הבורסה בת"א | סיקור שוטף

הירידות בת"א מחריפות; מדדי הנדל"ן יורדים ב-1.5%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.7% • הדולר בעולם בשפל חדש, יציב מול השקל • ירידות בחוזים על וול סטריט ומדד דאו ג'ונס הגיע אף הוא ל"צלב מוות", ימים לאחר שה-S&P 500 עשה זאת • חשש בשוק האג"ח האמריקאי ממכירת חיסול של החוב הממשלתי • הזהב שבר הבוקר שיא נוסף • נקודות אור: בוול סטריט מסמנים שלוש מניות אנרגיה מעניינות ובסיטי את המגזר שעשוי לזנק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:08

בעקבות הירידות המחריפות בוול סטריט, כך גם אלו של הבורסה המקומית - ת"א 35 יורד ב-1%, ת"א 90 ב-2% ומדד הבנקים יורדים בשיעור דומה. מדדי הנדל"ן, מדד מניב חו"ל, מדד הבניה ומדד הנדל"ן יורדים ב-1%.

ורידיס יורדת בכ-3% לאחר שועדת התמיכות של הקרן לשמירת הניקיון החליטה על שלילת זכאות למענקים לחברות בנות לשנים 2022-2023. הקרן שללה את התמיכות בעקבות חקירה פלילית שנפתחה נגד החברות בחשד לשימוש לא תקין בכספים שקיבלה. ורידיס העוסקת בתחומי איכות הסביבה, התפלת מים ואנרגיה וכן באיסוף מיחזור וייצור מוצרי נייר וקרטון ע"י אינפיניה", בוחנת את ההשלכות החשבונאיות, לפי הודעתה, החברה לבצע הפרשה כספית בת 60 מיליון שקל בדוחות הקרובים. דלק רכב , בעלת השליטה בחברה יורדת אף היא במעל 2%.

כפועל יוצא מכך באשר למענקים לשנת 2022 שנתפסו על ידי המשטרה במסגרת החקירה הפלילית המתנהלת כנגד החברה וחלק מהחברות הבנות שלה, אלו יוחזרו לקרן לשמירת הניקיון על ידי יחידת החילוט באפוטרופוס הכללי. על פי ההחלטה, ככל ולא יושבו כספי התמיכה לשנת 2023 עד ליום 21 באפריל 2025, יחולטו הערבויות הבנקאיות. כמו כן הוחלט לבטל כל התחייבות שניתנה לחברות הבנות בנושא תמיכה בהפעלת מתקני מיון לפסולת עירונית ביחס לשנים 2022-2023, שטרם שולמה.

12:11

טכנולוגיות גילוי אש וגזים מזנקת בכ-10%. החברה שעוסקת במחקר ופיתוח של גלאי אש וגז אופטיים לתעשיות חומרים מסוכנים דיווחה הבוקר שהתקבלו הזמנות להתקנת גלאי החברה בהאנגרים למטוסי קרב של שני צבאות זרים;

מדובר בהזמנה מחייבת לאספקת 44 גלאי להבה,בקונפיגורציה ייחודית, המיועדים להתקנה בהאנגרים למטוסי קרב עבור חיל האוויר של מדינה במזרח הרחוק. ההזמנה התקבלה בתום הליך בחינה מעמיק, במסגרתו הושוו הגלאים של החברה למוצרי חברות מתחרות מהמובילות בעולם. בנוסף, התקבלה בשבוע שעברהזמנה מחייבת נוספת לאספקת 24 גלאי להבה מדגם L2CO, גם היא לצורך התקנה בהאנגרים למטוסי קרב, עבור חיל האוויר של מדינה באירופה.

11:58

ככל שהירידות בחוזים העתידיים בניו יורק מחריפות, כך גם בבורסה המקומית. ת"א 35 יורד ב-0.7%, ת"א 90 ב-1% ומדד הבנקים יורדים בשיעור דומה.

בשוק המט"ח, הדולר האמריקאי שנחלש בכ־10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר, האירו מזנק הבוקר בכ-1% מול הדולר, 1.15 דולר לאירו.

