איליה סוצקבר מגייס את גוגל ואנבידיה ועוד עשרות עובדים בישראל

גוגל אישרה את ההשקעה בהודעה לעיתונות, אך לא פירטה באיזה סכום מדובר • החברה של איליה סוצקובר שומרת על חשאיות מירבית ופעילותה בישראל נערכת מתחת לרדאר, אך כעת נודע כי היא מתכוונת לגייס עשרות רבות של עובדים

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)
איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

המדען הראשי שמאחורי ChatGPT איליה סוצקבר, ממייסדי OpenAI שעזב את החברה בשנה שעברה כדי להקים סטארט-אפ חדש בשם SSI, מגייס לו כעת שתי משקיעות עוגן: גוגל שבאמצעות העסקה מספקת לחברה החדשה שבבי עיבוד בינה מלאכותית, ואת אנבידיה , ספקית המעבדים הגרפיים הגדולה שמאחורי מהפכת הבינה המלאכותית. גוגל אישרה את ההשקעה בהודעה לעיתונות, אך לא פירטה באיזה סכום מדובר - עבורה מדובר בחברה נוספת שתקבל לא רק גישה להון, אלא גם למעבדי הבינה המלאכותית שלה, TPU, שעד לאחרונה הוגבלו לשימוש פנימי בשרתי גוגל, אך לאחרונה החלה להציע אותו גם לחברות אחרות - דוגמת אנתרופיק, מפעילת הצ'אט בוט קלוד.

חמישה דברים שלא כדאי לספר ל-ChatGPT שלכם
כך תעשו סדר וניקיון בסמארטפון שלכם

SSI, קיצור של Safe Superintelligence (בינה כללית בטוחה), נועדה לייצר בינה מלאכותית בעלת יכולות גבוהות מאוד שיאפשרו לה לפתח בעצמה יישומים מועילים כמו פיתוח תרופות למחלות וחומרים חדשים, בעלי הגנות חזקות מאוד שימנעו ממנה לבצע מניפולציות על בני האדם. בעת הצגת חזון החברה, התחייב סוצקבר כי לא ישיק מודל של בינה מלאכותית לעולם, לפני שיוודא כי היא עומדת בכל תקני הבטיחות הדרושים.

גלובס חשף מוקדם יותר השנה כי סוצקבר, ישראלי לשעבר שהתגורר בילדותו בירושלים ואף למד באוניברסיטה הפתוחה, פתח משרדים בבניין מידטאון בתל אביב ואף שכר מנהל פעילות מקומי, ד"ר יאיר כרמון, מרצה בכיר בפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב שיצא לחל"ת לרגל מהאוניברסיטה לרגל תפקידו. כעת, נודע לגלובס, כי החברה מתכוונת לגייס עשרות רבות של עובדים. SSI שומרת על חשאיות מירבית ופעילותה בישראל נערכת מתחת לרדאר. עובדיה אינם מזדהים ברשתות החברתיות, כמו לינקדאין, למשל, כעובדי החברה. רבים מעובדיה מועסקים מביתם כדי לשמור על חשאיות מירבית.

לא ברור האם גוגל ואנבידיה השקיעו בחברה במסגרת סיבוב הגיוס האחרון של החברה - מיליארד דולר שגייסה לפני כחודשיים בהובלת קרן גרינאוקס, ובהשתתפות קרנות ענק דוגמת אנדריסן הורוביץ, אנבידיה, סקויה, DST ו- SV Angels, כך לפי PitchBook. הסבב שיקף לה שווי של 30 מיליארד דולר, פי ששה מהשווי שניתן לחברה רק בחודש ספטמבר האחרון.

חברות כמו גוגל ואמזון מפתחות מעבדים גרפיים משל עצמן במטרה להפחית את התלות במעבדים היקרים של אנבידיה, החולשת על פי ההערכה על יותר מ- 80% משוק המעבדים הגרפיים העולמי. שתי החברות פיתחו אותו לשימושים פנימיים אך לאחרונה החלו למכור אותן לחברות הקשורות: אמזון הפכה לספקית השבבים הראשית של אנתרופיק, ואילו גוגל מספקת גם היא שבבי TPU לאנתרופיק ולאפל.