הבורסה מתמחרת הפסקת אש: תל אביב סיימה יום אופטימי במיוחד, ואלה המדדים המובילים

המגעים לעסקת חטופים דחפו את מדדי המניות כלפי מעלה • מדד ת"א 35 עלה בכ-2.3% • בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית על כנה מחר ובקבוצת הפניקס מעריכים כי יאותת על הפחתת ריבית אחת בשנה הקרובה • עונת הדוחות בוול סטריט תיפתח בשבוע הקרוב • בפוריה פיננסים מתייחסים לשאלה האם זה הזמן להשקיע באג"ח אמריקאיות

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

15:59

יום המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים חדות. מדד ת"א 35 זינק בכ-2.3% ושבר כמעט את שיא כל הזמנים כשנסחר ברמה של 2,063 נקודות. במקביל, מדד ת"א 90 זינק בכ-4.1% ות"א 125 עלה ב-2.7%.

את עליות השערים הובילו מדדי הבנייה והנדל"ן שטיפסו בכ-6% וב-5.5% בהתאמה. במקביל, ת"א ביטוח עלה בכ-5% ומדד הבנקים טיפס ב-3.2%.

מחזור המסחר היה ער במיוחד והסתכם בכ-1.8 מיליארד שקלים. 

בקרב מניות מדד ת"א 125 בלטו לחיוב מניית אקרו , דוניץ , פרשקובסקי , אזורים  וסאמיט .

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו בעליות של כ-0.5%. תשואת האג"ח ל-10 שנים צללה בכ-20 נקודות בסיס ונקבעה על 4.87%. 

15:09

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 מוסיף לערכו כ-1.4% ות"א 90 מזנק בכ-4%. מדד הבנייה מוביל את המגמה החיובית ועולה בקרוב ל-6%. גם מדד הבנקים מזנק בכ-3%.

חברת אנלייט אנרגיה , העוסקת בהקמה והפעלה של פרוייקטים לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת, מרכזת עניין היום לאחר שדיווחה כי השלימה את ההפעלה המסחרית של פרויקטים ישע ורעים, בהספק כולל של 16 מגה וואט סולארי ויכולת אגירה של 94 מגה וואט-שעה אגירה.

בחברה מסבירים כי הפרויקטים שייכים למערך סולארי משולב אגירה שמתחברים לרשת החשמל הארצית. כעת לאנלייט סה"כ ארבעה פרויקטים שהתחברו לרשת החשמל בעוטף עזה מאז אוקטובר 2023.

עוד דווח כי המערך של שדות סולאריים משולבי אגירת אנרגיה כולל 12 מתקנים מבוזרים בצפון ובדרום הארץ. שלושת הפרויקטים שנמצאים כעת בהקמה צפויים להגיע להפעלה מסחרית במהלך שנת 2024. סך ההכנסות מהמערך צפויות להסתכם ב-35-36 מיליון דולר (128-135 מיליון שקל) בשנת הפעילות המלאה הראשונה, וה-EBITDA לשנת הפעילות המלאה הראשונה צפוי להיות 24-25 מיליון דולר (88-93 מיליון שקל).

14:02

רונן מנחם כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, מתייחס לצניחה בתשואות האג"ח הממשלתיות: 

"תשואות הפדיון על איגרות החוב יורדות היום, עקב מספר סיבות הפועלות בכפיפה אחת.
ראשית, הדבר עשוי להעיד, יחד עם העליות הנאות בשוק המניות, על אופטימיות זהירה בנוגע למהלכים המדיניים (עסקת חטופים, אפשרות לתהליך מול חמאס וההשלכות על החזית הצפונית). ניתן להתרשם מכך שתשואות הפדיון יורדות על אף המשך האירועים בצפון.

"שנית, תיקון לעליות היתר (של תשואות הפדיון) בהשוואה לתשואות הפדיון הממשלתיות האמריקאיות בתקופה האחרונה - עקב הרעה בשנאת הסיכון המקומית וגידול ניכר של ההנפקות הממשלתיות בשוק.

