נדל"ן, ביטחון, תשתיות: שלוש עסקאות שמעידות על רעב בת"א לסחורה חדשה

מניות חברת הבנייה למגורים שזינקו לאחר ההנפקה, קבוצת הפיננסים לשעבר שהוסיפה מעל 50% לשוויה בשל הסכם לרכישת פעילות בתחום איכות הסביבה, והשלד הבורסאי שחוגג מיזוג עם חברת הגנה מפני רחפנים • אלה היו העסקאות החמות של השבוע בבורסה בת"א

טכנופלס רוכשת את סקיילוק, מתחום טכנולוגיות הזיהוי לרחפנים / צילום: יח''צ החברה
טכנופלס רוכשת את סקיילוק, מתחום טכנולוגיות הזיהוי לרחפנים / צילום: יח''צ החברה

העליות החדות בבורסה בת"א בחודשים האחרונים הגבירו את התיאבון של המשקיעים המקומיים ל"סחורה חדשה", בתחומים הנתפסים בעיניהם כאטרקטיביים. על כך יכולות להעיד גם התגובות הנלהבות של השוק למספר עסקאות שדווחו בשבוע האחרון, והובילו לזינוק דו ספרתי במניות הקשורות לכך.

העסקה התמוהה שמחקה כחצי מיליארד שקל משווי השוק של הבורסה בת"א 
הטיפ של מנהל ההשקעות: זו הטעות הגדולה שאתם עושים בקרן ההשתלמות שלכם 

מדובר בהשלמת ההנפקה הראשונית (IPO) של חברת הבנייה למגורים שובל, בדיווח אודות מיזוג צפוי של שתי חברות ביטחוניות לשלד טכנופלס ונצ'רס ועל הסכם לרכישת חברה הפועלת בתחום התשתיות על ידי קבוצת הפיננסים לשעבר, פסגות.

אותן עסקאות יכולות כאמור ללמד על העדפות המשקיעים כיום, שבניגוד לגל הנפקות החלום הבוסריות מתחילת העשור (שהכזיב ברובו) מחפשים כרגע להשקיע בחברות יציבות, תזרימיות, המציגות רווחים וצמיחה לאורך זמן. התחומים החמים מתבררים כנדל"ן יזמי, תעשייה ביטחונית, תשתיות, קמעונאות ושירותי מחשוב.

שובל הנדסה זינקה 25% ביומיים לאחר ההנפקה

חברת שובל הנדסה  של משה מילר, הפועלת בתחום הבנייה למגורים, הפכה ל־IPO הראשונה בת"א לשנת 2025. החתמים המקומיים מקווים שהצלחת ההנפקה תהווה סימן לבאות לאחר שנתיים שחונות בשוק הראשוני, וחזרה למספר דו ספרתי של הנפקות חדשות.

שובל הנדסה הוקמה לפני 40 שנה וברשותה מלאי של 5,800 דירות בשלבים שונים של הקמה ותכנון, מרביתן (3,800 אלף) בתחום ההתחדשות העירונית. לחברה גם פעילות בתחום הנדל"ן המניב ובשירותי קבלנות.

שובל גייסה בקיץ האחרון אג"ח בת"א בהיקף של 136 מיליון שקל (בריבית של כמעט 8%), ומי שהשקיע באג"ח החברה לפני חצי שנה רשם תשואה חיובית של 6%.

בדומה לחברות נדל"ן אחרות (עמרם אברהם ואפי קפיטל בשנה האחרונה), השלב הבא היה הנפקת המניות שהושלמה ביום חמישי האחרון. שובל גייסה בהנפקה לצד הצעת מכר של הבעלים מילר סכום של 98 מיליון שקל, מתוכו זרמו לקופת החברה 73.8 מיליון שקל והיתרה לכיסו של הבעלים (24.2 מיליון שקל). ההנפקה שהובילה הפניקס חיתום שיקפה לשובל שווי של כ־440 מיליון שקל לאחר הכסף.

מקורב להנפקה טוען כי "ניכר שהמשקיעים חשבו שהמוצר שהוצע להם מעניין", ואכן כבר ביום המסחר הראשון לאחר השלמת הגיוס זינקה מניית שובל ב־19%, וביום הבא המשיכה לעלות (תשואה של כ־25% ביחס למחיר ההנפקה). שווי השוק של החברה עומד כעת על 525 מיליון שקל.

שובל הנדסה, כך עולה מדוחותיה, רשמה זינוק חד במכירות אשתקד - 436 דירות נמכרו בתשעת החודשים הראשונים של 2024 למול 80 בתקופה המקבילה ב־2023. ההכנסות הסתכמו ב־266 מיליון שקל, עלייה של 8% ביחס לתקופה המקבילה, כתוצאה מהכרה בהכנסות בפרויקטים בירושלים וביקנעם. עם זאת, הרווח הנקי צלל ב־94% ל־4.1 מיליון שקל, בין היתר על רקע ביטול הסכם מכר, עלייה בהוצאות המימון וירידת שווי נכסים.

