בית המשפט העליון בארה״ב אישר היום (שישי) את החוק שיוביל לחסימת אפליקציית טיקטוק במדינה, זאת אלא אם חברת האם הסינית ByteDance תמכור את פעילותה האמריקאית עד יום ראשון. המשמעות: כ-170 מיליון משתמשים רשומים אמריקאים עלולים לאבד גישה לאפליקציה הפופולרית בתוך יממה.
כמו כן, על פי החוק, ספקיות אינטרנט וחנויות אפליקציות כמו אפל וגוגל ייקנסו אם ימשיכו לתמוך בטיקטוק לאחר ה-19 בינואר. משמעות הדבר היא הסרת האפליקציה מחנויות האפליקציות כמו גם מניעת עדכונים חיוניים לתפקודה.
כעת- תקוות אחרונה עבור משתמשי טיקטוק טמונה בנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שייכנס לתפקידו ביום שני - יום אחד בלבד לאחר המועד האחרון למכירת החברה. טראמפ ביקש בחודש שעבר מבית המשפט העליון להשהות את יישום החוק כדי לאפשר "פתרון פוליטי", אך בקשתו נדחתה.
עוד מעניין לציין כי מנכ"ל טיקטוק, שו צ'ו, צפוי להשתתף בטקס ההשבעה של טראמפ. במקביל, יוצרי תוכן באפליקציה כבר החלו להפנות את עוקביהם לפלטפורמות מתחרות כמו יוטיוב, פייסבוק ואינסטגרם.
כמו כן- על פי דיווח קודם של בלומברג, ממשלת סין שוקלת מספר אפשרויות למניעת החסימה, כולל תרחיש מכירת הפעילות בארה״ב לאילון מאסק. עם זאת, עד כה ByteDance סירבה למכור את האפליקציה, ואף איימה להשבית אותה לחלוטין.
החלטת בית המשפט העליון מגיעה לאחר ששמעו טיעונים משפטיים משני הצדדים. נציגי טיקטוק טענו כי החוק מפר את חופש הביטוי של המשתמשים האמריקאים, בעוד הממשל טען כי הקשרים של האפליקציה לממשלת סין מהווים איום על הביטחון הלאומי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.