גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גרון עמוק

ביולי 2002 נחקק בארצות הברית חוק סרביינס-אוקסלי, לאחר קריסת אנרון, וורלדקום וחברות ציבוריות אחרות. סעיף 703 לחוק, שעבר בשקט יחסי בישראל, מגייס גם את עורכי הדין, בעל-כורחם, להתריע בשער > עו"ד שירין הרצוג על דילמת האתיקה של עורכי-הדין הישראלים לאור החקיקה האמריקנית החדשה

טיים מגזין העניק את פרס "איש השנה לשנת 2002" לשלוש נשים: סינתיה קופר מוורלדקום, שרון ווטקינס מאנרון וקולין רואלי מה-FBI. שנת 2002 הוכתרה במאמר ראשי של המגזין The year of the whistle blower (בתרגום חופשי - שנת המתריעים בשער). והנה, גם עורכי-הדין גוייסו בעל-כורחם להתריע בשער.

ביולי 2002 נחקק בארצות הברית חוק סרביינס-אוקסלי, לאחר קריסתן של חברות ציבוריות גדולות, לרבות אנרון ווורלדקום שנזכרו לעיל. החוק נועד להגביר את הפיקוח על חברות ציבוריות שמניותיהן נסחרות בארצות הברית ואת הבקרה עליהן. הוא כולל חבילה מקיפה של רפורמות לעניין מנגנוני בקרה, עצמאות חברי הדירקטוריון ועוד. הפרסום הרב ביותר לו זכה החוק בישראל הוא לעניין הדרישה שמנכ"לים ומנהלי כספים בחברות ציבוריות יאשרו בחתימתם נושאים מסוימים לגבי הדוחות הכספיים של החברות.

סעיף שעבר בשקט יחסי בישראל הינו סעיף 703 לחוק סרביינס-אוקסלי, הקובע שרשות ניירות הערך האמריקנית (ה-SEC) תוציא כללים כדי להגן על המשקיעים. הכללים יקבעו סטנדרטים להתנהגות מקצועית של עורכי-דין ה"מופיעים ופועלים" בפני ה-SEC בדרך כלשהי בייצוג חברה ציבורית (כולל חברות בנות שלה), לרבות דרישה מעורך-הדין לדווח ב"מעלה הסולם" ראיות להפרה מהותית של דיני ניירות ערך של ארצות הברית (פדרליים או מדינתיים), הפרת חובות אמון או הפרה דומה על-ידי החברה או שלוח שלה.

דיווח "במעלה הסולם" דורש שעורך-דין המגלה הפרה כאמור, ידווח על ההפרה ליועץ המשפטי הפנימי של החברה או בצוותא חדא ליועץ המשפטי הפנימי של החברה ולמנכ"ל החברה. בהיעדר תגובה ראויה (כולל צעדים מתקנים), חייב עורך-הדין לטפס עוד שלב ב"מעלה הסולם" ולדווח על ההפרה לוועדת הביקורת או לוועדה עצמאית של הדירקטוריון (כזו שכוללת רק דירקטורים שאינם מועסקים בחברה) או לדירקטוריון המלא.

כללי SEC שהוצעו

ה-SEC פרסמה בנובמבר 2002 כללים מוצעים לתגובת הציבור לעניין סעיף 703. בכללים הובהר, שחובת עורך-הדין הינה לחברה אותה הוא מייצג, ולא למנהלים, לדירקטורים או לעובדים מולם הוא פועל. חובת הדיווח במעלה הסולם על-פי הכללים המוצעים דמתה בעיקרה לסעיף 703. ברם, סעיף שזכה להררי תלונות ותגובות היה זה שקבע שכאשר עורך-דין חיצוני (שאינו מועסק בחברה) דיווח על הפרה במעלה הסולם והגיע ל"שלב העליון", עליו לדווח ל-SEC בהתקיים תנאים מסוימים. התנאים מצטברים והינם: (1) היעדר תגובה נאותה תוך פרק זמן סביר; (2) עורך-הדין "מאמין באופן סביר" (תרתי דסתרי, שכן "מאמין" הינו סטנדרט סובייקטיבי, ואילו "באופן סביר" הינו סטנדרט אובייקטיבי) שהפרה מהותית של דיני ניירות ערך בארצות הברית, חובות אמון וכדומה, מתרחשת או עשויה להתרחש; ו-(3) כפי הנראה ייגרם נזק מהותי לאינטרס הפיננסי או לרכוש החברה או המשקיעים. במקרה כזה, על עורך-הדין לבצע "התפטרות רועשת"

