התיקים של משקיעי העל נחשפים: באפט מהמר נגד S&P 500, אקמן פונה לשוק האופנה

המשקיעים החזקים בעולם דיווחו בשבועות האחרונים על השינויים בתיקי ההחזקות שלהם בסוף הרבעון הרביעי של 2024 ● וורן באפט נכנס להשקעה חדשה בדומינו'ס פיצה ובתחום האלכוהול; ביל אקמן לוטש עיניים לעולם האופנה והספורט; ומייקל ברי מהמר פחות על סין

שירי חביב ולדהורן 17.02.2025

וורן באפט, מייקל ברי, סטנלי דרוקנמילר, ביל אקמן, ניר בר-דעה ודן לואב / צילום: רויטרס: Brendan McDermid, Kris Tripplaar; אי פי: Nati Harnik; ואיל יצהר

וורן באפט, מייקל ברי, סטנלי דרוקנמילר, ביל אקמן, ניר בר-דעה ודן לואב / צילום: רויטרס: Brendan McDermid, Kris Tripplaar; אי פי: Nati Harnik; ואיל יצהר

17.02.2025

עד חודש וחצי אחרי סיום כל רבעון, נדרשים מנהלי ההשקעות וקרנות הגידור בוול סטריט לפרסם את דיווחי ההחזקות שלהם (דוחות 13F). באמצעות הדיווחים האלה, המשקיעים יכולים להתרשם מהמהלכים והמגמות של חלק מהמשקיעים המובילים בעולם: מי המניות החדשות ומהם הסקטורים הבולטים שבהם השקיעו, באילו מניות וסקטורים ההחזקות צומצמו, מאילו מניות הם נפטרים ועוד.

האנליסטים ממליצים על שלוש מניות בוול סטריט, ואחת מהן ישראלית
המכתב השנתי בדרך: האם וורן באפט יודע משהו שוול סטריט לא?
"ביצועים עודפים": אין אף אנליסט שממליץ למכור את המניה הזו

אחרי רבים מהמשקיעים הגדולים עוקבים משקיעים קטנים, שבוחנים את דיווחי ההחזקות ומסיקים מהם מסקנות. דיווחי ההחזקות לסוף הרבעון הרביעי של 2024 שפורסמו בשבוע שעבר, מגלים מגמות שונות והעדפות שונות בין משקיעים בולטים.

כך לדוגמה, בעוד שוורן באפט מצמצם החזקות במגזר הפיננסי ובמדד המניות המוביל S&P 500, דן לואב דווקא הגדיל אותן. ובזמן שלואב הגדיל החזקות בחלק מ"שבע המופלאות", קרן Bridgewater בניהולו של הישראלי ניר בר־דעה צמצמה החזקות בחלקן, ואילו ביל אקמן מסתפק בהחזקה של מניה אחת מתוך השבע. ומי מבין אותם גורואים קנה או מכר מניות של טבע הישראלית?

זה מה שאתם יכולים ללמוד מדיווחי כמה מהמשקיעים הבולטים בוול סטריט.

וורן באפט: כבר לא עוקב אחר S&P 500, מצטייד בדומינו'ס 

קנה: דומינוס פיצה
מכר: בנק אוף אמריקה

וורן באפט / צילום: Shutterstock

 וורן באפט / צילום: Shutterstock

דיווח ההחזקות הרבעוני של ברקשייר האת'וויי, חברת ההחזקות של וורן באפט, הוביל לכותרת ייחודית במגזין Fortune: "נראה שוורן באפט מתכונן למסיבת בריכה, ומצטייד בפיצה, בירה ופינו נואר מובחר", כתבו במגזין.

הסיבה: ברקשייר האת'וויי הגדילה במהלך הרבעון הרביעי של 2024 את ההחזקות שלה במניות רשת הפיצריות פיצה דומינו'ס וחברת ציוד הבריכות Pool Corp, ונכנסה להשקעה חדשה בחברת Constellation Brands המשווקת משקאות חריפים; מי שצריך משקאות קלים יותר במסיבת הבריכה של באפט יכול לשתות קוקה קולה, החזקה ותיקה של ברקשייר האת'וויי.