מול השקל הוא נסחר הבוקר ביציבות, 3.68 שקלים לדולר אחד אך נחלש ב-1.8% מול האירו, 4.27 שקלים לאירו, שיא של כשנה וחצי.

11:19

ירידת מחירי הנפט מעיבים על מדד נפט וגז גם היום וזה יורד במעל ל-1%. מובילה את הירידות נאוויטס פטר יהש שיורדת במעל 3%.

מדד הטכנולוגיה משיל כ-1% בהובלת אלקטריאון , קמטק , טאואר ונקסט ויז'ן שיורודת בכ-2%.

11:06

הום ביוגז מזנקת במעל 25% לאחר קיבלה הזמנה ראשונה לאספקת 20 מערכות שירותים עבור בסיס של חיל האוויר האמריקאי. החברה רואה בהזמנה זו פריצת דרך משמעותית שעשויה להוביל להזמנות נוספות, בהיקפים נרחבים יותר, למערכת השירותים החדשנית שפיתחה.

המערכת שפיתחה החברה, מערכות ביוגז להפקת אנרגיה באמצעות מיחזור פסולת אורגנית, מהווה פתרון ייחודי לבסיסים צבאיים הפועלים באזורים מנותקים מתשתיות ביוב מרכזיות. המערכת מטפלת בשפכים באמצעות הפיכתם לאנרגיה מתחדשת, ללא צורך בחיבור לתשתיות או בפינוי שפכים, תוך חיסכון של כ90%- בצריכת המים בהשוואה למערכות שירותים רגילות. בזכות יתרונות אלו, מהווה המערכת פתרון אידאלי לבסיסים זמניים ולתנאי שטח בהם זמינות המשאבים מוגבלת.

10:30

בהשפעת הבורסות בעולם, הבורסה המקומית נסחרת בירידות. ת"א 35 יורד ב-0.6%, ת"א 90 ומדד הבנקים יורדים בשיעור דומה.

חברה נוספת מגל הנפקות הטכנולוגיה של 2021 בבורסה בת"א מדווחת על קשיים ועל התייעלות. הפעם מדובר בחברת האוטוטק סיפיה וויז'ן , שבסוף 2021 הונפקה לפי שווי של 354 מיליון שקל לפני הכסף ונסחרת כיום בשווי של 64 מיליון שקל.

החברה דיווחה כי על רקע מצבה הכספי והערת "עסק חי" שצורפה לדוחות שלה, הדירקטוריון החליט לאמץ תוכנית התייעלות לטובת המשך פעילות החברה. לפי הדיווח, החברה תתמקד בהמשך עבודה עם הלקוחות הקיימים ובעבודה על פרויקטים אסטרטגיים נוספים ככל שיאפשר מצבה הפיננסי.

10:02

המסחר בת"א נפתח הבוקר במגמה שלילית, ת"א 35 יורד ב-0.4%, ת"א 90 ב-0.2%, מדד הבנקים ב-0.5%.

בין 125 החברות הגדולות בת"א בולטות משק אנרגיה וטלסיס שיורדת ב-3.5%. אל על יורדת ב-2.5%, אחת הסיבות לכך היא כנראה שחברת התעופה הישראלית ישראייר גרופ קיבלה אישור זמני ממשרד התחבורה האמריקאי (DOT) להפעיל טיסות בין ישראל לארצות הברית, צעד משמעותי שיאפשר לה להגדיל את התחרות בקו המבוקש לניו יורק. האישור, שניתן לתקופה של שנתיים, מהווה שלב ראשון בדרך לרישיון קבוע להפעלת הקו. כעת נערכת החברה לעמוד בדרישות הנוספות של רשות התעופה הפדרלית (FAA) ומנהל אבטחת התחבורה (TSA).

08:44

בשוק המט"ח, הדולר האמריקאי שנחלש בכ־10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר, האירו מזנק הבוקר בכ-1% מול הדולר, 1.15 דולר לאירו.

מול השקל הוא נסחר הבוקר בירידה קטנה של כ-0.2%, 3.67 שקלים לדולר אחד אך נחלש ב-1.2% מול האירו, 4.23 שקלים לאירו.