( noisy withdrawal). הוא חייב לפרוש כליל מייצוג החברה ולנמק זאת בשיקולים מקצועיים (במידת מה, יש דמיון לתקנות הדיווח המיידי החלות על חברות ציבוריות שנסחרות בתל-אביב, הקובעות שכאשר מתפטר "נושא משרה בכירה", חייבת החברה לפרט את נסיבות הפסקת הכהונה או לדווח שהפסקת הכהונה נעשתה בנסיבות שאין בהן עניין לציבור).

כמו-כן, על עורך-הדין למשוך מה-SEC כל חוות דעת או אישור בקשר למסמך שעורך-הדין הכין והוגש ל-SEC, שעורך-הדין "מאמין באופן סביר" שאינו נכון או שהוא עשוי להטעות באופן מהותי. בעייתיות דרישות אלה נובעת מכך שעורך-הדין נדרש לפנות לגורם חיצוני לחברה, לדווח על הפרה מהותית של החברה; וזאת, באופן פומבי, שיעורר חקירה של ה-SEC נגד החברה ויהווה קטליזטור לתביעות ייצוגיות.

הכללים המוצעים קבעו, שעורך-דין "המופיע או הפועל מול ה-SEC" בייצוג חברה, יכול לגלות ל-SEC ללא הסכמת החברה מידע סודי הקשור לייצוג, במידה שעורך-הדין "מאמין באופן סביר" שהדבר נדרש כדי למנוע ביצוע מעשה בלתי חוקי על-ידי החברה. זאת, אם עורך-הדין "מאמין באופן סביר" שהמעשה יגרום כנראה נזק מהותי לאינטרס הפיננסי או לרכוש של החברה או המשקיעים או יהווה תרמית נגד ה-SEC. סיטואציה נוספת בה ניתן לדווח הינה כדי למנוע מעשה בלתי חוקי או לתקן מעשה בלתי חוקי של החברה, אשר לקידומו נעשה שימוש בשירותי עורך-הדין.

נתיב מילוט מסוים שקיים לעורכי-דין בכללים המוצעים וגם בכללים שאומצו לבסוף, הינו הקמת "ועדת דירקטוריון לקיום הכללים". ועדה זו צריכה להיות עצמאית, והיא מהווה מעין כליא-ברק לעורך-הדין. כשעורך-הדין מדווח לוועדה, הוא יוצא ידי חובתו על-פי הכללים. תפוח האדמה הלוהט עובר לוועדה, הצריכה לבחון ולהחליט כיצד לנהוג ומה לדווח ל-SEC. כצפוי, ממליצים מספר משרדי עורכי-דין גדולים בארצות הברית ללקוחותיהם להקים ועדה כזו (שצפויה ל"צנן" פחות את יחסי עורכי-הדין עם הלקוחות).

רלוונטיות הכללים המוצעים לעורכי-הדין בישראל נבעה מכך שהמונח "עורך-דין" הוגדר כבעל רישיון לעיסוק במשפטים בכל תחום שיפוט, בין אמריקני ובין לאו (כולל, לענייננו עורכי-דין ישראלים). לא זו אף זו, המונח "מופיע ופועל מול ה-SEC" כלל, בין היתר, הופעה מול ה-SEC ותקשורת עם ה-SEC, הכנה של הצהרה, חוות דעת או מסמך שלעורך-הדין "יש סיבה להאמין" שיוגשו ל-SEC או ישולבו בתשקיף, הודעה, דיווח או כל מסמך שיוגש ל-SEC. כמו-כן, נכללו סיטואציות בהן לא בהכרח צפוי שהכללים המוצעים יחולו; לדוגמה, ניסוח הסכם העסקה למנכ"ל של חברת בת ישראלית שאינה נסחרת בארצות-הברית, המצורף כנספח לתשקיף חברת האם האמריקנית. הכללים הסופיים צמצמו הגדרה זו.

על-פי הכללים המוצעים, הפרת הכללים מהווה הפרה של חוק בורסות ניירות הערך האמריקני משנת 4391, ועורך-הדין כפוף לעונשים על הפרת חוק זה. ההפרות כפופות לסמכות המשמעתית של ה-SEC, אף אם עורך-הדין כפוף להליך משמעתי במקום בו הוא עוסק במשפטים, לענייננו - ישראל.

