סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
12:43
אפל יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט לאחר שדווח בבלומברג כי הרגולטורים הסיניים שוקלים לפתוח חקירה רשמית שתבחן את המדיניות של אפל בחנות האפליקציות שלה, App Store, לרבות עמלה של עד 30% על רכישות בתוך האפליקציה והגבלות על שירותי תשלום חיצוניים. סין הכריזה על מגוון רחב של צעדים המכוונים לעסקים בארה"ב, כולל גוגל , יצרניות ציוד חקלאי והבעלים של מותג האופנה קלווין קליין, דקות לאחר שנכנסו לתוקף המכסים החדשים בארה"ב על מוצרים סיניים.
11:54
מאקרו אירופה: מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים בגוש האירו ירד ל-51.3 נקודות מ-51.6 נקודות בחודש הקודם. בבריטניה, מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים ירד ל-50.8 נקודות מ-51.1 נקודות בחודש הקודם.
10:46
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה בירידות שערים. הדאקס יורד ב-0.5%, הפוטסי משיל מערכו 0.1% והקאק יורד ב-0.3%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים לפי שעה בירידות שערים.
08:49
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. בורסת שנגחאי יורדת ב-0.8%, ההנג סנג משיל מערכו 1.3%, מדד הקוספי עולה ב-1.1% והניקיי עלה ב-0.1%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.
בוול סטריט נרשמה אמש (ג') התאוששות לאחר שלושה ימים רצופים של ירידות, כאשר המסחר ננעל בעליות: S&P 500 עלה ב-0.7% ונאסד"ק עלה ב-1.3%, דאו ג'ונס נסחר בעלייה של 0.3%.
המשקיעים שאבו עידוד בינתיים מהדעיכה בחששות מההשלכות הכלכליות של מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, הכלכלות הגדולות בעולם. סיבה נוספת היא מניית פלנטיר שזינקה לאחר הדוחות הטובים שמהווים עידוד להמשך עונת הדוחות בוול סטריט, בנוסף גם דוח המשרות החדשות שהתפרסם היום והצביע על ירידה מפתיעה מוסיף גם הוא.
מניות יצרניות הרכב העולמיות עלו אמש לאחר שממשל טראמפ הסכים לדחות את הטלת המכסים החדשים על מקסיקו וקנדה, מה שסיפק הקלה לתעשייה שתלויה בשתי המדינות הללו לייצור.
מניית סופר מיקרו קמפיוטר זינקה ב-9%. זאת לאחר שדווח אמש כי ב-11 בפברואר היא תפרסם עדכון על תוצאותיה לרבעון הפיסקאלי השני. כזכור, מניית החברה חוותה תנודתיות חדה בחודשים האחרונים, על רקע חוסר ודאות מתמשך בנוגע לרווחי החברה וחשש כבד לאי סדרים חשבונאיים.
סופר מיקרו נמצאת תחת חקירה של משרד המשפטים האמריקאי, בנובמבר 2024 מינתה את BDO למשרדי רואי החשבון החדש שלה. חודש קודם לכן, רואי החשבון של החברה התפטרו בעקבות חששות שהועלו בדוח של חברת הינדברג ריסרץ’ שפורסם באוגוסט, שהצביע על אי-סדרים חשבונאיים, הפרות של תקנות יצוא וקשרים מפוקפקים בין בכירי החברה לשותפיה.
במסגרת עונת הדוחות, מניית ענקית התשלומים הדיגיטליים פייפל צנחה בכ-13% לאחר שהכנסותיה ברבעון הרביעי, בעיקר אלו מעיבוד כרטיסי אשראי לא ממותגים (צד שלישי) חווה האטה חדה בצמיחה, ושולי הרווח התפעולי שלה הצטמצמו ברבעון הרביעי. תשלומים לא ממותגים, הכוללים עסקאות עבור חברות אחרות היו באופן מסורתי עסק בעל שוליים נמוכים בשל התחרות העזה, אך בשנים האחרונות רשמו צמיחה חזקה. פייפאל הודיעה על תוכנית רכישה חוזרת של מניות בשווי של 15 מיליארד דולר.
