חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, סולאראדג' , מבצעת סבב פיטורים שלישי תוך פחות משנה, ומדווחת על פיטורי עוד 400 עובדים שלה ברחבי העולם.
בחברה מציינים כי מטרת המהלך היא להפחית הוצאות ולשפר את היעילות, וכי הוא יוביל לעלויות חד-פעמיות של 3-5 מיליון דולר בדוחות הרבעון הראשון של 2025 בגין פיצויים והטבות שונות.
לאחר השלמת המהלך, סולאראדג' צופה הפחתה של 9-11 מיליון דולר בהוצאות הרבעוניות שלה.
● עוד צעד התייעלות: סולאראדג' סוגרת את חטיבת אחסון האנרגיה שלה
● ניתוח | בשורה אחת עם אנבידיה: המניה הישראלית שנכנסה למועדון יוקרתי בוול סטריט
סולאראדג' ביצעה את סבב הפיטורים הראשון שלה בינואר 2023, כשנפרדה מ-900 עובדים, מתוכם 550 בישראל. ביולי בוצע סבב שני, בו פוטרו 400 עובדים, מחציתם בישראל. בנובמבר היא הודיעה על סגירת פעילות אחסון האנרגיה שלה, מהלך שכלל פרידה מעוד 500 עובדים בדרום קוריאה. לפני כל המהלכים הללו, סולאראדג' העסיקה 5,633 עובדים בסוף שנת 2023, מהם 3,160 בישראל.
בעוד שסבבי הפיטורים הקודמים בוצעו בכהונת המנכ"ל הקודם צבי לנדו, הסבב הנוכחי מתבצע בהובלת המנכ"ל החדש שוקי ניר, שנכנס לאחרונה לתפקיד. במכתב לעובדים כתב ניר כי "אנחנו מאמינים מאוד בהזדמנויות הגדולות שיש לסולאראדג' בטווח הארוך. עם זאת, עלינו להתמודד עם האתגרים של 2025: להשיג את היציבות הפיננסית הנדרשת לביצוע turnaround ולעמוד ביעדים הארגוניים שיתמכו בצמיחה".
לדבריו, בשלב זה החברה חייבת להפחית את ההוצאות התפעוליות שלה, אפילו לאחר צעדי הקיצוצים הקודמים והפחתת מצבת העובדים בשנה החולפת. הוא ציין כי הפיטורים יהיו בכל המחלקות. "אנחנו מבינים כמה התקופה קשה וכואבת לצוות של סולאראדג', ואין לי ספק שתגלו חמלה זה לזה ותתמכו בקולגות שייפגעו. המטרה שלנו היא לתמוך בעובדים עד כמה שאפשר".
הבעיות באות בצרורות
מלבד הפיטורים, ניר הוסיף כי בחברה שוקלים צעדים ארגוניים נוספים לקיצוץ עוד עלויות, ויודיעו על כך בהמשך.
"אני יכול לתאר לעצמי שרבים מכם שואלים את עצמכם איך הגענו לנקודה הזו, וחשוב יותר, איך נוכל להבטיח שזה לא יקרה שוב אחרי כל מה שעברנו בשנה האחרונה", כתב ניר. "אני רוצה להבהיר כי הצעדים האלה נחוצים לחלוטין, במטרה שהחברה תצא חזקה ועמידה יותר".
לדבריו, החברה כבר התקדמה משמעותית בתהליך להשגת יציבות פיננסית. בהקשר זה הוא מציין הסכמים שיאפשרו לסולאראדג' ליהנות מהעובדה שהיא מייצרת בארה"ב וכן למכירת הטבות מס.
סולאראדג' נהנית מהטבות מס בגין הייצור שלה בארה"ב, והיא החלה למכור את ההטבות האלה, כך שזה מסייע לה לשפר את מצב המזומנים שלה.
סולאראדג' ציינה כי חתמה על הסכמים עם חברת Sunrun ועם גוף מממן בתחום, ובמסגרתם היא תספק מוצרים המיוצרים בארה"ב שיזכו בקרדיט מס. משלוחים במסגרת ההסכמים יחלו השנה.
כאמור, החברה סובלת מאתגרים משמעותיים בשוק בו היא פועלת, שהובילו לירידה בתוצאותיה. החולשה מגיעה על רקע צבירת מלאים גדולים בקרב המפיצים של מוצרי החברה, מה שהוביל לירידה בהזמנות חדשות ממנה.
במקביל, חלה האטה בביקושים בשוק. כתוצאה מהמצב אליו היא נקלעה, סולאראדג' ביצעה מתחילת 2024 שני סבבי פיטורים: בינואר היא פיטרה 900 עובדים, מתוכם 550 בישראל; וביולי היא פיטרה 400 עובדים, מחציתם בישראל. לאחרונה ביצעה צעדי התייעלות, כשמצד אחד הודיעה על סגירת פעילותה בתחום אגירת האנרגיה, שהיה תחום הפסדי - מהלך שיפחית את כוח-האדם שלה בעוד 500 איש; ומצד שני החלה לחפש שוכרי משנה לקמפוס שעזריאלי בונה עבורה בגלילות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.