"שלישית, תגובה לירידות שרשמו תשואות הפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב ביום שישי, בעקבות דוח התעסוקה הפושר שם. כל נתון שיכול לסייע להורדת הריבית בארה"ב יכול לסייע בעקיפין גם לריבית כאן לרדת, אם שאר הגורמים תומכים.

"רביעית, השקל יוסף לאחר היציג ביום ו', מה שפועל לטובת אג"ח ממשלתיות לא צמודות. ולבסוף, סמיכות להודעת הריבית ולתחזית הכלכלית שיפרסם מחר בנק ישראל גורמת, על פי רוב, לתנודתיות יתר (דריכות) של השוק.

"במקביל, ההודעה על קיצוץ רוחבי בתקציב הממשלה פועלת אף היא לטובת שוק האג"ח הממשלתיות שכן היא תאפשר, ככל שתיושם, לצמצם במעט את כמות ההנפקות".

"חשוב לציין כי השוק עדיין רגיש ומגיב עוצמתית לאירועים. לכן, לתחזית בנק ישראל ולדברים שיאמר הנגיד ירון, לדוגמא, עשויות להיות השפעות מהותיות על תשואות הפדיון, לכל כיוון. כך גם לכל התפתחות גאו-פוליטית. וכמו כן, כל עוד הריבית במשק גבוהה, מרחב התמרון של ירידת תשואות הפדיון יהיה מוגבל".

13:30

במקביל לעליות בשוק המניות המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות בחדות בשעה זו, על רקע ההתקדמות בעסקת החטופים והתקוות להפסקת אש. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים בעליות שערים של כ-0.5% ותשואות האג"ח ל-10 שנים יורדות ב-15 נקודות בסיס ונסחרות סביב רמה של 4.9%.

12:34

התקוות בנוגע להתקדמות בעסקת החטופים נותנות רוח גבית לשוק המניות המקומי. את המגמה החיובית מוביל מדד הבנייה שמזנק בשעה זו בכ-5% ומוביל את עליות השערים בבורסה. גם ת"א 90 בולט לחיוב עם עלייה של כ-3%. 

מניות פרשקובסקי , אאורה , אקרו  ושיכון ובינוי  מזנקות במעל ל-6% ומובילות על העליות במדד ת"א 125 שקופץ בכ-1.5% בשעה זו.

11:33

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ות"א 90 קופץ במעל ל-2%.

בהמשך לאופטימיות בנוגע להתקדמות בעסקת החטופים, תשואות האג"ח הממשלתיות בשוק המקומי יורדות. התשואה ל-10 שנים יורדת ב-11 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.94%.

חברת בת של קרדיטו, חברת משכנתאות החוץ בנקאית, פרסמה הבוקר טיוטת תשקיף הנפקה ראשונה לציבור לגיוס אג"ח מגובה משכנתאות. על פי טיוטת התשקיף, צפויה להנפיק חברת הבת אגרות חוב מגובות במשכנתאות לכל מטרה, המגובות בנכסי נדל"ן למגורים. במסגרת תנאי הגיוס הצפוי, הכספים שיתקבלו מהנפקת אגרות החוב הבכירות ישמשו, בין היתר, לרכישת תיק המשכנתאות. קרדיטו תעמיד כספים כנגד חוב נחות בשיעור 8% מתיק המשכנתאות אשר ישמש ככרית ביטחון יחד עם עוד כרית תפעולית של כ-1.5% מיתרת החוב הבכיר, שתופקד אצל הנאמן להבטחת הנזילות לבעלי האג"ח בידי קרדיטו.

במקביל מדווחת קרדיטו כי מעלות S&P נתנה אינדיקציית דירוג לאג"ח הבכיר בחברת הבת בדירוג AAAil.

10:27

שיכון ובינוי  מרכזת עניין לאחר שהודיעה הבוקר (א') כי עמית בירמן, מונה באופן זמני לממלא מקום משרת המנכ"ל של החברה. טרם המינוי כיהן בירמן כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי. 

בשבוע שעבר דווח כי מנכ"ל הקבוצה , תמיר כהן, התפטר מתפקידו לאחר כיפופי ידיים בינו לבין בעל השליטה נתי סיידוף. בכוונת כהן לגבש קבוצת משקיעים שתנסה לרכוש את השליטה בשיכון ובינוי, מידי בעל הבית.

