הדרכון הסינגפורי הוא "החזק ביותר בעולם" ומאפשר כניסה ללא צורך בוויזה ל-196 מדינות - כך עולה מהדירוג השנתי של הדרכונים החזקים ביותר בעולם שמפרסמת היום (ד') חברת הייעוץ Henley & Partners. במקום השני ניצבת יפן, ואת המקום השלישי חולקות המדינות האירופיות צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ופינלנד, כמו גם דרום קוריאה. ישראל ניצבת במקום ה-19 בעולם, עם 170 מדינות שאליהן יכולים אזרחי ישראל להיכנס ללא צורך בוויזה מוקדמת.
מדובר בתוספת של ארבע מדינות חדשות, לעומת הדירוג בשנה שעברה. בסך-הכול מונים עורכי הסקר 227 מדינות וטריטוריות בהן ניתן לבקר ברחבי העולם.
● פרו-ישראלי ותומך בקריפטו: "הטראמפ הקנדי" שעשוי לרשת את טרודו
● איטליה בוחרת צד: הפגישה שנשמרה בסוד עם טראמפ וחוזה הענק עם מאסק
● הימין הקיצוני באירופה מתחזק: זו המפלגה שתרכיב את ממשלת אוסטריה
סין עולה, ארה"ב יורדת
השנים האחרונות מתאפיינות בהסרת דרישות לוויזות ברחבי העולם, כמו גם בזינוק במספר בני האדם בעלי דרכונים כפולים ומשולשים, והמגמה נשמרת גם בשנה החולפת לפי הדוח. רק 22 מדינות רשמו ירידה במספר המדינות שאזרחיהן יכולים להיכנס אליהן ללא צורך בוויזה. ביניהן בולטת במיוחד ארה"ב, שירדה בעשור האחרון מהמקום השני בדירוג הדרכונים החזקים לשנת 2015 למקום התשיעי בדירוג שהתפרסם היום. לפניה בדירוג "המפסידות הגדולות" לתקופה זו ניצבת רק ונצואלה.
לעומתה, סין היא בין המשתפרות הגדולות של הדירוג הנוכחי. היא עלתה מהמקום ה-94 בשנת 2015 למקום ה-60 כעת. עדיין, תושבי סין יכולים להיכנס ללא ויזה ל-40 מדינות בלבד, לעומת 185 מדינות לאזרחי ארה"ב. סין גם שינתה את מדיניות הוויזה שלה בשנה החולפת, והיא מאפשרת כעת כניסה ללא ויזה ל-29 מדינות נוספות לעומת השנה שלפני (ישראל אינה כלולה בתוכנית, א"א), ובסך-הכול לאזרחי 58 מדינות. ארה"ב, לעומת זאת, מאפשרת כניסה ללא ויזה ל-46 מדינות.
בהתייחס להיחלשות האמריקאית, בכירה בסוכנות הייעוץ, המפעילה שני סניפים גם בישראל (בתל אביב ובירושלים), אמרה כי "אפילו לפני הכהונה השנייה של דונלד טראמפ, הטרנד הפוליטי האמריקאי הוא התמקדות בענייני פנים ובדלנות. בסופו של דבר, אם ממשל טראמפ ינקוט מדיניות של תעריפים וגירושים, ארה"ב תידרדר במדד לא רק ביחס למדינות אחרות, אלא באופן אבסולוטי". לדבריה, "יחד עם הפתיחות הגוברת של סין, הדבר יעניק יותר משקל למדיניות הכוח הרך של אסיה".
הזווית הישראלית
כאמור, לפי הדירוג החדש לשנת 2025, גם הדרכון הישראלי רשם עלייה בדירוג העולמי ובמספר המדינות אליהן אזרחים ישראלים יכולים להיכנס ללא צורך בוויזה. לעומת המקום ה-24 שבו ניצב ב-2022 (עם כניסה חופשית ל-159 מדינות), השנה ניצב הדרכון הישראלי במקום ה-19, עם כניסה ל-170 מדינות.
בשנים האחרונות "הסכמי אברהם" וכן הסכם הכניסה ללא ויזה לארה"ב, ושורת הסכמים בילטרליים עם מדינות נוספות, אחראים לזינוק במספר המדינות שתושבי ישראל יכולים להיכנס אליהן ולשיפור במעמד הדרכון הישראלי.
חברת Henley & Partners עוסקת בין היתר בייעוץ הגירה ובהוצאת דרכונים נוספים - טרנד שצמח בחדות בשנים האחרונות. לפי נתוניה, אחרי מגפת הקורונה ובשל החוסר יציבות הפוליטית בארה"ב, וכן העושר הרב יחסית שלהם, תושבי ארה"ב מובילים בפתיחת תהליכים להנפקת אזרחות שנייה. 21% מכל הבקשות שהתקבלו בשנה החולפת על-ידי החברה היו מתושבי ארה"ב.
פרופ' פיטר ספירו אמר לפי הודעה לעיתונות של החברה כי רבים בארה"ב מתייחסים לאזרחות בתור "ביטוח מסיכונים פוליטיים". הבאים בתור בדירוג מבקשי האזרחות הנוספת שפנו לחברה הם מטורקיה, מפיליפינים, מהודו ומבריטניה, בסדר יורד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.