הרעב של המשקיעים בת"א לסחורה חדשה בתחום הביטחוני, הקפיץ בימים האחרונים את מניית מיה דיינמיקס בעשרות אחוזים. מיה דיינמיקס עוסקת בפיתוח כלי תחבורה זעירים בתחום המיקרו-מוביליטי - כגון אופניים וקורקינטים חשמליים - המשלבים את יתרונות הגודל והדינמיות של כלי תחבורה דו-גלגליים עם היתרונות שמצויים ברכבים בעלי 4 גלגלים. לאחר עליות של כ-250% במניה מתחילת השנה, נסחרת החברה, עדיין בעלת ההערת "עסק חי" בדוחות, לפי שווי שוק של 227 מיליון שקל.
● בית ההשקעות מיטב עם תחזית שלילית במיוחד לכלכלה האמריקאית
● "כבר לא מתחת לרדאר": הישראלית שזינקה בכ־30% מתחילת השנה
יו"ר הדירקטוריון שלה הוא יניב חברון, בעברו הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, שבשנים האחרונות הפך ליזם. למיה דיינמיקס הגיע חברון דרך ההיכרות שלו עם יצחק (איציק) קלדרון, מייסד ומנכ"ל החברה. בניצוחו של חברון השלימה החברה לפני שלוש שנים מיזוג לתוך שלד בורסאי (בשם גו.די.אם), שבעקבותיו הוא מחזיק כיום 21% ממניות החברה בשווי כ-45 מיליון שקל. בידי המייסד קלדרון 33% מהון החברה.
בשיחה עם גלובס, כשהוא נשאל על המעבר מתפקיד בכיר בשוק ההון לעולם העסקים, אומר חברון כי "זה קרה לפני כעשר שנים, ככה שאני כבר לא זוכר את עצמי בשוק ההון, אלא בעיקר כיזם".

הסיבה לעליות החדות במניית מיה דיינמיקס בימים האחרונים הייתה הודעת החברה ביום רביעי שעבר, על הסכם לשיתוף פעולה שחתמה עם אלתא מערכות שבבעלות התעשייה האווירית, בחברה הבת מיה רובוטיקס. על פי דוחות מיה דיינמיקס החברה הבת מפתחת פלטפורמה רובוטית מוטורית עם יכולות שליטה מרחוק ותאימות לטכנולוגיה אוטונומית.
על פי ההסכם שדווח, אלתא תהיה אחראית על פיתוח מערכות השליטה מרחוק והאבזור של הרובוט למשימות ביטחוניות שונות. כמו כן, תשמש כמשווקת הבלעדית של הרובוט שמפתחת מיה רובוטיקס, והתחייבה למכירות של לא פחות מ- 1,000 רובוטים בתקופה של שלוש שנים.
לפי מיה דיינמיקס, "המוניטין והניסיון של אלתא בתחום הביטחוני, צפויים לאפשר לחברה גישה ללקוחות מובילים בענף בישראל ובעולם". ההסכם "מהווה אבן דרך משמעותית עבור מיה רובוטיקס, ששמה לעצמה מטרה להפוך לשחקן מוביל בתחום הרובוטיקה הטקטית לשוק הביטחוני בעולם".

יניב חברון ואיציק קלדרון, מיה דיינמיקס / צילום: יח''צ מיה דיינמיקס
כחלק ממערך ההסכמים שנחתם בין הצדדים, אלתא תקבל אופציות ל-50% ממניות ממיה רובוטיקס, אשר בעת מימושן תעביר למיה רובוטיקס כ-700 אלף דולר (בנוסף ל-300 אלף דולר שהתחייבה להעביר בתמורה לשני רובוטים שהזמינה בחודש מרץ, ויסופקו תוך שנה). כספי התמורה ישמשו כתקציב נוסף למחקר ופיתוח של מיה רובוטיקס.
בדוחותיה העריכה מיה דיינמיקס כי ניתן יהיה לשלב על הפלטפורמה של כלי התחבורה הרובוטי הזעיר שלה טכנולוגיות צבאיות שקיימות בידי חברות ביטחוניות, לרבות כלי נשק שונים המיועדים למשימות מגוונות. "ההערכה היא כי יהיה ניתן לעשות שימוש במוצר הרובוטי לסיור ואבטחה בגבולות", צוין בדוחות, "אבטחת ישובים כסיוע לכיתות כוננות, ואף למשימות אבטחה של בסיסים צבאיים".