הדבר קרה לאחר ששבוע לפני, סיידוף מינה עצמו לתפקיד דירקטור בחברה, כאשר לפי ההערכות זהו צעד ראשון לפני שהוא הופך ליו"ר החברה, בכדי להתערב באופן שוטף יותר בניהולה ולהגביר את השפעתו.

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה ירוקה. מדד ת"א 35 עולה ב-1% ות"א 90 מטפס בכ-1.3%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד ת"א נפט וגז שקופץ במעל ל-2% ות"א בנקים שעולה בכ-2%.

בקרב מניות מדד ת"א 125, בולטות לחיוב מניות נאייקס , נכסים ובנין , אקרו , דוניץ  וסלקום .

מנגד, טבע , אל על , אורמת טכנו , סאפיינס  ונייס  נסחרות בירידות.

08:19

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב 

1. שוק המניות

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית לאור הדיווחים על התקדמות בעסקת החטופים. אמש (ש') דווח בסוכנות הידיעות AP כי מפי גורמים בחמאס ובמצרים, חמאס נתן אישור ראשוני להצעה האמריקנית להפסקת אש בשלבים, והסיר את דרישתו להתחייבות ישראלית מוקדמת לסיום מוחלט של המלחמה.

ביום חמישי האחרון הבורסה ננעלה במגמה חיובית, למרות מתקפה נרחבת של רקטות וכטב"מים על כל אזור הצפון. מדד ת"א 90 זינק בכ-3.3% ומדד 35 רשם עלייה של כ-1.1% ונסחר שוב מעל רמה של 2,000 נקודות. את העליות הובילו המדדים ת"א בנייה (4%), ת"א נדל"ן (3.7%) ות"א ביטוח (3.9%). 

בניגוד למגמה במסחר, מניית רב בריח  נסחרה בירידה של כ-6% לאחר שהחברה דיווחה בשבוע החולף כי היא בוחנת הנפקת אג"ח להמרה וביצוע פריסה מחדש של חובותיה. גם מניות דואליות במדד ת"א 35 נסחרו ביום חמישי בירידות, ביניהן נייס , אורמת  ונובה 

בסיכום שבועי, מדדי ת"א 35 ו-ת"א 90 עלו השבוע בכ-2.1% ובכ-3.1%, בהתאמה. עליות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א ביטוח שעלה השבוע בכ-6.3%. מנגד, את ירידות השערים השבוע הובילו מדדי ת"א תשתיות אנרגיה ות"א קלינטק שירדו בכ-1.5%, כל אחד, כאשר הסקטור סבל השבוע מסנטימנט שלילי לאור תוצאות העימות בין ביידן לטראמפ, שהובילו לחשש כי במידה ויבחר תפגענה ההטבות הניתנות לסקטור זה.

הייתה החברה הרווחית בישראל ואז מנייתה צנחה. האם זה הקאמבק? 

בוול סטריט, המסחר התחדש ביום שישי האחרון לאחר חופשת יום העצמאות וננעל במגמה חיובית. מדד הדאו ג'ונס עלה בכ-0.2%, מדד ה-S&P 500 שוב שבר שיא ועלה בכ-0.5%. גם הנאסד"ק קפץ בכ-0.9% ונסחר ברמות שיא. שלושת המדדים רשמו שבוע חיובי, כשהדאו עלה בממוצע שבועי בכ-0.5%, הנאסד"ק עלה ב-3.4% וה-S&P 500 עלה ב-1.8%. מתחילת השנה עלה ה-S&P 500 ב-16%, והנאסד"ק ב-22%. 

