האקדמיה למנגל

לכאורה, החלטה על יציאה לפיקניק משפחתי בחיק הטבע אינה אמורה להכניס אתכם ללחץ. מאידך, אם המאמצים יסתכמו ברכישת בשר קפוא, מקבץ סלטים תעשייתיים ממדפי רשתות השיווק ושק פחמים בדרך לתדלוק הרכב, ועדיין תצפו לריגושים, אין לכם להלין אלא על עצמכם.

לאון אלקלעי כתב את "ארוחה בטבע" (הוצאת כרטא) - מתכונים לחוויות בחיק הטבע, כדי לחסוך למטיילים מפח נפש ובליסה בלתי מבוקרת של בשר מפוחם במסווה של אירוע חווייתי. כמשתמע משמו, מכיל הספר מתכוני מאכלים, שאפשר לקחתם מוכנים לפיקניק או לחילופין להכינם בחיק הטבע. אלקלעי מדגיש בעיקר סלטים, כריכים, רטבים ומשרות במגוון אפשרויות. המתכונים הם קווים מנחים לתפריטים ולמנות, שאפשר לצאת איתם לפיקניק בטבע, וגם לחגוג את הפיקניק על המרפסת המוצלת בבית.

הספר נחלק לשני חלקים עיקריים: פיקניק קר - כריכים, סלטים וכדו'. ופיקניק חם - מנגל בשר, דגים, ירקות, תבשילים וקינוחים. הספר נדרש אף לציוד שכדאי לקחת לפיקניק, להכנות מיוחדות לקראתו: כלים ואביזרים, סוגי מנגל, תבלינים, סוגי בשר וכדו'.

"ארוחה בטבע" הוא ספר צבעוני, מעוטר בצילומים מרהיבים. המתכונים ברורים, מופשטים וידידותיים לתפעול לכל שוחרי השיפוד והמנגל. הקפדת יתר על העריכה הגראפית היתה מאפשרת לקורא רצף קולח ומהנה יותר. (98 שקל).