לפי רויטרס הבוקר, תאגידים אמריקאיים רב-לאומיים מאריכים את תקופות הגידור המטבעי שלהם כדי להגן על תזרימי המזומנים שלהם מפני תנודתיות אפשרית בשערי החליפין, שנגרמת כתוצאה ממדיניות המכסים של ממשל טראמפ.

השינוי במשך הגידור משקף את חוסר הוודאות הגובר עבור חברות אלו בנוף הסחר הגלובלי המשתנה במהירות, במיוחד על רקע חששות ממיתון והיחלשות הדולר. גם חברות שהתמודדו באופן יחסי היטב עם העלייה בתנודתיות החלו להאריך את תקופות הגידור שלהן. "ראינו בשבוע האחרון קבוצת לקוחות שדוחפת את הגידורים שלה עד לאורך המרבי האפשרי, בניסיון לנעול הגנה ולשרוד את חוסר היציבות בטווח הקצר," אמר אריק האטמן, מנכ"ל MillTechFX.

08:10

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת. על השוק המקומי צפויות להעיב המניות הדואליות לאור הירידות הבוקר בוול סטריט.

אתמול, הבורסה בתל אביב חזרה מחג הפסח לאיטה ובסוף היום מדד ת"א 35 עלה בשיעור מיזערי ומדד ת"א 90 עלה 0.2%, מדד ת"א SME60 עלה בשיעור 1.10%. היום מרבית הבורסות באירופה יהיו סגורות לרגל חג הפסחא.

מי שבלטו אתמול לחיוב היו מניות השבבים הדואליות, טאואר וקמטק , שטיפסו בקרוב ל־4% וסגרו את הפער מול וול סטריט. מנייה נוספת שסגרה פער ארביטרז' היא תאת טכנולוגיות שזינקה ב-11%.

מדד ת"א נפט וגז בלט בעליה של 1.6% כתוצאה מעלייה של 5.5% במחיר הנפט הגולמי ביומיים האחרונים.

מדדי הבניה והקלינטק טיפסו ב 0.8%. מנגד, בלט בירידות מדד רשתות השיווק, בהובלת ריטיילורס שירדה ב־3.8%, ייוחננוף שירדה ב־3.2% ושופרסל שאיבדה 3% מערכה. אלביט מערכות ירדה ביותר מ־2.5%, אבל עדיין מציגה תשואה חיובית של יותר מ־50% מתחילת השנה.

מניית דיסקונט השקעות זינקה שוב אתמול ב-8.5% בהמשך לעלייה ביום חמישי שעבר לאחר שהחברה הבת נכסים ובנין חתמה על הסכם השכרה בנכס שלה במנהטן לאמזון.

מניה נוספת שריכזה עניין אתמול היא הייפר גלובל זינקה ב-8.5% לאחר שהחברה העוסקת בתחום ה-OEM בתעשיית המחשוב, הודיעה על הזמנה מלקוח חדש בתחום הביטחוני, שצפויה להסתכם בשלב זה ביותר מ-11 מיליון דולר. הייפר גלובל, המנוהלת על-ידי שחף שרגר, נמצאת בשליטת קרן פימי.

הגזירה החדשה שמאיימת על צים: "קנס" של 1.5 מיליון דולר לספינה מתוצרת סין

השווקים באסיה נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר הבנק המרכזי של סין הותיר את הריביות ללא שינוי, מדד שנגחאי עולה ב-0.3% והניקיי יורד בכ-1%. בקוריאה הדרומית, מדד הקוספי עלה ב-0.17%. השווקים באוסטרליה ובהונג קונג סגורים בשל חופשת הפסחא.

בוול סטריט דומה שאנחנו בפתחו של שבוע נוסף של אי ודאות ותנודתיות - החששות מהסלמה במלחמת הסחר, ההחלשות הבוקר של הדולר האמריקאי, וביקורת מצד הנשיא דונלד טראמפ על הבנק הפדרלי, כל אלה מעיקים על המשקיעים, והבוקר החוזים העתידיים יורדים בעד 0.9%.

