בני הזוג נחמיאס הפחיתו את התגמול שביקשו כדי לנהל יחד את מגה אור

לאחר מגעים בין חברת הנדל"ן והמוסדיים, הופחת התגמול השנתי לצחי נחמיאס ואשתו, אפרת דרורי-נחמיאס, בכ-800 אלף שקל לשנה • מניית מגה אור זינקה בכ-130% מהשפל של המלחמה

אפרת דרורי-נחמיאס וצחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי
אפרת דרורי-נחמיאס וצחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

ביום חמישי הקרוב צפויה להתכנס אסיפת בעלי המניות שנדחתה בחברת הנדל"ן המניב מגה אור , כדי לאשר את הסכמי הניהול עם בעל השליטה צחי נחמיאס ואשתו, אפרת דרורי-נחמיאס, שישמשו כמנכ"לים משותפים בחברה. זאת לאחר כמה שבועות של מגעים בין מגה אור לגופים המוסדיים, שהתנגדו לחבילת השכר המשודרגת של דרורי-נחמיאס. התוצאה: התגמול השנתי שביקשה החברה להעניק לבני הזוג הופחת בכ-800 אלף שקל בסה"כ.

יצחק תשובה ודודו זבידה מתרחבים בתחום הנדל"ן, והמניות מזנקות
המניה שעלתה ב-1,350% בחמש שנים והעסקה הגדולה שבדרך
מי הרוויח, מי הפסיד: סיבוב של קרן נוי אצל עופר ינאי כלל השקעה מוצלחת ועסקת ענק שבוטלה

מגה אור, העוסקת בייזום, ניהול והשכרה של נדל"ן מניב ובעיקר מרכזים לוגיסטיים ומרכזים מסחריים, ושותפה לשליטה בחברת דיסקונט השקעות, זימנה בחודש שעבר אסיפת בעלי מניות כדי לאשר את השינוי בתנאי ההעסקה של השניים. זאת בעקבות הפיכתה של דרורי-נחמיאס, המשמשת כיום כיועצת המשפטית של מגה אור, למנכ"לית משותפת לצד בעלה.

במסגרת ההסכם המקורי שביקשה מגה אור לאשר, אמורה הייתה עלות דמי הניהול והמענק לצחי נחמיאס, המשמש כיום כמנכ"ל יחיד בחברה, לרדת מ-3.1 מיליון שקל ב-2024 (בנטרול תגמול הוני שקיבל) ל-2.9 מיליון שקל, בעוד ששכרה של דרורי אמור היה לזנק מ-677 אלף שקל ל-2.9 מיליון שקל (ללא רכיב של תגמול הוני בשכרה).

הסכם עם חברות הניהול

בעקבות המגעים בין הצדדים, וחוות דעת שסיפקה חברת הייעוץ עמדה, שנשכרה כדי לבחון את ההצעה של מגה אור, הפחיתו בני הזוג נחמיאס-דרורי את עלות דמי הניהול והמענק שיקבלו בכ-800 אלף שקל בסך הכול. כך שהללו יעמדו על עד 2.5 מיליון שקל לשנה לכל אחד מהם - 1.88 מיליון שקל בדמי ניהול (156 אלף שקל בחודש במקום 173 אלף במקור), והיתרה במענק.

בנימוקי מגה אור לאישור ההתקשרות נכתב כי "לאור התפתחות עסקיה של החברה מורכבותם ובכלל זאת כניסה לתחומי חדשים ופעילות נוספות כגון פעילות ה-Centers Data, וכן יחד עם הרחבת פעילותה הקיימת של החברה, התשומות הניהוליות הנדרשות עלו בצורה משמעותית. לפיכך סברו ועדת התגמול ודירקטוריון החברה כי מינוי של מנכ"ל משותף לצידו של צחי נחמיאס הינו לטובת החברה וזאת חלף מינוי של יו"ר דירקטוריון פעיל".

במסגרת ההסכם עם חברות הניהול של בני הזוג, לתקופה של 3 שנים, הן יהיו זכאיות להחזר הוצאות לרבות עבור רכב, טלפון, מחשב נייד, סקר רפואי, דמי חבר לאגודות מקצועיות, שירותי הסעדה, ביטוחים, מתנות לחגים, ימי גיבוש ונופש של החברה וכדומה, ולהחזר הוצאות נלוות נוספות.

הגופים המוסדיים במגה אור כוללים את כלל ביטוח (המחזיקה כ-13% ממניות החברה), מגדל ביטוח (7.8%), מיטב גמל (7.8%) והראל גמל (4.6%). צחי נחמיאס, בעל השליטה, מחזיק ב-37.8% מההון - נתח ששוויו כיום כ-1.56 מיליארד שקל. היתרה מוחזקת בידי הציבור, לרבות החזקות של קרנות נאמנות.

מניית מגה אור זינקה בכמעט 130% מאז השפל שרשמה אחרי פרוץ המלחמה, באוקטובר 2023, ומשקפת לחברה שווי של 4.1 מיליארד שקל. עם זאת, עדיין מחירה נמוך בכ-18% מהשיא שבו נסחרה לפני כשלוש שנים, ערב תחילת העלאות הריבית בעולם.

הרווח הנקי זינק

את תשעת החודשים הראשונים של 2024 סיכמה מגה אור עם הכנסות של כ-202 מיליון שקל, כמעט כולן מהשכרה וניהול של נדל"ן. הרווח הנקי זינק בשיעור חד והסתכם ב-379 מיליון שקל, לעומת 41 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2023. עיקר הזינוק נבע מירידה בהפסדים שנבעו למגה אור מהשקעתה במניות חברת ההחזקות דיסקונט השקעות (דסק"ש), שהסבה לה בשנים קודמות הפרשות של מאות מיליוני שקלים בגין ירידת ערך.

מגה אור הובילה לפני כארבע שנים קבוצת משקיעים שרכשה את מניות השליטה בדסק"ש (82%) מידי כונסי הנכסים של אי.די.בי, תמורת כ-1.1 מיליארד שקל. אלא שמאז ועד היום צנח מחירן של מניות דסק"ש, ואותה חבילת מניות שנרכשה על ידי מגה אור ושותפיה שווה כיום כ-680 מיליון שקל בלבד - כ-40% פחות מהסכום ששולם תמורתה.