הערת "עסק חי" בדוחות
מיה דיינמיקס סיכמה את שנת 2024 עם מכירות בהיקף 15 מיליון שקל, יותר מהכפלה תוך שנה. הפסדי החברה צומצמו מ-8.6 מיליון שקל שנה קודם לכן ל-2.3 מיליון שקל. הגירעון בהון העצמי עדיין קיים, אך זניח, ויתרת ההפסד הצבורה מסתכמת בכמעט 74 מיליון שקל.
רואי החשבון הצמידו כאמור הערת עסק חי לדוחות מיה דיינמיקס לסיכום 2024. הם גם ציינו כי לחברה לא היו בסוף השנה מקורות מימון בהיקף שיאפשר לה לממש את תוכניותיה העסקיות בטווח הקצר. עם זאת, בחודשים ינואר-פברואר 2025 גייסה החברה כ-9.5 מיליון שקל, כך שכעת יש בידיה משאבים פיננסיים לפעול לתקופה של שנה לפחות.
לדברי היו"ר חברון, "הערכנו בעבר שהמכירות שלנו יתחילו מוקדם יותר, אבל בשל הקורונה וכל מיני עיכובים הן החלו במרץ 2023. בהתחלה מכרנו (קורקינטים, ח"ש) רק בישראל. בהמשך התחלנו למכור גם בארה"ב, באוקטובר 2024, לאחר שנעשתה הרבה עבודת פיתוח והתאמת הכלי לרגולציה בשוק האמריקאי. יש כיום הרבה התעניינות במיה דיינמיקס והחברה מניחה כעת את התשתיות למכירות גלובליות".
מיה דיינמיקס דיווחה לאחרונה על מכירת קורקינטים, שעברו התאמות ייעודיות לשוק הביטחוני, לידי משטרת מיאמי. החברה ציינה כי היקף הרכישה בשלב זה אינו מהותי עבורה, אך היא "רואה חשיבות אסטרטגית בחדירה לשוק גופי האכיפה והביטחון בארה"ב ובעולם, ומעריכה כי קיים פוטנציאל מסחרי משמעותי ותדמיתי בפעילות זו".
הפיתוחים לשוק הביטחוני, מסביר המנכ"ל קלדרון, נעשו בעקבות פניות של חברות ביטחוניות לבדיקת הטכנולוגיות של מיה דיינמיקס ליישומים אלה: "השת"פ עם אלתא התפתח משום שיש לה הניסיון הכי גדול בתחום. לפי מה שפורסם בעולם היא מתפעלת את דחפורי הדי-9 האוטונומיים. וחוץ מהניסיון, היא גם חלק מהתעשייה האווירית". חברון מוסיף כי "יש הרבה חברות שעושות כלים כבדים (אוטונומיים). אבל אלתא חיפשו גוף קטן בעולם של מיקרו-מוביליטי".
לדברי חברון עוד, מאז ה-7 באוקטובר יש השפעה על הביקושים גם לקורקינטים ה"רגילים" של החברה שעברו הסבה לשימוש גם לתחומי אבטחה ושימושים צבאיים. "בארץ ובכל העולם, מה שאנחנו חווים מאז ה-7/10 זו דרישה לכלים המאוישים שלנו (דגם MIA-X4). הם מסתובבים בארץ ברכבת התחתית (בגוש דן) ובמרכזי קניות של ביג, משרתים את מד"א ואת איחוד הצלה", מספר חברון. "יש גם דגם שיחידות צה"ליות רוכשות. נעזרים בו בהמון מרכזי אבטחה".
"הערך החבוי בפיתוחים"
אתם נפגשים עם השוק?
חברון: "דיווחנו שנבחן גיוס הון למיה רובוטיקס כדי להאיץ את הפיתוח שלה. במיה דיינמיקס עצמה גייסנו לאחרונה כסף לפיתוח תשתיות ורגולציות.
"דיווחנו אשתקד שאנחנו מפתחים אב-טיפוס רובוטי, ובהמשך שהשלמנו את הפיתוח. אחר כך דיווחנו על ההזמנה מאלתא ושיתוף הפעולה איתה. כך גם לגבי הקורקינט לעיר שלנו. קודם המשקיעים רואים אב-טיפוס, אחר כך מדווח על השלמה, וכמה חודשים אחרי כן - על תוכניות למכור אותו. יש לנו הרבה רעיונות שלא מדווחים עליהם. רק כשאנחנו בטוחים שזה מוצר שאנחנו רוצים ואוהבים לעשות אותו, אנו יוצאים עם הדיווח".
לטענת חברון, "בסופו של דבר צריך להסתכל על מיה דיינמיקס כחברת מיקרו-מוביליטי שכבר מוכרת ומניחה את התשתיות למכירות נוספות. ככל שהמוצרים ילכו ויתפסו נפח, אני מניח שהמשקיעים יוכלו להעריך את הערך החבוי בפיתוחים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.