הירידות מגיעות לאחר שכל אחד משלושת המדדים המרכזיים בארה"ב רשם ירידה שבועית שלישית מתוך ארבעת שבועות המסחר האחרונים. למרות שמדד S&P 500 סיים את המסחר ביום חמישי בעלייה, הוא סגר את השבוע המקוצר בירידה של 1.5%. מדדי דאו ג’ונס ונאסד"ק רשמו שלושה ימי ירידות רצופים, וכל אחד מהם סיים את השבוע בירידה של למעלה מ-2% במהלך ארבעת ימי המסחר.

מכירת חיסול משמעותית במניית חברת הביטוח יונייטד הלת' הכבידה על מדד דאו ביום חמישי, כשהמניה צנחה ביותר מ-22% לאחר שהחברה עדכנה כלפי מטה את התחזית השנתית שלה ודיווחה על תוצאות רבעוניות מאכזבות.

מדד הדאו ג'ונס נמצא כעת קרוב מאד ל"צלב מוות" - ימים ספורים לאחר שמדד S&P 500 כבר היה שם. "צלב מוות" (Death Cross) אומר שהממוצע הנע ל-50 יום של נכס או מדד חוצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-200 יום. אנליסטים טכניים רואים בכך אות לכך שתיקון שוק עלול להתפתח למגמה דובית ממושכת. דאו לא חווה "צלב מוות" מאז נובמבר 2023 , על פי נתוני Dow Jones, לעומת זאת, ה-S&P 500 רשם בשבוע שעבר את ה"צלב מוות" הראשון שלו בשלוש השנים האחרונות.

הגורם המרכזי לירידות נותר חוסר הוודאות סביב מדיניות המכסים, כאשר מגבלות יצוא חדשות על שבבים לסין הפעילו לחץ על חברות שבבים אמריקאיות, ובראשן אנבידיה . בטווח הקצר, נראה כי השווקים ימשיכו להגיב לדינמיקה סביב נושא המכסים - בין איומים בהסלמה לבין תקווה להסכמי סחר עתידיים. אגב, בסופ"ש טראמפ הספיק לצייץ כי "יש שיחות טובות עם סין", ואף הוסיף כי "זה ממש טוב". בינתיים, אף אחד לא משתכנע.

בנוסף, חזית חדשה נפתחה בתוך ארה"ב, בין טרמאפ ליו"ר הבנק המרכזי פאוול. לאחר שיו"ר הפד ג'רום פאוול הדגיש כי הפד צפוי להמשיך לנקוט בגישה סבלנית בנוגע להפחתת ריבית, לנוכח האפשרות שהמכסים יובילו לאינפלציה גבוהה יותר ולצמיחה איטית יותר.

דבריו של פאוול, הקפיצו את טראמפ על רגליו. "סיום כהונתו לא יהיה מהיר מדי", הוא שידר בחשבון המדיה החברתית שלו. נזכיר ששום נשיא לא פיטר נגיד, מאז קם הבנק המרכזי, ב־1913. פאוול עצמו אמר לא אחת, שהוא ייאבק על כהונתו, אם טראמפ ינסה להדיח אותו. כהונתו של פאוול תסתיים בעוד שנה. נשיא הפד של שיקגו, אוסטין גולסבי אמר אתמול שהוא מקווה שארצות הברית אינה צועדת לכיוון שבו עצמאותו של הבנק המרכזי עומדת בספק בשל לחצים פוליטיים.

ניתוח | התמחור הזול מזה שנתיים: האם מסתתרת הזדמנות במניות הכי גדולות בוול סטריט?

עונת הדו"חות לרבעון הראשון של השנה יצאה לדרך, כש-12% מהחברות במדד S&P500 כבר הספיקו לדווח תוצאות. בשבוע הקרוב צפויות בין היתר לדווח אלפאבית (גוגל) , טסלה ואינטל .

