ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה עמד אמש (ג') על הבמה המרכזית בכנס השנתי שלו בסן חוזה במשך קרוב לשלוש שעות כשהוא מנסה לשכנע את 15 אלף הנוכחים כי עידן הבינה המלאכותית רק בראשיתו. אחרי שאומנו מודלי השפה המרכזיים, האנושות עומדת בפני המפץ הגדול של עידן "ההסקה", שבו המודלים מופעלים ומכוונים לאינסוף יישומים. בצל השקת המודל הסיני דיפסיק (DeepSeek), מודל הסקה שזכה לשבחים גם במערב, הואנג מבטיח כי עידן ההסקה רק יגדיל את הצורך בשבבים שלא רק יעסקו בבניית מודלים ובאימונם, אלא בהפעלתם למשימות מורכבות פי כמה.
● אחרי חודש מאכזב, המבחן הגדול של אנבידיה יוצא השבוע לדרך
● פרשנות | מעבר למשכורות ולמסים: הכוח האמיתי של תעשיית הסייבר בכלכלה הישראלית
לטענתו, השלב החדש בפניו אנו עומדים, שבו מודלי שפה יידרשו להתמודד לא רק עם השבת תשובות לשאלות, אלא למלא משימות ולפתור בעיות מורכבות, יצרוך כוח מחשוב גדול פי 100 ממה שנדרש לו בעידן אימון המודלים. בהתאם לכך, ענקיות הענן והבינה המלאכותית יגדילו את הוצאותיהן על ציוד הון - שבבים וחוות שרתים מ-400 מיליארד דולר כיום לטריליון דולר בשנה ב- 2028. הואנג פרס מפת דרכים מפורכת, המספקת תמונה מהימנה לפחות עד סוף 2026 ובה ניתן לראות כיצד ייראו השבבים והשרתים שתמכור החברה, בכלל זה באמצעות שני שבבים חדשים, "בלאקוול אולטרה" ו"רובין".
האנליסטים אופטימיים
אך האם המשקיעים התרשמו מההבטחות של המנכ"ל? מניית אנבידיה נפלה בקרוב ל-5% אתמול (ג') לאחר דבריו של הואנג , ומאז הספיקה לעלות ב- 2.25%. מאז תחילת השנה, מניית אנבידיה עדיין נסחרת בחסר של 12.5%. ובכל זאת, האנליסטים אופטימיים לגביה. בנק אוף אמריקה פרסם המלצת קנייה למניה בעקבות ההכרזות ופגישה עם סמנכ"לית הכספים קולט קרס, שהדגישו את מפת הדרכים של החברה בתחום הבינה המלאכותית. בבנק אוף אמריקה צופים כי יעד המחיר עומד על 200 דולר למניה, פוטנציאל צמיחה של 73% ביחס למחיר כיום, זאת בין השאר בשל הזינוק בביקוש לשבבי בלאקוול, הדור הנוכחי של המעבד הגרפי של אנבידיה, המוצר הנמכר ביותר שלה שמהווה כמנוע העיקרי שמאחורי מהפכת הבינה המלאכותית.
"הביקוש לשבבי בלאקוול כבר הגיע ל- 1.8 מיליון יחידות, לעומת 1.3 בשנה שעברה". אם המספר שמציינים בבנק אוף אמריקה נכון, הרי שהצלבה עם דיווחי אנבידיה מסוף השנה, מאפשרים לחשב על ההכנסות שייצרה אנבידיה לגבי כל שבב. בהתאם לדיווח על מכירות שבבי בלאקוול ב-11 מיליארד דולר ב-2024, הרי שכל שבב הכניס לחברה כ- 6,100 דולר. גם ההשקות של המוצרים שפותחו בישראל, מעבדי "ספקטרום" ו"קוונטום" (ללא קשר למחשוב קוונטי) שמייתרים את הצורך באלפי שבבי מתגי תקשורת במחשב-העל או חוות השרתים - מהווים מהפכה ומאפשרים ללקוחות אנבידיה להגדיל את חוות השרתים שלהם לעידן ה-AI ולחסוך בהוצאות חשמל.
גם בית ההשקעות קנטור (Cantor) מציין מחיר יעד דומה למניית אנבידיה, 200 דולר. "בהתחשב בתחזית ההוצאות של השוק על ציוד הוני (קפקס) של טריליון דולר עד 2028, אם 90% קשור להאצת המחשוב ואנבידיה יכולה ליהנות ממחצית מהגידול לכל הפחות, זה יגדיל את ההכנסות ל-450 מיליארד דולר ב- 2028, בהשוואה ל-115 מיליארד דולר בתחום השרתים ב- 2024.
בקנטור גם לא חוששים ממהמורות בייצור כפי שקרה בשנה שעברה במעבר לייצור מעבדי הבלאקוול במפעלי TSMC. "המעבר לשבבי רובין מבלאקוול צפוי להיות חלק יותר, לאחר שהבסיס בייצור בלאקוול התייצב, ובשונה מבלאקוול שאורז שני מעבדים גרפיים ביחידה אחת, רובין אולטרה יאפשר שילוב של 4 מעבדים ביחידה".
האם המניה בשיא הביקוש כיום?
לא כולם תמימי דעים לגבי אפשרויות הצמיחה של ענקית השבבים. גיל לוריא, ראש מחקר הטכנולוגיה בבנק ההשקעות DA Davidson, סבור שבאחד התסריטים שבו הוא מחזיק, ייתכן שימי הצמיחה המרהיבה של אנבידיה מאחוריה וכן שהביקוש עובר למגמת התייצבות. לדבריו, ייתכן כי ב-2026 לא תוכל כמעט לצמוח, אם כי יש לזכור שגם בשנים האחרונות שידר האנליסט תחזיות קודרות לאנבידיה, שהתבדו. לוריא שומר על דירוג נטרלי למחיר המניה ומציב לה יעד של 135 דולר, ללא שינוי מההערכה שנתן לפני האירוע של הואנג אמש, 16% מעל מחיר המניה כיום. אחד התסריטים שהוא צופה לאנבידיה כרוך בירידת הכנסות ורווחים כאשר ב-2026 ענקיות הענן עשויות לצמצם בהוצאות הבינה המלאכותית ביחס ל-2025, מה שעשוי להוביל לקושי למכור שבבים חדשים באנבידיה. לטענתו, המניה עשויה לצלול עד 60 דולר, או 48% ביחס למחירה כיום.
"בתסריט הדובי, אנחנו בשיא הביקוש כיום, ולא בטוח שלענקיות הטכנולוגיה יצטרפו קבוצות חדשות של לקוחות למוצרים של אנבידיה", אמר לוריא ל-CNBC. בין האתגרים של אנבידיה להגדיל את המכירות שלה, ניתן למנות את שימור המכירות הקיים שלה בסין למרות ההגבלות, והיכולת של לקוחות כמו חברת השכרת שטחי חוות השרתים קורוויב (CoreWeave) לגייס הון כדי להמשיך ולרכוש שבבים. ל
בסוף, השימוש בבינה מלאכותית צריך להיות משמעותי יותר ממה שהוא כיום כדי להצדיק את רמות ההשקעה הנוכחיות באנבידיה. עבור לוריא, הירידה במחיר המניה של אנבידיה מאז תחילת השנה הוא הוכחה לכך שהמשקיעים הופכים לסקפטיים לגבי מסלול הצמיחה של אנבידיה. יעד המחיר של אנבידיה על פי לוריא מסמן את נקודת האמצע בין התסריטים השונים של בית ההשקעות. התסריט השורי יותר חוזה טיפוס של 38% במחיר המניה ליעד של 160 דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.