לפי 12 אלף המלצות אנליסטים - אלה המניות שלא כדאי למכור 

האם מניית טסלה  בדרך לקאמבק? ביום שישי האחרון מחיר מניית יצרנית הרכבים החשמליים עקפה את רף ה-250 דולר, המחיר הגבוה ביותר בו נסחרה המניה מתחילת השנה. בתוך כך, מניית טסלה השלימה עלייה של כ-30% בשבוע האחרון לאור דוח מסירות רכבים גבוה מהצפוי ברבעון השני של השנה, שפורסם ביום שלישי האחרון. בעוד שסך מסירות הרכבים של טסלה ירד בכ-4.8% לעומת שנה קודם לכן, הירידה הייתה פחות תלולה מהירידה ברבעון הראשון, ונתנה למשקיעים סיבות לאופטימיות לקראת המחצית השנייה של השנה, על פי דיווח שפורסם ב-CNBC.

כבר שנים מנסים לפצח את הנוסחה: באיזה יום כדאי להיכנס לשוק המניות? 

נזכיר כי בחודש אפריל האחרון טסלה הגיעה לשפל של 52 שבועות כשנסחרה סביב רמה של 142 דולרים לאחר שורה של התפתחויות שליליות בחברה: ראשית, המכירות בעסקי הליבה של הרכב ירדו ברבעון הראשון, וזאת לצד צמצום בכוח האדם של יצרנית המכוניות החשמליות. במקביל, דיווחים כי טסלה ביטלה את התוכניות לייצור מכונית משפחתית בעלות נמוכה במפעל שלה בטקסס הובילו גם הם לביצועים חלשים של המניה.

כעת, המשקיעים ממתינים לפרסום הדוחות הרבעוניים של החברה שצפויים להתפרסם ב-23 ביולי. במהלך בשנה החולפת טסלה הציעה הנחות ותמריצים נרחבים על מנת למשוך לקוחות בדגם 3 של רכב הסדאן, רכבי ה-Crossover מדגם Y ומכוניות הדגל היקרות יותר מדגם S ורכבי שטח מדגם X. 

האנליסטים של בנק ההשקעות קנטור פיצג'רלד מעריכים כי אירוע חשיפת הרובוטקסי של טסלה, שצפוי להתקיים בתחילת חודש אוגוסט, צפוי לתת רוח גבית למניית החברה. במקביל, בבנק ההשקעות מדרגים את מניית טסלה בהמלצת קניה. למרות ההתאוששות במניה, מתחילת השנה טסלה עלתה ב-1.2% בלבד. 

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, בשבוע החולף הובילו את עליות השערים מדדי איגרות החוב הקונצרניות תל בונד צמודות 1-3 ותל בונד תשואות צמודות שעלו השבוע בכ-0.5%. מנגד, את ירידות השערים הובילו מדדי איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד לטווח ארוך שירדו השבוע בכ- 1.5%.

התשואה של אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים נותרה כמעט ללא שינוי בסיכום השבוע והגיעה לכ-5% בסוף השבוע, בניגוד לתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שירדה לכ-4.27% בסוף השבוע.

אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, מתייחס לשאלה האם זה הזמן להשקיע באג"ח אמריקאיות: "איגרות החוב האמריקאיות מציגות תשואה נאה מאוד, לעומת השקעה במניות אמריקאיות, שלא נופלת ואף עולה על התשואה הפוטנציאלית המגולמת כיום בשוק המניות האמריקאי (מכפיל הרווח של מדד ה-S&P 500 כרגע הוא כ-28.5, מה שמגלם תשואה צפויה של כ-3.5% לשנה, אל מול כ-4.5% לשנה באיגרות החוב הממשלתיות).

"ניתן לקבע בימים אלה את הריבית הגבוהה לפרק זמן משמעותי, וכשהתנאים להורדות ריבית נוספות יבשילו, אזי גם קיים פוטנציאל לא קטן לרווחי הון. מאידך, מדובר בחשיפה מלאה לשער הדולר, ובתרחיש רגיעה בסביבה הגיאופוליטית, שער הדולר צפוי לרדת תוך פרק זמן קצר בשיעור שימחק תשואה של שנה ואף למעלה מכך, כך שהייתי ממליץ על ההשקעה רק למי שרוצה להיחשף לשער הדולר".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

הדיווחים על התקדמות בעסקת החטופים הובילו להתחזקות חדה של השקל מול המטבעות הזרים בסוף השבוע האחרון. ביום שישי, השקל התחזק בכ-0.8% מול הדולר ונסחר על רמה של 3.69 שקלים, רמה שנראתה לאחרונה באמצע חודש יוני. גם מול האירו השקל התחזק בכ-0.7% ונסחר סביב 4 שקלים. 