2. שוקי האג"ח

שוק המניות הרגוע בתחילת השבוע איפיין אתמול גם את המסחר באגרות החוב. כלכלני לידר שוקי הון מעריכים כי למרות הסיכון לעליית תשואות בארה"ב, "האפיקים הארוכים בישראל אטרקטיביים, עקב ציפייה להתמתנות באינפלציה, הורדת ריבית וצמצום בהיקף ההנפקות".

שוק האג"ח האמריקאי ריכז לאחרונה לא מעט כותרות על רקע תנודתיות גבוהה במיוחד ועלייה חדה בתשואות. בין הגורמים האפשריים, מונה מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס "מהלכים של קרנות גידור (Basis Trade), או דיווחים על אחזקות משמעותיות של סין באג"ח אמריקאי שעוררו פאניקה בקרב המשקיעים. עם זאת, נראה שהתנודתיות פחתה מעט בשבוע האחרון ונרשמה ירידת תשואות לאורך העקום, כאשר התשואה ל-10 שנים ירדה בכ-14 נ"ב לרמה של 4.34%".

בבית ההשקעות לידר מציינים כי "קיים חשש אמיתי שמדינות רבות יתחילו למכור אג"ח של ממשלת ארה"ב על רקע חוסר אמון במדיניות הכלכלית של הממשל ורצון לפזר יותר אחזקות בנכסים חלופיים או באג"ח של מדינות אחרות (אירופיות בעיקר)". ברקע ניצבת העובדה שארה"ב תצטרך למחזר בשנה הקרובה חוב של תשעה טריליון דולר. שיאניות ההחזקה הן יפן (1.1 טריליון דולר) וסין (784 מיליארד דולר). בלידר מעריכים כי "נדמה שהחשש ממכירת אג"ח בהיקף משמעותי מהווה סיכון לעליית תשואות כלפי מעלה, זאת למרות החשש מהתמתנות בפעילות הכלכלית".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הדולר האמריקאי נחלש בכ־10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר. מול השקל הוא נסחר הבוקר ביציבות, 3.68 שקלים לדולר אחד אך נחלש ב-1.2% מול האירו, 4.23 שקלים לאירו.

מחירי הנפט התאוששו חלקית בסוף השבוע שעבר - 64.68 דולר לחבית נפט אמריקאי ו-67.9 לחבית מסוג ברנט, הבוקר שוב ירידה של כ-1% ל-63 דולר לחבית. במהלך אפריל חוו מחירי הנפט תנודתיות משמעותית, כאשר מחירי הברנט ירדו מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה מאז פברואר 2021, והגיעו לשפל של 58.46 דולר ב-9 באפריל. הירידה נבעה מחששות להאטה בביקוש העולמי בעקבות מתחים גיאופוליטיים ומלחמות סחר. בנוסף, החלטת שמונה יצרניות נפט מרכזיות ב-OPEC+, כולל סעודיה ורוסיה, להגדיל את התפוקה תרמה ללחץ כלפי מטה על המחירים. התחזיות מצביעות על המשך תנודתיות, עם השפעות אפשריות מהתפתחויות גיאופוליטיות ומדיניות כלכלית עולמית. ​

הזהב זינק הבוקר לשיא חדש של 3,380 דולר לאונקיה, הביקוש למתכת היקרה כמפלט בטוח הפך את הבנקים המובילים לאופטימיים יותר לגבי תחזית מחיר הזהב, ככל שהראלי במתכת היקרה השנה נמשך. בין היתר, קבוצת גולדמן זאקס צופה כי מחיר הזהב עשוי להגיע ל-4,000 דולר לאונקיה עד אמצע השנה הבאה.

4. מאקרו

בישראל, מדד המחירים לצרכן למרץ, שפורסם בשבוע שעבר, הצביע על קצב שנתי של 3.3% - ירידה מתונה ביחס לחודש הקודם. האם המגמה הזו תימשך? בקרב הכלכלנים קיים קונצנזוס לפחות לגבי העתיד הקרוב שהתשובה חיובית. בטווח היותר רחוק, זה כבר יותר יותר מסובך.