פעולות הסיכול הממוקד

שלא במפתיע, עוררו הכללים המוצעים התנגדות רבה בעולם. איגוד עורכי-הדין האמריקנים הקים כוח משימה מיוחד לטיפול בכללים המוצעים, ובמיוחד בנושאי ההתפטרות הרועשת והחיסיון. נתקבלו 761 מכתבי תגובה, ברובם התנגדויות. 44 מהמכתבים היו מגורמים לא אמריקנים, לרבות איגוד עורכי-הדין הבינלאומי (International Bar Association).

מספר עורכי-דין ישראלים שהיו ערים לכללים המוצעים, הסבו את תשומת לבם של משרד המשפטים ולשכת עורכי-הדין בישראל להשלכותיהם על עורכי-דין ישראלים. כותבת מאמר זה הציגה בישיבה של ועדת האתיקה של לשכת עורכי-הדין בישראל את הבעיות העיקריות בכללים המוצעים: (1) הפרת חובת הסודיות של עורך-הדין וזכות החיסיון של הלקוח על-פי חוק לשכת עורכי-הדין וכללי האתיקה בישראל; (2) הפיכת עורך-הדין לשוטר, שופט ומומחה פיננסי; (3) ההתפטרות הרועשת גורמת נזק עקיף מעבר להפרת חובת הסודיות עצמה; (4) חשיפת עורך-הדין לתביעות אזרחיות; (5) התנגשות דינים. עורך-דין עומד בפני בחירה טרגית - האם להפר את החוק בישראל או את החוק בארצות-הברית; (6) צמצום הייעוץ המשפטי - לקוחות שיחששו שמא עורך-הדין שלהם ידווח עליהם ל-SEC, יעדיפו אולי לא להציף בעיות שניתן היה לפתור כשהן "קטנות", או באופן פנימי; (8) היעדר סמכות ה-SEC, שכן סעיף 703 לחוק סרביינס-אוקסלי לא דן בדיווח חיצוני, אלא רק בדיווח "במעלה הסולם" בתוך החברה עצמה.

בהמשך לישיבתה, שלחה ועדת האתיקה של לשכת עורכי-הדין בישראל מכתב תגובה ל-SEC. בין היתר נכתב, שלמעלה מ-021 חברות ישראליות כפופות ל-SEC, ועורכי-דין ישראלים רבים יושפעו מהכללים. יצוין, שישראל מחזיקה ב"מדליית הכסף" (לאחר קנדה) של חברות לא-אמריקניות הרשומות למסחר בארצות הברית. הלשכה הבהירה, בין היתר, שחלק מהכללים המוצעים נוגדים את הוראות החוק בישראל ויעמידו את עורכי-הדין במצב בלתי אפשרי, וביקשה שלא יכפו את הכללים על עורכי-דין ישראלים הפועלים ככאלה מול ה-SEC.

הכללים הסופיים

ה-SEC פרסמה כללים סופיים (שנכנסו לתוקף בחודש אוגוסט 3002), אך השאירה בצריך עיון את הנושא הבעייתי ביותר - "ההתפטרות הרועשת". מפאת קוצר היריעה, נתמקד בשינויים העיקריים שהוכנסו לכללים הסופיים: ראשית, ניתנה לעורכי-הדין אפשרות לפנות ל-SEC ולדווח בנסיבות מסוימות, אך לא נכפה דיווח כאמור. כמו כן, צומצמה הגדרת "מופיע ופועל מול ה-SEC", כך שמעבר לייצוג וטיפול per se מול ה-SEC, היא צומצמה למתן ייעוץ משפטי בקשר למסמך שלעורך-הדין יש "הודעה" שיוגש ל-SEC, או לייעוץ אם נדרשת הגשת מסמך ל-SEC. השינוי החשוב ביותר לעורכי-דין ישראלים הינו החריג שהוסף להגדרה של "מופיע ופועל מול ה-SEC", בעקבות ההתנגדויות העזות של עורכי-דין לא אמריקנים. על-פי החריג, לא יחולו הכללים על עורך-דין העומד בתנאים המצטברים הבאים: (1) יש לו רישיון לעריכת-דין מחוץ לארצות הברית (אף אם הוא עורך-דין בארצות הברית); (2) הוא אינו מציג עצמו כעוסק בדיני ארצות הברית ואינו נותן ייעוץ משפטי לגביהם; ו-(3) אחד מהתנאים הבאים: הוא מופיע ופועל מול ה-SEC רק i)) אגב עיסוקו בעריכת-דין מחוץ לארצות הברית, במקרה שלנו, בישראל; או (ii) תוך כדי התייעצות בעורך-דין אמריקני. רובם המכריע של עורכי-הדין הישראלים, אף אלה המחזיקים ברישיון עריכת-דין בארצות הברית, ייכנסו לחריגים אלה, אם יפעלו באופן מושכל.

