ראובן אגסי, אביו של שי אגסי והבעלים של חברת קוויקסופט, נציגתה בישראל של Adobe המתמחה בתוכנות בתחום עיבוד התמונה, קרא לפני כמה ימים באתר האינטרנט של החברה למנוע העסקה של צעירים שלא שירתו בצבא
"אולי אפשר לחנך את הדור שלנו לשרת, אבל זה דבר שייקח הרבה זמן, ובלתי אפשרי לעשות זאת, מה גם שהבוקר קראתי ש-4% מחובשי הכיפות החליטו לא להתגייס. חייבים לעשות מעשה אחרת רק 25% יהיו מוכנים להתגייס" - אמר הבוקר אגסי לחגי גולן בתוכנית "עסקים באויר" ב"רדיו 99".
"אני אמנם בחברה קטנה אבל כל אחד מגיש את קורות החיים שלו וצריך לכתוב את אשר עשה בצבא. אני חושב שיש 2 פנים לשירות בצבא - אתה מוכן להתנדב לחברה ואם השתחררת אז למה? אולי אתה לא מתאים".
עוד אמר אגסי כי "היו לי מקרים בעבר של משתמטים, בדקנו מטעמים רפואיים ואם הבחור לא עשה שירות חליפי, אז החלטנו. השאלה היא האם הבחור השתחרר באופן תמים משירות צבאי".
"אין לנו כל בעיה להעסיק ערבים או חרדים או כל דבר כזה. אני חושב שבחור בגיל 18 צריך לשרת את מולדתו - למדינה יש הרבה אמצעים פרט לאופציה שלא לקבל אותו לעבודה. אני מבקש להתעורר ולנקוט בפעולות", הוסיף.
"הצבא צריך לקבוע מי מתגייס. הנושא הוא נושא לאומי וכל אחד צריך לדעת למה הוא זכאי מהמדינה ולא צריך לחפש פתרונות וירטואליים. אני פניתי להרבה חברות ואני רוצה לראות מה יעשו עם זה. אני לוקח את הסיכון הזה ומי שרוצה לתבוע אותי שיתבע אותי".
עורך דין בכיר בדיני עבודה אמר ל"גלובס" כי כאמירה גורפת זהו דבר בעייתי לומר - אי גיוס עובד בגלל שלא שירת בצבא. עם זאת, "לגיטימי מצד המעסיק שלא לרצות משתמטים במקום העבודה שלו".
משרד התמ"ת מסר בתגובה כי "על פי החוק אסור למעביד לדרוש מעובד או מדורש עבודה את הפרופיל הצבאי ו/או לעשות בו שימוש על מנת להפלותו בקבלה לעבודה".
יש לציין כי בעבר הורשעה חברת כוח אדם על פרסום מודעות שהיה בהן משום אפליה אך על כך שהפלתה בין יהודים לערבים ובין חילוניים לדתיים. בפסק הדין שניתן ב-2003 נכתב "העדפת מי ששירת בצבא הינה אפליה עקיפה של קבוצת הערבים במדינת ישראל ומהווה גם אפליית קבוצת החרדים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.