בסקירה השבועית של בנק הפועלים נכתב כי "לאחר פרסום המדד ירדו הציפיות לאינפלציה באופן משמעותי לכל הטווחים, והן קרובות למרכז תחום יעד האינפלציה - 2%. הירידה בציפיות משקפת כנראה הערכה שמלחמת סחר, שמובילה להתמתנות גלובלית, היא דפלציונית במקרה של ישראל. אנו שותפים להערכה זו, אם כי תחזית האינפלציה שלנו לשנה הקרובה עדיין גבוה יותר - 2.4%". הם מוסיפים כי בתרחיש המרכזי, בחודשי הקיץ אנו עשויים לראות הורדת ריבית על ידי בנק ישראל.

במיטב חושבים אחרת. "ציפיות האינפלציה הגלומות בשוק האג"ח שנמצאות מתחת ל־2% עד לטווח של 5 שנים נראות נמוכות מדי. הן לא רק שלא משקפות את סיכוני האינפלציה, אלא אפילו את סביבת האינפלציה הקיימת והצפויה", מציין הכלכלן הראשי אלכס זבז'ינסקי. שם צופים 3 הורדות ריבית בתוך שנה.

בארה"ב, לאחר מספר חודשים שבהם הסנטימנט הצרכני האמריקאי, לפי הסקרים, הגיב בצורה בולטת למדיניות המכסים, אבל השטח פחות, נתוני המכירות הקמעונאיות של מרץ מביאות סוף סוף לתגובה ניתנת לזיהוי. על פי ה-Census Bureau, סך המכירות טיפסו ב-1.4% במהלך החודש, והשלימו עלייה שנתית של 4.6%. תואם אמנם לציפיות. אבל העלייה החודשית פה היא עדיין שיא חריג של שנתיים.

ההסבר של יוני פנינג, אסטרטג ראשי של מזרחי טפחות לכך הוא שחלקו הארי של הנתון הזה הגיע מהקדמת רכישת מכוניות, לקראת המכסים, כאשר אלה לבדם תרמו כאחוז לגידול החודשי ברכישות הקמעונאיות. וזולתם, הגידול החודשי במכירות עמד על 0.5% בלבד. גם מדד הייצור התעשייתי עלה בחדות בחודשים האחרונים. היבוא לארה"ב גדל בחדות וגם היצוא ממנה השתפר.

אולם העתיד לא וורוד. אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב מצביע על כך ש"סקרי הפד מצביעים על ירידה חדה בכוונות החברות התעשייתיות לבצע השקעות חדשות. סקר אחר עדכני ביותר שנערך פעם בשבועיים ע"י הלשכה לסטטיסטיקה האמריקאית משקף ציפיות העסקים לירידה משמעותית בביקוש למוצרים ושירותים שהם מוכרים בחצי השנה הקרובה. "אנחנו מעריכים שגם אם יהיו בקרוב הודעות לגבי הגעה להסכמות בין הממשל האמריקאי לחלק משותפי הסחר, מה שעשוי להקפיץ את השווקים, מיתון או האטה חריפה הוא התרחיש המרכזי לכלכלת ארה"ב בשנה הקרובה".

בגוש האירו: התמתנות האינפלציה וההאטה בפעילות הכלכלית הביאו להורדת ריבית נוספת. מדד המחירים לצרכן עלה במרץ ב-0.6% וב-12 החודשים האחרונים הוא עלה ב-2.2%. אינפלציית הליבה עלתה בתקופה זו ב-2.4%, ונרשמה התמתנות קלה בקצב השנתי לעומת החודשים הקודמים. על רקע ההתמתנות בסביבת האינפלציה, הוריד הבנק המרכזי האירופי בשבוע שעבר את הריבית כצפוי לרמה של 2.25%, הורדה שלישית מתחילת השנה, והשביעית מהשיא של השנה האחרונה.

סין הציגה צמיחה גבוהה בשיעור של 5.4% (לעומת רבעון מקביל). הצמיחה הושפעה מעלייה בייצור התעשייתי ובצריכה של משקי הבית. ההשקעות בנדל"ן ירדו בשנה האחרונה ב- 9.9%.

