למשקיעים יש סיבה טובה לעקוב אחרי המסע של קן גריפין בשוקי המניות. קרן הגידור סיטאדל של גריפין, שהושקה בשנת 1990, מנהלת כיום כ-63 מיליארד דולר ואף הוכרה ככזו שהשיאה את התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות הגידור אי-פעם. הביצועים של הקרן, שמוביל גריפין כמעט 35 שנה, משאירים הרחק מאחור קרנות גידור מתחרות וגם משברים עולמיים.
● התיקים של משקיעי-העל נחשפים: באפט מהמר נגד S&P 500, אקמן פונה לשוק האופנה
● סערת ה-AI החזירה את שוק המניות הסיני לאור הזרקורים לאחר שנים קשות
● האנליסטים ממליצים על שלוש מניות בוול סטריט, ואחת מהן ישראלית
לכן כאשר גריפין (56) מהמר על מניה, שווה למשקיעים לרשום את זה לעצמם. לאחרונה, המיליארדר כיוונן מחדש את תיק ההשקעות שלו במניות AI, תוך שינוי בשתיים מענקיות התעשייה: אנבידיה ואלפאבית (גוגל) . הוא ביצע הימור משמעותי על אחת מהן וצמצם בהרבה את ההחזקה באחרת.
האם אנבידיה יקרה מידי?
כאשר מדברים על בינה מלאכותית והשפעתה על שוק המניות, השיחה נוטה במהירות להגיע לאנבידיה. בהובלת ג'נסן הואנג, החברה מייצרת את שבבי ה-AI הטובים ביותר בשוק, ואף חברה אחרת לא הצליחה עד כה לערער את מעמדה הדומיננטי. נכון להיום, אנבידיה מחזיקה ביותר מ-80% משוק שבבי ה-AI .
עם זאת, ייתכן שמתחילים לצוץ מספר סדקים בסיפור הצמיחה האדיר שלה. אחד האתגרים האחרונים שעמדו בפני החברה הוא עיכוב בהשקת ארכיטקטורת ה-GPU החדשה שלה, Blackwell.
אך ייתכן שאיום משמעותי עוד יותר צץ משום מקום: בחודש שעבר, הסטארטאפ הסיני דיפסיק חשף מודל AI חדש עם טענה כי הוא מתעלה על המתחרים האמריקאים. דיפסיק אף הצהירה כי הפיתוח התבצע בעלויות נמוכות משמעותית, מה שעשוי לשנות את כללי המשחק אם חברות לא יצטרכו עוד להוציא סכומי עתק על פיתוח מודלי בינה מלאכותית.
השוק כזכור הגיב בהיסטריה ואף קבע היסטוריה. אנבידיה איבדה ביום מסחר אחד בסוף ינואר סכום עתק של כ-600 מיליארד דולר משווי השוק שלה. הירידה הגדולה ביותר בהיסטוריה מבחינת שווי שוק שנמחק ביום אחד.
ייתכן שגריפין חזה מראש את המפלה האפשרית של מניית אנבידיה (שהתאוששה מאז בכ-18%). ברבעון הרביעי של 2024, הוא מכר 57% או כ-4 מיליון מניות מהחזקותיו בחברה. עם זאת, חשוב לציין כי הוא עדיין מחזיק ב-מעל 3 מיליון מניות, בשווי של יותר מ-430 מיליון דולר.
אלפאבית לא מתכוונת להישאר מאחור
בעוד אנבידיה היא חברה שנהנתה עד כה בצורה משמעותית מעליית הבינה המלאכותית, עבור אלפאבית, הסיפור מעט שונה. למרות שהייתה חלוצה בתחום ה-AI ושילבה בינה מלאכותית בפעילותה הרבה לפני הבום הנוכחי, עליית הבינה המלאכותית הגנרטיבית נתפסת כאיום על עסקי החיפוש שלה - הליבה הרווחית ביותר של החברה.
אבל אלפאבית מצידה אינה מתכוונת להישאר מאחור ונוקטת בגישה אגרסיבית להרחבת יכולות הבינה המלאכותית שלה כדי להתמודד עם האיום. החברה שילבה את Gemini AI במנוע החיפוש ובמוצרים נוספים, והיא מתחרה במיקרוסופט ובאמזון עם כלים מבוססי AI לעסקים ולמחשוב ענן.
עם זאת, מניות החברה ירדו לאחר פרסום דוחות הרבעון הרביעי, כאשר צמיחת עסקי הענן הייתה נקודת חולשה משמעותית. בנוסף, החברה צופה הוצאות הון של 75 מיליארד דולר בשנת 2025 - הרבה מעל התחזיות המוקדמות ומה שעלול להכביד על מאזן החברה.
למרות זאת, דומה שגריפין סבור שהחששות הללו מוגזמים. ברבעון הרביעי הוא הגדיל את החזקותיו במניית באלאפבית ב-135%, לאחר שרכש כ-790 אלף מניות. כעת, סך החזקותיו עומד על כ-1.4 מיליון מניות, בשווי של יותר מ-254 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.