אלפאבית (גוגל) פרסמה אמש (ג') את תוצאותיה הכספיות. החברה דיווחה על הכנסות של 96.47, פחות מציפיות האנליסטים שחזו הכנסות 96.68 מיליארד דולר. בנוסף דיווחה החברה על רווח למניה של 2.15, לעומת ציפיות שחזו רווח של 2.13 דולר למניה. המניה יורדת בכ-6% במסחר המאוחר. גם ההכנסות מפרסום שהיו 11.96 מיליארד דולר לא עמדו בציפיות, 12.19 מיליארד דולר. ההכנסות משירותים עלו ב-10% ל-84 מיליארד דולר. הכנסות הענן צמחו ב-30% ל-12 מיליארד דולר, הצפי היה מעט יותר, 12.2 מיליארד דולר. בתוך כך מניית החברה צללה בכ-7%.
עוד ריכזה עניין מניית AMD שעקפה את תחזיות האנליסטים בתוצאותיה הכספיות אך ירדה בכ-9% במסחר המאוחר מכיוון שהחברה החמיצה את הצפי המוקדם בפלח מרכזי הנתונים המרכזיים שלה. הרווח למניה עמד על 1.09 דולר לעומת צפי של 1.08 דולר. צפי ההכנסות של החברה הסתכם ב-7.66 מיליארד דולר לעומת התחזיות שעמדו על 7.53 מיליארד דולר. במבט קדימה, AMD ציינה כי היא שהמכירות שלה יעמדו על 7.1, מעל התחזיות המוקדמות שעמדו על הכנסות של 7 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה.
בשוק הסחורות, בעקבות הודעת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על החרפת הסנקציות נגד איראן, מחירי הנפט, שנפלו אמש ביותר מ-3% לרמתם הנמוכה ביותר מאז דצמבר, נסגרו לבסוף בירידות קלות.
החוזים על הנפט הגולמי האמריקאי למסירה במרץ נסגרו במחיר של 72.55 דולר לחבית, ירידה של 0.6%, בבורסת הסחורות. החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט למסירה במרץ נסגרו במחיר של 75.92 דולר לחבית, עלייה של 0.3%.
מחיר הזהב ירד מעט לאחר שהשבוע שבר שיא שווי לראשונה ב-2025 והגיע ל-2,872 דולר לאונקיה.
בגזרת המאקרו, דוח שפרסם בנק אוף אמריקה מצביע על כך שהבנק המרכזי בארה"ב (הפד) נמצא תחת לחץ מצד אי הוודאות סביב המכסים שיטיל הנשיא טראמפ. מצד אחד, העלאת מכסים עלולה להגביר את האינפלציה כתוצאה מעליית מחירי היבוא, מה שעשוי להוביל את הפד לנקוט גישה ניצית ולהעלות ריבית כדי למנוע אינפלציה מואצת. מצד שני, המכסים עשויים לפגוע בצמיחה הכלכלית ולגרור האטה, מה שידחוף את הפד לנקוט מדיניות מקלה, כלומר להוריד ריביות כדי לעודד פעילות כלכלית. לפי הדוח, התגובה של הפד תהיה תלויה בכיוון האינפלציה: אם הציפיות לאינפלציה יעלו הפד צפוי להקשיח את המדיניות, אך אם היא תישאר יציבה, הוא יוכל להתמקד יותר בסיכוני הצמיחה. נכון לעכשיו, ההערכה היא שהפד ישאיר את הריבית ללא שינוי במהלך 2025.
בהמשך היום (ד'), צפויים להתפרסם מדדי מנהלי הרכש ומדד המחירים ליצרן בגוש האירו. בארה"ב יתפרסם מדד התעסוקה של ADP, נתוני הסחר ומדד מנהלי הרכש של S&P.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.