בסיכום שבועי, השקל התחזק מול הדולר ב-2% ומול האירו ב-0.9%.

מחיר חבית נפט מסוג ברנט עמד ביום שישי על כ-86.9 דולר, עלייה של יותר מ-10% בחודש האחרון. בבנק לאומי ציינו כי עליית מחירי הנפט, למרות התחזקות הדולר בעולם, משקפת חששות להתרחבות הסכסוך הגיאו-פוליטי במזרח התיכון, שתרמו לעליית פרמיית הסיכון הגלומה במחיר הנפט.

הביטקוין המשיך לרדת בסוף השבוע האחרון והגיע לערך הנמוך ביותר שלו מחודש פברואר, כאשר מחירו עמד על כ-54.2 אלף דולר. המטבע הדיגיטלי מהווה ברומטר לשוק המטבעות הדיגיטליים, ומטבעות מרכזיים נוספים צנחו. האת'ריום, המטבע השני בגודלו לאחר הביטקוין, צנח בכ-11% ביום שישי, הסולאנה צנח בכ-7.5%. 

נראה שיש לצניחה האחרונה מספר סיבות. הראשונה שבהם מגיעה דווקא מאירוע שהתרחש לפני יותר מעשור. בורסת הקריפטו היפנית, Mt. Gox, קרסה ופשטה רגל ב-2011 לאחר שפריצה אל הבורסה גרמה לכך שכמעט מיליון מטבעות ביטקוין אבדו. Mt. Gox הצליחה להציל רק כ-140 אלף מטבעות, שוויים הנוכחי של המטבעות שנמצאו הוא 9 מיליארד דולר. 

לאחרונה דווח כי הבורסה תתחיל לשלם בחזרה לנושיה במהלך חודש יולי. הנושים צפויים לקבל החזרים כספיים שחלקם נקובים בביטקוין, דבר שמעורר את חששם של רבים מפני אפשרות של ירידת ערכו של המטבע בשל הצפת השוק במטבעות. בשווקים לא בטוחים עד כמה זו תהיה חמורה, אך בשוק הקריפטו השמועות בדרך כלל מניעות את המחירים.

אירוע נוסף המביא לערעור שוק המטבעות המבוזרים הוא "הנזלה" של פוזיציות ארוכות טווח בחודש האחרון. לפי אתר CoinGlass פוזיציות על הביטקוין בשווי של כ-55 מיליון דולר הונזלו בשוק ב-24 השעות האחרונות. הנזלות אלו מבוצעות בדרך כלל ביוזמת הבורסות כאשר לסוחר המחזיק בפוזיציה ממונפת אין מספיק כסף בחשבונו כדי לכסות את ההפסדים.

4. מאקרו

בסוף השבוע האחרון (ו') פורסמו נתוני דוח התעסוקה בארה"ב שהצביעו על תוספת של 206 אלף משרות ביוני, קצת מעל הצפי, שעמד על 191 אלף משרות חדשות. הנתון הקודם בחודש מאי עמד על 272 אלף משרות חדשות. שיעור האבטלה עמד על 4.1%, בעוד האנליסטים ציפו כי שיעור האבטלה ביוני יעמוד על 4%, בדומה לחודש מאי. 

יוני פנינג, אסטרטג ראשי במזרחי טפחות התייחס לנתונים: "יש שיראו נתוני התעסוקה שפורסמו כצעד נוסף לאחור במחול שמנהל הפד עם הכלכלה האמריקאית, במהלך ההידוק המוניטארי הנוכחי. בכל זאת, קונצנזוס האנליסטים היה לתוספת מתונה יותר, שנעה בסביבת 190 א' משרות בלבד. ועדיין, אם נשווה את זה למעל ל-270 א' משרות שנוספו למשק האמריקאי באפריל, ונטייה ל-"הפתעות" כלפי מעלה ברוב הנתונים בשנה האחרונה, אנחנו רואים את זה כצעד מתון, עוד אחד כזה, לעבר היעד. 

