ה-CDC, המרכז לניהול מגיפות, מעורר יותר אי נוחות.
נתחיל ב- FDA: ד"ר מרטין מקארי מגיע מתוך מערכת הבריאות. הוא רופא מנתח בבית החולים האוניברסיטאי המוביל ג'ון הופקינס, ובסך הכל תומך במדע. קהילת הרפואה והביומד בארה"ב אפילו נשמה מעט לרווחה, בטענה כי היו שמועות על מינויים אפשריים הזויים הרבה יותר. זו אולי סיבה לעליות קלות במדדי הביומד (XBI) והפארמה (DRG) ביום שישי.
אבל מקארי דומה למינויים האחרים של טראמפ בכך שהוא מבקר חריף של מערכת הבריאות, רוצה לעשות בה מהפכות, ומאמין כי חברות התרופות שולטות ברגולטורים ושירותי הרפואה. מקארי הביע מאז הבחירות תמיכה רבה בקנדי, וזה כשלעצמו מדאיג חלק מן הגורמים, שחוששים שהוא לא יעמוד בדרכו של קנדי לפרק את ה-FDA.
"כימיקלים שמזהמים את התרופות והמזון"
בתקופת הקורונה, הופיע מקארי לעיתים קרובות ברשת פוקס וברשתות שמרניות אחרות בהן הביע התנגדות למסיכות ותמך בהדבקות מהירות לשם יצירת חיסוניות עדר עוד לפני שהגיע החיסון. הוא לא התנגד לחיסון בסופו של דבר. למעשה, הוא טען כי ה-FDA עיכב את החיסון במכוון, כדי לפגוע בסיכויים של טראמפ להיבחר לנשיאות בבחירות 2020.
טראמפ ליווה את המינוי בפוסט ברשת החברתית שלו Truth, בו כתב: "ה- FDA איבד את אמון הציבור, ואיבד את המיקוד במטרה שלו כרגולטור". הוא ציין כי מקארי יעבוד תחת קנדי, כדי "לזהות כימיקלים שמזהמים את התרופות והמזון של המדינה שלנו".
מוביל ה-CDC החדש: תומך בתאוריות שהופרכו
טראמפ הודיע ביום שישי גם על בחירת ד"ר דייב וולדון, רופא וחבר קונגרס מפלורידה, להוביל את ה-CDC, המרכז לשליטה במחלות, אשר אחראי על ניהול מגיפות בארה"ב (בין אם מגיפות שמקורן זיהומי, כמו קורונה, וגם מחלות מאוד נפוצות שאינן זיהומיות, כמו סוכרת). מינוי זה נחשב ליותר מטריד. וולדון במשך שנים תמך בגישה כי חומר שימור המשמש בחיסונים גורם לאוטיזם, תיאוריה שהופרכה. ב-2007, הוא תמך בחקיקה שמטרתה להוציא את האחריות לפיקוח על החיסונים מה-CDC.
"בבחירה ברופא שהוא סקפטי כלפי חיסונים, הנשיא הנבחר מדגיש את מחויבותו לשינוי רדיקלי ברשויות הבריאות", נאמר בכותרת הכתבה בנושא בניו יורק טיימס. טראמפ אמר עם המינוי, בדומה לדבריו במינוי של מקארי, כי "האמריקאים איבדו אמון ב-CDC, אשר עסק בצנזורה, מניפולציה של מידע והפצת מידע כוזב. ה-CDC חייב לתקן טעויות קודמות ולהתמקד במניעת מחלות". יש לציין כי זו לא הדיעה הרווחת בקהילה הרפואית לגבי תפקוד ה-CDC, גם אם יש לגבי הרשות ביקורת מסוגים שונים.
ל-Surgeon General, ראש תחום בריאות הציבור בארה"ב והדובר המוביל של הממשל עם הציבור בסוגיות של בריאות הציבור, מונתה ד"ר ג'נט נשווט, רופאה המופיעה לעיתים קרובות ברשת פוקס. נשווט היא המנהלת הרפואית של רשת קליניקות CityMD בניו יורק, שנחשבת בעלת תרומה חיובית להנגשת שירותי בריאות בעיר, והיא עצמה רופאה פעילה בתחום רפואת החירום והמשפחה, אם כי היו מי שטענו שחסר לה רקע בבריאות הציבור לצורך התפקיד.
נשווט היא אחותה של ג'וליה נשווט אשר שימשה כיועצת לביטחון פנים של טראמפ בממשלתו הראשונה. ג'וליה נשווט נשואה למייקל ולץ, אשר טראמפ מינה לאחרונה כיועץ לביטחון לאומי לקנדציה הבאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.