בחודש שעבר התרחש אירוע משמח עבור חברת דיסקרטיקס (Discretix) מנתניה, כזה שלא קורה כל יום: החברה, שמפתחת פתרונות אבטחה המשולבים (Embedded) במכשירים סלולריים וזיכרונות פלאש, נכנסה לרשימת ה-"Inc. 500" שמדרגת את החברות הפרטיות בעלות שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בארה"ב. דיסקרטיקס, שמכירותיה צמחו ב-615% בשלוש השנים האחרונות, זכתה במקום ה-11 בקטגוריית "מחשבים ואלקטרוניקה".
"זו אבן דרך מרגשת עבור כל חברת צמיחה", אמר אז גל סלומון, מנכ"ל ומייסד דיסקרטיקס, שהמטה שלה ממוקם בקליפורניה. העובדה שדרישת המינימום לתחרות היא חברות עם מכירות של 2 מיליון דולר בלבד ב-2006 לא מעמעמת את תחושת הניצחון במסדרונות החברה. על-פי סלומון, החוויה הייתה דומה להשתתפות באוסקר: "כל האליטה הכלכלית בארה"ב הייתה שם". עם הזכייה, מנהלי החברה הוזמנו לטקס רב-משתתפים שנערך בשיקאגו בהשתתפות ביל קלינטון ובנוכחות 1,500 אנשי הון סיכון, יזמים, בנקאים, אנליסטים ואנשי טכנולוגיה.
פתרונות האבטחה של דיסקרטיקס מאפשרים מימוש שירותים ניידים בעלי ערך גבוה כמו הפצת תוכן תוך הגנה על זכויות יוצרים (DRM), יישומים ארגוניים ומסחר אלקטרוני סלולרי. דיסקרטיקס הוקמה בשנת 2000 על-ידי סלומון, דוד דיטשר, שהוא סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, ולימור אלבז. מאז הקמתה גייסה החברה כ-32 מיליון דולר משורה ארוכה של משקיעים ובהם Accel, ג'נסיס פרטנרס, פועלים ונצ'רס, פיטנגו, סקויה קפיטל, SFK, ו-Eurocom Group.
לאחרונה דיסקרטיקס נמצאת בנסיקה מיוחדת והיא מדווחת על עסקאות חדשות בקצב אש. יש גם שתיים שעדיין לא דווחו רשמית, אבל ההערכות לגביהן כבר נמצאות בשוק: אינטל ומארוול. החוזה עם אינטל יהיה בתחום זיהוי המכשיר הנייד, העסקה עם מארוול היא לשילוב מוצרי דיסקרטיקס בכל המוצרים שלהם.
"נפל בחלקנו תפקיד מרכזי בהובלת השוק העולמי של טכנולוגיית התקשורת הניידת", אומר סלומון. "מכשירי הטלפון המפותחים לשוק זה הופכים למערכות ממוחשבות עתירות ביצועים ותכונות, וטכנולוגיית האבטחה שלנו מאפשרת הגנה גם על המכשיר וגם על התכנים המאוחסנים ומופעלים עליו".
מה קורה בחברה, להוציא טקסים חגיגיים?
סלומון: "אנחנו גדלים מאוד. יש לנו היום יותר מ-100 עובדים, ומרכז הפיתוח בבלארוס שפתחנו לפני 8 חודשים גם הוא צומח". החברה מעסיקה שם 12 עובדים ורוצה לגדול ל-30 בשנה הקרובה. בבלארוס מצאנו פקולטה טובה למתמטיקה יישומית. אנחנו מאמינים שטוב לפזר את ההשקעה והסיכונים ומחפשים גם עובדים בישראל". סלומון מוסיף כי "גם הרווחים שלנו גדלים זו השנה השלישית ברציפות, ומכל המובנים 2007 נראית כמו שנת שיא. דיסקרטיקס מכניסה מזומנים והיא רווחית בשנתיים האחרונות".
סלומון סבור שדיסקרטיקס הייתה בזמן הנכון עם פתרון נכון: "יש לנו פיילוטים באירופה, בארה"ב, וגם במזרח אנחנו רוכבים על גל חזק, שם חתמנו על עסקאות ביפן, כמו למשל עם פוג'יטסו, שיתקינו את המוצרים שלנו בכל הטלפונים שלהם. השוק היפני מרתק במיוחד ומציע חוויות מולטימדיה שלא מביישות אפילו מערכות סאונד גדולות. בכלל, זה תענוג לראות שמה שחשבנו לפני 7 שנים, עם הקמת החברה, מתחיל לקרות. זה כיף גדול".
מה עם אקזיט? אתם למכירה, יוצאים להנפקה?
"הכול יתכן. הרעיון הוא לבנות את החברה ואחר-כך נבחר במסלול הרצוי. חשוב להתמיד במודל עסקי יציב שיאפשר לחברה לגדול לפי צורכי השוק והוא זה שיביא את ההזדמנויות. אני מניח שהבחירה שלנו לרשימת ה-"Inc. 500" הביאה אותנו לרדאר, אבל לגבי הנפקה - אני לא יודע מתי נעשה את זה, אם כי זה מתחיל להיות ריאלי לצאת להנפקה ראשונית".
סלומון נשמע עמום לגבי התזמון, אבל דיסקרטיקס כבר מחממת מנועים ועומדת לקיים בקרוב מיני-רוד שואו בארה"ב. סלומון אומר שזה לאור הביקוש: "אנחנו לא מחפשים משקיעים. גייסנו לא מזמן 20 מיליון דולר ויש לנו בקופה יותר ממה שגייסנו. עם זאת, כמות האנליסטים שביקרו אותנו גדולה והחלטנו לצאת לשוק, לבקר ולהתרשם, לקיים דיאלוג". "
דיסקרטיקס
שנת הקמה: 2000
תחום: אבטחת מידע במכשירים ניידים
הון שגויס: 31.8 מיליון דולר
משקיעים: קרנות ההון סיכון הישראליות פועלים ונצ'רס, פיטנגו, קומלונץ', אקסל פרטנרס, סקויה, ג'נסיס ולינק טכנולוגיות ונצ'רס. חברות ההשקעה לידר אחזקות, קונורס, שרם, פודים קלנר, ואירוקום טכנולוגיות
מנכ"ל: גל סלומון
מייסדים: גל סלומון, דוד דיטשר,לימור אלבז
עובדים: 90
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.