"במבט קדימה, הודעת הריבית הקרובה של הפד, בסוף החודש, מעוררת קצת יותר עניין כרגע. אבל ממשיכה להיות בעלת תפקיד משני באופק המוניטארי האמריקאי. למעשה, כל נתון שאינו מבטא נפילה חדה ברמות הפעילות או האינפלציה בארה"ב דוחף גם את הסיכוי הקלוש להורדה, שעוד נותר בציפיות השוק שם, לכיוון ה-0. בניגוד בולט, הציפיה להורדה בהודעה הקריטית לאחריה, ב-18 בספטמבר, זכתה היום לאישוש נוסף". 

ביום שני הקרוב צפויה להתקיים החלטת הריבית בישראל. הכלכלנים במשק מעריכים כי הריבית תיוותר ללא שינוי. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מסביר כי: "בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית על כנה על רקע אי הוודאות הגבוהה והעלייה בלחצים האינפלציוניים. בשווקים צפויים להתמקד בעיקר בעדכון לתחזיות הכלכליות, שכן בפעם האחרונה (אפריל) התחזית הצביעה על 3 הפחתות ריבית בשנה הקרובה, אך כעת, לאור ההתפתחויות האחרונות סביר יותר שבבנק יאותתו על הפחתת ריבית אחת בשנה הקרובה. בנוסף, אנו מעריכים כי תחזית הצמיחה ל-2024 תתעדכן כלפי מטה ותחזית האינפלציה כלפי מעלה".

בנק ישראל אולי לא יוריד את הריבית השבוע, אבל הדרמה צפויה להסתתר במקום אחר 

נתוני מאקרו בולטים שיפורסמו בשבוע הקרוב כוללים את המאזן המסחרי בגרמניה, נתונים משוק הנדל"ן האוסטרלי והתמ"ג לחודש במאי בבריטניה. בארה"ב יתפרסם ביום חמישי מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, אחרי שבחודש מאי המדד עלה פחות מתחזיות השוק - ב-0.3% (קצב שנתי של 3.4%).

בצרפת ייערך בשבוע הקרוב הסיבוב השני בבחירות לפרלמנט.

עונת הדוחות לרבעון השני בוול סטריט נפתחת רשמית השבוע עם דוחות הבנקים ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ שיפורסמו ביום שישי. עוד חברות שידווחו בשבוע הקרוב: חברת הטלקום America Movil, יצרנית המשקאות פפסיקו וחברת מוצרי הצריכה Helen of Troy.

5. תחזית

במחלקת המחקר של פעילים ניהול תיקי השקעות כתבו השבוע כי "החודש האחרון הראה שוב את ההובלה הניכרת של וול סטריט ביחס ליתר הבורסות בעולם. אמנם מדד מניות גלובלי עלה בשיעור לא זניח של 2.6%, אך מדדי S&P 500 ונאסד"ק הוסיפו 4% ו-7% באותו הזמן. מאידך, מדד דאו ג'ונס עלה ב-1.6%".

להערכתם, ביצועים אלה משקפים את העוצמה וההתפתחויות החיוביות בכלכלת ארה"ב, וכפי שהם מפרטים: "תהליך צמיחת התמ"ג נמשך, אם כי בשיעורים נמוכים מעט מהעבר. שוק העבודה במצב הדוק שניתן להגדירו כתעסוקה מלאה. במקביל שיעור האינפלציה המשיך להתמתן וקיימת הציפייה להפחתה אחת או שתיים של ריבית הפד עד סוף השנה. ביצועי החברות ברבעון הראשון הפתיעו לטובה, וכעת תשומת הלב של המשקיעים מופנית לתחילת דיווחי הביצועים עבור הרבעון השני".

בפעילים מציינים שכמו בכל מצב שבו מדדי מניות מגיעים לשיאים, ייתכן תיקון מסוים, אך לדבריהם "מהניתוח שלנו אנו מסיקים שהגורמים הבסיסיים במשק האמריקאי ימשיכו לתמוך בביצועי השווקים הפיננסיים לאורך זמן".