קו הגנה נוסף לעורכי-דין ישראלים הינו אי תחולת הכללים, במידה שהם סותרים את הדין הישראלי. מאחר שעורכי-דין ישראלים כפופים לזכות חיסיון הלקוח ולחובת סודיות על אירועים שכבר קרו, הם לא יידרשו להפר אותם. זה שינוי מאוד משמעותי, ופתר לעניין זה את הבעיות הקריטיות. שינוי נוסף הינו ייחוד סמכות התביעה והאכיפה נגד עורכי-הדין ל-SEC. נקבע במפורש, שהכללים לא יצרו זכות תביעה אזרחית.

כללים מוצעים

כאמור, ה-SEC בוחנת עדיין את נושא "ההתפטרות הרועשת" במתכונת שפורסמה בכללים המוצעים (ותוארה לעיל), וכן במתכונת נוספת, מצומצמת במעט, שפורסמה כהצעה להתייחסות הציבור במקביל לפרסום הכללים הסופיים. על-פי המתכונת השנייה, (1) עורך-דין שדיווח ב"מעלה הסולם", (2) לא קיבל תגובה נאותה תוך פרק זמן סביר, ו-(3) הסיק באופן סביר שיש ראיות להפרה מהותית ממשית או עתידה לקרות, שכנראה תגרום נזק משמעותי לאינטרס הכלכלי או לרכוש המנפיק או המשקיעים - יפרוש מייצוג החברה ויודיע לחברה בכתב שהפרישה הינה על בסיס נימוקים מקצועיים. משנתקבלה הודעה כאמור, תדווח החברה על ההודעה והנסיבות הקשורות אליה. אם לא עשתה זאת החברה, רשאי עורך-הדין לדווח ל-SEC.

נדמה שההבדל בין המתכונות הינו קוסמטי, לעניין פרוצדורת הדיווח. מאחר שעורך-הדין חייב לדווח לחברה והחברה מחויבת לדווח ל-SEC, ניתן לומר, בציניות מה, שהשינוי העיקרי הוא מי מדביק את הבול על המעטפה.

מכל מקום, נראה כי עקב צמצום ההגדרות שתואר לעיל, לא תחול דרישה זו - אף אם תאומץ - על עורכי-דין ישראלים הפועלים ככאלה, אם יכלכלו צעדיהם באופן מושכל. יחד עם זאת, אם וכאשר תאומץ דרישה זו, היא עלולה לפגוע בחברות ישראליות שמניותיהן רשומות למסחר בארצות הברית, מאחר שתחול על עורכי-הדין האמריקנים של חברות אלה.

עו"ד שירין הרצוג הינה שותפה במשרד גולדפרב, לוי, ערן ושות'.

עוד כתבות

קמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

חברות הרכב שפכו כסף בהפסקת הפרסומות, אבל פרטנר היא הזכורה ביותר השבוע

בזמן שבסלקום מוותרים על הפרזנטור הקבוע, המתחרה פרטנר שומרת על סטטיק ומתמקמת גבוה בדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● נינט מובילה את אירוקה למקום השני בזכירות כבר בשבוע הראשון באוויר, ומזרחי-טפחות עולה ברשת 13 בלבד

חיילים אוקראינים נחים לאחר ירי על עמדות רוסיות במחוז דונייצק, סוף אוקטובר / צילום: Reuters, Fermin Torrano

ביום ה-1,001 של הפלישה הרוסית: האם אוקראינה עוברת את סף העייפות?

