המיליארדרים של ענף הרכב בישראל מרחיבים בשנים האחרונות את 'מוטת הכנפיים' שלהם מחוץ לתחומי הרכב, כשהם משתמשים בהררי המזומנים שצברו בתחום. אחד הבולטים שבהם הוא היבואן ואיל הספנות הוותיק רמי אונגר (77), שמגדיל בהתמדה את החזקותיו בחברת הנדל"ן המניב ויתניה, תוך שהוא מסייע בכך לעליית מחיר המניה.
● יותר ממיליארד שקל על נדל"ן זו רק השקעה צדדית עבור יבואן הרכב הוותיק
● בדרך לאקזיט של חצי מיליארד דולר: האם עידן עופר ייפטר מהמניה הוותיקה?
באמצעות חברת טלקאר שלו (יבואנית מכוניות קיה) רוכש כעת אונגר את החזקותיה הפרטיות של משפחת חממה (בעלי חברת הפיצוחים הציבורית אחים חממה) בויתניה . מדובר במניות המהוות 11.2% מההון של חברת הנדל"ן המניב, תמורתן ישלם אונגר 131 מיליון שקל. מחיר הרכישה נקבע על 24.76 שקלים למניה, פרמיה של 7.7% על המחיר בשוק ביום חמישי שעבר, כאשר העסקה כפופה לאישורה של רשות התחרות. עם ביצוע המהלך הנוכחי אונגר יעלה משיעור החזקה של 43.7% להחזקה של 55%.
המהלך מגיע אחרי שאונגר רכש באוגוסט האחרון את חלקם של האחים דן וגד פרופר (13%), לשעבר בעלי השליטה בענקית המזון אסם, תמורת 140 מיליון שקל, סכום ששיקף פרמיה של 21% על מחיר המניה. מאז אותה רכישה זינקה מניית ויתניה ב-27% לשווי שוק של יותר מ-1.1 מיליארד שקל, מה שהקפיץ את שווי החזקותיו האחרות של אונגר בחברה, וצמצם את ההפסד שלו "על הנייר" מהשקעתו בחברת הנדל"ן (שעומד כיום על כ-100 מיליון שקל).
אונגר הפך לבעל עניין בחברת הנדל"ן המניב לראשונה בשנת 2022, כשרכש 17% ממניותיה מידי חברת פליינג קרגו. בהמשך מניית ויתניה נפלה ביחד עם כל מניות הנדל"ן המניב בעקבות העלאות הריבית בשנת 2022, וכעת היא מטפסת חזרה לאותן רמות מחיר שבהן נסחרה במועד השקעתו הראשונית.
בעקבות כל רכישותיו, בהיקף של כ-700 מיליון שקל, הפך אונגר כאמור לבעל המניות הגדול בויתניה, שקבוצת השליטה בה כוללת מלבדו גם את אהוד סמסונוב (היו"ר), משפחת שמיע, איש הנדל"ן מודי כידון והפרסומאי הוותיק משה תאומים.
לא מגיש הצעת רכש
מעניין לציין שעם רכישת חלקה של משפחת חממה, אונגר עולה להחזקה של יותר מ-45% בחברה. על פי חוק החברות, במקרה כזה אמור היה להגיש הצעת רכש לכלל בעלי המניות, אלא שמאחר שקבוצת השליטה בחברה, שהוא חלק ממנה, כבר מחזיקה ביותר מ-45% מההון, מדובר למעשה בהעברת מניות בין בעלים ואין צורך בהצעת רכש.
עו"ד ורו"ח איל נייגר, שותף במחלקת שוק ההון במשרד פרל כהן, ששימש כחבר ועדת האכיפה המנהלית בעבר מסביר: "על פי הוראת חוק החברות רכישת מניות המעלה את החזקות הרוכש מעל 45% מזכויות ההצבעה בחברה, מחייבת הצעת רכש אם אין בעל מניות אחר המחזיק למעלה משיעור זה. במקרה הזה בעלי מניות השליטה מחזיקים ב-76% מהמניות, ולכן דרישת חוק החברות להצעת רכש אינה חלה על שינוי מרכיבי השליטה".
מגדלים בת"א והרצליה
ויתניה המנוהלת על ידי המנכ"ל עופר זיו והיו"ר המייסד אהוד סמסונוב, הוקמה ב-1995 והונפקה בבורסה שני עשורים לאחר מכן. היא פועלת בעיקר בישראל בפיתוח, ייזום, בנייה, השבחה, השכרה והפעלה של נכסים מניבים הכוללים שטחי משרדים, מסחר וחניות ובבנייה למגורים. לעתים היא אף אף פועלת למכירת הנכסים.
בין הנכסים הבולטים של החברה נמצאים בית ורינט בהרצליה פיתוח, מגדל ויתניה ברמת החיל בת"א, והיא בונה מגדל נוסף ברחוב לה גווארדיה בדרום העיר. לויתניה יש 360 אלף מ"ר בהליכי תכנון ופיתוח בת"א, פתח תקווה, נס ציונה ובהר חוצבים בירושלים. הזרוע הביצועית שלה היא SGS, חברה בשליטת המייסדים סמסונוב ומשפחת שמיע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.