[הרשמה לניוזלטר סביבה]
סין, המתמודדת עם מחסור רחב היקף במים, שהורע בעקבות תקופת הבצורת החמורה ביותר ביותר מזה עשות שנים, מתכוונת לקצץ את היקף המים בהם היא עושה שימוש להפקת התל"ג ב-60% עד 2020. כך נאמר באמצעי התקשורת של המדינה.
היעד, שנחשף ע"י השר למשאבי מים, צ'ן ליי, ממחיש את חששה הכבד של בייג'ין מפני מחסור כרוני במים, שעלול לחתור תחת יכולתה להאכיל את עצמה, ובטווח הארוך, לפגוע בצמיחה הכלכלית במדינה. "אנו חייבים לנקוט אמצעים נוקשים כדי לשמר את מקורות המים, לנוכח המחסור החריף במים, שהורע ע"י גורמים כמו שימוש יתר, זיהום ובצורת", אמר צ'ן.
השר לא הסביר כיצד הממשלה הסינית תשפר את היעילות, אך אמר כי המשרד שלו יקשיח את ניהול משאבי מים וינקוט צעדים במטרה להפחית את הבזבוז. עד 2020, הממשלה מתכננת להפחית את כמות המים, בהם נעשה שימוש, ל-125 מ"ק לכל 10,000 יואן של תמ"ג.
סין הכריזה על הצבת יעדים דומים בנוגע להפחתת זיהום האוויר והגדלת ניצולת האנרגיה. זאת, מאחר שבייג'ין מעוניינת להשתחרר ממודל צמיחה, הנחשב לכזה שאינו בר-קיימא ושצורך משאבים רבים, עקב התלות בתעשייה כבדה. לדוגמה, הממשלה שואפת להפחית ב-20% את עצימות האנרגיה צריכת האנרגיה ביחס לתוצר - עד ל-2020.
סוכנות הידיעות הסינית Xinhua ציטטה נתונים רשמיים, המצביעים על כך שלסין חסרים בממוצע 40 מיליארד מ"ק של מים בכל שנה - עובדה שמותירה למעלה מ-200 מיליון חקלאים במחסור במי שתייה ואדמות חקלאיות יבשות מדי מכדי לגדל עליהן יבולים.
בידיעה נפרדת באתר האינטרנט שלה כתבה אתמול (א') סוכות הידיעות כי בחלק אחד ממחוז הנאן מוכה הבצורת, יותר מ-3,000 תושבי כפרים נאלצים לצעוד יותר משעתיים בכל כיוון בכדי להשיג מים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.