עסקי הרחפנים שהטיסו את מניית טכנופלס

הרעב של המשקיעים בת"א לסחורה חדשה אינו נעצר בהנפקות חדשות, והוא מתבטא גם בעסקאות להכנסת פעילות חדשה, כמו זו שעליה דיווח השבוע השלד הבורסאי טכנופלס ונצ'רס .

החברה מנהלת זה כמה חודשים מגעים עם נושיה של קבוצת אבנון, הנמצאת בהליכי הסדר חוב בחסות ביהמ"ש, במטרה לרכוש ממנה שתי חברות הפועלות בתחום הביטחוני - סקיילוק מערכות וביסנס מערכות סנסורים.

ביום ראשון השבוע דיווחה טכנופלס כי הוגשה בקשה לכינוס אסיפת נושים בקבוצת אבנון לאישור הרכישה, בכפוף לאישור בית המשפט. ככל שתאושר העסקה, תרכוש טכנופלס את סקיילוק תמורת 30 מיליון שקל במזומן והקצאה של 60% ממניותיה לנושי קבוצת אבנון, ואת ביסנס בתמורה ל־30 מיליון שקל במזומן.

סקיילוק מתכננת ומייצרת טכנולוגיות לזיהוי, אימות ונטרול רחפנים לא מורשים. לפי אתר החברה, המערכות שהיא מפתחת מיועדות לנמלי תעופה, תשתיות חיוניות, בסיסי צבא ואירועים לאומיים. ביסנס עוסקת בפיתוח וייצור פתרונות אלקטרוניקה לצרכי צבא, ביטחון ואבטחה.

הכנסות שתי החברות בשנת 2024 מוערכות ב־80 מיליון שקל, והרווח לפני פחת, מסים והפחתות (EBITDA) של שתיהן הוערך ב־15 מיליון שקל. השנה צפויות ההכנסות לזנק ל־132 מיליון שקל וה־EBITDA להכפיל את עצמו.

בעל המניות הגדול בטכנופלס ערב העסקאות הוא ערן מיטל (15%). סקיילוק מנוהלת בידי אביעד מצא ועופר קצן, לצד יו"ר החברה יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית. טכנופלס ציינה שכדי לממן את הרכישה היא תפעל לבצע גיוס הון של 10 מיליון שקל וכן וגיוס חוב של 50 מיליון שקל. המשקיעים כבר שלחו את מניות טכנופלס לזינוק של כ־18% ביום ב' (לאחר הדיווח על ההתקדמות בתוכניות). ביום שלישי נמשכה העלייה במניה למחיר שמגלם לחברה שווי של כ־35 מיליון שקל.

פסגות עוברת מפיננסים לניקיון, ולמשקיעים טוב

לאחר שהתפרקה כמעט מכל נכסיה בתחום הפיננסי, ולצד העברת השליטה הצפויה בה מידי רני צים ליניב בנדר, דיווחה פסגות קבוצה  על רכישת פעילות חדשה בתחום איכות הסביבה. פסגות, שמוביל היו"ר דניאל לבנטל, חתמה בתחילת השבוע על הסכם מחייב לרכישת חברת ר.ג.א, העוסקת בשירותי ניקיון לשטחים פתוחים ומוסדות, פינוי אשפה וגזם, מימון רכישת ציוד לקבלני משנה ופעילויות נוספות.

העסקה מגלמת לר.ג.א שווי של עד 81.5 מיליון שקל, כאשר במועד השלמתה ישולמו למייסד והבעלים כיום, רוברט (רובי) ונונו, תמורות בהיקף של עד 61.5 מיליון שקל. 20 מיליון שקל מכך ישולמו באמצעות דיבידנד מר.ג.א, ועוד 5 מיליון שקל הותנו בעמידה ביעדי רווחיות של החברה הנרכשת. תמורה מותנית נוספת של 20 מיליון שקל תשולם בשתי פעימות בהתאם לרווחיה של ר.ג.א בשנתיים הקרובות.

פסגות מסרה כי היא נערכת לבסס ולחזק את פעילות ר.ג.א על ידי המשך צמיחה אורגנית, ובחינת אפשרות לקידום רכישות אסטרטגיות וסינרגטיות לפעילות. מאז תחילת 2024 זכתה ר.ג.א ב־10 מכרזים במספר רשויות מקומיות, בהן אשקלון, בת ים, גבעתיים, פתח תקווה ורחובות. לחברה צבר הכנסות שנאמד בכ־745 מיליון שקל, עם הסכמים חתומים עד 2029. את שנת 2024 צפויה ר.ג.א לסיים עם מחזור הכנסות של כ־368 מיליון שקל ורווח נקי של כ־15 מיליון שקל.

מניית פסגות החבוטה זינקה בתגובה ב־53% תוך יומיים, לשווי שוק של מעל 100 מיליון שקל.