לפי הדיווח, ברקשייר מחזיקה במניות קונסטליישן ששווין כ־916 מיליון דולר. לאחר פרסום הדיווח, המניה קפצה במסחר המאוחר ביום שישי ב־7.4%.

מדוח ההחזקות של ברקשייר עולה גם שהיא צמצמה את ההחזקות שלה במניות המגזר הפיננסי, בהן מניות הבנקים בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ, חברת האשראי Capital One והבנק הדיגיטלי Nu. היו גם מימושים קטנים במניות מגזר התקשורת, כשההחזקה ב־T-Mobile ו־Charter Communications קטנה ברבעון.

במקביל, ברקשייר מכרה את החזקתה ב־Ulta Beauty, רשת חנויות יופי אמריקאית, שני רבעונים אחרי שנכנסה להשקעה בה.

מימושים נוספים עשויים אולי לסמל משהו רחב יותר על השוק בכללותו: באפט סגר פוזיציות של ברקשייר בשתי קרנות סל (ETF) העוקבות אחר מדד S&P 500. ייתכן שבאפט מעריך שהשוק יקר מדי, אם כי כבר בשנה שעברה, כשברקשייר צברה מזומנים של למעלה מ־300 מיליארד דולר, עלו הערכות שבאפט מזהה שהשוק יקר, ומאז הוא המשיך לעלות.

אחרי מימושים משמעותיים במניית אפל לאורך הרבעונים הקודמים, ברבעון הרביעי ברקשייר לא שינתה החזקה בחברה, 300 מיליון מניות בשווי 73.4 מיליארד דולר, שמהווה כ־28% משווי הפורטפוליו של ברקשייר.

ביל אקמן: מאמין באובר ובנייקי, פחות בצ'יפוטלה 

קנה: נייק
מכר: הילטון

המיליארד ביל אקמן, מבכירי ענף הגידור בארה''ב / צילום: Reuters, Kris Tripplaar

 המיליארד ביל אקמן, מבכירי ענף הגידור בארה''ב / צילום: Reuters, Kris Tripplaar

ביל אקמן, המיליארדר שמחזיק גם במניות הבורסה לניירות ערך בת"א, עורר לאחרונה עניין כשצייץ ב־X (טוויטר לשעבר) שנכנס להשקעה בפלטפורמת הנסיעות Uber, שנסחרת בניו יורק בשווי כ־167 מיליארד דולר. "התחלנו לבנות פוזיציה באובר, ורכשנו 30.3 מיליון מניות", כתב אקמן, שציין שהוא לקוח ותיק של אובר (בציוץ שלו משנה שעברה, הוא סיפר איך נהג אובר הוכיח לו שהחברה לוקחת לעצמה את הטיפים של הלקוחות).

לדבריו, אובר היא עסק מצוין שעדיין ניתן לרכוש בדיסקאונט לערכו הפנימי. מדובר ברכישה של כ־1% מהחברה.

בינתיים, בדיווח ההחזקות לרבעון הרביעי, הקרן בניהולו Pershing Square מדווחת על הגדלת ההחזקות בחברת אופנת הספורט Nike: מכ־16.3 מיליון מניות בסוף הרבעון הקודם לכ־18.8 מיליון מניות, בשווי נוכחי של 1.37 מיליארד דולר.

אקמן ממשיך להאמין גם בחברת ניהול ההשקעות Brookfield והוא הגדיל בה את ההחזקות ב־6.5%. מהכיוון השני, אקמן מימש מניות בשתי חברות בולטות: רשת המלונות הילטון בה החזקתו צומצמה ב־26.2% ורשת המזון המהיר צ'יפוטלה, שם ההחזקה קטנה ב־14.4%, ושוויה כיום הוא 1.4 מיליארד דולר. בין "שבע המופלאות", אקמן מחזיק רק באלפבית, וההחזקה נותרה ללא שינוי בשווי נוכחי של מעל 2.1 מיליארד דולר.