תחקיר בי.בי.סי מתאר דמורליזציה חמורה בצבא האוקראיני: עריקה של עשירית מהחיילים, כמעט 100,000 ● סקר מראה כי רוב האוקראינים רוצים משא ומתן לשלום מייד ● רוסיה אינה מחוסנת. כלכלנים מעמידים בספק את יכולתה לעמוד במשימות הצבא מעבר לאמצע 2025

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

חילן מסכמה רבעון חזק עם עלייה ברווח וההכנסות, אך המניה יורדת

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת ה-IT חילן מציגה דוחות חיוביים, אך מנייתה יורדת בכ-4% ● גם קבוצת עזריאלי מסיימת רבעון חיובי עם הכנסות של 1.2 מיליארד שקל

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים ● בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

שני כבלי תקשורת באירופה נחתכו: האם המתיחות ביבשת עלולה להגיע לישראל?

המתיחות באירופה מעמיקה עד קרקעית הים, עם חיתוכם של שני כבלי תקשורת מרכזיים באורח מסתורי ● בישראל חוששים מפגיעה דומה בתשתית הימית המיושנת ממילא

המגדל נפתח ב-2006 והיה הבטחה גדולה בשוק מגורי היוקרה במרכז מיאמי / צילום: mondialrealty.com

בניין מגורים יוקרתי בן 18 שנה עומד במרכז תעלומה נדל"נית במיאמי

קן גריפין, המנכ"ל של קרן הגידור סיטדל, רוצה להקים את מטה החברה על שטח של כ-16 דונם במיאמי ● הבעיה: בניין דירות בן ה-22 קומות שניצב במרכז השטח, ובמשך השנתיים האחרונות נקנה דירה אחרי דירה על ידי רוכש אנונימי ● בנתיים בעלי הדירות בבניין בטוחים: גריפין הוא הקונה האנונימי

בנימין נתניהו ויואב גלנט / צילום: חיים צח-לע''מ

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט

בית הדין בהאג קיבל את בקשת התובע כרים חאן להוציא צווי מעצר נגד רה"מ נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במלחמה בעזה ● "יסוד סביר להאמין כי נתניהו וגלנט נושאים באחריות פלילית להכוונת התקפה נגד אוכלוסייה אזרחית" ● עוד נטען כי השניים מנעו סיוע הומינטרי ואחראים ל"הרעבה כשיטת לוחמה" ● לשכת רה"מ: "ההחלטה אנטישמית השקולה למשפט דרייפוס המודרני"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; קוואלקום נפלה ב-6%, טרגט צללה ב-20%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● מישל באומן, חברה במועצת המנהלים של הפד: "ההתקדמות בהפחתת האינפלציה נתקלת בקשיים" ● על רקע החשש מהסלמה במלחמת אוקראינה-רוסיה, בורסות אירופה נסגרו בירידות זה היום הרביעי ברציפות ● ישראליות בוול סטריט: למונייד, וויקס וגלובל אי זינקו ● הביטקוין מעל 94 אלף דולר ● אנבידיה שוב עקפה את הצפי, המשקיעים מאוכזבים מהתחזית

מטוס של RYANAIR / צילום: מיכל רז חיימוביץ

ריינאייר מאריכה את ביטולי הטיסות: מה יגרום לה לחזור?

ריינאייר הסירה ממערכת ההזמנות את הטיסות לישראל עד סוף חודש מרץ ● החברה פועלת כדי לקדם תיקון חקיקה שיעזור לה לחזור, אבל זה לא כל מה שהיא רוצה

עמדת טעינה חשמלית / צילום: יח''צ

13 שנים אחרי בטר פלייס: קבוצת ברן תקים תחנות החלפת סוללות ל־NIO

קבוצת ברן חוזרת להקים תחנות החלפה מהירות לסוללות ● עידן המימן בדרך: ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שאליה מיוצאים אוטובוסים מונעי מימן מסין ● דגמי SUV החדשים ● ועוד חדשות מענף הרכב

גאוטם אדאני, ראש קבוצת אדאני / צילום: APSEZ

כתב אישום על הונאת ענק: הבעלים ההודי של נמל חיפה מסתבך

המיליארדר גאוטם אדאני ושני בכירים נוספים מואשמים בקשירת קשר לביצוע עבירה, בפרשה בה לפי החשדות הם השיגו מימון מגורמים בארה"ב ובעולם "על בסיס מסמכים שיקריים" ● בנוסף הם מואשמים בכך שהסכימו לשלם שוחד של כ-250 מיליון דולר לגורמים ברשויות בהודו

