שיעור הבלתי מועסקים במשק ירד בחדות בחודש פברואר לרמה של 7.3% מכוח העבודה (נתוני מגמה), שהם כ-218 אלף מובטלים. כך מדווחת היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בשיפור ניכר בנתוני האבטלה שכן שיעור האבטלה בשנת 2009 כולה עמד על 7.6%, שהם כ-230 אלף מובטלים.
כמו כן, עדכנה הלמ''ס אחורנית את שיעור האבטלה החל מחודש נובמבר 2009 כלפי מטה (שיפור במצב). מהנתונים עולה בבירור כי שיעור האבטלה במשק החל לגדול באוגוסט אשתקד בקצב מהיר, אז עמד על כ-6%, ובחודשים אפריל-מאי 2009 הגיע לשיאו (7.9%). החל מחודש יוני החל שיעור האבטלה לרדת, ובחודשים האחרונים של 2009, חודשים בהם נרשמה תהאוששות משמעותי בפעילות המשקית, הגיע שיעור האבטלה ל-7.3% כאמור, שיעור דומה לזה שנרשם בפברואר האחרון.
חשוב לציין כי הנתונים שמפרסמת היום הלמ''ס מתקבלים בפיגור מסוים, שכן הם מבוססים על מדגם ומראים אך ורק מגמה. לכן, חשוב להתייחס לנתונים החודשיים בעירבון מוגבל, שכן הם משתנים לרוב ומעודכנים בתדירות גבוהה, בעיקר בעת שינויי מגמה כפי שקורה עתה.
נזכיר כי בסוף חודש פברואר פרסמה הלמ''ס את שיעור האבטלה לשנת 2009 כולה וזאת על בסיס סקר כוח האדם, מאגר נתונים אמין הרבה יותר, שעמד על 7.6% (מנוכי עונתיות), שהם כ-230 אלף מובטלים. אתמול פרסם בנק ישראל עדכון תחזיות בהן תחזית שיעור האבטלה לשנת 2010 העומד כעת על 7%, ירידה משמעותית לעומת 2009. עם זאת, התחזית לשנת 2011 היא מרשימה הרבה פחות ועומדת על 6.7% בלבד.
לפי התיאוריה הכלכלית שוק העבודה הוא האחרון שנפגע בעת משבר, כפי שהיה בסוף 2008 ועד מחצית 2009, וגם הוא האחרון שמתאושש. הסיבה לכך פשוטה: המעסיקים מפטרים רק כשאין ברירה כאשר המיתון פוגע פגיעה של ממש ברווחיות ובעתות התאוששות, המעסיקים מתחילים לגייס עובדים רק כאשר הצמיחה התבססה שוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.