בארה"ב, יתפרסמו השבוע מדדי מנהלי הרכש המוקדמים לאפריל צפויים להתפרסם ולשקף את תחילת השפעת המכסים.

5. תחזית

לנוכח הערפל הכבד ששורר בוול סטריט, אנליסטים מובילים בוול סטריט מצאו שלוש מניות אנרגיה מומלצות שאף מחלקות דיבידנדים. מניות שמחלקות דיבידנדים יכולות לעזור לייצב את תיקי ההשקעות של המשקיעים, מה גם שהן יכולות לעמוד באתגרים קצרי טווח ולהניב תזרים מזומנים יציב. נתונים מפלטפורמת TipRanks, המדורגת את ביצועי האנליסטים לפי הצלחות עבר.

1. אנרג'י טרנספר
חברת האנרגיה התשתיתית Energy Transfer מחזיקה בפורטפוליו מגוון של נכסי אנרגיה בארה"ב, עם למעלה מ-130,000 מיילים של צינורות תשתית ומתקנים נלווים.

בפברואר, החברה חילקה דיבידנד רבעוני של 32 סנט למניה, עלייה של 3.2% לעומת השנה הקודמת. מניית החברה מציעה תשואת דיבידנד של 7.5%.

החברה צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון שלה ב-6 במאי. בסקירה המקדימה שלה לרבעון הראשון בתחום התשתיות האנרגטיות בארה"ב, אנליסטית RBC Capital, אלוירה סקוטו, ציינה שהירידות האחרונות במניות בתחום זה נראות מופרזות בהתחשב באופי העסקי של החברות - מבוסס חוזים ארוכי טווח ודמי שימוש.

סקוטו אופטימית לגבי החברה בזכות מקורות תזרים המזומנים המגוונים שלה, הכוללים כמויות משמעותיות של הכנסות מבוססות עמלות. היא צופה גידול בתזרים המזומנים של החברה, יחד עם מאזן יציב, שיביאו להחזרי מזומן גבוהים לבעלי המניות. לדבריה, המניה נסחרת בשווי אטרקטיבי עם סיכון ירידה מוגבל. בסיכום, היא אישרה דירוג "קנייה" למניה, אך הפחיתה מעט את מחיר היעד מ-23 ל-22 דולר בשל חוסר הוודאות בשוק. ועדיין, ב-30% יותר ממחירה כעת.

2. וויליאמס
חברת אנרגיה נוספת בתחום התשתיות שסקוטו אופטימית לגביה היא וויליאמס . החברה צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2025 ב-5 במאי. לאחרונה, החברה העלתה את הדיבידנד השנתי שלה ב-5.3% ל-2.00 דולר לשנת 2025. המניה מציעה תשואת דיבידנד של 3.4%.

לקראת פרסום התוצאות, סקוטו ציינה מספר מנועים פוטנציאליים עיקריים לצמיחת מניית החברה, ביניהם: הזדמנויות צמיחה ארוכות טווח בתחום הבינה המלאכותית ומרכזי הנתונים, פעילות בשדות גז טבעי "יבשים" (Dry Gas Basins), ולוחות הזמנים לכניסת פרויקטים חדשים לפעולה.

"אנחנו סבורים שמשקיעים מעדיפים כיום את פעילות וויליאמס הממוקדת בגז טבעי, מכיוון שהביקוש לגז טבעי מושפע פחות מאשר לנפט גולמי בתקופות של האטה כלכלית, בזכות תמיכה בביקוש מצד ייצוא גז טבעי נוזלי (LNG) ומרכזי נתונים/בינה מלאכותית," אמרה סקוטו.

סקוטו חידשה את המלצת ה"קנייה" על מניית החברה עם מחיר יעד של 63 דולר, 9% מעל מחירה כעת. היא צופה המשך נפחי פעילות חזקים במרבית מגזרי החברה, אם כי ייתכן שיימשכו אתגרים מסוימים בנפחים באזור צפון-מזרח ארה"ב.