בחודש אוקטובר נלקחו משכנתאות בהיקף של 6.91 מיליארד שקל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סכנה ליזמים וחוסר ודאות לרוכשים: המשכנתאות הנדחות תופסות נתח הולך וגדל

בחודש אוקטובר נלקחו משכנתאות בהיקף של 6.91 מיליארד שקל - מדובר במספר נמוך יחסית לחמשת החודשים שקדמו לו, אך הוא ניתן להסבר בריבוי חופשות החגים ● המשכנתא הממוצעת בחודש שעבר הגיעה לרמה של 1.03 מיליון שקל ● מגזר הלוואות הבולט והבלון ממשיך להוות חלק משמעותי מכלל ההלוואות שנלקחות לדיור, ובאוקטובר הוא היווה כ-16%

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הספקת הנשק תיפגע? איך ישפיעו צווי המעצר לגלנט ונתניהו על היחסים עם אירופה

החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג עלולה לטלטל את יחסי ישראל עם מדינות אירופה ● הוצאת צווי המעצר לבנימין נתניהו וליואב גלנט מחזקת את מי שקוראים לנתק עם ישראל קשרים דיפלומטיים ומעמידה בסימן שאלה את יצוא הנשק לישראל

מלחמת המטבעות בין האירו לדולר חוזרת / אילוסטרציה: Shutterstock

מלחמת המטבעות חוזרת: האירו נחלש מול הדולר, וזאת לאו דווקא בשורה טובה לשקל

הדולר מתחזק בעקביות מול רוב המטבעות מאז הבחירות בארה"ב, ומתקרב לנקודת שוויון מול האירו ● מי שעשויה להרוויח מהמצב היא גרמניה שנקלעה לתקופה קשה, ופיחות במטבע יהפוך את היצוא שלה לאטרקטיבי יותר ● וגם: הסיבות לכך שהשקל דווקא מתחזק

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

148% בשלושה שבועות: המניה הישראלית שהפתיעה והקשר לשורטיסטים

מניית הביטוח הדיגיטלי למונייד יותר מהכפילה את ערכה בעקבות דוחות כספיים שהפתיעו את השורטיסטים והגדילו את הביקוש למניה ● גם בחירתו של טראמפ ותחזיות ההנהלה תרמו לזינוק

מורגן סטנלי, ניו יורק / צילום: Shutterstock

במורגן סטנלי מסמנים שתי מניות מבטיחות. לאחת מהן צופים זינוק של 660%

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רויאלטי פארמה וטנאיה ת'רפיוטקס הן שתי מניות ביוטק די מדשדשות בוול סטריט ● אבל לאחרונה, בנק ההשקעות הענק מורגן סטנלי פרסם עליהן המלצה חריגה, בה הוא צופה זינוק של 98% בראשונה ו־660% בשנייה ● בינתיים, שאר המשקיעים לא ממהרים להשתכנע

דני לוי, מפקד מחוז חוף / צילום: דוברות המשטרה

האם מספר הנרצחים בחברה הערבית ירד תחת כהונת המפכ"ל דני לוי

המפכ"ל הטרי התגאה בתוצאות שהביא בלחימה בפשיעה בחברה הערבית. אבל עוד מוקדם לחגוג ● המשרוקית של גלובס

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

מה מונע ממפרץ חיפה להתחזק כמטרופולין, ומה אפשר לעשות?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה

מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אנבידיה עקפה את התחזיות בפעם התשיעית רצוף, אז למה המניה ירדה?

החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק פרסמה אמש את דוחותיה הרבעוניים ועקפה שוב את כל התחזיות ● למרות זאת, המניה איבדה גובה במסחר המאוחר כתוצאה ממספר חששות של המשקיעים: קצב הצמיחה עדיין מסחרר אך נמוך מבעבר, והחברה מתקשה לעמוד בביקושים לשבב המתקדם שלה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה חודשים: איתותים על אפשרות להורדת ריבית

ביום שני הבא יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית האחרונה לשנת 2024, והוא צפוי להשאיר אותה ללא שינוי ● אך בינתיים בשווקים מתחילים לצפות את סוף המלחמה, ושם כבר רואים את הורדת הריבית באופק