שרי אריסון, יו"ר אריסון השקעות, עזבה את ישראל בחשאיות לפני מספר ימים והעתיקה את מקום מושבה למיאמי שבפלורידה. כך נודע ל"גלובס".
אריסון מעבירה את המטה המטפל בעסקיה בישראל למיאמי. יחד עם זאת, אריסון סוגרת את קרן אריסון, שתרמה מדי שנה 23 מיליון דולר לקהילה ולבתי חולים בישראל.
אריסון עזבה יחד עם בעלה, עופר גלזר. הסיבה לעזיבתה, כפי שהגדירו מקורביה, היא שאריסון "פד-אפ" מהיחס בישראל כלפיה וכלפי בעלה, והיא לא מעוניינת עוד לגור בישראל ולתרום כאן.
אריסון, בעלה וילדיה, עזבו את הארץ במוצ"ש שעבר. השניים לא הודיעו שהם עוזבים, ונסעו תחת מעטה חשאיות ובחיפזון. אריסון, השוהה כעת בניו-יורק מספר ימים, זימנה אליה גרעין של אנשים העובדים בצמידות אליה - מזכירות ועורכי דין - שם קיימה ישיבות לצורך הוראות והנחיות.
דוברה של אריסון מסר בתגובה לידיעה: "שרי אריסון החליטה לעבור למיאמי, פלורידה, מסיבות אישיות. החלטתה התקבלה בימים האחרונים. בעלה, עופר גלזר, נמצא עימה וינוע על הקו ישראל-מיאמי, לעסקים וביקורי משפחתו.
"עסקי המשפחה ימשיכו ללא שינוי: פרט לכך שהמטה יעבור למיאמי, הכל ימשיך להיות מנוהל בידי שלמה נחמה". נחמה, יו"ר בנק הפועלים, הוא מנכ"ל אריסון השקעות.
גורמים מקורבים לאריסון אמרו ל"גלובס", כי נקעה נפשה של אריסון מ"כל מה שעושים לה כאן". מדובר בשורת עניינים הקשורים לאריסון בשנה האחרונה. מדובר על פיטורי 900 העובדים בבנק הפועלים בסוף 2002, התהודה הגדולה שניתנה למאבקו של יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, בפיטורים אלה, והביקורת הרחבה שנמתחה עליה.
הפרשה נמשכה בתקרית מול העיתונאית שלי יחימוביץ, שמתחה ביקורת אישית חריפה על אריסון בעניין הפיטורים, שגררה התקפה אישית כלפי יחימוביץ מצד דוברה של אריסון, רני רהב.
לכך נוספה מדיניות בנק ישראל, שבקבוצת אריסון, בעלת השליטה בבנק הפועלים, רואים בה משום התערבות במדיניות הבנק. הנקודה המרכזית היא מניעת חלוקת דיבידנדים מרווחי בנק הפועלים, המקשה על בעלי השליטה בבנק לממן את השקעתם בו.
באחרונה נחקרות במשטרה תלונות נגד בעלה של אריסון, עופר גלזר, בחשד להטרדה מינית. התלונה הראשונה באה מצד אחות שהועסקה בידי המשפחה בעת טיפול בשרי אריסון אחרי ניתוח שעברה, ולאחר מכן נוספו עוד תלונות. עופר גלזר מכחיש את כל הטענות, הוא לא נעצר ויציאתו מן הארץ לא הוגבלה. החשדות סוקרו בהרחבה בתקשורת.
דפנה צוקר מוסיפה:
שרי אריסון צפוייה לעזוב את דירקטוריון בנק הפועלים. אריסון תמנה בקרוב דירקטור אחר מטעמה שייצג את אריסון השקעות, השותפה בגרעין השליטה בבנק, בדירקטוריון.
נציין כי גם אביה המנוח של אריסון, תד אריסון לא כיהן כדירקטור בבנק לאחר שרכש בו את השליטה בשלהי 97.
מאז רכשה משפחת אריסון את השליטה בבנק הפועלים בשלהי שנת 1997, עמדה שרי אריסון הרחק מאחורי הקלעים בכל הקשור לניהול הבנק.
הפסדי המשפחה בגין ההשקעה, גם אחרי הדיבידנדים הנדיבים שנמשכו בשנות הגאות, מוערכים ב-100 מיליון דולר, לא כולל הוצאות מימון ואובדן תשואה בהשקעות חילופיות. בידי המשפחה 20.73% ממניות הבנק, והיא חלק מגרעין השליטה בו.
בכל הנוגע לניהול העתידי של בנק הפועלים, לא צפויה עזיבתה של אריסון להשפיע מהותית, שכן שלמה נחמה קיבל ממנה כבר בעבר יד חופשית בניהול ענייני הבנק.
דוברת בנק הפועלים סירבה להגיב לידיעה.
*** הסיפור המורחב נמצא בגירסה המודפסת של עיתון "גלובס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.