עדכונים שוטפים
13:03 - הותר לפרסום: רס"ם במיל' עפר יונג ז"ל וחלל נוסף ששמו טרם הותר לפרסום נפלו בפיגוע במרחב חטיבת מנשה
רס"ם במיל' עפר יונג, בן 39 מתל אביב, מפקד כיתה בגדוד 8211, נפל במהלך פעילות מבצעית במרחב חטיבת מנשה. באירוע נפל חלל נוסף אשר משפחתו עודכנה ושמו טרם הותר לפרסום.
11:58 - בעזה מדווחים: כטב"ם ישראלי תקף באזור ציר החוף
11:29 - חמשת החטופים מתאילנד ששוחררו, התאחדו עם המשפחות שנחתו בישראל
11:10 - תחקיר ראשוני של הפיגוע: תוכנן היטב מראש, ארך זמן והתרחש בשתי זירות
פיגוע הירי בצפון השומרון: מתחקיר ראשוני של צה"ל על האירוע שהתרחש הבוקר (שלישי) עולה כי המחבל הצליח לחדור לתוך הפילבוקס, התבצר שם - וירה. בנוסף נראה כי מדובר בפיגוע שתוכנן היטב, ארך זמן והתרחש בשתי זירות - בחסם תיאסיר ובפילבוקס. חמאס הודיע כי הם מקבלים אחריות על הפיגוע.
בתחקיר עלה כי המחבל התנגב במהלך הלילה לכיוון המוצב עם אפוד לגופו, רובה M16 ו-2 מחסניות. בשעה 6:00 הלוחמים יצאו לכוננות והמחסום נפתח לבידוק. שני לוחמים יצאו מהפילבוקס, והם הותקלו מטווח קצר על ידי המחבל. בעקבות כך החל קרב יריות מטווחים קצרים שבמהלכו המחבל יורה פנימה למקום שבו נמצאים לוחמים שמנהלים מולו ירי.
באירוע נפגעו שבעה חיילים: 2 במצב אנוש, 2 במצב בינוני ושלושה פצועים נוספים במצב קל זהות המחבל עדיין בבדיקה. לקריאת הכתבה המלאה
11:10 - מקורות מצריים אמרו לעיתון אל-אח'באר הלבנוני: קהיר העבירה בפגישות התיאום הצבאיות אזהרה מפורשת לישראל - לפיה כל הישארות בציר פילדלפי תיחשב "הפרה של נספחי הסכמי קמפ דיוויד", וכי מצרים לא תהיה מחויבת להמשיך בתיאום עימה לגבי מצב כוחותיה בגבול
המקורות הדגישו כי המסרים המצריים מבוססים על מחויבות של ארגוני הטרור הפלסטיניים לסעיפי ההסכם, סירובה של קהיר ל"כפיית מציאות גיאוגרפית חדשה" והטענה הישראלית לאפשרות ל"חיסול חמאס"
10:27 - חמאס: ישראל לא מיישמת את ההסכם בנוגע לסיוע ומעכבת בכוונה את הכנסת הסיוע הדחוף ביותר, כמו אוהלים וקרוואנים. קוראים למתווכות לפעול בנושא
10:22 - דיווחים פלסטיניים: צה"ל הטיל כרוזים במחנה הפליטים אל-פארעה שבאזור טובאס
10:02 - בלבנון מדווחים: צבא לבנון החל להתפרס בכפר א-טיבה שבדרום המדינה
09:48 - דיווחים פלסטיניים: תקיפה מהאוויר בטמון שבאזור טובאס
08:36 - לחדר הטראומה של בית החולים בילינסון הגיעו ארבעה פצועים מהפיגוע בצפון השומרון. הם נמצאים כעת בהערכת מצב ראשונית
08:21 - משפחות החטופים עודכנו על השיחות הנערכות בימים אלה בוושינגטון, שהתחילו ביום ה-16 למתווה ומהוות את שלב ההתנעה של המשא-ומתן על השלב השני במעורבות אמריקאית פעילה
עוד עודכנו המשפחות כי ישראל נערכת להוצאת משלחת דרגי עבודה לדוחה, במטרה לדון בפרטים הקשורים להמשך מימוש ההסכם.
08:14 - מועצת יש"ע בתגובה לפיגוע בבקעה: "הפיגוע הבוקר מוכיח שוב כי הטרור הערבי מעוניין לפגוע במדינת ישראל ובחיילי צה"ל. על ממשלת ישראל מוטלת החובה להכריע את הטרור"
07:51 - בית החולים רמב"ם: הגיעו אלינו שני פצועים מהפיגוע בבקעה בהכרה, והם מטופלים בחדר הלם בבית החולים
07:36 - פיגוע הירי בבקעה: מחבל ירה לעבר חיילים בעמדה צבאית בתייסיר. החיילים ניהלו חילופי אש מול המחבל וחיסלו אותו
06:44 - שבעה פצועים בפיגוע הירי בבקעה, שניים מהם במצב אנוש
פיגוע ירי התרחש הבוקר (ג') במרחב תייסיר שבצפון בקעת הירדן, מזרחית לג'נין. לפי שעה, יש חשד לכמה נפגעים, אך לא ידוע מה מצבם. כוחות רבים בדרכם לזירת האירוע.
הפיגוע מתרחש במקביל למבצע "חומת ברזל" בצפון השומרון. המבצע התמקד בתחילה במחנה הפליטים ג'נין והתרחב בהמשך לאזורים נוספים בשומרון, בהם טולכרם, קבאטיה וטמון. במהלך הפעילות נהרגו עשרות מחבלים ומספר אזרחים פלסטינים, ונהרסו מבנים רבים.
מפרטים ראשונים עלה כי מחבל שהתקרב לקבוצת ישראלים הצליח לפגוע בשבעה מתוכם, והם מטופלים בשטח על ידי כוחות הרפואה.
כוחות אבטחה שהיו באזור ניהלו חילופי אש עם אותו מחבל, הצליחו לחסל אותו, ונערכות סריקות על מנת לשלול הימצאות מחבלים נוספים בזירה. מסוקים הוקפצו לזירת האירוע כדי להוביל את הפצועים לבתי החולים. לכתבה המלאה
06:31 - ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים בוושינגטון עם בכירים אמריקאים, ביניהם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב והשליח המיוחד למזרח התיכון סטיב וויטקוף
בעקבות הפגישה, משלחת ישראלית מתוכננת להגיע לדוחה בסוף השבוע לדיון בפרטים טכניים הקשורים למימוש עסקת החטופים. לאחר שובו לישראל, יכנס נתניהו את הקבינט כדי לגבש את עמדות ישראל לקראת השלב השני בעסקה.
21:32 - דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל": ארה"ב מכינה הסכם חדש למכירת נשק לישראל בסכום של מיליארד דולר
20:19 - טראמפ: אין לי ערובות לכך שהפסקת האש בעזה תחזיק מעמד
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בשיחה עם עיתונאים: "מדהים מה שישראל הצליחה לעשות עם הרבה כוח שכלי אבל מעט מאוד שטח אדמה. אין לי שום ערובות שההסכם יחזיק מעמד. ראיתי אנשים שעברו דברים ברוטליים. אף אחד לא ראה שום דבר כזה".
פורסם לראשונה ב-N12
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.