3. דיימונד בק אנרג'י

דיימונד בק אנרג'י (סימול: FANG) מתמקדת ברזרבות נפט וגז טבעי באדמות ארה"ב, בעיקר באגן פרמיאן (Permian Basin). בפברואר, החברה הודיעה על העלאה של 11% בדיבידנד השנתי הבסיסי שלה, לרמה של 4 דולרים למניה. המניה מציעה תשואת דיבידנד של 4.5%.

לקראת פרסום תוצאות הרבעון הראשון, הצפוי בתחילת מאי, האנליסט ארון ג'איאראם מבנק ג'יי.פי.מורגן חידש את המלצת ה"קנייה" שלו על המניה, תוך הפחתה קלה של מחיר היעד מ-167 ל-166 דולר, זינוק של כ-20%. הוא מעריך שהתוצאות לרבעון הראשון של 2025 יהיו בקירוב בהתאם לציפיות השוק. ג'איאראם צופה תזרים מזומנים למניה (CFPS) של 8.12 דולר, לעומת תחזיות השוק שעומדות על 8.09 דולר.

ג'איאראם צופה כי החברה תייצר תזרים מזומנים חופשי (FCF) של כ-1.4 מיליארד דולר, שיכלול 90 סנט למניה בדיבידנד רבעוני ורכישת מניות חוזרת בהיקף של 437 מיליון דולר.

לדבריו, "החברה מובילה בתחום היעילות ההונית מבין חברות החיפוש וההפקה (E&P), ויש לה אחת מנקודות האיזון הנמוכות ביותר בתחום מבחינת תזרים מזומנים חופשי."

בסיטיגרופ מאמינים שסקטור הפרסום הזה נשאר אטרקטיבי למרות הפגיעה בצריכה שנובעת מהמכסים החדשים. חברת הברוקראז' חידשה את הסיקור על ענקיות הפרסום האמריקאיות אומניקום גרופ ואינטרפאבליק גרופ עם דירוגי "קנייה".

לפי סיטי, ההוצאה על פרסום בארה"ב צפויה להיות כ-6% נמוכה מההערכות המקוריות (לפני הטלת המכסים) בשנת 2025, ו-5% נמוכה יותר בשנת 2026. החברה הורידה את תחזיות ההכנסות לשתי החברות ב-3%, וכעת צופה צמיחה אורגנית של 1% בלבד ל-לאומניקום, וירידה של 3.5% לאינטרפבליק בשנת 2025 - מתחת להנחיות שהחברות עצמן פרסמו וגם מתחת להערכות השוק.

לפני כחודשיים, בעלי מניות של אינטרפבליק אישרו את המיזוג עם אומניקום וסיטי טוענת כי, למרות התחזית, החברה המאוחדת לאחר המיזוג נסחרת מתחת לשוויה האמיתי. "אומניקום נסחרת כיום לפי מכפיל של כ-9 על רווחי 2026 - רמה שנראתה בעבר רק בתקופת המשבר הפיננסי של 2008". האנליסטים מוסיפים כי הם מצפים שהמכפיל יעלה, מכיוון שהחברה המאוחדת תהיה בעמדה טובה יותר לשרת לקוחות, בזכות שיפור בהיקף וביכולות הטכנולוגיות שלה.

למרות הפגיעה הצפויה של המכסים בצריכה בארה"ב ובפרסום כתוצאה מירידה בעושר נטו של משקי בית, סיטיגרופ מציינת כי לשתי החברות יש נתח הכנסות משמעותי מחו"ל - מה שמסייע לרכך את המכה.

בנוסף, החברה צופה כי הישות המאוחדת תיהנה מהיקף פעילות גדול יותר ויכולות משופרות בתחומים כמו דאטה, פלטפורמות דיגיטליות וטכנולוגיות שיווק.

סיטי צופה כי השילוב בין השתיים יניב רווח מתואם של 8.26 דולר למניה בשנת 2026, שיגדל ל-9.42 דולר בשנת 2027, בהסתמך על חיסכון מזוהה של כ-750 מיליון דולר בעלויות. החברה שמרה על מחיר יעד של 103 דולר למניית אומניקום ו-35 דולר למניית אינטרפבליק, זינוק של מעל 40% בשתיהן.