בנק הפועלים קיבל מרשות ני"ע ארכה להגשת הדיווח לגבי נסיבות התפטרותו של אמיר ברנע מתפקידו כדירקטור חיצוני בבנק. זאת, לאחר שהרשות דרשה מהבנק כי יוציא דיווח עד השעה 17:00 אחה"צ. יו"ר הדירקטוריון, דני דנקנר, ככל הנראה אינו זמין, ועל כן מבוקשת ההארכה, לפיה יגיש הבנק את הדיווח מחר (ב') בבוקר.
מאחר ופרופ' אמיר ברנע הביע את רצונו לסיים את תפקידו, ומאחר ובכל מקרה נעשה כעת היערכות מחודשת להוספת דירקטורים, נאמר לו כי זה העיתוי המתאים. כך צפוי לטעון בנק הפועלים, בדיווח שיעביר מחר לרשות ני"ע. הבנק, כאמור, יעביר את הדיווח לרשות ני"ע מחר בבוקר, על פי דרישתה.
על פי גירסת הבנק, ברנע הביע את רצונו זה מכבר לסיים את תפקידו. בימים אלה נעשה שידוד מערכות בבנק, בכל הנוגע להחלפת דירקטורים ונוספים דירקטורים חדשים. מאחר שכך, ובעקבות אמירותיו הקודמות, נפגשו עם ברנע הן יו"ר הבנק, דני דנקנר, והן נציג בעלת השליטה, עו"ד פנחס רובין כל אחד בנפרד, והציעו לו כי התקופה הנוכחית מתאימה לסיום כהונתו.
באשר לאמירות מצד בנק ישראל, לפיהן אין תקדים לסיום כהונתו של דח"צ לפני תום הקדנציה, אומרים גורמים בכירים בבנק יתכן שהדבר כך, אך ברנע הוא שהחליט לסיים את כהונתו. יטען הבנק כי יתכן שכך.
רשות ני"ע תקבל מחר את הדיווח של הבנק, ועל פי תוכנו תחליט אם לחייב את הבנק להוציא דיווח מיידי, לציבור. מוקדם יותר, אמר ל"גלובס" יו"ר רשות ני"ע, משה טרי "בהתפטרות דח"צ, כמו בכל אירוע אחר, אנו כמובן פועלים כפי שמתבקש, ורוצים להביא לידיעת הציבור את הנסיבות".
גורמים מקורבים לנושא אמרו כי התפטרות של דח"צ, הינה ללא ספק אירוע משמעותי המחייב הסבר ברור לצדדים. לדבריהם, להתפטרות של דח"צ, ללא ספק, יש משמעות, כל זמן שלא הובהרה. לכן, ברשות רואים בכך משום אירוע חריג הדורש ליבון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.