ברקשייר האת'וויי מחויבת להשקעותיה היפניות לטווח הארוך והגיעה להסכם עם החברות שבהן היא מחזיקה להגדיל את ההשקעה אף מעבר לתקרה של 10% שנקבעה במקור - כך חשף בסוף השבוע המשקיע האגדי וורן באפט במכתבו השנתי לבעלי המניות.
● איך להוסיף אלפי שקלים לפנסיה ולא לעשות את הטעות הגדולה מכולן
● באיזה מוצר חיסכון הכי כדאי להשקיע - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים
● התיקים של משקיעי העל נחשפים: באפט מהמר נגד S&P 500, אקמן פונה לשוק האופנה
"בהתחלה, הסכמנו לשמור על החזקותיה של ברקשייר מתחת ל-10% ממניות כל חברה. אבל, כשהתקרבנו לגבול הזה, חמש החברות הסכימו להרגיע את התקרה בצורה מתונה", אמר באפט. "עם הזמן, סביר להניח שתראו שהבעלות של ברקשייר בכל החמישייה גדלה במקצת.
באפט השקיע ב-2019 בחמישה תאגידי ענק: במיצובישי (Mitsubishi), איטוצ'ו (Itochu), מארובני (Marubeni), סומיטומו (Sumitomo), ומיטסוי (Mitsui). התאגידים - הידועים בשם "סוגו שושה" - מייבאים ומספקים מוצרים ושירותים בתחומי האנרגיה, המתכות, המזון, הספנות, הטקסטיל ועוד.
מדובר בתאגידי ענק, מעין בתי מסחר יפניים שמשקיעים במגזרים מגוונים בארץ ובחו"ל - "באופן דומה במקצת לברקשייר עצמה", אמר באפט.
בסוף 2024, שווי השוק של ההחזקות היפניות של ברקשייר הגיע ל-23.5 מיליארד דולר.
"אנחנו אוהבים את המתמטיקה הנוכחית של האסטרטגיה המאוזנת שלנו בין" (המטבע היפני), אמר באפט. הוא הוסיף כי ליורשו המיועד גרג הבל ולו "אין השקפה על שערי מטבע חוץ עתידיים ולכן מחפשים עמדה המקרבת את ניטרליות המטבע".
האורקל אומהה צופה כי הכנסות הדיבידנד השנתיות ממניותיה בחמשת בתי המסחר היפניים יסתכמו בסביבות 812 מיליון דולר.
חברת ההחזקות של באפט, דיווחה בשבת על זינוק חד ברווחים התפעוליים ברבעון הרביעי מהעסקים שלה, בעיקר בזכות תחום הביטוח. במקביל, יתרות המזומנים שלה תפחו לרמות שיא.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.