גוורצטרמינר בציר מאוחר כרם שעל, 2009, יקבי כרמל. נציג מפואר של טכניקת הבציר המאוחר, שבה משאירים את הענבים על הגפן עד ש"אי-אפשר יותר", ואז בוצרים אותם במצב שבו חלק גדול מהמים שבהם כבר התאדה, ומה שנשאר הוא בעיקר המון סוכר. כך מתקבל יין מתוק מאוד, אך לא בעל טעמים מלאכותיים וכפויים. הגוורצטרמינר של כרמל מגיע מכרם שעל שברמת הגולן, והוא מציג קשת טעמי ליצ'י, ריבת משמשים ופירות הדר. 85 שקלים לבקבוק של 375 מיליליטרים, כשר
ירדן הייטס וויין (Heights Wine), 2010, יקבי רמת הגולן. ניסיון נועז (גם אם לא מקורי, מבלי להעליב) של יקבי רמת הגולן לייצר יין קרח בישראל - גם אם הענבים לא באמת קופאים כאן על הגפן כי לא מספיק קר. היקב מקפיא אשכולות, ואחר כך סוחט ומתסיס אותם בתהליך טכנולוגי. התוצאה אולי אינה מגיעה לרמת המורכבות והטעם המופלא של יין קרח אמיתי, אבל היא יין קינוח מצוין. טעמי ליצ'י קלאסיים של זן הגוורצטרמינר בלוויית משמש מיובש ודבש. 150 שקלים, לבקבוק של 375 מיליליטרים, כשר
אנה, יקב דלתון. יין הקינוח החדש של נעמה סורקין המוכשרת מיקב דלתון הוא מחווה לאשתו של מייסד היקב מתי הרוני, הלוא היא אנה. היין השאפתני הזה יוצר מענבי מוסקט בשיטת סולרה המפורסמת של אזור חרז שבספרד (שם מיוצר יין חרז, הידוע בשמו האנגלי שרי), והוא ערבוב של ארבע שנות בציר עוקבות, החל מ-2006. יין מורכב מאוד, שלניחוחות הענבים שבו - האופייניים ליינות מוסקט ורק להם - מתלווים גם משמש מיובש, פרחים יבשים ולא מעט עץ אלון. 99 שקלים לבקבוק 500 מיליליטרים, כשר
גוורצטרמינר בציר מאוחר 2010, יקב בנימינה. היין הזה, מבציר מאוחר, מגיע מכרם בן-זמרה שבגליל העליון. לסיבוך של ייצור היין מבציר מאוחר מתלווה כאן גם "דפקט": חלק מהענבים אף נוגעו בפטריית הבוטריטיס המפורסמת, שהיא צרה גדולה למגדלי הענבים בדרך כלל; אלא אם כן מדובר ביינות קינוח, שבהם התוצאה היא זירוז של איבוד הנוזלים וריכוז הטעם. התוצאה מוסיפה לטעמי האשכולית האדומה, הליצ'י ומי הוורדים גם איזו בת טעם מורכבת, שקשה להגדיר אבל קל לאהוב. 89 שקלים לבקבוק 375 מיליליטרים, כשר
אור 2011, יקב צרעה. יין קינוח מענבי גוורצטרמינר שעשוי גם הוא בסגנון האייס וויין, יין הקרח. היסטורית, זהו היין העצמאי הראשון שייצר ביקב היינן הצעיר והמוכשר ערן פיק, מחליפו של רוני ג'יימס המנוח. מאז הספיק פיק ליצור ביקב לא מעט יינות אדומים נהדרים. האור מביא בכנפיו ארומות בולטות של דבש ושל פירות טרופיים, ולטעמי ישמח מאוד לבלות עוד כמה שנים בבקבוק כדי שיוכל להפגין את מלוא יכולותיו. 120 שקלים לבקבוק 375 מיליליטרים, בחנות היקב בלבד, כשר
שנין בלאן אייס וויין, 2006, יקב שאטו סיינט מישל, Chenin Blanc Ice Wine. מגיע מיקב סיינט מישל, אחד היקבים המפורסמים במדינת וושינגטון בארצות הברית. הוא מיוצר מענבי השנין בלאן, שבאמריקה נחשבים בדרך כלל לנחותים משהו. בבציר 2006 ירדו הטמפרטורות במדינת וושינגטון למינוס 14 מעלות, מה שאפשר, לראשונה בתולדות היקב, את ייצור יין הקרח הזה. ארומות נפלאות של פירות הדר ופירות טרופיים מלווים את הטעם הדבשי הבולט. מאוד קליל יחסית ליין קינוח. 140 שקלים
Donato Santa Christina, Antinori Vin Santo. מיוצר מענבי טרביאנו ומלבסיה, הזנים הלבנים הקלאסיים של טוסקנה, בשיטה מיוחדת שבה מיובשים הענבים אחרי הבציר כדי לרכז את הסוכר שבהם. התסיסה מופסקת בשלב מוקדם כדי לשמור על אחוזי סוכר גבוהים, ואז מיישנים את היין במשך כמה שנים בחביות ישנות, לא תמיד של עץ אלון, ומוסיפים לו ברנדי לא מיושן כדי להגיע לרמת אלכוהול גבוהה יותר, 16% במקרה שלפנינו. טעמי עץ בולטים אחרי היישון הממושך, מלווים בקשת טעמים מתוקים מרתקת. 76 שקלים
איניסקילין אייסוויין וידאל 2006, Inniskillin Icewine Vidal. אחד מיינות הקרח המהוללים ביותר מגיע במפתיע ממדינה שאמנם מפורסמת בקרח שלה, אבל הרבה פחות ביין, הלוא היא קנדה. לא נשמע מבטיח, ובכל זאת הפך היין לאייקון. האמת היא שטעימה חוזרת לא ממש מסבירה מדוע. כן, הוא יין קינוח מצוין עם טעמי משמש מיובש, אפרסקים מיובשים, וניל וסוכר חום, אבל מכאן ועד למחיר המבהיל המרחק עוד גדול. לטעמי לפחות. לא פחות מ-550 שקלים לבקבוק של 375 מיליליטרים
Chateau Monteils Sauternes 2005. יינות סוטרן מבורדו הם כידוע יינות הקינוח המפורסמים בעולם, ובהם שאטו ד'איקם שהוא אחד מגדולי יינות העולם. מה שאולי לא כולם יודעים הוא שיש גם יינות סוטרן יותר פשוטים וזולים, ומה לעשות גם פחות מוצלחים. היין מיוצר מענבי סמיון, סוביניון בלאן ומוסקדל. אף שריח העובש והטחב נעלם אחרי כמה דקות, מה שנותר היה צנוע למדי ולא מרשים. כשמצוותים את היין לפטה כבד אווז או לגבינה כחולה כמקובל, הענייניים משתפרים. 100 שקלים לבקבוק 750 מיליליטרים
מוסקט בום דה וניס, יקב פרין 2005, Perrin & fils, Muscat Beaumes de Venise. אחד מיינות הקינוח הקלאסיים של צרפת, שמגיע מהכפר בום דה וניס בדרום עמק הרון שבפרובנס. הוא מדגים מה אפשר לעשות עם ענבי מוסקט. למרות המתיקות המאוד גבוהה - 125 גרמים סוכר לליטר יין - מציג היין הנהדר הזה גם חמיצות טובה וניחוחות וטעמי פרי מרתקים של משמש יבש (לדר), אפרסקים לבנים, מעט שקדים, ובאופן יוצא דופן ביין גם של ענבים. 100 שקלים לבקבוק 375 מיליליטרים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.