מייקל ברי: עדיין שורי על סין, אבל פחות 

קנה: אסתי לאודר
מכר:
עליבאבא

מייקל ברי / צילום: מתוך יוטיוב

 מייקל ברי / צילום: מתוך יוטיוב

מייקל ברי מקרן Scion Asset Management, שדמותו מוכרת מהסרט The Big Short בעקבות הימור גדול ומוצלח במיוחד נגד בועת הדיור בארה"ב ב־2008 (משבר הסאב־פריים), ידוע כשורי על השוק הסיני.

עם זאת, הקרן שלו חתכה חלק מההחזקות שלה במניות סיניות ברבעון הרביעי.

הקרן מכרה רבע מהחזקותיה בעליבאבא ונותרה עם החזקה בשווי נוכחי של 18.7 מיליון דולר (במקביל, ברי סגר פוזיציית פוט שהייתה לו על עליבאבא). גם ב־JD.com הופחתה ההחזקה, ב־40%, לצד סגירת פוזיציית שורט.

ההחזקה ב־Baidu הסינית נותרה ללא שינוי, ו־Scion מחזיקה שם מניות בשווי נוכחי של 12.2 מיליון דולר.

השקעה סינית חדשה הייתה ב־PDD Holdings, חברת מסחר מקוון (ומתחרה של עליבאבא), שבה הקרן מחזיקה מניות ששווין כעת 9.3 מיליון דולר בסך הכול.

ואיפה הקרן חיסלה את השקעותיה?

גם מחוץ לסין יש לקרן החזקות חדשות: חברת הקוסמטיקה אסתי לאודר וחברת שירותי הבריאות HCA, כל אחת בשווי של מיליוני דולרים בודדים.

הקרן חיסלה את ההחזקה בחברת הפינטק Shift4 payments.

דן לואב: חיסל פוזיציה במניות אפל, הגדיל במטא 

קנה: מטא
מכר: אפל

דן לואב / צילום: Reuters, Brendan McDermid

 דן לואב / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מי שדווקא מימש מניות אפל במהלך הרבעון האחרון של 2024 הוא דן לואב, מייסד קרן הגידור Third Point. לפי דוח ההחזקות הרבעוני של הקרן, היא מכרה את כל החזקתה במניות אפל, 930 אלף במספר.

מנגד, הקרן הגדילה את הפוזיציות שלה במניות אחרות מ"שבע המופלאות": מטא (פייסבוק) וטסלה. נכון לסוף הרבעון הרביעי של שנת 2024 שחלפה, ת'ירד פוינט החזיקה במניות מטא ששווין מגיע לכ־490 מיליון דולר, ובמניות טסלה ששווין הוא כ־178 מיליון דולר.

לקרן יש גם החזקה במיקרוסופט, בשווי של 245 מיליון דולר, ובאמזון, בשווי 789 מיליון דולר.

סקטור שבו לואב בחר לממש ברבעון הרביעי הוא הקמעונאות, ובסוף הרבעון הקרן שלו כבר לא החזיקה במניות רשת Bath & Body Works וברשת בתי המרקחת CVS, בעוד שברבעון השלישי היא החזיקה במניותיהן בשווי מאות מיליוני דולרים.

בעוד שברקשייר צמצמה את ההחזקות במגזר הפיננסי בכלל ובחברת האשראי קפיטל וואן בפרט, בת'ירד פוינט הכיוון הפוך והיא פתחה פוזיציות חדשות הן בקפיטל וואן והן בחברת האשראי Discover Financial Services.

בסוף אותו רבעון קרן הגידור החזיקה במניות קפיטל וואן בשווי נוכחי של 187 מיליון דולר, ובמניות דיסקבר בשווי נוכחי של 125 מיליון דולר.

