חברת התעופה ארקיע פרסמה היום מבצע חדש לטיסות ישירות לניו יורק במחיר של 999 דולר לטיסת הלוך ושוב. לפי הודעת החברה, המחיר כולל מזוודה, שתי ארוחות כשרות ומשקאות, ותקף לתאריכים נבחרים בחודש אפריל. ההטבה בתוקף עד 14 באפריל או עד גמר המלאי.
● טרמינל 1 חזר ואיתו שוק הלואו קוסט. לאיזה יעד תוכלו לטוס ב-32 דולר בלבד?
● בית המשפט לצד רשות שדות התעופה: ארקיע נסוגה מהעתירה
הטיסות שיכללו במבצע יופעלו על ידי מטוסי איירבוס 330-900 NEO החכורים מהחברה הספרדית-פורטוגזית Iberojet. בכל מטוס יש 388 מושבים בקונפיגורציה מרווחת של מחלקת תיירים בלבד. לפני שבועות ספורים הודיעה החברה כי החל מאמצע מאי, הטיסות יבוצעו באמצעות מטוסים משודרגים ביחס לאלו שמפעילה החברה כעת, מטוסי איירבוס A330-200 שיוחכרו מחברת התעופה הבולגרית גוליבאייר, שיכללו גם מחלקת עסקים תכלול עם מושבים נוחים עם אפשרות שכיבה מלאה, שתי ארוחות חמות, הטבת כבודה נרחבת, ערכת נוחות, ומערכת בידור אישית וגישה לטרקליני עסקים הן בישראל והן בשדה התעופה JFK. מחיר כרטיס הלוך-ושוב בביזנס יתחיל מ-3,500 דולר.
כזכור, בינואר השיקה ארקיע את הקו לניו יורק בשיתוף פעולה עם היוזמה של ההייטקיסטים ממטה ההייטק המכונה "טק אייר". אז, כרטיסי הטיסה החלו ממחיר 1,199 דולר לכרטיס הלוך-ושוב, וטיפסו מעלה בתקופות הביקוש. 999 דולר נחשב למחיר משתלם באופן יחסי לטיסות ישירות בין ישראל וניו יורק, אולם נזכיר כי בפברואר, זמן קצר לאחר השקת הקו של ארקיע לניו יורק, שיווקה החברה כרטיסים לחג הפסח, הידועה כתקופת שיא (ועל כן- יקרה יותר) בתאריכים אקראיים שבדקנו אז (9-17 באפריל), במחיר של 2,398 דולר במחלקת תיירים. כעת, המחיר נחתך ברגע האחרון, תקופה שבה לרוב המחירים ממריאים אף יותר, בהתאם לשיטת התמחור הנהוגה בענף.
כעת, עם חזרתן של דלתא ויונייטד, נראה שהמחיר של ארקיע איננו חריג בנוף. באל על המחיר הזול ביותר שמצאנו לארה"ב במהלך חודש אפריל הוא 1035 דולר לטיסה הלוך ושוב. ביונייטד החל מ-878 דולר לטיסה הלוך ושוב, ובדלתא החל מ-1034 דולר.
בקרוב: טיסות ישירות מנמל התעופה רמון לרוסיה
חברת התעופה הרוסית רד ווינגס (Red Wings) צפויה להתחיל להפעיל קו טיסות מנמל התעופה רמון שבאילת למוסקבה ולסוצ'י החל מ-12 ביוני, וזאת כפי שדיווחנו לאחרונה. הקו יחל בטיסה שבועית אחת, עם אפשרות להרחבת הפעילות לשתי טיסות שבועיות בעתיד, בהתאם לביקוש.
המהלך מגיע במסגרת שיתוף-פעולה בין משרד התחבורה, משרד החוץ, משרד התיירות, רשות שדות התעופה (רש"ת), עיריית אילת, שגרירות ישראל במוסקבה והתאחדות המלונות באילת.
ולדימיר קמינין, מנכ"ל רד ווינגס, הודיע: "אנו מתכננים להתחיל בטיסה שבועית, עם פוטנציאל להרחיב את הפעילות לטיסות כפולות ואף למטוסים גדולים יותר".
הקו של רד ווינגס יחל לפעול זמן קצר לאחר הפסקתו של הקו הבינלאומי של ישראייר לאתונה, שהושק בפברואר האחרון והופעל למשך שבועיים. מלבדו, נמל רמון משרת כיום טיסות פנימיות בלבד, של ישראייר, ארקיע ואייר חיפה, שממריאות מנתב"ג ומשדה התעופה בחיפה. במאי הקרוב גם אל על תתחיל להפעיל טיסות פנים יומיות אליו לראשונה מזה 12 שנים. עם הפעלת הקווים של אל על לנמל התעופה רמון, יעמוד סך הטיסות היומיות בין נתב"ג לרמון על 13-15 טיסות, זאת בנוסף ל-2-3 טיסות יומיות מחיפה לרמון.
לפני הקורונה פעלו ברמון כ-45 טיסות שבועיות לחו"ל. חברות הלואו קוסט ריינאייר, וויזאייר וטראנסוויה הפעילו ממנו טיסות לערים כמו פריז, רומא, וינה ואפילו הלסינקי. לאחר המגפה, ניסיונות מצד ישראייר וארקיע להשיק מחדש טיסות בינלאומיות מהשדה כשלו בשל תפוסות נמוכות וחוסר כדאיות כלכלית. גם ניסיונות של חברות זרות לחזור, בהם תוכניות של טראנסוויה ורד ווינגס באוקטובר 2023, נבלמו בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר והמצב הביטחוני. כעת מקווים בענף כי הצטרפות רד ווינגס לפעילות תניע מחדש את שוק התעופה הבינלאומית מהעיר הדרומית ותחזק את מעמדו של רמון כשער נוסף לישראל מהעולם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.