ריי דליו: בברידג'ווטר מתרחקים מ-"7 המופלאות" 

קנה: טסלה
מכר: אפל

צילום: Andrew Kelly

 צילום: Andrew Kelly

בעוד שלואב הגדיל החזקה בענקית הרכב האמריקאית של אילון מאסק - טסלה, קרן הגידור הגדולה בעולם, ברידג'ווטר, שהוקמה על־ידי ריי דליו ומנוהלת על־ידי ניר בר־דעה, נכנסה להשקעה חדשה בטסלה ברבעון האחרון של שנת 2024. דליו משמש כיום כ-CIO (מנטור למנהל השקעות ראשי) בקרן.

נכון לסוף השנה, החזיקה הקרן במניות טסלה ששווין כ־55 מיליון דולר. מנגד, היא צמצמה משמעותית החזקות במניות אחרות מ"שבע המופלאות".

בר־דעה הישראלי מונה לתפקיד מנכ"ל משותף של ברידג'ווטר לפני כשנתיים. בר־דעה, בנו של מנכ"ל שטראוס גיורא בר־דעה ואחיו של מנכ"ל הבנק הדיגיטלי One Zero גל בר־דעה, מונה לתפקיד עם מארק ברטוליני. מאז, ברטוליני פרש, ובר־דעה מכהן כיום כמנכ"ל יחיד.

מפחיתה השקעה באפל

ההחזקה בענקית הטכנולוגיה אפל נחתכה ב־40.1% ובסוף הרבעון של השנה שעברה הקרן החזיקה במניות אפל בשווי נוכחי של כ־151 מיליון דולר; ההחזקה באלפבית צומצמה ב־17.3%, במטא - ב־22.6% ובמיקרוסופט ב־23.3%.

מצמצמת מהחזקותיה גם בטבע

עוד מניה שבה ברידג'ווטר צמצמה החזקות היא טבע: בסוף הרבעון השלישי היא החזיקה בכ־23 אלף מניות טבע, ובסוף הרבעון הרביעי היא החזיקה ב־9,393 מניות, ירידה של כמעט 60% מההחזקה.

סטנלי דרוקנמילר: מגדיל בפאלו אלטו, מוכר ברודקום 

קנה: טבע
מכר: ברודקום

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

 המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

מי שדווקא מאמין בטבע הוא המיליארדר ומנהל קרנות הגידור לשעבר, סטנלי דרוקנמילר מחברת ההשקעות Duquesne Family Office, שנחשב לאחד המשקיעים המצליחים ביותר בוול סטריט.

בעוד שבסוף הרבעון השלישי של שנת 2024 הוא החזיק במעט פחות מ־1.5 מיליון מניות בחברת טבע, בסוף הרבעון הרביעי של אותה שנה שחלפה, ההחזקה טיפסה לכמעט 9 מיליון מניות בסך הכול, שהשווי הנוכחי שלהן מגיע ל־146 מיליון דולר.

במקביל, דרוקנמילר הגדיל פוזיציות גם בחברת האנרגיה YPF, שבה הוא מחזיק כעת במניות בשווי נוכחי של 62.8 מיליון דולר.

גם ההחזקה בחברת אבטחת המידע האמריקאית, פאלו אלטו, שהקים ניר צוק הישראלי, גדלה פי 2 ברבעון זה, ושווי ההחזקה שם הוא 17.5 מיליון דולר.

חיסל פוזיציה בחברת השבבים

לעומת זאת, הקרן חיסלה את הפוזיציה שלה בחברת השבבים ברודקום, בה היא החזיקה רבעון קודם לכן בכ־240 אלף מניות.

בדומה לברקשייר הת'וואיי של וורן באפט, גם דרוקנמילר הפחית את ההחזקה שלו בסיטיגרופ בכ־78% והוא מחזיק בבנק כיום מניות בשווי מיליוני דולרים בודדים.

צרו איתנו קשר *5988